Bu işten kaçmalı mıyım

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selam,

Biraz doldum ve fikrinize ihtiyacım var. İşyerinde inanılmaz yoğunuz nerdeyse haftanın min 3 günü mesaiye kalıyorum. Nerdeyse hiç çıkmam gereken saatte çıkamıyorum. Ona rağmen işler bitmiyor. Ekipte 8 kişiyiz. Bu 8 kişinin ben dahil 3ü dışında işi başkasına yıkma derdinde ve iş gitsin yalap şalap yapıldığı için iş bitmiyor. Maaş zamları vs buna göre yapıldı ama çok çok bunaldım. Burda muhtemelen terfi alıcam sırf onun için kalıyorum ama bu tempoya dayanamıyorum artık. Ekipteki diğer kişilerin işi sallamaması, hem strese sokuyor hem sinirlendiriyor. (İşin sonunda o sallanmadan yapılan işler yeniden bizi etkilediği için). Sizce bu düzen düzelir mi yoksa ben ayaklarımı vura vura kaçayım mı?

Napıcam, iş öğrenip kendimi geliştirdiğim için ve yükselme şansım yüksek diye kalmak istiyorum ama işler yığıldı, gecesi gündüzü kalmadı. Çok kötü ve enerjisiz hissediyorum. Geçen gece uykumda mail geldi diye sıçrayıp bilgisayara koştum uykudan uyanıp sundfjjfj delirmeme ramak kaldı.

Çok kazanıp sürekli stres olan kimseler belki ceplerini doldururlar ancak sağlıklarından olurlar.
Canımdan kıymetli degil,başka bir işe girme imkanım varsa çıkardım ben.
Terfi alsanız bile ; iş yapmakta gözü olmayan insanlardan oluşacak grubunuz,bu kez stres daha da katlanılmaz bir hâl alacak 🤷

Ravenna, mesai saatlerinde çalış, saat 6da isi bırak evine git. Zaman yettiği kadar işini yap, zaten normali de o Proje yöneticisi veya yonetici yok mu? Işin zamanında yetişmesini istiyorlarsa 10 kisilik işi 3 kisiye yaptırmasınlar, boş elemanları atıp yerine normal elemanlar alsınlar.

Bence çıkıp gitme normal şekilde çalış. Bu iş bitmedi derlerse bu zaman zarfında bir insan bu kadar iş yapabiliyor de. Proje yöneticisi veya yonetici kim varsa artık onun yaptığı planlama yanlışına sen niye kurban gidesin ... yöneticinin salaklığının ceremesini çekme.

Son düzenleme:
Hakkını ödüyorlarsa az daha sık dişini. Maalesef her sektörde işi sana yıkmak isteyen insanlarla muhattap olacaksın

Çok kazanıp sürekli stres olan kimseler belki ceplerini doldururlar ancak sağlıklarından olurlar.
Canımdan kıymetli degil,başka bir işe girme imkanım varsa çıkardım ben.
Terfi alsanız bile ; iş yapmakta gözü olmayan insanlardan oluşacak grubunuz,bu kez stres daha da katlanılmaz bir hâl alacak 🤷

Aslınsa çok da kazanmıyorum mesaiye oranlayınca asgariden düşük bile oluyor olabilir. Ama buna rağmen yaranılmıyor. İşi yapana iş yükleyip çözümü bile bırakmalarına çok kuruldum. Üstelik istemsiz şekilde yalap şalap iş yapanlara karşı sinirleniyorum. Onlar gevşek cevaplar verdikçe kendimi yiyorum

Ravenna, mesai saatlerinde çalış, saat 6da isi bırak evine git. Zaman yettiği kadar işini yap, zaten normali de o Proje yöneticisi veya yonetici yok mu? Işin zamanındq yetişmesini istiyorlarsa 10 kisilik işi 3 kisiye yaptırmasınlar, boş elemanları atıp yerine normal elemanlar alsınlar.

Bence çıkıp gitme normal şekilde çalış. Bu iş bitmedi derlerse bu zaman zarfında bir insan bu kadar iş yapabiliyor de. Proje yöneticisi veya yonetici kim varsa artık onun yaptığı planlama yanlışına sen niye kurban gidesin ... yöneticinin salaklığının ceremesini çekme.

