• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu isler parayla degil sirayla..!

Gul-Er

Güneş topla benim için..
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
1.815
1.117
333
GUNCELLEME: Arkadaşim daha evlenemedi. Problemler aynen devam ediyor.Ve bu kadar sürede iki ayrılık yaşadılar.Çocuk ailemle huzurlu olmak istiyorum demiş. 2 hafta sonra yine aramis kiz arkadasimi .Ben sensiz yapamıyorum demiş.Görüşmemiz lazim.Arkadaşimla konuşmuşlar.Ve çok şaşırdım.Arkadaşımdan bu engelleri aşmamız için cinsel anlamda birliktelik yaşamalarini gerektiğini söylemiş.O zaman ailesini dinlemeyip uzağa bile gideriz.Ailem de birşey yapamaz demiş. Şimdi problem arkadasim çok seviyor. Kafası karışık . Tabiki ben söyledim nasıl guveneceksin gidin nikah yapın dedim. Çocukta ilişkiyi yaşadıktan sonra gidip nikah yaparız demiş.Ailem engel koyar oyle.Esim 've cocuklarimin annesi olmanı istiyorum demis. Kisaca ben bu isten iskillendim.Çözemedim gerçekten ne yapmaya çalisiyor. Arkadasim da sonrasinda birakip gider diye korkuyor. Kesinlikle oyle bir hataya dusmemesini soyledim.Ama arkadasim çok seviyor.Kafasi karışık. Sizin yorumlarinizi ona okutacagim..

Bu defa problem benim degil. En yakin arkadasimin. Suan evlilige giden bir iliskisi var. Evlenecegi kisinin ailesinin durumdan haberi var.Dun arkadasim aglayarak beni aradi. Erkek arkadasi dun annesiyle konusmus.Istemeye gidelim demis. Annesi abin evlenmeden olmaz demis.(abisinin de hic evlenmeye niyeti yokmus. ) O da ben abimi beklersem hic evlenemem demis.Annesi bu isler parayla degil sirayla demis. Beni karistirma.O da ben yalniz basima yaparim, annesi de ne yapiyorsan yap demis. Simdi ikisi de beter durumda. Ne dicegimi sasirdim.Ne desem teselli olmaz.Kizin ailesi de bekliyor ne zaman gelecekler diye. Ne yapmali ? Nasil bir yol izlemeli?

Son düzenleme:
Bu defa problem benim degil. En yakin arkadasimin. Suan evlilige giden bir iliskisi var. Evlenecegi kisinin ailesinin durumdan haberi var.Dun arkadasim aglayarak beni aradi. Erkek arkadasi dun annesiyle konusmus.Istemeye gidelim demis. Annesi abin evlenmeden olmaz demis.(abisinin de hic evlenmeye niyeti yokmus. ) O da ben abimi beklersem hic evlenemem demis.Annesi bu isler parayla degil sirayla demis. Beni karistirma.O da ben yalniz basima yaparim, annesi de ne yapiyorsan yap demis. Simdi ikisi de beter durumda. Ne dicegimi sasirdim.Ne desem teselli olmaz.Kizin ailesi de bekliyor ne zaman gelecekler diye. Ne yapmali ? Nasil bir yol izlemeli?
Kızın izleyeceği bir yol veya yapacağı birşey yok.Erkek duruşunu sergileyip ağırlığını koyacak.Bu işi ailesiyle çözecek.

şu sıra olayını gerçekten hiçç anlamıyorum..son derece saçma!!

malesef bizdede öyle. bende 27 yaşındayım bekarım :)
ben evlenemiyorum diye kız kardeşimde evlenemiyor. 25 yaşında oda.
kaç kere uyardım. bakın benim yüzümden kalacak kızların evde diye ama dinleyen yok..
çok saçma birşey..

Asıl bu işlerde sıra olmaz yahu, kimin kısmeti kimin üzerinde belli olmaz. Sevgilisi babasıyla konuşsun, evlenmek istediğini söylesin. Direkt kız evi bekliyor diye belirtsin.

mantıkta şu sanırım :KK69: eğer benden küçük kız kardeşim giderse herkes benim evde kaldığımı düşünürmüş :KK70::KK70::KK70: ben istemediğim için evlenmiyorum :KK12:

Simdi erkek arkadasi inada bindirdi herseyi.Kiz arkadasim ayrilmak istedigini soylemis.Aglamislar ikisi de.Cok uzuldum.Elimden bir sey gelmiyor.Kiz ailesine ne dicek orasi da ayri birsey.Belli ki annesi arkadasimi istemiyor.

Asıl bu işlerde sıra olmaz yahu, kimin kısmeti kimin üzerinde belli olmaz. Sevgilisi babasıyla konuşsun, evlenmek istediğini söylesin. Direkt kız evi bekliyor diye belirtsin.
Kiz onu zaten soylemis.Ha annem demis ha babam.Annem ne derse babam onu yapiyor demis.Annemin sozu geciyor demis. Nasil bir sey bu ya.Gercekten. Abisi de evlenmeyi dusunmuyor.Kiz arkadasi var mi yok mu bile bilmiyorlar.

