• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu huzursuz duyguyla nasıl baş edilir?

Merhabalar

Bu benim bu konudaki bir önceki mesajim. Olay bunun devamı niteliğinde aslında.

Mesele eltim.. daha önce eşimle yaptıkları bir konusmadan sonra eşimle görüşmeyi bıraktılar. Ama ben hala görüşmeye devam ettim olduğum şehre geldikçe. Sonra bir yaz oğlumu onların yok üstü başka bir şehirden alır mısınız demişti eşim kaynima, o da çok mutlu olurum filan demişti. Ama eltim istememiş. Çocuk kaldı öyle. O arada ben de eltimin bile isteye benle hiç bir sorunu da yokken eltimin oğluma su istediginde su vermedigini oglumdan öğrendim ve çok üzülmüştüm. Bu yüzden de hiç arayıp sormamistim ta ki eltimin ablası kaza yapan kadar. O zaman eltimin ablasını arayıp geçmiş olsun demiştim. Ama eltim ve annesi telefonları acmamisti. Evlerine gittim kapı acmadilar vs vs konuşmama kararı almıştım. Ama bu konuşmama kararı beni aşırı huzursuz ediyor.

Geçen haftalarda kalabalık bir grupla tatile gittik. Kaynım da ailesiyle gelmişti. Çocuklarımız arkadaşlar o yüzden birlikte vakit geçiriyorlar. Oğlum da bana dedi ki yengem başka çocuklarla konuşup nasılsın dedi ama biliyor musun anne benim hiç yüzüme bile bakmadı dedi. Galiba ben onun adını unuttuğum için nasılsın demedim ondan bana kızdı galiba dedi. Çocuk resmen kendi üstüne alinmis. Ben de oğlum senle ilgili bir durum yok. Sen bir dahaki sefere denk gelince nasılsın diye sor. Ama o cevap vermezse üzülme dedim. Ben onun çocuklarini görünce öptüm sarıldım hal hatır sordum. Çocuk sonuçta bunlar. Eltimle biz denk geldiğimizde de ben gülümsedim o kafasını diğer tarafa çevirip gitti.
O kadar saçma geliyor ki bu durum sinir oluyorum çocuk üzerinden iş yürütmeye. Çocuk ya bunlar. Küssen tamam benle eşimle küs. 10 yasindaki cocuk sana ne yapmış olabilir yani. Ki su vermediği zaman oğlum daha 6 yaşındaydı.

Mesaj attım ben de ona. Çocuklara hissettirme kendini suçlu hissetmis diye. O da anne babası yaptıklarının sorumluluğunu alsın ben çocuğuna olan tavirdan sorumlu değilim demiş.

Takmamaya çalışıyorum ama aklımın bir yaninda var sürekli. Beni rahatsız ediyor. Küs oldugum bir Allah'ın kulu yok. Vicdanima yük oluyor. Nasıl baş edilir bu duyguyla?
Siz sordunuz mu eltinize neden su vermedin diye? Belki çocuğunuz istedi sonra araya bir şeyler girdi unuttu insanlık hali bir suyu da esirgeyecek hali yok.He o kadar kötü biriyse görüşmeyin madem niye takıyorsunuz

Sizde iki araba var diye birini vermek zorunda değilsiniz. Acil bir durum olur, hastaneye gitmek gerekir o zaman araba vermezsin hata olur. Ama anlamadığım nokta sürekli aramak, kapılara dayanmak,çocuk şehirler arası yoldan al demek yani bunlar çok gereksiz. Neden dünyada başka insan yokmuş gibi eltinin peşindesiniz.

Benim çocuğuma su vermeyen insanın çocuğuna sevgi göstermem. Tamam çocuk terslemem ama gidip öpmem. Yetişkinler arası bir çok şey olur ama bir çocuğa kaba davranan bir akraba ile bir arada olmak istemem. Ben olsam o piknik yada toplantı her neyse ona bile gitmem.

Ben olsam şehirler arası yolda emanet çocuk istemem bu arada. Allah korusun kaza olsa ne olacak.

BAynı şehirde değiliz o kayinvalidemlere gittiginde ben gitmiyorum. Ama onun ailesi benim yaşadığım şehirde. Eşim bir süre kayinvalidemler de denk gelmişti. Ben gitmemiştim. Hiç konuşmamış onla , onu yok saymış. Ben öyle olamam sanırım. Ama artık sadece kendim değil çocuklarım da denk gelsin istemiycem. Rahatsızlık verici değil mi bu ya.
Bence de rahatsızlık verici ama böyle bir insanla iletişim kurmak çok da rahatsızlığı gidermez bence. Bu sefer alttan alttan laf sokar yine canınız sıkılır. Şehirlerin farklı olması güzelmiş, çok denk gelmezsiniz. Denk gelince de yoksayarsınız bence.

Bu arada bir haber vardı, restoranın oyun alanında bir çocuğun yüzüne kezzap atmıştı birisi. Eniştesi çıkmıştı. Bazı insanların kıskançlığının sınırı olmayabiliyor, diğer üyelere katılıyorum çocuğunuzu uzak tutmanız iyi olur

Benim konusmadigim bi gorumcem var mesela ayni ortamda merhaba bile demeyiz birbirimize yillardir. Bunu dert edinmemek icin özel bir çabam hiç olmadi. Aklima bile gelmiyor kendisi konusu acilmasa dunyada oyle biri oldugu aklima gelmiyor.😄
Cocuk var mı sende bilmiyorum ama cocugunun ustunden düşünsene.
Cocuk hala dıye pesınde dolanıyor ama cocugunun yüzüne bakmıyor fılan aynı ortama girdikce🤷

Cocuk var mı sende bilmiyorum ama cocugunun ustunden düşünsene.
Cocuk hala dıye pesınde dolanıyor ama cocugunun yüzüne bakmıyor fılan aynı ortama girdikce🤷

Cocuk yok. Cocukta bi yerde kendiyle ilgilenmeyen insanin yanina gitmeyi birakiyor zaten. Kucukte olsa sevildigi yeri bilir.
Cocugumu sevsin diye kimsenin ayagina kapanamam dedigim gibi insan ilişkileri karsiliklidir iki taraf icin kontrol etmeye calişmanin bir anlami yok.

Cocuk yok. Cocukta bi yerde kendiyle ilgilenmeyen insanin yanina gitmeyi birakiyor zaten. Kucukte olsa sevildigi yeri bilir.
Cocugumu sevsin diye kimsenin ayagina kapanamam dedigim gibi insan ilişkileri karsiliklidir iki taraf icin kontrol etmeye calişmanin bir anlami yok.
Senin gözünden bu soruya cevap almak güzel oldu
Bizzat ablamın yeğenini yani cocugumu görmezden gelişine koyduğum uc yıllık tepki yerinde bence ama merak ediyordum başka bakış açılarından... Tabi herkesin bakışının açısına da kalmadık, o yüzden kimselere açtığım bi konu degil🤗

Back
X