• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hastalık evliliğe engel mi sizce?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Ablam.. 32 yasinda ve daha once hic evlenmedi. Bir aydır birlikte oldugu biri var evlilik odaklilar. Geçen gün kaburgasinin herkesinki gibi olmadığını dışa cikik olduğunu söylemis sevgilisi. bana ben daha önce anlamamıştım diyor. Dr da ameliyati uygun görmemiş çünkü sağlığını tehdit eden bir unsur yokmus. Sadece halk arasında güvercin göğsü denen bir yapı bozukluguna sahip. Siz bu durumu bile bile evlenir misiniz? Ameliyata karşıymıs adam. Ben dış görünüşünden anlamadım zaten diyor ablam da. Ama bu evlilikte bir sorun oluşturur mu sizce?Sanıyorum ki ileri derecede değil öyle olsa Dr ameliyata gerek olduğunu söylerdi diye düşünüyorum. Çünkü operasyon ile tedavisi mümkümüs. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ablamin kafası karışık. Siz olsanız sıcak bakar miydiniz bu evliliğe? Siz de veya eslerinizde böyle bir durum söz konusu mu? Bu durum genetik mi? İlerde çocuğunun bu rahatsızlıkla doğmasını istemiyor elbette. Yardımcı olur musunuz? Tşkler.

Ablam.. 32 yasinda ve daha once hic evlenmedi. Bir aydır birlikte oldugu biri var evlilik odaklilar. Geçen gün kaburgasinin herkesinki gibi olmadığını dışa cikik olduğunu söylemis sevgilisi. bana ben daha önce anlamamıştım diyor. Dr da ameliyati uygun görmemiş çünkü sağlığını tehdit eden bir unsur yokmus. Sadece halk arasında güvercin göğsü denen bir yapı bozukluguna sahip. Siz bu durumu bile bile evlenir misiniz? Ameliyata karşıymıs adam. Ben dış görünüşünden anlamadım zaten diyor ablam da. Ama bu evlilikte bir sorun oluşturur mu sizce?Sanıyorum ki ileri derecede değil öyle olsa Dr ameliyata gerek olduğunu söylerdi diye düşünüyorum. Çünkü operasyon ile tedavisi mümkümüs. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ablamin kafası karışık. Siz olsanız sıcak bakar miydiniz bu evliliğe? Siz de veya eslerinizde böyle bir durum söz konusu mu? Bu durum genetik mi? İlerde çocuğunun bu rahatsızlıkla doğmasını istemiyor elbette. Yardımcı olur musunuz? Tşkler.

Çalışmasına engel olmuyorsa ne zararı olabilir?
Hepimizin bir yerlerinde kusurlar farklılıklar var ya da ileride olabilir

Şimdiye kadar 2 kişi tanıdım güvercin göğüs kafesine sahip.
Bu hiç bir şeye engel bir durum değil ki. Ablanız dışarıdan bile anlamamış bakın. Bazı kişilerde baya farkedilir ama bu da çok önemli değil bence.
İş arkadaşım yazın ince giyince dikkatimi çekmişti benim o zaman sormuştum mesela..

Benim eşimde de aynı sorun var. Ama dışardan bakıldığında hiç bir şekilde anlaşılmıyor. Ki söylemese ben yine farkına varmazdım:) Öğrendiğim noktada hiçbir sıkıntı yaratmadı düşüncelerimde ve sevgimde. 6 yıllık evliyiz ve 4,5 yaşında dünyalar tatlısıda bir oğlumuz var. Ve evet bu sorun ırsi olabiliyor. Oğlumuz için endişe edip doktora da gittik. Irsı olabileceğini ve yüzmeye yönlendirmemizin uygun olacağını belirtti. Şuanda herhangi bir belirti göstermiyor. Olsa bile ergenliğe kadar hiçbirşey kalmayacağını belirtmişti.Dışa dönük olan değil ancak içe baskı uygulayan cinsi varmış, organlara zarar verebiliyormuş genelde ameliyat'a yönlendirdikleri rahatsızlıkta buymuş. Dışa dönük olan ise düzenli spor ile çözümlenebiliyormuş.Bunlar doktorumuzun bize aktardıkları. Ki eşim 1.90 boyunda ve açıkcası benden fit vallahi:)

Birde yanlış anlamayın ama zaten çok erken asla yargılamıyorum, bunu cidden kafasına takıyorsa evlenmiş olmak için evlenmesin. Evlendikten sonrada öğrenebilirdi ki kendide söylemiş fark etmemiş bile.

İnsanların binbir türlü rahatsızlıkla uğraştığı bu devirde allah korusun böyle basit bir neden için evlenmezdim, çok seversem evlenirdim ama çocuk yapmazdım neyin kafası ben anlam veremedim açıkcası...

Umarım bilen, gören ve yaşayan biri olarak yardımcı olabilmişimdir...

Güvercin göğsünde göğüs kafesi dışa çıkık olur,sadece görüntü olarak rahatsız olur kafaya takarsa.Bir de içe doğru çukur olan var.Ona da kunduracı göğsü denir.Bu insanlarda kalbe baskı hissi söz konusudur.İkisinin de ameliyatla çözümü mümkündür.Sevmeye engel değildir.:KK66:

Benim ilkokul arkadaşımın da göğsü öyleydi, yani hiçbir sorun yoktu. Sadece göğsünde biraz tümseklik vardı.

Güvercin göğüsü irsi. Annemin ailesinde yaygın. Sorun yaratmayan bir olay... hastalik bile demiyorum yani...

Ice dönük olani ameliyat ediliyor. Kuzenimin oglunda vardi... ameliyat oldu ve şimdi 25 yaşında atletik bir sporcu. Ameliyat olana kadar spor yapmasi yasakdi sadece

Kesinlikle evlenmesin çok illet bir hastalık. Google da araştırdınız mi bilmiyorum ama özellikle yaşlılıkta çok büyük sıkıntı oluyor. Operasyon yapılmaz ise alt kaburgaları yaşlandıkça kırılıyor. Yaşlılık sebebiyle kaburgaları kaynamiyor ve akciğere batma riski var. O yüzden hiç hareket etmiyorlar. Tuvalete bile gidemiyorlar yikanamiyorlar. Benim kaynimin kayincosunun karısının halasının kuzeninde var oradan biliyorum. :D

evlenirdim. ölümcül hastalık gibi anlatmışsınız. insanların başlarına neler geliyor. ablanızın bu durumu düşünmesi bile onu sevmediğini gösterir. bence ayrılsınlar. sevgilisi de kendisini hak eden gerçekten seven birini bulur.

Irsi ise ben evlenmem. Çocuğumu üzebilecek bi hastalığa maruz bırakmak istemem. Çok seviyorsam da çocuk yapmamak şartıyla evlenirim.
hepimizde bozuk gen var onların ortaya çıkmaması için bir sebep yok sadece allahın lutfu bu şekilde konuşmak özellikle gögsü biraz kabarık biri için söylemek çok cahilce

Back
X