Simdi erkek arkadasi inada bindirdi herseyi.Kiz arkadasim ayrilmak istedigini soylemis.Aglamislar ikisi de.Cok uzuldum.Elimden bir sey gelmiyor.Kiz ailesine ne dicek orasi da ayri birsey.Belli ki annesi arkadasimi istemiyor.
Aynen siz soyleyince aklima geldi cocugun annesi kizi istemiyor da boyle bir bahane mi one suruyo acaba,baksaniza abisinin evlenmeye niyeti yokmus

Aynen siz soyleyince aklima geldi cocugun annesi kizi istemiyor da boyle bir bahane mi one suruyo acaba,baksaniza abisinin evlenmeye niyeti yokmus
Bana da oyle geldi.Bence bahane ediyor.Kizin maddi durumu iyi degil.Oturduklari ev de iyi degil. Annesi nerde isteyecegiz demis. Onlarin hepsi maddi durumu cok iyi insanlar.Arkadasimi da istemiyor bu yuzden. Ben arkadasima diyemedim seni istemiyordur diye.:'( Arkadasim annesine bugun soyleyecek.Tepkileri nasil olur bilmiyorum.

Bana da oyle geldi.Bence bahane ediyor.Kizin maddi durumu iyi degil.Oturduklari ev de iyi degil. Annesi nerde isteyecegiz demis. Onlarin hepsi maddi durumu cok iyi insanlar.Arkadasimi da istemiyor bu yuzden. Ben arkadasima diyemedim seni istemiyordur diye.:'( Arkadasim annesine bugun soyleyecek.Tepkileri nasil olur bilmiyorum.
Bence söyleyin arkadaşınıza.. Ne demek nerede isteyeceğiz, ne kadar saygıdan yoksun insanlarmış. En azından neden böyle dediklerini anlasın.

Aynen siz soyleyince aklima geldi cocugun annesi kizi istemiyor da boyle bir bahane mi
Nerde isteyecegiz ne demekmis yaaa..Artik insanlar evlatlarini evlendirirken bile,karsisindaki insanin kisiligiyle degil parasiyla muhattap oluyo yazik...

Ne sirasi ya!!
Belki abisi yillarca bekar takilicak , sirf o evlenmiyor buyuk diye digeri neden beklesinki onu ..

Burda kizin yapacagi birsey yok . SEVGILISI tavrini koyacak ve ikna edecek ..

Ne yapmalı? Kız arkadaşın çok ama çok ciddi durumu tartmalı. evlilik malesef sadece iki insan arasında olmuyor iki aile arasında oluyor. Kendisi bu aile ile ne kadar muhatap olacak, evlendikten sonra kıymete binen aile ile başka başına ne saçma şeyler gelecek. Her şeyden önce kendi ailesini bu aile ile muhatap etmek istiyor mu? Ailesi üzülmez mi? Bunları iyice tartacak. Ondan sonra bir karar verecek.

Herhangi bir sebepten kızı istemiyorlar, abinin evlenmemesi bahane olmuş.Annesinin aklına yatmamış beğenmemiş olmasını istemiyor.
Ya da erkek arkadaşı vazgeçti. Eğer isteseydi bu sorunu hiç kıza yansıtmadan çözer annesini ikna ederdi.
Kızın ailesi zengin falan olsaydı böyle düşünmezlerdi mesela...:KK14:

Bence söyleyin arkadaşınıza.. Ne demek nerede isteyeceğiz, ne kadar saygıdan yoksun insanlarmış. En azından neden böyle dediklerini anlasın.
Soylemek zor olacak ama soyleyecegim. Simdi kendi baslarina hareket ederlerse olaylar buyucek gibi geliyor bana.Erkek arkadasi tanidigi bir aile buyugunu getiririm demis. Arkadasim oyle kabul etmiyor. Aile rizasiyla olsun istiyor. Korkuyor kotu seyler olacak diye.

Ne yapmalı? Kız arkadaşın çok ama çok ciddi durumu tartmalı. evlilik malesef sadece iki insan arasında olmuyor iki aile arasında oluyor. Kendisi bu aile ile ne kadar muhatap olacak, evlendikten sonra kıymete binen aile ile başka başına ne saçma şeyler gelecek. Her şeyden önce kendi ailesini bu aile ile muhatap etmek istiyor mu? Ailesi üzülmez mi? Bunları iyice tartacak. Ondan sonra bir karar verecek.
Cok ama cok haklisiniz. Kendi basina evlenseler bile illaki muhatap olacaklar .Sonucta iki ailenin akraa olacaklar.Kotu tarafi kizin annesiyle cocugun annesi birbirini taniyor.Fazla samimi degiller.

Back
X