Bu gün ilk bekar günüm...

cok...cok uzuldum..boyle bir tecrubeyi yasamanizi istemezdim..ne diyecegimi bilemiyorum,belki de basimda buna benzer seyler yasadigimdan suanda,acinizi hissedebiliyorum..
gececek... Allah yardimcnz olsun

Hiçkimse vazgeçilmez değil işte..

Hayat öyle tuhaf ki, asla vazgeçilmez olanlar bile gün geliyor, vazgeçilecekler listesinde ilk sırayı alıyor..

Hakkınızda hayırlısı olsun, umarım bundan sonraki günleriniz, eskiyi hatırlamanıza zaman tanımayacak kadar güzel olur.

Evet davam görüldü.Sonuçlandı.
Bugün ilk bekar günüm.
Adliyenin kapısında burada ne işim var benim dedim ama çok sürmedi Allahtan.Sonra koştura koştura işe geri döndüm.Hiçbirşey olmamış gibi çalıştım eve geldim.Hani sıcakken yaran anlamazsın üstünden zaman geçince acıdan duramazsın ya..Hala bekliyorum acıyacak mı diye.Resmen acısın,üzüleyim istiyorum...Üzülemiyorum...Sanki bir evrak işi vardı da gittim onu hallettim.O internette bile başkasına bakınca kıskançlıktan öldüğüm,yemeklerini vitamin gruplarına göre ayırdığım,sürekli beni seviyor musun diye şımarıklık yaptığım,yağmurda koltukaltına saklındığım,beni işten almaya geleceği için çıkışa yakın çocuk gibi heyecanlandığım evladımın babasını sonsuza kadar terkettim ve hiç canım acımıyor...Ne yaptın sen bana bu kadar kötü ya!

Ben adliyeye gitmek,sevdiğim birşeyden nefret etmek istemiyordum ki..Lise de hayalini kurduğum böyle birşey değildi.Ben artık kimseyi sevemeyecek miyim?Sabırsızlıkla bekledim evladımı parka babasıyla götüremeyecek miyim şimdi?Niye yaşattın bunu bana..Sırf bunun için bile seni affetmeyeceğim...Kendimi de.....Hayatımı bu kadar ucuzca senin önüne sunup harcatan kendimi de...

Hayat çok garipmiş...

Bakalım daha ne göreceğim...
senin canın acımamış ama senin anlattıklarını okuyunca inan boğazıma bişeyler düğümlendi ve çok canım acıdı çok güsel anlatmışın duygularını umarım bundan sonrası için herşey gönlünce olur senağlama

okurken çok duygulandım. kendimi koydum yerime seni anladım. nötrleşmiş halini, tepkisizliğini hayal kırıklıklarını

ama geçiçek ben bunuda anladım:..

Şu anda buraya yazılan yada çevrenden duyduğun hiç bir kelime seni teselli etmeyecektir.Aksine dahada üzecektir.Çünkü kendi içinde kabullenmemişsin henüz olayı sıradanlaştıramamışsın.Evet hayallerin bunlar değildi sen hak etmedin bu olanları ama dediğin gibi HAYAT.. Ve bu hayat devam ediyor seni kalbinden hiç çıkarmayacak koşulsuz şartsız sevecek olan yavrunda var bu hayatta..Sırf bunun için bile umutlu ol çünkü umutlarını yitirmiş bir kadın gördüm ben yazdıklarında.Zaman geçtikçe olayları sindirmeye başladığında ağla, dağıt hiç dik durmaya çalışma, daha sonra hafiflediğini göreceksin.Herşey düzelecek buda geçecek ve sen yine mutlu sevilen beğenilen özlenen bir kadın ve anne olacaksın bunu unutma. Öpüyorum canım...

