• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu işte bir terslik var.

bugu_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
4.595
6
46
Diğer
''Cennet anaların ayakları altındadır.'' (Hz.Muhammed SAV)

Çocuklarımıza ilk öğrettiğimiz hadislerdendir belki. Ama sadece lafta kalmış,uygulamaya dökememişizdir

Çünkü bugün kadın ayaklar altındadır.

Tecavüze uğrar,kuyruk sallamıştır denir.

Fikrini beyan etmek ister''Sen ne anlarsın,elinin hamuruyla erkek işine karışma.'' denir.

Namus kavramı sadece kadına aitmiş gibi davranılır.

O bir hediye paketidir ve düğün gecesi açılmalıdır.

Ama erkek öyle değildir. Her çiçekten bal alabilir.Ve takdir edilir.:ssz:

Nerdeeen nereye ?

Bakın ilk Türk devletlerine...Hakanlar Hatunlardan fikir alır,Hatun elçi kabul eder.

Hakana vekalet eder,söz hakkı vardır her konuda.

Öyle bir hale getirdik ki kendimizi...

En kötüsü bunu dini kullanarak yaptık.:ssz:

İslam dininde kimse kimseyle zorla evlendirilemez.

Hala berdel devam eder. Kız alıp satma...

Allahın verdiği canı Allah alır deriz. Yolun ortasında 30 bıçak darbesiyle öldürürüz kadınlarımızı...:53:

Kadının İslam dininde ev işi yapma,çocuk emzirme,yemek yapma vs. gibi yükümlülükleri yoktur.

Yaparsa eşine ve evine ikramıdır.

Ama erkek elini sürmez. Çünkü sadrazam torunudur mübarek.:12:

Yardım eden kılıbık olur,hanım köylü olur.

Ve unutur rahmet Peygamberinin de ev işlerine yardımcı olduğunu.:8:

Kimlikte Müslüman yazmakla Müslüman olunmuyor.

Düşüncelerle davranışlar ne kadar tutarlı ?

Küfürlere de dahil ediliriz.

Seni doğuran ana..... der geçeriz.:ssz:

Anaya küfredilir,anaya kadar gider iki kişinin arasındaki husumet.

İnsanlardan iğreniyorum.:2:

Bu dünyaya çocuk getirmekten korkuyorum.:50:

Neler yapabiliriz bu zihniyeti değiştirmek için ?

Haydi buyrun...:ssz:

çok güzel anlatmıssın daha ne denilebilir ki??

Çok güzel ve doğru söylemişsin canım.
Böyle gelmiş böyle gider diye düşünmeyerek, kendi değerimizi bilerek ve en önemlisi kendi oğullarımızı, kızlarımızı bilinçli yetiştirerek bir adım atabiliriz bu konuda. Acak öyle kökleşmiş, yerleşmiş şeyler ki bunlar değiştirmek gerçekten zor.:31:

Çok güzel ve doğru söylemişsin canım.
Böyle gelmiş böyle gider diye düşünmeyerek, kendi değerimizi bilerek ve en önemlisi kendi oğullarımızı, kızlarımızı bilinçli yetiştirerek bir adım atabiliriz bu konuda. Acak öyle kökleşmiş, yerleşmiş şeyler ki bunlar değiştirmek gerçekten zor.:31:

Evet,bizlere çok iş düşüyor bu konuda.

Bana düşen görev kendi ailemi bilinçledirmek. Bizde çekirdek aile kuvvetlidir. Değişim için herkes kendi ailesini bilinçlendirmeli.

Allah izin verir çocuklarım olursa, sağlıkları da elverirse ilk işim onlara sağlam bir İslam eğitimi aldırmak olacak. Arapça boş ezberler yapacağına güzelce bir içeriğini anlamak için Türkçe mealleriyle kitabımızı okumalı. Kadının değersiz, erkeğin kaburga artığından yapılma bir sonradan gelme atık olduğunu öğreten bilgilerden uzak tutmalıyım. Cinsiyetçilikten ayrımcılıktan uzak bir eğitim öğretim istiyorum onlar için.

Sonra çok küçük yaşlardan itibaren savunma sanatlarını öğretmeliyim. Tıpkı ailemin beni küçücükken tutup da karate tekvando salonlarına götürdükleri gibi onları derslerinden sonra böyle kurslara götürmeliyim. çocuk erkek de olsa kadın da olsa sokakta mahallede kavga etmesini tükürmesini küfretmesini öğreneceğine, savunma sanatlarıyla kimseye zarar vermeden kendini kollamasını, saygıyı, disiplini, güzel konuşmasını öğrenir.
.
.
.
Bu arada araba almak şart oldu. Şu konuları okudukça işten eve dönerken işlek caddelerde bile kadınların çektiklerini okudukça sokaklara çıkmaya bile korkar oldum. Araba şart. Çalışmaya başlayınca, iş çıkışı hava kararacak, sonra toplu taşıma araçları bekleyeceğim, yeri gelecek eve kadar yürüyeceğim. Araba alana kadar şu filmlerde gördüğümüz biber gazlarından elektrik veren aletlerden falan mı alsak :27:
.
.
.

Back
X