Bu Gunluk 1 Degisik Gunluk :)

AklinYolu1

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
32.409
95.793
598
Zayiflama hikayemin yani sira... Kafein alimim cok fazla, uyku duzenim bozuk. Evde iken kahveye alternatif bir icecek aldim ama maalesef disarida ki seceneklerim kahve , mocha, cappuccino , latte, cay olabilir. Simdi latte, mocha varken kim bitki cayi icer ki ben icmem.

Bugun ictim icecegimi ve birakmaya karar verdim. Bu gunluk 4 haftalik, her gun biraktigima dair not dusecegim. Ha olur da seytana uyarsam onu da yazacagim. Tam 28 gun.

Neyse bakalim amacima ulasabilecek miyim. :)

Bu gunluk 28 gun sonra kendini imha edecektir.

Baslangic :
11/10/2017

Bitis :
8/11/2017

Baslangic : 21 Mart 2019

Son düzenleme:
Kalkıp otomatik olarak latte içeyim dedim ama günlük aklıma geldi. Muhtemelen günlük acmasaydim içecektim :)

Neyse gün 1 bakalım nasıl saapicam:)

Bugun bir sutlu cay , bir mocha ve bir sutlu nescafe ictim. Istedigimden degil oyle gerekti. Yarin aynen kafeinsiz yasama devam.

Bende de uyku düzensizliği var... Ben sizin kadar kahve de içmiyorum. Latte, mocha, üçü-ikisi bir aradalar zaten içmem... gün içerisinde bir Türk kahvesi ve çay içerim. Çalışırken çay içmeye alışmışım. günde beş- altı kupa tüketiyordum. Şimdi azalttım. Bitki çaylarını tercih ediyorum. İnanın bana işe yarıyor. Uyku düzenim şimdi daha iyi... Eskiden gece uyanırsam -ki küçük bir kızım var bu nedenle çok uyanırım- asla tekrar uyuyamıyor sabaha kadar sinir krizi geçiriyordum. şimdi uyandıktan sonra tekrar uyuyabiliyorum. uyuduğum için de sabah dinç kalkıyorum. Bu gün içindeki performansıma da yansıdı.
Size tavsiyem kafeinsiz yaşamaya devam edin. Azaltsanız bile çok faydasını göreceksiniz.

Siz benim fikirlerimi nasil dikkate almiyorsaniz ben de sizinkileri dikkate almiyorum. Mesajiniza tesekkur eder iyi gunler dilerim.

Siz benim fikirlerimi nasil dikkate almiyorsaniz ben de sizinkileri dikkate almiyorum. Mesajiniza tesekkur eder iyi gunler dilerim.
Sanırım yanlış anladınız. Aksine sizin fikirlerinizi dikkate alıp desteklemeye çalışmıştım. Benzer bir sorun yaşadığımızı söylemeye çalıştım. Sizinki kafein kaynaklı benimki ise çay kaynaklı... Ben de uyku problemini yenmeye çalışıyorum. yanlış anlaşılma için özür dilerim.

Ben de insulin direnci icin yardim etmeye calismistim ve sporsuz dogru beslenmeyle kirilabilir demistim ama sizin sporsuz da yenilmeyecegine dair mesajinizi okudum . Iyi niyetli gelinse bile yanlis anlasilabiliyormus degil mi.

Cay icin kafeinsiz caylar var cay nispeten daha kolay . Uyku duzenim daha iyi . Kafeinin k sini almiyorum artik. O gunde istedigimden degil , oyle gerektigi icin ictim demistim. Uyku icin kedi otu cayini oneririm.

Bu gunlugu hortlatmanin zamani geldi.

20 Mart 2019 son lattem diyelim .

Once kafeinsiz degistirmeye sonra da alternatife gecirmeye calisacagim bakalim. Ben bu konuda kendime cok guvenmiyorum.

Mesele birakamamak degil mesele birakmak istememek.

Son düzenleme:
Bugun bir fire verdim. Yanlislikla oldu ama pisman degilim nedense. Hosuma gitti.

Soya mocha .

Kafeinsiz nescafe ile devam ettim.

Kafeinsiz de cok bulunmuyor. Fazla secenek yok ya da sekerli olacak. O da bana gelmiyor.

Neyse 22 Mart 2019 bir fire diye tarihe gecsin.

Bugun ucuncu gunumdu . Zor bir gundu, ozellikle halsiz hissetmem.

Basariyla atlattim. Biraz daha devam edip yan etkileriyle bas edebilirim gorecegim.

Sanirim sevdigim kafein degil , kahvenin kendisi.

Ictiklerim

sutlu cay
bir enerji icecegi
kafeinsiz mocha
chai latte

Menümü buraya da yazayım tarihli şekilde oylama için dikkatinize sunarım
24 mart pazar
Sabah
1 yumurta yarım patates ile omlet
1 dilim tam buğday
1tk labne 2yk lor
Roka domates çay
6 zeytin
Ara sade kahve maden suyu
Akşam 1 kase yoğurt çorbası
Bi kahve daha içebilirim yatmadan

Muttapa7555

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…