Evet umudumu hiç kaybetmedim.Tabi bunda aile desteği de çok önemli.Aslında işte bana verilen hayat görevi,meşgaleler insanı düşündürmüyor bile.Ama işte öyle bir an geliyor ki insanın yüreği cızzz ediyor.Evdeysen bir iki damla hediye ediyorsun o an'a...Dışardaysen dişlerini kenetliyorsun.Düşünsene elinde ateş parçası gibi güzel bir bebek ama babasının hiç umrunda değil ve bunu o yavru o an bilmiyor ama bir süre sonra birşekilde anlatman gerekecek veya bebeğini seven,oynayan bir baba gördüğümde kızım hiç öyle bir şey yaşayamayacak.Babam bana dağdır ,destektir,kayıtsız koşulsuz canını verendir.Ama bebeğim böyle bir duyguyu hiç yaşayamayacak..Benim salak seçimim yüzünden..Öylesine güzelki hiç hakketmiyor.Ben istediğim gibi süper bir anne olayım o bir boşluk işte...bu bir gerçek...

canım birde şöyle düşün;sürekli kavga eden bir karı koca sürekli stres bağrışmalar hakaretler...babasından nefret eden bir kız çocuğu evlenmekten korkan bir çocuk...evliliği böyle sanan mutluluğu dışarda arayacak belki ileriki yaşlarında olur olmaz kişilerle beraber olacak...ve evliliğiniz devam etseydi belki ikinci üçüncü çocuk ve hayatı şimdiden zor geçecek evlatlar...ve daha sayabiliceğim birçok şey...hatta evdeki huzursuzluktan etkilenip kötü alışkanlıklar kullanacak bir çocuk var olacakti belki...ve sen okadar bunalacaktınki bunları farkemeyecektin bile...ama şimdi en azından tüm sevgini verebileceğin ona kol kanat gerecek bir annesi var...huzurlu bir evi sıcacık gözlerle bakan bir anne.ve yaşın çok genç belki hayatı bambaşka yaşatacak haketteiğin mutluluğu verecek kendi öz kızından ayırmayacak bir babası olacak...zaman ne gösterir bilemeyiz ama şükret...yol yakınken ayrıldığın bunu yapacak kadar cesur olduğun ayaklarının üstünde duran bir anne olduğun için şükret ve gelecek güzel günleri düşün...allah hiç bir kuluna zulmetmez çekemeyeceği dert vermez...mevlam görelim neyler yüreğini ferah tut :1hug:

Hani derler ya arkadaşlar dünya 3 gün sıkıntı ,1 gün neşe bulma yeridir diye.ışte ne kadar doğru .Sanırım hayatımızı daha cok sıkıntılı günlere dayanma adına kursak belki bu kadar incinmeyiz.Söyleyecek tek şeyim var yine....SABIR,SABIR yapılacak tek şey bu bence....

Evet bu nefesi aldığımız müddetçe koşturacağız ve uğraşacağız.

Danıştığım tüm uzmanlar aynı şeyi söylüyor.Huzursuz bir aileden çok, yalnız ama mutlu,dengeli bir insan daha çok şey verebilir çocuğa diye..Birde uyarıyorlar babası ilgilenmiyor diye kendini aşmaya ve sürekli birşeyler almaya çalışma sakın diye..Evet bu çok mantıklı bunu düşünmeye uzman olmaya gerek yok aslında aşağı yukarı bende böyle düşünüyorum hepinizde aynı şeyleri yazdınız.

Zaten burda daha çok deşiyorum dertlerimi nedense :) Burada düşünmeye fırsat buluyorum sanırım.Birde insanların beni ve durumumu algılayıp ders almasını ve yanlış seçim yapmalarına engel olmak içinde tüm çıplaklığı ile anlatıyorum.İyice deşiyorum,okuyun aşk aşk diye size hiç uygun olmayan biriyle evlenmenin sonucunu ve bu sonucun bazı zamanda sırf sizi etkilemeyeceğinizi bazen mantıklıda davranmak gerektiğini...

Benim gibi aşk kadınlarından birinin gözünü açsam kar kardır :))

Bu durumun getirisi dünya tatlısı bir bebek...(hayatım,aşkım,birtanem..herşeyim..kuzummm)

Bu durumun götürüsü:Bozulmuş fiziksel-ruhsal sağlık
Aynı şekilde maddi manevi yıpranmış anne,baba,kardeş,enişte,anane,dede,hala,dayı vs vs
Babasız bir bebek
Tek başına yüklenilen büyük sorumluluklar
Yolu şaşmış bir hayat..