Ya keşke öyle olsa ama olmuyor ben yapmazsam bu sefer diğer 2 kişiye kalacak hem ben laf yiyeceğim. İşi zamanında bitirmeyince yetersiz hissedeceğim

Hakkını ödüyorlarsa az daha sık dişini. Maalesef her sektörde işi sana yıkmak isteyen insanlarla muhattap olacaksın

diğerlerine göre daha fazla maaşım ama hakkım olduğunu düşünmüyorum. Mesai ücreti almıyorum mesailerle vs hesaplayınca asgariye geliyor nerdeyse

Ya keşke öyle olsa ama olmuyor ben yapmazsam bu sefer diğer 2 kişiye kalacak hem ben laf yiyeceğim. İşi zamanında bitirmeyince yetersiz hissedeceğim

Ablacım çok yanlış bir yerdesin. Normal saatlerde çalışınca yetersiz olmuyorsun, saglıklı şekilde çalışmış oluyorsun. Şu sekilde çalışman zaten sürdürülebilir değil, sağlığını kaybetmekten korkup gitmek istiyorsun. Laf yemek diye bir şey yok, yoneticiyle konuscaksın ben böyle asırı yoruluyorum, mesai artık yapamam kusura bakma de. Laf atmak ya da yemek diye bir şey yok, düzgün bir sekilde iletişim kurmak var. Diğer 2 arkadasın da şu saatlerde çalışmamalı zaten, dediğim gibi yonetici salaksa ve 10 kisilik işi 3 kisiye yıkıyorsa bunun ceremesini niye siz çekesiniz?

Ablacım çok yanlış bir yerdesin. Normal saatlerde çalışınca yetersiz olmuyorsun, saglıklı şekilde çalışmış oluyorsun. Şu sekilde çalışman zaten sürdürülebilir değil, sağlığını kaybetmekten korkup gitmek istiyorsun. Laf yemek diye bir şey yok, yoneticiyle konuscaksın ben böyle asırı yoruluyorum, mesai artık yapamam kusura bakma de. Laf atmak ya da yemek diye bir şey yok, düzgün bir sekilde iletişim kurmak var. Diğer 2 arkadasın da şu saatlerde çalışmamalı zaten, dediğim gibi yonetici salaksa ve 10 kisilik işi 3 kisiye yıkıyorsa bunun ceremesini niye siz çekesiniz?

Şöyle bu üç kişiye yönetici de dahil ahdndhdn Diğerlerinin excel bilgisi çok yok, bi şey kontrol edilecek ya da hazırlanacak ben ya da diğer arkadaşa yönlendiriyolar. Programda bi şey yapılacak diğerleri anlamaz diye bize kalıyor bi şekilde iş. Bizim dışımızda bir de şef var o da işle ilgili gevşek davranıyor pek sallamıyor suya sabuna dokunmadığı için iş yine bize bakıyor sudnjd of cinnetlik ya muhtemelen kendimi düzgün ifade etmek için sakinleşmeyi bekleyip konuşucam

Şöyle bu üç kişiye yönetici de dahil ahdndhdn Diğerlerinin excel bilgisi çok yok, bi şey kontrol edilecek ya da hazırlanacak ben ya da diğer arkadaşa yönlendiriyolar. Programda bi şey yapılacak diğerleri anlamaz diye bize kalıyor bi şekilde iş. Bizim dışımızda bir de şef var o da işle ilgili gevşek davranıyor pek sallamıyor suya sabuna dokunmadığı için iş yine bize bakıyor sudnjd of cinnetlik ya muhtemelen kendimi düzgün ifade etmek için sakinleşmeyi bekleyip konuşucam

Sizi fazla iyi niyetli gördüm, böyle olmaz.

İşyerinde hiç kimse vazgeçilmez değildir, buna siz de dahil o tembel kişiler de. Bugün ayrılsanız yerinize iki kişi alıverirler. İşyeri asla sağlıktan kıymetli değildir.

Hiçbir zaman aman proje sarkacak diye için işyerindeki şeften daha çok telaşa düşmeyin. Proje sarksa ilk yöneticiler hesap verir, çalışanlar değil.

Siz görevinizi güzel yapın, vaktinde çıkın. Göreviniz dışında işleri o tembel arkadaşlara maille yönlendirin (mesela excel), cc de mutlaka şefiniz olsun.

İşi geciktirecekler. Şefiniz ne oldu dediğinde bilmiyorum X arkadaşa sorun benim bir sürü işi yetiştirmem lazım diyin, aradan çekilin. Siz aman beceremezler diye araya girdikçe onlara keyif yapmaları için alan açıyorsunuz sadece.

