Kimse adı "kayınvalide" veya "görümce" diye insanlara sitem etmiyori dikkat ettiysen.
Kimi kocasını uzaklaştırmaya çalıştıklarından dem vuruyor, kimi ettikleri hakaretlerden şikayetçi, kimi yüzüne söylenmiş "sen fırtlamasaydın falanca kızı alacaktık" laflarına alınıyor.
Kimi evlenirken kursakta bırakılan heveslere, kimi zehir edilen balayı, evlikilik yıldönümüne içerliyor.
Balayına beni de götür oğlum, aynı odada yatalım oğlum diye ağlayanlar mı ararsın?
Gelini üst katta düşük tehlikesine karşı yatarken, "yanımıza gelmedi" diye oğlunu doldurup gelini dövdüren, çocuğunu düşüren mi ararsın?
Herkesin konuları benzer ama istek aynı. Eşlerinin dengeyi sağlamasını istiyorlar. Kaldı ki sizin de durumunuz bu, gelininiz hasetse eğer, abiniz çekip kenara onlar benim annemle, kardeşim. Onları kıskanma, onları çekememe sakın ha duymayayım dese iş biter.
Otomatik olarak kendinizi burada şikayet edilen görümcelerden biri yaptınız şu açtığınız konu ile. Bilmem kaç yıllık abiniz eşiyle arasında sorun olmasın diye sizinle ilgilenmiyorsa bunda kabahat sadece gelinin değil, abinizin de sizinle bağı çok kuvvetli değilmiş demek ki.
Ben kız kardeşimi canımdan çok severim. Keza eşimde ablasını çok sever. Ne o bana kardeşinle ilgilenme diyebilir, ne ben ona. Herkes sınırını bilmeli. Bir gün bunu gündeme getirirse alacağı cevap çok sert olur.
Demem o ki, gelin suçluysa, abiniz daha suçlu.