Bu illet hastaliktan böyle kurtulabilir miyim?

Benimde kızım 4,5 yaşında ve bu yıl kreşe başladı. Eylülde başladı. İlk birkaç haftadan sonra hastalıkları başladı. Çocuk doktorları alerjik dedi ama çocuk göğüs doktorları alerjik olmadığını söylüyor. En son tavsiye üzerine profesöre götürdük oda alerjik olmadığını ciğerlerinde zatüre olduğunu söyledi. İnan kime güveneceğimi şaşırdım. Alerjik mi zatüre mi? Kızımın neyi var ve neden 3 aydır sürekli hasta :KK43: bazen o kadar bunalıyorum ki oturup ağlıyorum :KK43:
Canım büyük geçmiş olsun.Bu süreçte bir tedavi uygulanmadi mi çocuğa? Biz zatürre olduğunu kabul edip o yönde ilaçlarını kullandık.Zaten alerjide de antibiyotik dışında hemen hemen aynı ilaçlar kullanılıyor.Cocugun atağı bitince ailemin oldugu İzmir'e gittim ve Behçet Uz Çocuk Hastahanesi alerji bölümüne giriş yaptim.(sabah 5:30 da çocukla siradaydim çünkü 6 da gittiğimde muayene sırası alamadım) Oradaki uzmanlar söyledi zatürre değil diye çünkü sonra çekilen akciğer filmi ile atak sırasında çekilen arasında çok fark vardı.Zaturre akciğerde sonrasinda iylesme halinde bile iz bırakıyor dediler.Umarim biran önce kuzun iyileşir ...geçmişte kalır bu günlerin

Canım büyük geçmiş olsun.Bu süreçte bir tedavi uygulanmadi mi çocuğa? Biz zatürre olduğunu kabul edip o yönde ilaçlarını kullandık.Zaten alerjide de antibiyotik dışında hemen hemen aynı ilaçlar kullanılıyor.Cocugun atağı bitince ailemin oldugu İzmir'e gittim ve Behçet Uz Çocuk Hastahanesi alerji bölümüne giriş yaptim.(sabah 5:30 da çocukla siradaydim çünkü 6 da gittiğimde muayene sırası alamadım) Oradaki uzmanlar söyledi zatürre değil diye çünkü sonra çekilen akciğer filmi ile atak sırasında çekilen arasında çok fark vardı.Zaturre akciğerde sonrasinda iylesme halinde bile iz bırakıyor dediler.Umarim biran önce kuzun iyileşir ...geçmişte kalır bu günlerin
Teşekkür ederim. Umarım geçer. Tedavi uygulandı ve halada uygulanıyor ama işe yaramıyor maalesef:( hastanede bile yattı beş gün. Ama ciğerlerinde bir türlü iyileşmeyen bir kısım var. Şuan 10 günlük bir ilaç tedavisi uygulanıyor. 9 Ocak için randevu verdi son girişimiz prof. Gene iyileşme olmazsa tomografi ve buronoskopi yapılacak. Ciğerlerine bişey mi kaçtı acaba diyor her gittiğimiz doktor. Ama direk tomografi ve buronoskopi yapmak istemiyor hiç biri. Bizim hatamız sürekli doktor değiştirmek oldu sanırım. Çünkü hepsi sil baştan aynı şeyleri yapıyor. Diyorum ama hepsi kendi mi görmek istiyor nedir anlamıyorum :( bu Profesöre devam edicez bakalım.?bi daha değiştirmicez.
Ankara’da alerji kliniği çocuk doktorunun sevki olmadan bakmadı. Çocuk göğüse dedim sevk edin diye oda etmedi alerjik bir şey değil die. Ankarada da vaktim kısıtlıydı. Yok nefroloji yok KBB yok gastro ve göğüs derken evimize dönmek zorunda kaldık. Yaşadığımız yerde küçük bir yer. Burda sadece çocuk doktoru var başka çocuk branşları yok. O yüzden devam edemedik aslında Ankara’daki çocuk göğüse. Şimdi Kayseri’ye gidiyoruz daha yakın günü birlik gidip gelebiliriz bu doktora. İnşallah çare bulur bize.

Kişisel Bakım Ürünlerindeki Bazı Kimyasallar Erken Ergenliğe Yol Açıyor Olabilir!

2000’li yılların başından itibaren kadın gelişiminde yeni ve tedirgin edici bir eğilim araştırmacıların dikkatini çekmiştir: Büyüyen memeleriyle, cinsel organlarını çevreleyen kıllarıyla ve adetgörmeleriyle kızlar daha erken yaşlarda ergenliğe adım atmaktadır.