Kasıtlı çaresizlik diye bir taktik vardır. Bir işi özellikle kötü yapıp beceriksizmiş gibi davranırsınız ki insanlar size iş vermesin, sizin yerinize çalışsın, hatta hata olursa da onlar sorumlu olsun.

Onlara dadılık yapmayıp aradan çekilince şef panikleyip onlara yüklenecek, o zaman tembel dediğiniz iş arkadaşlarının nasıl hızlı çalıştığını görüp hayret edeceksiniz.

İşyerinde sizler sıkı tuttuğunuz için şefiniz gevşek dolaşabiliyor, işler bir geciksin üst yönetim önce şeften hesap soracak sizden değil.

ilk iş deneyimin mi ?
kendi ilk iş deneyimime benzettim durumları :)
ben toy bir gençlik ateşi ve kendimi ispatlama çabası içinde
başarılı olma ve yaptığı işlerden söz ettirme hevesiyle ilk 1 sene kendimden çok verdim
öyle çok verdim ki sağlığım gitti
1 senede en az 3 sene yaşlanmışımdır
yatay dikey her türlü mobbing vardı
önce haddimden fazla sorumluluk almaya başladım
çalışma saatlerim uzadı
çok çok titizleniyordum ama kimsenin umurunda değildi
aynı sendeki gibi yalap şap yapıp geçenler vardı
çalışma saatlerimi uzatmama rağmen işler yetişmiyordu
çünkü sırtımda hep fazladan yükler vardı
yeri geldi başkasının hatası üstüme kaldı
yeri geldi plansız çalışma yüzünden fırça yedim
gece 12de iş yapmak yerine uyuduğum için laf yedim
hiç alakam olmayan bir işi (birisini aramak) yapmadığım için azar yedim
en sevdiğim arkadaşım dedikoduya kurban gitmesin diye uğraştığım için bana cephe alan yatay mobbing yapan oldu
doğru yolu gösterdim diye bile laf yedim biliyor musun
arkadaşın sorumluluğunda olan işi arkadaş yapmayınca sırf ona hatırlattım diye laf yedim üstelik eşitiz yani üstüm değil astım değil
en son giden benden gitti, evde sağlam bi baygınlık geçirdim sonrada istifa ettim
1 senem böyle geçti
sonraki işimde daima sınırlarım oldu
sorumluluğum olmayan hiçbir şeye asla karışmıyorum
fikrim sorulmadıkça söylemiyorum bile
hatta bazen sorulmadıkça açıklama dahi yapmıyorum bi konu hakkında
artık bunu öyle çok taktım ki, bazen bi mail cevaplarken sadece sorulan soruları cevaplıyorum, fazladan 1 kelime bile eklemiyorum
böyle olmayı bu işimde 1 sene kadar beraber çalıştığım partnerimden öğrendim
adam etliye sütlüye karışmazdı, bazı şeyleri söylerdi, dikkat edilmemişse ve "niye böyle oldu" denmişse "ben bu konudaki uyarımı yapmıştım" der geçerdi
kimseye laf anlatmazdı bişeyi sadece 1 kere söylerdi
maillere bile benim bahsettiğim tarzda dönüş yapardı, ne eksik ne fazla
her şey için kaygılanmazdı
hiç kendini paralamazdı
ama kendi işinde hata yaptığına çok az rastladım çünkü adam sadece kendine konsantre olabiliyordu
saçmalıklara enerji harcamıyordu
ben de bu yöntemleri uyguladım ve kafam nispeten çok daha rahat etti
ben kimsenin iş yetişmedi diye öldüğünü görmedim
mahalle yanarken saçını tara demiyorum asla ama kendini de paralama
kendi üstüne düşeni yap geç
bahsettiğim arkadaş 2 sene önce güzel bir holding tarafından istendi, iyi bir teklif aldı ve ayrıldı
adam giderken patron falan epey üzüldü
"maaşına zam yaparak elimde tutabileceğim biri değildi, holding'e para için değil kariyeri için gidiyor" demişti hiç unutmam

Sizi fazla iyi niyetli gördüm, böyle olmaz.

İşyerinde hiç kimse vazgeçilmez değildir, buna siz de dahil o tembel kişiler de. Bugün ayrılsanız yerinize iki kişi alıverirler. İşyeri asla sağlıktan kıymetli değildir.