İşte artık benim aşk tanımım...Aman dikkat..:oklava:

Son olarak da...HEPİNİZİ SEVİYORUM...:enbuyukkk:

yazmışsın ya çocuk gibi şımardığım, heyecanlandığım vs.. kendimi gördüm, deli gibi aşığım hatta bağımlıyım. bir kadın aynı şeyleri yaşamış ve bırak ölmeyi üzülmemişse bile bunu ben de başarabilirim.
çok tşk ederim gözümü gönlümü açtın.
artık aldatılmaktan korkmuyorum süprizzzzz

Hiçbirşey hissetmemek ne kadar acıtıyor insanı.Acımamak, ağlayamamak, hissetmemek, hissedilmemek.saçma sapan bir aşk filminde salya sümük ağlarken, bir zamanlar adını duyduğunda titrediğin adamı hayatından çıkarırken, bir damla yaş dökememek.Hayat insana herşeyi yaşatıyor. Ama bazen başlangıç gibi gözüken şeyler son, son gibi görünen şeyler başlangıç oluyor.Şimdi sadece önüne bakacaksın. Hayatını en güzel şekilde yaşayacaksın.Belki eskisindende mutlu olacaksın. Her şerde bir hayır vardır canım.Yeni hayatında başarı ve mutluluklar.

ömrümü sana sunduğum için affetmem demişsin arkadaşım kalk bir aynaya bak ve kendinle gurur duy,tebrik et kendini...sen çogu insanın hergün düşünüp ama bir türlü cesaret edipte koyamadığı noktayı koymuşsun.duygularını o kadar iyi anlıuyorum ki çünki bende sana yakın şeyler hissediyorum.ah zamanı gelsede bende noktayı bi koysam...

Merhaba, mesajınızı yazdığınızdan bu yana 2,5 ay gibi bir süre geçmiş...Şu anda nasılsınız? Neler hissediyorsunuz? Umuyorum iyisinizdir...

Merhaba,
Şu sıralar biraz hüzünlü biraz yorgun hissediyorum kendimi...

Bekarlık kısmı iyi..çok iyi..hatta harika.kaydirigubbakcemile5.Kendi kararlarını verebilmek,hergün kavga içinde olmamak,sıkılmamak,beklememek,kendini şekil değiştirmiş bir zavallı gibi hissetmemek,istemediğin şeylere dişini sıkıp dayanmaya çalışmamak,birden parlayıp hayatta hiç olmadığın kadar kötü olup sonra pişman olmamak,işyerinde,evinde sürekli boynu eğik olmamak ve bir sürü şey..güzel yani..kendime geldim..hihoyyyt
Güzel havalarda kızımı alıp parka götürmek bile büyük şans geliyor bana o yaşadıklarımdan sonra..sürekli onun ağzına bakmamak süper yani..Yavaş yavaş kendime bakmayada başladım...yerimseniben

Ama kızım..:emir_bebek:

Her geçengün..bebeğim yeni birşey yaptığında,gülümsediğinde,çok güzel giydirdiğimde,ilk emeklediğinde..ne bileyim..babası ile paylaşamamak çok acıtıyor canımı..üzülmek değil adeta etimi buruyorlar..değişik bir acı..İşten yorgun gelince keşke yuvam olsaydı başında da doğru düzgün biri ..şu çocuğumu ikidakka eğleseydide bende bir işimi görseydim diye düşündüğüm anlar vs vs...
Herşeye rağmen bunu hiç beklemezdim.Her haftasonu bekledim.Giydirdim güzelce bebeğimi,kimselere söz vermedim...oturdum bekledim...Babasıyla diyaloğu bozulmasın diye dedesiyle bile sınır çizmeye çalıştım...Kim baba kim dede karıştırmasın diye...Hayatımdan bir sürü zaman çalmış olsada beni çok üzmüş olsa da nefret de etsem yapabilirdim.Ne bileyim alıp bir parka götürmesini,elinde kızıma aitbirşeyle gelip beş dakika bile olsa sevip gitmesini,arada sağlığını sormasını...
Doktor kontrollerinde omzumda çanta,kucağımda bebeğimle kan ter içinde taksilerde yollarda yürürken..ne olurdu ya birkerede babası olsaydı dedim..demedim dersem yalan olur..
Biz ayrıldık,ben istemedim,sen beceremedin...Bebeğime niye bu ceza...

