bu insanlar niye herseye karisirki

AlmanyaTreni

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
2.971
2.973
Allahim 2 gundur delircem benim oglum 6aylik 8kg 69 cm.
basta annem olmak uzere herkes beni deli ediyor. Annem diyorki bakamiyonmu sen bu cocuga ne boyle dr.a gidiyon gidiyon hep ayni hic kg almiyor diyor. Teyzem ya bu cocukta boy var bakamiyonmu cok zayif diyor. Halam ayni sekilde. Babam ayyy ayy zayiflamis oglum tuhh diyor bize verinde biz bakalim diyor. Yani kisacasi delircem. Ya dr.a soruyorum hyr bebeginiz gayet saglikli guzel kg aliyor 1ay once 7kg 150gr di. Insan ister istemez kafasina takiyor niye bakamiyormusum bebegim e gayette guzel bakiyorum. Corbasini mamalarini yediriyorum :KK43:. Tepkimi verdim Karismayin benim bebegim saglikli ben mutluyum dedim ama dinleyen kim. Sinir oluyorum sinir boyle konusan insanlara.

Banada yapıyorlar
Her anneye yapıyorlardırki benim kızım 1 yaşında 12 kilo 81.5 cm olmasına rağmen
4 kilo doğdu yaşını 3 katı kiloyla karşılamasına doktorun önden gidiyor demesine
İnternetten bakınca gayet iyi hatta biraz fazla kilo ve boy olmasına rağmen halla zayıf bi bebek kızım onlara göre
Siz rahat olun
Allah bebeğinize sağlık versin

obez olmasından ıyıdır zayıf olması
cocuk bu zayıflarda sısmanlarda
agzı olan konusur ıste dınlemeyın
herkesın annelıgı kendıne annelıgıme laf ettırmem dıye sesınızı yukseltın olur bıter

basta annem olmak uzere herkes beni deli ediyor. Annem diyorki bakamiyonmu sen bu cocuga ne boyle dr.a gidiyon gidiyon hep ayni hic kg almiyor diyor. Teyzem ya bu cocukta boy var bakamiyonmu cok zayif diyor. Halam ayni sekilde. Babam ayyy ayy zayiflamis oglum tuhh diyor bize verinde biz bakalim diyor. Yani kisacasi delircem. Ya dr.a soruyorum hyr bebeginiz gayet saglikli guzel kg aliyor 1ay once 7kg 150gr di. Insan ister istemez kafasina takiyor niye bakamiyormusum bebegim e gayette guzel bakiyorum. Corbasini mamalarini yediriyorum :KK43:. Tepkimi verdim Karismayin benim bebegim saglikli ben mutluyum dedim ama dinleyen kim. Sinir oluyorum sinir boyle konusan insanlara.

doktorun ne dediği önemli, boşverin neden kendinize sıkıntı ediyorsunuz

Benimde oğlum 5 aylık 7600gr 69 cm, her gören erimiş bitmiş diyor hiç takmıyorum. Boyu uzayınca o tontiş yanaklar gidiyor tabi, e üstüne bir de dişi çıkınca normal yani. Doktorun normal diyor mu? Diyor. O zaman kimseyi takma, senin çocuğuna en iyi sen bakarsın başkası değil. Düşünüp düşünüp sıkma canını.

Valla cnm bu her ailede de var. Ben, bebegin boy ve kilosunu yuzde 80 genetige bagliyorum.

İki oglum var boylu ve kilosu yerinde dogdular. Ben boylu poslu bi kadinim. Hatta sulalenin en uzun kiziyim :KK66:

Neyse herkes cocugunu benimkilerle yaristiriyor. Senin cocuklarin yemek yemiyor ama şu boya posa bak. Zaten diye diye yediler cocuklari. Nazar mi veriyolar ne? Ben hicbir sey demiyordum. Bigun kuzenin kiziyla yine kiyasliyorlar. Neymis onlarin kizi buyuk oldugu halde benimkinden cok kucuk duruyormus.

Artik dayanamadim dedim ki yahu sizinki kiz benim ki erkek. İkisinin genetigi bir mi. Hem ben uzunum hem babasi ki o kizin anasi felan minyon zayif.