Peki bu eğilimin sebebi nedir? Bazı araştırmacılar bunun sebebinin hormonların yapısını bozan kimyasallar olduğundan şüpheleniyor. Fakat bu kimyasallar sadece kirli sulardan veya zararlı çevrelerden gelmekle kalmayıp neredeyse her gün kullandığımız şampuanlarda, makyaj malzemelerinde ve çoğu kişisel bakım ürününde de bulunuyor.

3 Aralık 2018’de Human Reproduction dergisinde yayınlanan bir çalışma, kişisel bakım ürünlerinde bulunan kimyasalların ergenliğe girişi hızlandırabileceği ihtimalini destekliyor. Bu çalışmada toplumsal sağlık araştırmacıları, 13 yıl boyunca bir grup hamile kadın ve onların çocuklarının idrarında bulunan üç grup kimyasal derişimi periyodik olarak ölçerek takip etti. Erken ergenliğin fiziksel ve zihinsel sağlık üzerine olan etkilerine vurgu yapan çalışma sonuçları, kız çocuğunun erken ergenliğe girip girmeme ihtimalini belirleyen faktörlerin, çocuğun doğumundan önce bile değişime uğrayabileceğine dikkat çekiyor. Bir diğer deyişle, hamile bir kadının maruz kaldığı kimyasalların bu durumda rolü olabilmektedir. Berkeley’de bulunan Kaliforniya Üniversitesinde halk sağlığı araştırmacısı olarak çalışan ve çalışmayı yürüten Kim Harley konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Araştırmacılar, rahimin maruz kaldığı kimyasalların bebeğin doğumundan yıllar sonra bile çocuğun ergenliğe girişini etkileyebileceğinden şüphelenmekteydi. Ayrıca, birçok kadının vücudunda bu kimyasalların ölçülebilir miktarlarda bulunmasından dolayı asıl mesele bireyin kimyasallara maruz kalıp kalmamış olması değil, ne denli maruz kalmış olduğudur.”

Çalışmada araştırmacılar, vücudun hormonal yapısına müdahil olduğu iddia edilen 3 tip hormon bozucu kimyasala odaklanmıştır. Bu grup esanslarda bulunan ftalatı, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan parabeni ve çalışma sürecinde de kullanılmış olan antimikrobik sabunların dahil olduğu fenolü içermektedir.

Küçük Değişimler Büyük Etkilere Yol Açabilir!
Çalışma bulgularına göre hamilelik sürecinde idrarında yüksek yoğunlukta ftalat türevi bulunmuş olan kadınların kız çocukları, idrarında az miktarda ftalat bulunmuş olanların kız çocuklarına göre daha erken genital bölge kıllanması sürecine girmiştir. Benzer bir şekilde hamilelik sürecinde idrarında yüksek yoğunlukta fenol bulunan kadınların kız çocukları daha erken adet görmeye başlamıştır. Araştırmacılar teste tabi tutulan bu kadınların dokuz yaşındaki kızlarına baktıklarında, idrarında yüksek miktarda paraben bulunan kızların, bu kimyasaldan idrarında düşük yoğunlukta bulunan kızlara göre ergenliğe girişin üç belirtisini daha erken göstermiş olduklarını fark etti.

Araştırmacıların bulgularını şu şekilde genelleyebiliriz: Bahsi geçen kimyasallara ne kadar çok maruz kalınırsa çocukların ergenliğe girişi o kadar erken olmaktadır. Örneğin, annedeki ftalat seviyesi her ikiye katlanışında, genital bölge kıllanması başlangıcının 1.3 ay öne çekildiği görülüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Umarım geçer. Tedavi uygulandı ve halada uygulanıyor ama işe yaramıyor maalesef:KK43: hastanede bile yattı beş gün. Ama ciğerlerinde bir türlü iyileşmeyen bir kısım var. Şuan 10 günlük bir ilaç tedavisi uygulanıyor. 9 Ocak için randevu verdi son girişimiz prof. Gene iyileşme olmazsa tomografi ve buronoskopi yapılacak. Ciğerlerine bişey mi kaçtı acaba diyor her gittiğimiz doktor. Ama direk tomografi ve buronoskopi yapmak istemiyor hiç biri. Bizim hatamız sürekli doktor değiştirmek oldu sanırım. Çünkü hepsi sil baştan aynı şeyleri yapıyor. Diyorum ama hepsi kendi mi görmek istiyor nedir anlamıyorum :KK43: bu Profesöre devam edicez bakalım.?bi daha değiştirmicez.
Ankara’da alerji kliniği çocuk doktorunun sevki olmadan bakmadı. Çocuk göğüse dedim sevk edin diye oda etmedi alerjik bir şey değil die. Ankarada da vaktim kısıtlıydı. Yok nefroloji yok KBB yok gastro ve göğüs derken evimize dönmek zorunda kaldık. Yaşadığımız yerde küçük bir yer. Burda sadece çocuk doktoru var başka çocuk branşları yok. O yüzden devam edemedik aslında Ankara’daki çocuk göğüse. Şimdi Kayseri’ye gidiyoruz daha yakın günü birlik gidip gelebiliriz bu doktora. İnşallah çare bulur bize.
Çok geçmiş olsun. Bronoskopiden çok da korkmayın. Oğlum iki buçuk yaşındayken ciğerine badem kaçmasından dolayı Kayseri de bronoskopi yaptırdım bende. Yiyecek farkedilmediğinde geçmeyen öksürük olduğunu ve sebebinin kolay kolay bulunamadığını duydum. Umarım basit birşeydir ve hiç birşeye gerek kalmadan düzelir çocuğunuz.