Psikolojisi bozukmuş,çocuğunu başka evlerde görmek ağır gelirmiş,ilkokulda tenefüs arası sevecekmiş..birsürü abuk sabuk haber geldi...
Tabi dedim onun psikolojisi çok önemlidir ..BİLİRİM...ama ya bebeğimin...ilkokula kadar ne olcak...birden bire karşısına çıkınca ne olacak...Ya ne diyeyim Allah bir an önce akıl fikir versin...

Hey ordaki aşk kadınları...size sesleniyorum...Bir düşündüğünüzde elinizde kuru kuruya sadece aşksa kalan...evlenmeden önce bir daha düşünün...Bende aklıbaşında iyi aile mensubu bir gençtim..Böyle hikayelere ah vah edip sonra unutan..dertsiz tasasız keyifli...
Evet evet sen..ordaki...:asigim:Bir daha düşün...Bunun borcu harcı var,iyi kötü günü var,cocuğu var çoluğu var..bir daha düşün..iyi düşün...

Öptüm..hepinizi...a.s.

ahh canim benim... bu son yazdigin cok acitti icimi...
kiz meger sen ne kadar guzel yazarmissin :)
Dilerim o vicdani eksik insan tez zamanda aklini basina toplar da o kuzuyu gormek ister...
baska ne denilbilir ki...

Anne baba ayrılıyor ayrılıyor da bebegin sucu ne...
kaynanam hep anlatırdı hiç sevmemi şaslındsa kayınpederi isterek bir evlilik olmamış onlarınki
ama sonra çocugu olmuş babam askerdeyken bırakıp gidemedim diyor
hiç sevmediğim halde sırf cocugum babasız kalacak ya da baskasına baba diyecek die bırakamdım kastlandım diyor..
aslında bir taraftan kendi kendini de cezalandırmış ona katlanarak ama sabır işte
offf inş o baba gelir bebegini sevmeye ara sıra inş yüregi biraz sızlar
ara konuş desem sırf bebegin için ara.

Anne baba ayrılıyor ayrılıyor da bebegin sucu ne...
kaynanam hep anlatırdı hiç sevmemi şaslındsa kayınpederi isterek bir evlilik olmamış onlarınki
ama sonra çocugu olmuş babam askerdeyken bırakıp gidemedim diyor
hiç sevmediğim halde sırf cocugum babasız kalacak ya da baskasına baba diyecek die bırakamdım kastlandım diyor..
aslında bir taraftan kendi kendini de cezalandırmış ona katlanarak ama sabır işte
offf inş o baba gelir bebegini sevmeye ara sıra inş yüregi biraz sızlar
ara konuş desem sırf bebegin için ara.

Ayrılığı kendi istedi sayılır senemciq o konuda içim rahat o yüzden.Sonraki barışma isteği telefonuna kadar da o kadar yıpranmış ve üzülmüştüm ki artık hiçbir anlamı yoktu.Aramak konusuna gelince çocuk için araya girmeye çalışan büyükleri evden kovduğu için sinirimin daha bozulmaması için arama teşebbüsünde bulunmadım hiç.Tamam evlat için herşeyi yapmalı falan filan...ama bunu babasınında biraz düşünmesi gerekli...Bendeki de can ya :(
Arkadaşı aradı geçengün gerekirse sen götür diyor...Benim kucağımda çocukla kapıdan kovulduğumu düşünsenize..hayatım boyunca gözümden ve kalbimden silinmeyecek bir sahne..Riske atılır mı ya böyle bir şey...

Son düzenleme:
Oncelikle tebrik ediyorum sizi çok guçlusunuz masallah...
Yeni hayatinizda size kizinizla beraber çok çok çok mutluluklar diliyorum
Hersey bizim için bu dunyada...
Sizin vicdaniniz rahat...Allah vicdani olmayanlari islah etsin.
Cok zor belkide ama guzel bir yasam bekliyor sizi eminim

Back
X