Hem dedim bi gemiden taka cikar mi? Gemiden gemi, takadan taka cikar.... bi an sustular. :KK66:

Aaaa yetsinler artik, gozleriyle yiyolar mi ne, boyuna durup dururken atesleniyo cocuk. Ne zaman oraya gitsem.

Kucuk de olsa buyuk de olsa laf sokan sokuyor arkadas.

Valla cnm bu her ailede de var. Ben, bebegin boy ve kilosunu yuzde 80 genetige bagliyorum.

İki oglumozaman diyor.r boylu ve kilosu yerindear. Ben boylu poslu bi kadinim. Hatta sulaleuzun kiziyim :KK66:

Neyse herkes cocugunu benimkilerle yaristiriyor. Senin cocuklarin yemek yemiyor ama şu boya posa bak. Zaten diye diye yediler cocuklari. Nazar mi veriyolar ne? Ben hicbir sey demiyordum. Bigun kuzenin kiziyla yine kiyasliyorlar. Neymis onlarin kizi buyuk oldugu halde benimkinden cok kucuk duruyormus.

Artik dayanamadim dedim ki yahu sizinki kiz benim ki erkek. İkisinin genetigi bir mi. Hem ben uzunum hem babasi ki o kizin anasi felan minyon zayif.

Hem dedim bi gemiden taka cikar mi? Gemiden gemi, takadan taka cikar.... bi an sustular. :KK66:

Aaaa yetsinler artik, gozleriyle yiyolar mi ne, boyuna durup dururken atesleniyo cocuk. Ne zaman oraya gitsem.

Kucuk de olsa buyuk de olsa laf sokan sokuyor arkadas.

Ne guzel demissin not aldim bu sozunu. Aynen bide kiyas var kucuk teyzem in kizi var 1bucuk yasinda neymis oda diyorki bnm kiz 10kg ben ne yapim oleyim ozaman diyor. Nazar cok oluYor bizede nezaman biri bsy dese oglum o gece uyumuyor. Bilmiyorumda ben olsam karismam ya banane demi

Kilosu gayette yerinde , konusanlar bos konusuyor iste ..
Takma bosver.. lnemli olan saglikli olmasi gerisi bos..

Aynen dr. Gayet iyi daha ne olsun diyor ama bizimkiler daha iyi biliyor ya. Helede babam olduruyor beni bize verinde biz bakalim ne demek.ya niye vercem kuzumu size. Bizde kucukken sanki cok kiloluyduk dedim bende 1yasunda 10kgmusum.

Canim insanlar gercekten herseye karisir. Bu onlarin gorevleridir.

once iyi bi bolum kazandin mi kazanabilecek misin, uni okuyacak misin okumayacak misin,
diyelim ki bi bolum kazandin, iki senelik mi yoksa dort senelik mi?
Okul biter atanacak misin, is bulabilecek misin, hsla bosta misin?
Meslegini yapmaya baslarsin, artik meslegini eline de aldin.
evlenecek misin, evde mi kaldin, gorustugun biri var mi yok mu?
Hadi evlendin, cocuk ne zaman olacak. Bi cocuk yapsak da sevseler.
hadi cocuk oldu, bu cocuk zayif derler, bakamiyor musun senbla bla bla.
bi donem sonra bu da gecer, yapmiyor muyuz bi kardes acaba derler.
yani onlarin artik en ulvi gorevleridir, derler de derler, derler de derler. Bunu gecmiste yasadik, hala yasiyoruz ve yadamaya da devam edilecek.
o yuzden konusulanlar sag kulagindan girsin sol kulagindan ciksin. Sen kendini bil yeter guzel anne :)

Canim insanlar gercekten herseye karisir. Bu onlarin gorevleridir.