Camasirlarinizi ve bulasiklari izi nasil yikadiginizi paylasir misniz elde yikama ve makina?
Sadece makinada yıkarım asla elde yıkamam
Bulaşık tabletini bıçakla 3 veya 4 e böler küçük parça tabletle bulaşık yıkanır patlatıcı gözünde sirke var küçük tablet yerine yine sirke koyarım içine de sirke koyarım makinenin

Çamaşır makinasına deterjan olarak Arap sabunu ve sirke kullanırım deterjan gözüne Arap sabunu 3 yemek kaşığı yumuşatıcı yerine sirke makinayı çalıştırdığımda deterjan kısmından su almaya başladığında da sirke koyarım o esnada

bunun tedavisi için öncelikle bu konuda uzmanlaşmış bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederim
en azından üni hastanelerindeki proflara götürebilirsiniz
halıları kaldırmak, özellikle nevresimleri çok sık yıkamak çok önemli
yastık ve çarşaflara dökülen saçlar, saç derileri, kepekler vs mite denen canlıların ortaya çıkmasına sebep oluyor, siz zaten bilirsiniz, onlar çok tetikliyor
bir de çocuğunuza pamuk yorgan yastık falan yaptırabilirsiniz, yatak örtüsünü her gün silkeleyebilirsiniz

Çok geçmiş olsun. Bronoskopiden çok da korkmayın. Oğlum iki buçuk yaşındayken ciğerine badem kaçmasından dolayı Kayseri de bronoskopi yaptırdım bende. Yiyecek farkedilmediğinde geçmeyen öksürük olduğunu ve sebebinin kolay kolay bulunamadığını duydum. Umarım basit birşeydir ve hiç birşeye gerek kalmadan düzelir çocuğunuz.
İnşallah :dua::dua: hemşire bir arkadaşım epey korkuttu açıkcası bronoskopi konusunda.
Acaba çocuğu bronoskopi için aldıklarında yanında oluyormusunuz? Onu çok merak ediyorum.? Tanımadığı insanların yanına tek giderse çok korkar kızım:(

İnşallah :dua::dua: hemşire bir arkadaşım epey korkuttu açıkcası bronoskopi konusunda.
Acaba çocuğu bronoskopi için aldıklarında yanında oluyormusunuz? Onu çok merak ediyorum.? Tanımadığı insanların yanına tek giderse çok korkar kızım:KK43:
Ameliyathaneye almadılar malesef. Ama hemşire çok tatlıydı. Oğlumu oynatarak götürdü korkmaması için. Tabi içerde ne oldu bilemiyorum . Yine de bebek olduğu için ameliyathanenin kapısına kadar almışlardı beni çıkınca direk beni görmesi için. Hangi konu da korkuttu sizi arkadaşınız

Ameliyathaneye almadılar malesef. Ama hemşire çok tatlıydı. Oğlumu oynatarak götürdü korkmaması için. Tabi içerde ne oldu bilemiyorum . Yine de bebek olduğu için ameliyathanenin kapısına kadar almışlardı beni çıkınca direk beni görmesi için. Hangi konu da korkuttu sizi arkadaşınız
Uyutmuyorlar, yetişkin bile çırpınıyor falan dedi :( bende küçük çocuğu uyutmadan yapamazlar dedim. Ama çok zor kötü bir işlem falan diyince korktum. Perşembe günü doktora gittik. Doktora sordum uyutacakmısınız diye. Evet uyutucam dedi. Ama oraya tek girecek olması da üzüyor beni. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Uyutmuyorlar, yetişkin bile çırpınıyor falan dedi :KK43: bende küçük çocuğu uyutmadan yapamazlar dedim. Ama çok zor kötü bir işlem falan diyince korktum. Perşembe günü doktora gittik. Doktora sordum uyutacakmısınız diye. Evet uyutucam dedi. Ama oraya tek girecek olması da üzüyor beni. Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Rica ederim. Uyutuyorlar. yarım saat falan sürdü çıkması. Çıkarken ayılmak üzereydi. Giderken ağlamadı hiç. Hemşireler çok iyi ve ilgiliydi. İşlem sonrası üzmemek için herşeyi oynayarak yapmaya çalıştılar. Erciyes Fakülte hastanesinde yapıldı bizim. İnşallah sizin öyle bir ihtiyaç kalmaz o zamana kadar düzelir. Tabi işleme girmeden önce olabilecek tüm olumsuz sonuçları söylüyorlar.

