burda bir sürü konu okudum.kayınvalide ve görümcelerle ilgili.gelinler genelde kocalarını kendi taraflarına çekip annelerine ve kardeşlerine mesafe koymalarını istiyorlar kocalarının.
ama unutmayın ki siz yokken onlar vardı.mesela benim ağbim eşinin yanında bana bir kez olsun sarılmadı 5 yıllık evliler.neden ?çünkü hanım kıskanıyor problem çıkarıyor.aynı şekilde annemede yakın davranamıyor.
halbuki ağbim bekarken nasılda güzel anlaşırdık.bir kez bile tartıştığımızı hatırlamam.her derdimizi her sırrımızı paylaşırdık.oysa şimdi ağbimle aramızda mesafe var.yapmayın gelinler yapmayın yahu.
not:yanlış anlamayın arkadaşlar herkes aynı demedim.bu kendi ailemden verdiğim örnek.ama gördüğüm kadarıyla ve burda okuduğum kadarıyla kayınvalide ve görümcelere karşı hep bi önyargı bi düşmanlık var.BÖYLE OLMAYANLAR VEİSTİSNALAR VARDIR MUHAKKAK.ONLARI TENZİ EDERİM
Herkesin yaşadığı durum sizinki gibi olmayabilir. Misal benim eşim ve kardeşleri birbirlerine soğuk görünürler ve hiç birbirlerini arayıp sormazdılar. Misal eşim 15 ay askerlik yaptı biz sevgiliyken ne bir kere görümcem aradı onu. Nede eşim görümcemi. Biz evlenince abicim oldu. Tabi bu zamanla sinir bozucu oldu bana. Ilk zamanlar bize gelirlerdi görümcem abisinin kucağına oturur abisi de saçlarını okşardı. Bir keresinde 3 kardeş mutfakta böyle bir tablo ve çok hoşuma giderek izledim onları. Zamanla bişey farkettim Görümcemin gözlerinde kıskandırmaya çalışan. Sarılıp sarılıp abisine bana dönüp sinsice bakmalar aralarında bu durumla ilgili sırıtıp konuşma vs. Kıskanmadım ama ikisininde yaptığı çok sinir bozucuydu. Onlar suratımı görünce kıskandım sanıyorlar ama benim içimden geçen" Yani bir kardeşsin sen niye abinle yengen arasına girmeye çalışırsın elin kızı değilsinki ne düşünmemi istersin. Bu ne terbiyesizlik" Gibi bazı şeyler kv ilede olucak artık toptan nefret edersin arada doğruları varsa da 3 yanlış 1 doğruyu götürür.