once iyi bi bolum kazandin mi kazanabilecek misin, uni okuyacak misin okumayacak misin,
diyelim ki bi bolum kazandin, iki senelik mi yoksa dort senelik mi?
Okul biter atanacak misin, is bulabilecek misin, hsla bosta misin?
Meslegini yapmaya baslarsin, artik meslegini eline de aldin.
evlenecek misin, evde mi kaldin, gorustugun biri var mi yok mu?
Hadi evlendin, cocuk ne zaman olacak. Bi cocuk yapsak da sevseler.
hadi cocuk oldu, bu cocuk zayif derler, bakamiyor musun senbla bla bla.
bi donem sonra bu da gecer, yapmiyor muyuz bi kardes acaba derler.
yani onlarin artik en ulvi gorevleridir, derler de derler, derler de derler. Bunu gecmiste yasadik, hala yasiyoruz ve yadamaya da devam edilecek.
o yuzden konusulanlar sag kulagindan girsin sol kulagindan ciksin. Sen kendini bil yeter guzel anne :)

Saol canim gercekten haklisin banada dendi esimle gorustugum duyuldugunda hadi nisan nisan hadi dugun nezaman ama onlara takilmiyordum demekki guzel bsy dedikleri icin. ogluma baktigimda iyi gorunuyor gozume ne cok zayif ne cok kilolu icim rahat bu en onemlisi bence.

Saol canim gercekten haklisin banada dendi esimle gorustugum duyuldugunda hadi nisan nisan hadi dugun nezaman ama onlara takilmiyordum demekki guzel bsy dedikleri icin. ogluma baktigimda iyi gorunuyor gozume ne cok zayif ne cok kilolu icim rahat bu en onemlisi bence.

Benim teyzemde ayni durumu yasiyor. Ama kulak asmiyor hic. Dr gayet normal gayet saglikli demis cunku. Saglikli olsun da gerisi bis gercekten :KK66:

Ne guzel demissin not aldim bu sozunu. Aynen bide kiyas var kucuk teyzem in kizi var 1bucuk yasinda neymis oda diyorki bnm kiz 10kg ben ne yapim oleyim ozaman diyor. Nazar cok oluYor bizede nezaman biri bsy dese oglum o gece uyumuyor. Bilmiyorumda ben olsam karismam ya banane demi
Valla cnm laf soyletme. Susarsan daha cok konusuyorlar. Mesela baskasinin cocugu hic umrumda degil benim. Kisa mi uzun mu bana ne. Ben kendi cocuguma bakarim. Zaten dogduklarinda 54 cm le dogdular. Bana gore normal. Biz 7 kardeşiz annem derdi ki hepiniz boylu dogdunuz hepiniz de 4 kg nin ustundeydiniz. Abilerim de uzun. Yani genetik olarak. Yoksa sen ne yediriyorsan biz de onu yediriyoruz. Yoksa boy uzatacak extra birsey yapmiyoruz.

O bu değilde bence çocuğun ne istediği önemli. Yeteri kadar yediriyorsanız, karnı doyup artık yemiyorsa doktorunuzda söylemiş zaten, geri kalan lafları takmayın. Bir tanıdığımızın 1 yaşında oğlu vardı, azcık yediriyorlardı, doydu sanıyorlardı dahada ilgilenmiyorlardı, sofrada çocuk herşeye elini uzatıyordu, meğersem çocuk açmış doymuyormuş, bir lokma birşey verince ağzını koskocaman açıyordu.

O bu değilde bence çocuğun ne istediği önemli. Yeteri kadar yediriyorsanız, karnı doyup artık yemiyorsa doktorunuzda söylemiş zaten, geri kalan lafları takmayın. Bir tanıdığımızın 1 yaşında oğlu vardı, azcık yediriyorlardı, doydu sanıyorlardı dahada ilgilenmiyorlardı, sofrada çocuk herşeye elini uzatıyordu, meğersem çocuk açmış doymuyormuş, bir lokma birşey verince ağzını koskocaman açıyordu.

Ay kiyamam

Benim 6 yaşındaki oğlum 19 kilo, gören bu çocuk ne kadar zayıf hiç yemek yedirmiyor musunuz bu çocuğa diyor. Oğlum iştahsız bir çocuk bir kaşık yedirebilmek için kırk takla atıyorum ama yine de çok az yiyor. Ne yapayım yani şimdi oğlumun ağzına zorla kaşığı gırtlağına kadar soka soka mı yedireyim tövbe yarabbim ya? Boşverin takmayın doktor normal diyorsa diğerlerine karşı kulaklarınızı tıkayın.

X