Hiçbir zaman aman proje sarkacak diye için işyerindeki şeften daha çok telaşa düşmeyin. Proje sarksa ilk yöneticiler hesap verir, çalışanlar değil.

Siz görevinizi güzel yapın, vaktinde çıkın. Göreviniz dışında işleri o tembel arkadaşlara maille yönlendirin (mesela excel), cc de mutlaka şefiniz olsun.

İşi geciktirecekler. Şefiniz ne oldu dediğinde bilmiyorum X arkadaşa sorun benim bir sürü işi yetiştirmem lazım diyin, aradan çekilin. Siz aman beceremezler diye araya girdikçe onlara keyif yapmaları için alan açıyorsunuz sadece.

Kasıtlı çaresizlik diye bir taktik vardır. Bir işi özellikle kötü yapıp beceriksizmiş gibi davranırsınız ki insanlar size iş vermesin, sizin yerinize çalışsın, hatta hata olursa da onlar sorumlu olsun.

Onlara dadılık yapmayıp aradan çekilince şef panikleyip onlara yüklenecek, o zaman tembel dediğiniz iş arkadaşlarının nasıl hızlı çalıştığını görüp hayret edeceksiniz.

İşyerinde sizler sıkı tuttuğunuz için şefiniz gevşek dolaşabiliyor, işler bir geciksin üst yönetim önce şeften hesap soracak sizden değil.

Geçen hafta cuma böyle bi şey oldu. Acil istedikleri iki iş vardı ikisi de dolaylı yollardan bendeydi. Cfo, herkes birbirime paslıyor ne zaman çözülecek vs dedi. İkisi de bende diyince bana kızdı niye hepsini sen yapıyosun diye. Birini şefe verdi, şef yaptık tamam diye yalan söyledi cfoya. Böyle olunca ben daha çok strese giriyorum işin başını yapan benim şef kontrol ettim, yaptık diyor işye yanlışlık çıksa ben yaptı olacağım :(

ilk iş deneyimin mi ?
kendi ilk iş deneyimime benzettim durumları :)
ben toy bir gençlik ateşi ve kendimi ispatlama çabası içinde
başarılı olma ve yaptığı işlerden söz ettirme hevesiyle ilk 1 sene kendimden çok verdim
öyle çok verdim ki sağlığım gitti
1 senede en az 3 sene yaşlanmışımdır
yatay dikey her türlü mobbing vardı
önce haddimden fazla sorumluluk almaya başladım
çalışma saatlerim uzadı
çok çok titizleniyordum ama kimsenin umurunda değildi
aynı sendeki gibi yalap şap yapıp geçenler vardı
çalışma saatlerimi uzatmama rağmen işler yetişmiyordu
çünkü sırtımda hep fazladan yükler vardı
yeri geldi başkasının hatası üstüme kaldı
yeri geldi plansız çalışma yüzünden fırça yedim
gece 12de iş yapmak yerine uyuduğum için laf yedim
hiç alakam olmayan bir işi (birisini aramak) yapmadığım için azar yedim
en sevdiğim arkadaşım dedikoduya kurban gitmesin diye uğraştığım için bana cephe alan yatay mobbing yapan oldu
doğru yolu gösterdim diye bile laf yedim biliyor musun
arkadaşın sorumluluğunda olan işi arkadaş yapmayınca sırf ona hatırlattım diye laf yedim üstelik eşitiz yani üstüm değil astım değil
en son giden benden gitti, evde sağlam bi baygınlık geçirdim sonrada istifa ettim
1 senem böyle geçti
sonraki işimde daima sınırlarım oldu
sorumluluğum olmayan hiçbir şeye asla karışmıyorum
fikrim sorulmadıkça söylemiyorum bile
hatta bazen sorulmadıkça açıklama dahi yapmıyorum bi konu hakkında
artık bunu öyle çok taktım ki, bazen bi mail cevaplarken sadece sorulan soruları cevaplıyorum, fazladan 1 kelime bile eklemiyorum
böyle olmayı bu işimde 1 sene kadar beraber çalıştığım partnerimden öğrendim
adam etliye sütlüye karışmazdı, bazı şeyleri söylerdi, dikkat edilmemişse ve "niye böyle oldu" denmişse "ben bu konudaki uyarımı yapmıştım" der geçerdi
kimseye laf anlatmazdı bişeyi sadece 1 kere söylerdi
maillere bile benim bahsettiğim tarzda dönüş yapardı, ne eksik ne fazla
her şey için kaygılanmazdı
hiç kendini paralamazdı
ama kendi işinde hata yaptığına çok az rastladım çünkü adam sadece kendine konsantre olabiliyordu
saçmalıklara enerji harcamıyordu
ben de bu yöntemleri uyguladım ve kafam nispeten çok daha rahat etti
ben kimsenin iş yetişmedi diye öldüğünü görmedim
mahalle yanarken saçını tara demiyorum asla ama kendini de paralama
kendi üstüne düşeni yap geç
bahsettiğim arkadaş 2 sene önce güzel bir holding tarafından istendi, iyi bir teklif aldı ve ayrıldı
adam giderken patron falan epey üzüldü
"maaşına zam yaparak elimde tutabileceğim biri değildi, holding'e para için değil kariyeri için gidiyor" demişti hiç unutmam

