• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu görümce ve kayınvalide düşmanlığı nedir anlayamıyorum

neva84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
502
299
123
Bursa
burda bir sürü konu okudum.kayınvalide ve görümcelerle ilgili.gelinler genelde kocalarını kendi taraflarına çekip annelerine ve kardeşlerine mesafe koymalarını istiyorlar kocalarının.
ama unutmayın ki siz yokken onlar vardı.mesela benim ağbim eşinin yanında bana bir kez olsun sarılmadı 5 yıllık evliler.neden ?çünkü hanım kıskanıyor problem çıkarıyor.aynı şekilde annemede yakın davranamıyor.
halbuki ağbim bekarken nasılda güzel anlaşırdık.bir kez bile tartıştığımızı hatırlamam.her derdimizi her sırrımızı paylaşırdık.oysa şimdi ağbimle aramızda mesafe var.yapmayın gelinler yapmayın yahu.

not:yanlış anlamayın arkadaşlar herkes aynı demedim.bu kendi ailemden verdiğim örnek.ama gördüğüm kadarıyla ve burda okuduğum kadarıyla kayınvalide ve görümcelere karşı hep bi önyargı bi düşmanlık var.BÖYLE OLMAYANLAR VEİSTİSNALAR VARDIR MUHAKKAK.ONLARI TENZİ EDERİM

Son düzenleme:
bunu bize söyleyeceğine kendi gelininizle konuşsan...
hem her aile aynımı sen nerden biliyosun buradaki insanların sevmeme nedenlerini...

Canım haklısında hepsi böyle değil işte bende çok kızıyorum bu tiplere bende anne olucam kısmetse , eşime böyle davransam çocuğum da bana yapar neden yapmasınki? Takdir.. :KK52:

Anlaman icin yardimci olayim.. aramizda bir problem bile yokken, en ufak bir tartisma bile yokken, dogum yaptim ne gorumcem ne kaynanam telefon dahi etmediler. Kirildim dedim, kirilacak birsey Yok Bizim adetimiz boyle dediler. Ben de saf saf hayal kuruyorum para biriktirip kaynanayi kayinbabayi hacca gondereyim, evlerine esya alayim tamir ettireyim falan filan Allah kaynanalari Nasil bilirse oyle yapsin.

burda bir sürü konu okudum.kayınvalide ve görümcelerle ilgili.gelinler genelde kocalarını kendi taraflarına çekip annelerine ve kardeşlerine mesafe koymalarını istiyorlar kocalarının.
ama unutmayın ki siz yokken onlar vardı.mesela benim ağbim eşinin yanında bana bir kez olsun sarılmadı 5 yıllık evliler.neden ?çünkü hanım kıskanıyor problem çıkarıyor.aynı şekilde annemede yakın davranamıyor.
halbuki ağbim bekarken nasılda güzel anlaşırdık.bir kez bile tartıştığımızı hatırlamam.her derdimizi her sırrımızı paylaşırdık.oysa şimdi ağbimle aramızda mesafe var.yapmayın gelinler yapmayın yahu.

valla asıl sorun erkeklerde, başkası için ailesiyle mesafe koyuyorsa o abiden, o oğuldan hayır gelmez

