Bu Günlerde Olacak Şey Mi?? Akıl Verin

Kızlar merhaba,uzun zamndır burayı takip ediyorum sırf bu zamanlarda girdiğim gereksiz stresden kurtulup akıl almak için buraya kayıt oldum..Konuya giriyorum direk..
4 Aylık Hamileyim ve 21 yaşındayım,
Eltim bu ayın 29'unda sezeryan doğum yapıyor ve 2. çocuğu 1.si şuan 2 yaşında..Şimdiye kadar eşimin ailesi tarafından bir sıkıntı yaşamadım ama ben normal zamanda bile gidip biyerde yatılı kalmakdan veyahut evime yatılı gelinmesinden hoşlanan biri değilim kaldı ki bu zamanda bu salgın varken.(1 aydır evden çıkmıyorum asla)Eltimin Ailesi şehir dışında diye onlar gelemiyor.Bir yandan düşünüyorum gidip ona yardımcı olmam gerekiyor yanına gitmesem vijdanen sıkıntı çekerim bi derdim sıkıntım yok onla ama 4 aylık hamileyim kendimi riske atmak istemiyorum çnki gidersem biliyorum ki kimse gelip beni arabayla almayacak toplu taşımayla gidixem ve mesafe uzak gerçekten.Orda eltime yardımcı olacak 2 aile var akrabaları ama onlarla iyi anlaşmıyor yani eltime gelip kalmaları eltim için hiç iyi değil lohusa haliyle ağlatırlar kadını öyle diyim.Yeni doğum yapan ve bir çocğu 2 yaşında olan derdinz skntnız olmadığı birine ihtiyacı olduğnu bildği halde bu zamanda gidip kalırmydnz ? lütfn şmdi beni yarglamayn bende gidip kalmak istemiyorum ama ihtiyacı var biliyorum.Ve şöylede bişey ekliyeyim,kendisi bana gel kal demedi bu huyumu biliyor çnki sevmediğimi,görümcem arayıp söylüyo bna gidip kal yardmcı ol diye ben eltmle knuşmadm yni bu konuyu...İnanın bi yandan içimdn dua ediyorm inşAllah 28-29 sokağa çıkma yasağı olurda bi bahanem olur gitmemem için ama diğer yansan böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum.Siz ne yaprdnz ?
Böyle yazdığın için yorum yapamayacağım kusura bakma. Tüylerim diken diken oluyor.

Çalıştığım hastanede 6 - 7 aylık bir gebe hasta yoğun bakımda yatıyor.. Bilinci yerinde ama 24 saatte en fazla 2 saat yakınında çalışan personel ( biz) oluyor ve kat kat giyinmiş şekilde. Bu sabah karşı yatağındaki hasta vefat etmiş. Böyle günlerin geçsin istemiyorsan, o ortamda kalmak istemiyorsan evde kal, koru kendini

Sizin toplu taşımaya binmeniz büyük risk bence bunu yapmayın.
Burada sorumluluk babaya ait olmalı kesinlikle iş yeriyle konuşup 1 hafta izin almalı durumu anlatmalı karımın yanında kimse yok demeli.
Zaten yasal olarak kaç gün bilmiyorum ama babalık izni diye bir şey var.
Siz de doğumun olacağı gün 2 yaşındaki çocuğu( tabi arabayla getirecek babası) evinizde misafir edebilirisiniz eğer durursa 2 gün bile kalabilir hatta sizde.
Bir de yemek yapma fikri evet çok mantıklı kayniniz gelip alabilir yemekleri.

Yok çok çaresiz durumdaysa illa gidecekseniz bari arabayla sizi gelip alsınlar.

canm bende aynen böyle düşünüyorum içimden zerre gelmiyo gitmek ama hem sezeryan hem 2 yaşında çocuk ve yanında yardımcı olck kmse olmayınca ister istemez vijdan olaya giriyor.
Canım, bu bebeği yaparken biz yapalım elenn1 de gelir yardım eder diye düşünüp sana sordular mi biz bebe yapsak gelip bakar mısın diye ? Sen de evet dedin mi? Sanmıyorum. He normal zamanda olsak Tabi ki git derdim yazık bir işin ucundan tutarsın derdim ama sen toplu taşımada hasta olsan sana yazık değil mi?