Rica ederim. Uyutuyorlar. yarım saat falan sürdü çıkması. Çıkarken ayılmak üzereydi. Giderken ağlamadı hiç. Hemşireler çok iyi ve ilgiliydi. İşlem sonrası üzmemek için herşeyi oynayarak yapmaya çalıştılar. Erciyes Fakülte hastanesinde yapıldı bizim. İnşallah sizin öyle bir ihtiyaç kalmaz o zamana kadar düzelir. Tabi işleme girmeden önce olabilecek tüm olumsuz sonuçları söylüyorlar.
Bizde oraya gidiyoruz. İnşallah gerek kalmaz sizin doktorunuz kimdi? İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim:)

Instagramda "minikmutlubirev" diye bir hesap var. O hanim tum temizlik malzemelerini kendi yapiyor , tecrube ederek farkli farkli karisimlar bulmus . Genelde sirke, karbonat, limon tuzu vs. kullaniyor. Ona bakmalisiniz kesinlikle. Gecmis olsun :(

Instagramda "minikmutlubirev" diye bir hesap var. O hanim tum temizlik malzemelerini kendi yapiyor , tecrube ederek farkli farkli karisimlar bulmus . Genelde sirke, karbonat, limon tuzu vs. kullaniyor. Ona bakmalisiniz kesinlikle. Gecmis olsun :KK43:
Cok tesekkur ederim o kadin az da olsa kimyasal deterjan kullaniyor herseye ben tamamen hayatimdan cikarmak istiyorum agir kimyasali olan deterjanlari

Cok tesekkur ederim o kadin az da olsa kimyasal deterjan kullaniyor herseye ben tamamen hayatimdan cikarmak istiyorum agir kimyasali olan deterjanlari

deterjan olarak desto kullaniyor , orda soruyorlar fairy olur mu diye, o da "hayir o çok agir, cok köpürüyor" diye yazmis. Zaten deterjana gore buyuk oranda beyaz sirke ile karistirdigi icin ,sirke de deterjani söndüren birsey zaten. Sizi anladim ama tamamen kurtulma yontemini arastirma suresi icinde bile o kadinin yontemlerini deneseniz fayda eder. Gercekten dikkate almaya deger. Arap sabunu ile olan tarifleri de var, camasir makinesine konan yumusaticiyi bile kendisi yapiyor. Bi de soyle bisey anneannemden duymuştum eskiden külle bulasik yikarlarmis, köpürme ozelligi varmis ama gunumuzde nasil olur yapilir..

deterjan olarak desto kullaniyor , orda soruyorlar fairy olur mu diye, o da "hayir o çok agir, cok köpürüyor" diye yazmis. Zaten deterjana gore buyuk oranda beyaz sirke ile karistirdigi icin ,sirke de deterjani söndüren birsey zaten. Sizi anladim ama tamamen kurtulma yontemini arastirma suresi icinde bile o kadinin yontemlerini deneseniz fayda eder. Gercekten dikkate almaya deger. Arap sabunu ile olan tarifleri de var, camasir makinesine konan yumusaticiyi bile kendisi yapiyor. Bi de soyle bisey anneannemden duymuştum eskiden külle bulasik yikarlarmis, köpürme ozelligi varmis ama gunumuzde nasil olur yapilir..
Evet denemekte fayda var tabi.tamamen kimyasaldan cok daha iyidir. Cok tesekkurler

Evet denemekte fayda var tabi.tamamen kimyasaldan cok daha iyidir. Cok tesekkurler
Rica ederimmm , keske ben de sizin gibi,o kadin gibi bu konuya onem verebilsem... hastaliklar gelmeden... ben camasir suyu delisi oldum:( o kadini cok takdir etsem de vazgecemiyorum camasir suyundan...

Rica ederimmm , keske ben de sizin gibi,o kadin gibi bu konuya onem verebilsem... hastaliklar gelmeden... ben camasir suyu delisi oldum:KK43: o kadini cok takdir etsem de vazgecemiyorum camasir suyundan...
Gecen bir programda bir prof. Paramizla kendimizi ve coxuklarimizi zehirliyoruz dedi. Inanin cok etkilendim bu cumleden. Camasir suyunu birakin lutfen veya vegan markalar var onlari kullanin biraz daha kimyasali azdir.diye dusunuyorum ben kararliyim kesinlikle dönmeyecegim kimyasala.sampuanimdan cilt bakim ürunlerimden hepsinden cikaracgm hayatimdan. Defne sabunu siparis verdim gelince cocuklarimin banyo temizliginide onla yapptiracgm sac ve vucut.

Back
X