Kimse adı "kayınvalide" veya "görümce" diye insanlara sitem etmiyori dikkat ettiysen.
Kimi kocasını uzaklaştırmaya çalıştıklarından dem vuruyor, kimi ettikleri hakaretlerden şikayetçi, kimi yüzüne söylenmiş "sen fırtlamasaydın falanca kızı alacaktık" laflarına alınıyor.
Kimi evlenirken kursakta bırakılan heveslere, kimi zehir edilen balayı, evlikilik yıldönümüne içerliyor.
Balayına beni de götür oğlum, aynı odada yatalım oğlum diye ağlayanlar mı ararsın?
Gelini üst katta düşük tehlikesine karşı yatarken, "yanımıza gelmedi" diye oğlunu doldurup gelini dövdüren, çocuğunu düşüren mi ararsın?
Herkesin konuları benzer ama istek aynı. Eşlerinin dengeyi sağlamasını istiyorlar. Kaldı ki sizin de durumunuz bu, gelininiz hasetse eğer, abiniz çekip kenara onlar benim annemle, kardeşim. Onları kıskanma, onları çekememe sakın ha duymayayım dese iş biter.
Otomatik olarak kendinizi burada şikayet edilen görümcelerden biri yaptınız şu açtığınız konu ile. Bilmem kaç yıllık abiniz eşiyle arasında sorun olmasın diye sizinle ilgilenmiyorsa bunda kabahat sadece gelinin değil, abinizin de sizinle bağı çok kuvvetli değilmiş demek ki.
Ben kız kardeşimi canımdan çok severim. Keza eşimde ablasını çok sever. Ne o bana kardeşinle ilgilenme diyebilir, ne ben ona. Herkes sınırını bilmeli. Bir gün bunu gündeme getirirse alacağı cevap çok sert olur.
Demem o ki, gelin suçluysa, abiniz daha suçlu.

Sana katılıyorum
bizimde bir gelinimiz var ve inanılmaz kıskanç abimle whatsaapta yazışmamı dahi kıskanıyor..
Ailem onun yüzünden bana hediye almaya dahi korkuyorlar..
Çünkü anında hastanelik oluyor...

peki sen ve annen geline nasıl davranıyorsunuz ?

valla şunu diyim annem bir şey dicek olsa hemen ona ters ters bakıyorum.gelin anneme karşı çok soğuk ve mesefali.bana karşı değil ama biz iyiyz yani.şimdiye kadar bir tartışmamız olmadı çok şükür.çok samimi değiliz ama çok mesafelide değiliz.anneme soğuk davranınca ve ağbimin bize yakın olmasını da kıskanınca benimde gücüme gidiyor açıkçası

not:yanlış anlamayın arkadaşlar herkes aynı demedim.bu kendi ailemden verdiğim örnek.ama gördüğüm kadarıyla ve burda okuduğum kadarıyla kayınvalide ve görümcelere karşı hep bi önyargı bi düşmanlık var.BÖYLE OLMAYANLAR VEİSTİSNALAR VARDIR MUHAKKAK.ONLARI TENZİ EDERİM

Ben de gelinim, görümcem yüzünden tartışıyoruz, o da aynı senin gibi düşünüyor eskisi gibi samimi olmadıklarını. Kıskançlık giriyor araya. Bir türlü kabullenememe durumu var, geline gelip geçici gözüyle bakılıyor aslolan biziz gelin sonradan geldi diye bakılıyor ve onun düşüncelerine evliliğine saygı duyulmuyor. Bizi görümcem tanıştırdı üstelik ama ben istediği gibi olmayınca sorunlar çıktı. Kardeşi ile arasını bozduğumu düşünüyor.Erkeklerde bitiyor bu mesele aslında. Ben hiçbir aile ferdimi eşim için kırmam laf söyletmem, benim ailemden kimse de eşime de laf söyleyemez işleri o noktoya hiç getirmem kimsenin de kalbini kırmam herkesin yeri başkadır. bu dengeyi kadın halimle ben kurabiliyorsam erkekler de kurmalı.
Görümcem bana "aranızı ben yaptım ben bozarım, sen varken benim öyle bir kardeşim yok" şeklinde laflar söylüyor ben hiçbir saygısızlıkta bulunmadığım halde. Eşim beni savunan bir cümlelik bir msj attı sadece o. "abla keşke o kadar laf söylemeseydin daha kötü olduk" diye...o yüzden aslında sorun görümcelerin kaynanaların erkeğin artık bir ailesi olduğunu ve onun ellerinin altında hazır bekar bir adam olmadığını kabullenmemeleri yatıyor ve de kıskançlık bence. Hyır kardeşinin yuvası yıkılsa mutlu mu olacak anlamıyorum.

