Bu gün çocuğuma faydalı olarak neler öğrettim ?

Spesifikinsan

Almina ve Çınar ilkokula başladı! :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
14.774
678
213
Merhaba,

Çocuklarımızın ileride düzgün, karakter sahibi insanlar olmasını arzu ederiz. Bu yüzden eğitimin, ilk olarak aileden, hatta biz annelerden başladığını hepimiz kabul ederiz. Öyle değil mi ? :)

Hadi o zaman. Burada paylaşalım ve birbirimizden feyz alalım. Bazı öğretiler ilk bakışta basit gibi görünse de çok önemli kişiliklerinin gelişmesinde..

İlk ben başlıyorum.

Bu gün, çocuklarıma, okuldan geldikten sonra, okul kıyafetlerini kendilerinin çıkarıp, kalıplayıp, belli bir yere kaldırmaları gerektiğini öğrettim.

Bu sayede, ertesi sabah kolayca bulabileceklerini, sağa sola attıklarında, hem bulmalarının zaman alabileceğini hem de kıyafetlerinin buruşup kirlenebileceğini anladılar..

Ekleme : Tabi buna alışmaları zaman alıcak.. :)

Son düzenleme:
Her gün dolaylı dolaysız bir şeyler öğretiyoruz .

Yeri geliyor laf arasında , yeri geliyor karşımıza alıp nasihatlarla ...

Bugünde mutlaka bir şey öğretmişim , bir şey öğrenmiştir .

Ama hiç aksatmadığım bir nasihat var ki , hemen her gün bahsi geçer .

Parolamız neydi ? derim .

" İyi insan olmak "

İyi olmak kadar öğretilebilecek büyük ve her şeyi kapsayan bir erdem var mı ki ?

Harika :)

Tabi yaşlarına göre değişkenlik gösteriyor,

"Ne öğrettiğimiz, neler öğrettiğimiz".

Son düzenleme:
Günaydın :)

Bu sabah, okula gitmeden evvel, " Her insanın hata yapabileceğini ve insanlara karşı hoş görülü olunması gerektiğini " öğrendiler..

Bu gün, insanları şekline göre değerlendirmemeyi öğrendiler.
Bazı insanlar uzun, bazıları kısa, bazı insanlar zayıf bazıları kilolu olabilir.
Bunun devamını " Çocuklarla girdiğimiz ilginç diyaloglar" konusunda yazacağım..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…