Kızlar merhaba,uzun zamndır burayı takip ediyorum sırf bu zamanlarda girdiğim gereksiz stresden kurtulup akıl almak için buraya kayıt oldum..Konuya giriyorum direk..
Eltim bu ayın 29'unda sezeryan doğum yapıyor ve 2. çocuğu 1.si şuan 2 yaşında..Şimdiye kadar eşimin ailesi tarafından bir sıkıntı yaşamadım ama ben normal zamanda bile gidip biyerde yatılı kalmakdan veyahut evime yatılı gelinmesinden hoşlanan biri değilim kaldı ki bu zamanda bu salgın varken.(1 aydır evden çıkmıyorum asla)Eltimin Ailesi şehir dışında diye onlar gelemiyor.Bir yandan düşünüyorum gidip ona yardımcı olmam gerekiyor yanına gitmesem vijdanen sıkıntı çekerim bi derdim sıkıntım yok onla ama 4 aylık hamileyim kendimi riske atmak istemiyorum çnki gidersem biliyorum ki kimse gelip beni arabayla almayacak toplu taşımayla gidixem ve mesafe uzak gerçekten.Orda eltime yardımcı olacak 2 aile var akrabaları ama onlarla iyi anlaşmıyor yani eltime gelip kalmaları eltim için hiç iyi değil lohusa haliyle ağlatırlar kadını öyle diyim.Yeni doğum yapan ve bir çocğu 2 yaşında olan derdinz skntnız olmadığı birine ihtiyacı olduğnu bildği halde bu zamanda gidip kalırmydnz ? lütfn şmdi beni yarglamayn bende gidip kalmak istemiyorum ama ihtiyacı var biliyorum.Ve şöylede bişey ekliyeyim,kendisi bana gel kal demedi bu huyumu biliyor çnki sevmediğimi,görümcem arayıp söylüyo bna gidip kal yardmcı ol diye ben eltmle knuşmadm yni bu konuyu...İnanın bi yandan içimdn dua ediyorm inşAllah 28-29 sokağa çıkma yasağı olurda bi bahanem olur gitmemem için ama diğer yansan böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum.Siz ne yaprdnz ?
4 aylık gebesiniz ve kendinizi riske atmayı aklınızdan mı geçiriyorsunuz :olamaz: görümceniz eltinizi çok düşünüyorsa kendi gidip kalıversin bir zahmet. hekiminizin müsaade etmediğini söyleyin ve gitmeyin lütfen.

kimse eltine bakmaya gidemiyor da sen mi gidiceksin hamile halinle?

izin verilmiyo dediler o yuzden böle düşüncelere girdim İZin konusunu biraz daha araştırıp bizzat arayacam ben gidemem diye,burda şuanda gelen yorumlar benimde içimden geçenlerin aynısı.Sadece insanlarn gözünde nasıl anlaşılr ne düşünülr diye konuyu buraya açtm ve iyiki açmşm.Yorumlrınız için teşekkür ederm.
İzin verilmediğini size söyleyen kim? Görümceniz mi yoksa. Tabi ki verilir böyle bir durum için izin. Sizin bakmanız uygun olmaz.

Merhaba. Sez. Dogum sonrası yemek önemli oluyor. Bi kaç çeşit yemek yapın. Süt yapıcı şeyler komposto olabilir. Onları 1 hafta idare edecek. Eşiniz götürsün. Siz evden çıkmayın. Hele toplu taşıma sakın diyim. Yemek harici çocuk bakımı ve kendini idare eder diye düşünüyorum. Temizliği de bu süreçte kafaya takmasınlar artık. Gelen gidenleri de olmayacak.1 hafta sonra iyileşir ayaklanır zaten. Naçizane tavsiyem

O kadın da birinin kızı, kıymetlisi.

Elbette konu sahibi gitmek zorunda değil ama iyilik ve empati diye de bir şey var bu dünyada.
Bu kadar keskin olmamak lazım diye düşünüyorum, ara çözümler mutlaka vardır.

Elbette iyilik empati güzel şeyler. Ama konu sahibinin hamile olduğunun farkında mısınız? Bu durumda aynı empati konu sahibi için de yapılmalı. Kendisi toplu taşımayla gideceğinden bahsetmiş, ne kadar riskli bir durum. Üstelik onu da geçtim gideceği evde dışarıyla bağı olan biri (kayınbiraderi) var. İşe gidip geliyor. 2 yaşındaki çocuğu yanına alması da yine mantıklı değil çünkü çocuklar belirti göstermemesine rağmen hastalık taşıyarak bulaştırıcı rolündeler şu an. Ve yine üstelik doktorlar virüsün erken dönem hamileliklerdeki etkisinin henüz anlaşılamadığını söylüyor.

Ben de hamileyim. 1.5 ay kaldı doğumuma. Memleketime gitmek istiyordum doğum için normal koşullarda. Ama olur da gidemezsem diye kafamda az çok planımı yaptım. Tek başıma doğuna gitmem ve eşimle halletmem gerekecek her şeyi. Kendisinin zaten babalık izni olacak, üstüne bir de yıllık izninden kullanır bir süre gerekirse. Ki şu dönemde işyeri zaten daha esnek çalışma saatleri ayarladı. Bu hastalık 1 aydan fazla süredir var. Konudaki elti son dakika düşmedi yani bu durumun içine, bazı şeyleri düşünüp planlayacak, duruma göre kendini ayarlayacak zamanı vardı.