Sana katılıyorum
bizimde bir gelinimiz var ve inanılmaz kıskanç abimle whatsaapta yazışmamı dahi kıskanıyor..
Ailem onun yüzünden bana hediye almaya dahi korkuyorlar..
Çünkü anında hastanelik oluyor...

aynen.zaten ağbim işteyken arar genelde.ozaman telefonda güzel konuşuruz.samimi içten.ama o yanımızdaysa soğuk konuşuruz.çünkü biliyorumki sonra ağbime trip yapıyor.burnundan getiriyor.ağbim üzülmesin diye hem annem hem ben susuyoruz

buraya zaten çok iyi olan değil problemi olan dertleşmek için çözüm bulmak, kendi gibi olanları da görüp biraz olsun derdini unutmak için yazıyor. Yoksa kv yi sevenler ana kız gibi çok iyi geçinenler de vardır. İstisna olsa bile..

valla şunu diyim annem bir şey dicek olsa hemen ona ters ters bakıyorum.gelin anneme karşı çok soğuk ve mesefali.bana karşı değil ama biz iyiyz yani.şimdiye kadar bir tartışmamız olmadı çok şükür.çok samimi değiliz ama çok mesafelide değiliz.anneme soğuk davranınca ve ağbimin bize yakın olmasını da kıskanınca benimde gücüme gidiyor açıkçası
canım yaşını bilmiyorum ama bir gelin boş yere kayınvalidesine soğuk davranmaz eğer karakteri öyle değilse tabi. Sen anlamayabilirsin ama annen mutlaka bir şey yapıyor , ters bakıyor yada oda ona soğuk duruyor olabilir. Bizim bir akraba var aylardır gelini anlatır ama ne gelin duysan evden kovmuş küfür etmiş neler neler yani şahit olanlarda var herkes gelini kötü biri olarak tanıdı sonuçta neyse ben bu ailenin biraz içine girdim samimiyet arttı baktım ki kaynana gelinin sabrını o kadar taşırmış ki. Yani ben olsam bende yapardım dedim artık. Tek taraflı bakmamak lazım. ha ortada hiçbir şey yokken de yapabilir buda onun vicdanıyla arasında artık. Sen yinede fazla takılma annenle aralarına da sakın girme.

aynen.zaten ağbim işteyken arar genelde.ozaman telefonda güzel konuşuruz.samimi içten.ama o yanımızdaysa soğuk konuşuruz.çünkü biliyorumki sonra ağbime trip yapıyor.burnundan getiriyor.ağbim üzülmesin diye hem annem hem ben susuyoruz
aynen öyle oluyor..
aman huzurları kaçmasın bilmem ne
ama ben ne diyorum biliyormusun eden bulur onunda erkek kardeşi var dilerim bana yaptıklarına başına gelir..
of bacım off tam dertli olduğum konuyu açmışsın...

benim kv görümcem bana en ufak sevgi gösterselerdi , 4 ümüz kucaklaşırdık....
eşim bunu bildiğinden beni çok iyi tanıdığından bizde sıkıntı yok .....

canım yaşını bilmiyorum ama bir gelin boş yere kayınvalidesine soğuk davranmaz eğer karakteri öyle değilse tabi. Sen anlamayabilirsin ama annen mutlaka bir şey yapıyor , ters bakıyor yada oda ona soğuk duruyor olabilir. Bizim bir akraba var aylardır gelini anlatır ama ne gelin duysan evden kovmuş küfür etmiş neler neler yani şahit olanlarda var herkes gelini kötü biri olarak tanıdı sonuçta neyse ben bu ailenin biraz içine girdim samimiyet arttı baktım ki kaynana gelinin sabrını o kadar taşırmış ki. Yani ben olsam bende yapardım dedim artık. Tek taraflı bakmamak lazım. ha ortada hiçbir şey yokken de yapabilir buda onun vicdanıyla arasında artık. Sen yinede fazla takılma annenle aralarına da sakın girme.

ben görüyorum ya.gözüm hep annemin üzerinde onun alınacağı birşey söylerde o da alınır problem çıkar ağbimi üzer diye.gelin yapı olarak soğuk.ama sadece bizim sülaleye karşı.ağbim 5 yıldır evli.rahatsız olmasınlar diye evlerine gittiğimiz sayılıdır.

Back
X