Tam da "en harika özelliğim çok mütevazi olmam" konusu olmus. Vallahi ben çoğu insanın kendini sandığı kişi olmadığına inanıyorum. Misal, 'en kötü özelliğim herkesi kendim gibi iyi niyetli sanmam,hiç kötülük nedir bilmemem' cümlesini hiç duymadiysam on ayrı kişiden duymuşumdur (hafızanızı yoklayin,siz de duymadınız mı?) Peki gerçekten iyi niyetli insanlar mı? Vallahi benim eşim dostum diyor bunu, ben biliyorum ki gerçek o değil. Ne malın gözü aslında , ama başka insanları içten pazarlıklı olmakla suçluyor .
Sizin konu da bana öyle geldi okuyunca.
Yalana tahammül edememekle kadının çocuğunu yürütmesi ne alaka mesela? Ya da doktor göz ilacı vermiş kullanıyorlar. Bunda sorun ne???
Bana da çok 'herseyin en iyisini ben bilirim' kibri geldi. Bu kibri çok iyi bilirim çünkü 29 senedir bu kibrin yılmaz bayrak tasiyicisiyla beraberim (ve genlerini benimle cömertçe paylaştığı için bazen ben de böyleyim)
Sizin her olaya pat pat diye girmeniz tamamiyla en doğru kendinizin olduğuna inanmanizla alakalı.
Annem de mesela bir bebegin gözü kayiyor hafif, sanki kendi ailesi salakmis,ya da körmüş de bilmiyormuş,hİc çocuğu doktora goturmemişler gibi davranır; bu çocuğun gözü kaymış, bunu doktora götürün!! Bunun bir gözüne bant yapistirsinlar diğer gözü düzelir!" Diye aileyi darlayip durur. Ya da dayak yiyen esnaf kadına bedava avukat falan bulur,her gün arar. (Sonra kadın 'kocamda gözün mu var,illa beni bosatacak musun' diye kavga çıkartır

) .
Yani aklına gelebilecek her konuda herkese karışma ihtiyacı hisseder. Balikyagi falan satıyor bu günlerde. Gerçekten etkisine inanıyor, sağlıklı olduğuna emin ya. Basuru olana bile 'baliktagi+ bilmmemne iç gecer' diyor. Midem ağrıyor diyene de balikyagi diye darlar, sigaradan öksürene de,kiloluya da , covidliye de. Benim doğum kontrol hapı içtiğimi öğrendi geçende, bana bile balikyagi + bilmemne al adetlerin düzenli olur diyor:)
Ya belki deidgin sağlıklı,belki inanıyorsun basarisina ama yeter da, insanları ne darliyorsun..
Size de aynısını diyorum . Anneye orada 'ay yürütme' dediniz , kadın 'haklsiin ' diyip yurutmeyecek mı? Ya da para verip aldigi göz ilacini sen dedin diye çöpe mi atacaklar? Kaldı ki doktor vermis, onun dediğinin yaninda senin kulaktan dolma bilginin ne önemi var?
Bazı ortamlarda sessiz kalmak çok zor ama kalmamız gerekiyor. Ben böyle durumlarda kendimi ortamdan soyutlamaya calisiyroum. İş yerinde mesela devamlı benim muhalefet olarak girip eleştireceğim konular açılıyor. Ama insanlarla boşuna gerilmeyeyim diye derin nefes alıp kulaklığımi takip müzik dinliyorum.
Tavsiye ederim