aaaaaaa şok oldum valla bildiğin adam gibi yatmıs uyutulmamıs bile ama birine zararda verebilirdio şekilde
Zarar vermezdi, hayvanlar doğada yaşayan canlılar olduğundan insanlara göre hisleri, koku alma duyuları daha çok gelişmiş, hormonal salgılarımızdan tehlikeli miyiz, korkuyor muyuz anlayabiliyorlar, insanları çok iyi analiz eder hayvanlar.
Benim eski yaşadığım yerde erkek bir sokak kedisi vardı, insanlara yaklaşmazdı ama ne zaman ayağına birşey batsa veya bir sebeple yaralansa bizim kapıya gelirdi, ona dokunup tedavi etmemize izin verirdi, ne tırmalama ne ısırma ne de bir saldırganlığını görmezdik, ateşi çıkmışsa geceyi bizde geçirir sabah giderdi.
Bu orangutanda kendisine yardım edeceklerini anlamıştır, o yüzden uzanıp dokunmalarına izin veriyor. O kadını asla unutmayacak, yine hasta olduğunda ona gidecek, olur da aynı orangutan haber yapılırsa dediydi dersiniz. İnsanoğlu nedense hep kendini üstün varlık gibi görür, hayvanları da düşünemeyen, niye dünyada oldukları belli olmayan canlılar gibi görürler.
Kuzgunları, kargaları, orangutanları, hatta filleri araştırmalarını tavsiye ederim.
evet mune cim düşündümde haklısın cünkü bende cok hayvan besledim ama ne bilim belgesellerde cok izlerim hep ne kadar güclü ve zarar verebilen yanlarını anlatıyor ya aklım bir an ona gitti ama düşününce Allah yaratınce ne güzel yaratıyor hiç bir canlı kendi türündeki canlıya bile benzemiyor her bir canlı cok eşsiz
Çok enteresan gerçekten. Kendisine yardım edildiğinin farkında ve rahat emin ellerde olduğunu biliyor zarar gelmeyeceğini de çok defa gördüm bunu bende. Aslında hayvanlarda insanlardan korkuyor, onlara zarar verilmesinden ve kendilerini korumaya alıyorlar, saldırganlaşıyorlar.
evcil olmayan hayvanların tedavisi ya da bakımı yapılırken mutlaka sakinleştirici bir şeyler yapılıyordur.
onların bilinçleri yok tam olarak yani insan gibi düşünemeyeceklerinden dolayı canları yandığında savunabilirler kendilerini. ben yukarıdaki açıklamaları mantıklı bulsam da tam evcil olmayan hayvanlar için yine de geçerli olduğunu düşünmüyorum.
Aslında onlarda bizim gibi davranıyorlar, insanlarda birinden zarar geleceğini düşündüğünde korktuğunda benzer tepkiler verir.
Timsahlar mesela ne kadar vahşidir değil mi? Aç kalınca insan bile yerler ama timsahlar anne olduklarında yavrularını ağızlarında taşırlar, açlıktan ölselerde ağızlarında taşıdıkları yavrularını yemezler.
Doğa da kendi hallerinde yaşarken insanı bilmediklerinden bazende bilip zarar gördüklerinden saldırganlaşıyorlar.
Köpekler bile öyledir, denemesi bedava bir köpeğe hergün aynı belirgin kıyafetle gidip sataşın, misal şapkalı gidin yanına, bir süre sonra tüm şapkalılara saldırmaya başlar otomatikman, kimi insanlar bir köpeğin çocuklara saldırdığını söyler, emin olun o köpeğin bir çocuk tarafından canı acıtılmıştır, o yüzden çocuklara karşı kendini koruma geliştirmek zorunda kalmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?