ya ne kadar bencilce konuşmuş bazı insanlar. sanırım hiç dogum yada hamılelık gecırılmemıs. şöyleki ben olsam giderdim ama tabıkıde gercekten yakınsak benım ıhtıyacım oldugunda onunda benımle aynı sekılde ılgılenecgınden emınsem gıderdım. sezeryan dogum yapcak evde kucuk cocuk ve bebek gercekten o kadar zor kı. evet yardım eden kısıde cok yorulcak ama yanı sen hamılesın hızmetmı edıcen dıyorlar ya hamılesın yanı adı ustunde hasta degılsın kı. ne var ıkı tas corba yapsan ıkı saat cocugu eglesen ıkı gun evı supurup sılsen. kocası da ızın alsın elbet ama bır kadın yardımıyla erkek yardımı aynı olmaz. 40 gun gıdıp kalma 10 gun kalsan kadın ayaklanana kadar bence kafi. asıl korkması gereken o evde kucuk kucuk ve yenıdogan belkı o kabul etmıycek senın teklıfını. yanı hamıleden zıyada cocuklar daha buyuk rıskte ve o kadın amelıyat gecırcek o da rısklı. sen kenıdnı kolladıktan sonra ne olcak kı. ben hamıle halımle mecbur gelıp 50 kısılık yerde calısıyorum. o kadarda korkmuyorum yanı.cunku dıkkat edıyorum.
benımde temmuzda dogumum var 3 yasındada kızım var suan aılemde de sehır dsında aklım cıkıyor annem gelemıycek dıye. kayınvalıdem burda olmasına ragmen. yanı dusunuyorum annem gelemzse ben mahfoldum kayınvalıdem ılla yardım eder mutlaka ama benım annem cocugmada bakar yemegmıde yapar temızlıgmıde yapar ama kayınvalıde bunları yapmaz ve ısteyemezsınde. yanı demem o kı nazını gecebılegnın yardım etmesı daha mantıklı. yazık gunah degılmı o kadınada . dogum yapacak olan kızkardesın olsa bu sekılde dusunmezdın emınım. ama butun bu soyledıklerım yardımı hak edıyorsa. yardım hak etmıyorsa kılını kıpırdatma.

eşi yoğun çalışıyor canm sabah 7de gidip akşam 8-9a kadar gelmediği oluyor sadece sokağa çıkma yasağı geldiğinde evde
Eşi sağlık sektöründe değilse o da doğum izni alabilir 3 günle 10 gün arası(sektöre firmaya göre değişiyor) ondan sonraki süreç duruma göre tekrar değerlendirilir. Herkes yanında biri ile o günleri geçiremiyor maalesef (mesela ben)

Bu arada toplu taşıma kullanmadan gitme imkanım olsa ben giderdim yardıma. Sonuçta hamileliğin 4.ayı en rahat aylarındandır ekstra bir sorun yoksa.

Görümceniz akıl vermesin kendi gitsin baksın yengesine, onun aklıylamı hareket edeceksiniz, en olmadı doktorum yolculuk yapamama izin vermiyor deyin.

Daire satin almaya dün istanbuldan sakaryaya gitti geldi esim. Sehirlerarasi ulasim iznini zorlasinlar.

Zaten 29unda dogummus

1 2 3 mayis muhtemelen yine birleşik sokaga çıkma yasagi olacak. Babalik izni, icerde bulunan yillik izin, mazeret izni derken baba biraz izin toparlasin. Yöneticisiyle konusup en azindan bu donemde bu kadar uzun calismak istemediğini bildirsin. Yasak sebebiyle kimse gelemiyor, lohusa kadin 2 cocukla yalniz kaldi desin. Sonra sehirlerarasi ulasimi acacaklar zaten mayis sonuna oteller rezervasyon bile almaya başladı.

1 yasinda bebek ve 14 saat calisan kocayla 2. Cocuga cesaret edip yapmis eltiniz. Elbet onun da vardir bir plani. Siz hic yanasmayin. Toplu tasimaya falan binmeyin. Gelip sizi alabilen olsaydi keske...

Insanlık öldü mü, vicdan, empati diyenlere aldırmayın, çok şey yazardım da neyse. Bu konuyu doktorunuza bir sorun bakalım o nasıl tepki verecek?

Yapabileceğiniz tek sey kendi evinizde onlara yemek hazırlamak. Eltinin annesi, kayinvalidesi ya da akrabası izin almak için başvurmalı. Alamiyorlarsa, kayniniz destek olacak. 4 4lük yemek, temizlik beklemeyecekler ya da kendileri yapacaklar. Siz yardıma çağrılacak son kişi bile değilsiniz saçmalamayın.

ailesi sizin kadar düşünüyor olsaydı bi izin yolunu bulup gelirdi. boş yere kendinize dert etmişsiniz. hem gel dememiş, hem siz gitmek istemiyorsunuz.

Görümce kim oluyor ya... Ne sinir bozucu bir konu... Hamile kadın bakıcılık mı yaparmış onca insan dururken. Virüs olmasa bile gitme. Gidersen kendine saygın yoktur.

Karninizdaki bebegi korumakla yukumlusunuz. Sadece kendi canin olsa risk aliyorum can benim degil mi deyip atarsin kendini belki ortaya ama bebeginiz de bir can tasiyor ve suan savunmasiz, sizin korumaniza muhtac.

Back
X