Maalesef ilk işim değil. Yaş olarak ufak da değilim ama bu “enayilik”ben de hep vardı. Kendinize nasıl engel oldunuz benim de durdurmam lazım biri bi işte zorlanıyorsa ve kolay yolunu biliyosam kendimi susturamıyorum.

Dediklerinizi kenara yazdım ama sadece kendi işimle ilgilenip tek kendi işime konsantre olacağım

Maalesef ilk işim değil. Yaş olarak ufak da değilim ama bu “enayilik”ben de hep vardı. Kendinize nasıl engel oldunuz benim de durdurmam lazım biri bi işte zorlanıyorsa ve kolay yolunu biliyosam kendimi susturamıyorum.

Dediklerinizi kenara yazdım ama sadece kendi işimle ilgilenip tek kendi işime konsantre olacağım
kolay yolunu biliyorsam tabii ki bende söylüyorum
siz söylüyor musunuz yoksa direkt alıp o işi yapıyor musunuz
kolay yolu 1 kere gösterir veya tarif edersiniz ister yapar ister yapmaz

benim kendimi durdurmam tamamen eski iş yerimde gördüğüm iğrenç muamele ve asla takdir edilmeyişimle oldu
tabii ki iş ararken, yeni işe girmeden önce "asla" dediğim belli başlı birkaç enayilik vardı
ama o dönem yeni girdiğim işte biraz da kervan yolda düzüldü
çünkü eski yer düzensizdi, yeni yerin daha oturmuş bir düzeni, sistemi vardı
yeni yerdeki iş bölümü daha iyi, iş sınırları daha netti
birazda şansım yaver gitti herhalde hakikaten kendini bilen insanların olduğu bir ekip vardı
akşam 6 oldu mu kimse 1 dk daha kalmazdı ofiste
öyle iş yetişmedi şu bu diyerek kalanlar da yoktu
bu arada herkes önceliğini kendi işine verirdi yani
ben böyle olmayı biraz da diğer ekip arkadaşlarımdan öğrendim
o bahsettiğim rezalet ilk iş yerimde ne zaman mesai saati dolunca çıksam laf yedim inanabiliyor musunuz
artık laf yememek için 5-10 dk oyalanıyordum veya otobüse yetişmem lazım falan deyip acelem varmış gibi davranıyordum
bende toyluğun çok etkisi vardı ama

ve en önemlisi de ne oldu biliyor musun
işlerin biri gelir biri gider
hiçbir iş yeri benim babamın işyeri değil
ilk işyerimde işten atılmaktan çok korkardım sanki başka yerde çalışamazmışım gibi gelirdi
aşırı bağlanmıştım
o bağlanma olayını kestim mesela
artık "işveren memnun değilse öder tazminatımı çıkarır, ben de başka yere geçerim, hayatıma bi değişiklik gelir, yeni ortamlar yeni insanlar, belki daha iyi bir maaşım olur" şeklinde düşünüyorum
kendi değerimi bilen bir seviyeye geldim
bilgim, tecrübem ortada. beni elinden kaçıranın kendi kaybı diye düşünüyorum
ilk iş yerim ben oradan çıktıktan birkaç ay sonra bir konuda bilgimden yararlanmak için beni aradı
yarım ağız bir iki bilgi verdim geçtim
ben kötü olsam beni neden arasın
piyasada işi bilen başkalarıda var
neden ben ?
demek ki iyiydim ki aradı , sorma gereği duydu
çok uzun yazdım farkındayım
tane tane anlatabilmek için yazıyorum
okumak için zaman ayırdın, hakkını helal et :KK200:

Geçen hafta cuma böyle bi şey oldu. Acil istedikleri iki iş vardı ikisi de dolaylı yollardan bendeydi. Cfo, herkes birbirime paslıyor ne zaman çözülecek vs dedi. İkisi de bende diyince bana kızdı niye hepsini sen yapıyosun diye. Birini şefe verdi, şef yaptık tamam diye yalan söyledi cfoya. Böyle olunca ben daha çok strese giriyorum işin başını yapan benim şef kontrol ettim, yaptık diyor işye yanlışlık çıksa ben yaptı olacağım :(

İşin dolaylı yollardan sizde olması diye bir kavram olmaz iş ya sizdedir ya değildir.

Proje yöneticisi acil iş varsa hemen kişi ataması yapar. İlgili kişi (acemi veya değil farketmez) işi bitirir. Yapılan işin kontrol edilmesi isteniyorsa deneyimli elemanlara (yani size/yöneticiye) sunulur, onlar kısaca bakar olmuş olmamış der.

Cfo son derece haklı, niye acemi elemanların yapması gereken her işi siz üstleniyorsunuz? Sizin göreviniz en fazla sadece kontrol etmek olabilir, asli yapmanız gereken daha başka işler var.

Proje yöneticisi ile konuşun görev dağılımını hemen yapsın, sakın onların yapması gereken işlere dokunmayın. Sadece yönlendirin.

Şefin yalan söylemesi ayrı konu, vakit az kalınca paniklemiş. Siz yaptığınız işleri yazılı halde takip ederseniz sıkıntı olmaz.

Selam,

Biraz doldum ve fikrinize ihtiyacım var. İşyerinde inanılmaz yoğunuz nerdeyse haftanın min 3 günü mesaiye kalıyorum. Nerdeyse hiç çıkmam gereken saatte çıkamıyorum. Ona rağmen işler bitmiyor. Ekipte 8 kişiyiz. Bu 8 kişinin ben dahil 3ü dışında işi başkasına yıkma derdinde ve iş gitsin yalap şalap yapıldığı için iş bitmiyor. Maaş zamları vs buna göre yapıldı ama çok çok bunaldım. Burda muhtemelen terfi alıcam sırf onun için kalıyorum ama bu tempoya dayanamıyorum artık. Ekipteki diğer kişilerin işi sallamaması, hem strese sokuyor hem sinirlendiriyor. (İşin sonunda o sallanmadan yapılan işler yeniden bizi etkilediği için). Sizce bu düzen düzelir mi yoksa ben ayaklarımı vura vura kaçayım mı?

Napıcam, iş öğrenip kendimi geliştirdiğim için ve yükselme şansım yüksek diye kalmak istiyorum ama işler yığıldı, gecesi gündüzü kalmadı. Çok kötü ve enerjisiz hissediyorum. Geçen gece uykumda mail geldi diye sıçrayıp bilgisayara koştum uykudan uyanıp sundfjjfj delirmeme ramak kaldı.
Yeni iş arayışına başlayın.
Gördüğünüz ilginizi çeken ilanların hepsine başvurun.
Baktınız şartları çok daha iyi bir yerden teklif geldi, o zaman çıkarsınız.
İş bulmadan işten ayrlmayın.

Mesailerle asgari ücret altında kalan maaş için mi kendinizi heba ediyorsunuz ?
Asgariden nasıl düşük alabilirsiniz ?

Ben çok anlamıyorum bu işlerden de şöyle yapsanız olmuyor mu iş size yönlendirildiğinde o arkadaşınıza ben sana nasıl yapılacağını göstereyim diyin öyle bir iki öğrenir bilmediği yeri sorar. Böyle hep size yıkmakla olmaz ki iş bu bir iki günlük bir şey değil bilmiyorlarsa öğrensinler
Ben bilmiyorum diye bahane mi olur
Maaşlarını size paslıyorlar mı da işlerini paslıyorlar
Kararlı net olun ya da işten anlayanları alsınlar

Selam,

Fazla mesai yorar insanı.O sallayanlar var sizde sallayin.Fazla mesai ücreti alamadan çok çalıştım ben.Denklestirme yaparlardı.Hatta bazı yerlerde denkleştirme bile vermiyorlar personele.

Selam,

terfi al sonra da kaç.yükselme olanağı varsa dayan biraz

Back
X