Bu kadar farklılıkla olur mu ?

ernb

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
626
289
123
Samsun
selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateist :( yani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?

selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateist :( yani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?

ateist biri ile evlilik düşünmemelisin. Tabii herkesin kendi düşüncesi.

Vay be üçü bir arada
Da
İnsan sonuçta.insanı da insandan insan ayırıyor yine Allah değil:/
Sonuçlara sorunlara hazırsan göğüsleyebilirim tükenmem diyorsan devam et.
Yaşadıkça öğreniyoruz

büyük konuşmak gibi olmasın ama ben olsam ateist biriyle evlilik düşünmezdim.

ailen bir yana senin için ateist olması sorun değil mi?

bence bu ciddi bir fark? nasıl bir evlilik olur bilemiyorum.

Ailen din konusunda cok katı mi? Eger degillerse kabul ettirebilme ihtimalin var demektir.ama onlardan da onemliisi senin dine bakis acindir. Ben olsam evlenmezdim. Çünkü Ne ben ne de ailem bunu kaldiramaz . Eger sen ibadetlerini dört dörtlük yapan biriysen ileride aranizda sorunlara yol acabilir. Yok degilsen mutlu olursunuz neden olmasin:16:

büyük konuşmak gibi olmasın ama ben olsam ateist biriyle evlilik düşünmezdim.

ailen bir yana senin için ateist olması sorun değil mi?

bence bu ciddi bir fark? nasıl bir evlilik olur bilemiyorum.

ilk başlarda onu düzeltirim sandım . ama arkadaş çevresi de kendi gb engelleyemedim . şimdi korkum şu bu işin bi dini nikah boyutu var . bu dinimizce olmak zorunda bunu nasıl yapıcam ben ? hadi bunu atlattım ileride cocuklarımın gelecegi nasıl olur ? şimdilik hiçbişeyime karışmıyo orucuma falan ileride cocuklarımıza da karışmam diyo ama böyle arada olsunlar istemiyorum .

ilk başlarda onu düzeltirim sandım . ama arkadaş çevresi de kendi gb engelleyemedim . şimdi korkum şu bu işin bi dini nikah boyutu var . bu dinimizce olmak zorunda bunu nasıl yapıcam ben ? hadi bunu atlattım ileride cocuklarımın gelecegi nasıl olur ? şimdilik hiçbişeyime karışmıyo orucuma falan ileride cocuklarımıza da karışmam diyo ama böyle arada olsunlar istemiyorum .

Benim adım khan diye bir filmi getirdin aklıma

Vay be üçü bir arada
Da
İnsan sonuçta.insanı da insandan insan ayırıyor yine Allah değil:/
Sonuçlara sorunlara hazırsan göğüsleyebilirim tükenmem diyorsan devam et.
Yaşadıkça öğreniyoruz
kafam cok karışık . ben cok katı kuralları olan bi insan değilim ama bu kadar farklılık gözümde cok büyüyo . ailem içki meslesine bile en fazla özel günlerde bakan bi durumdayken içkiyi rahatca kullanan , ateist olan ki alevi dersem yine farklılık .. ne biliyim napıcagımı sasırdım.

Arada sevgi olduktan sonra her şey aşılır arkadaşım. Ben de sünniyim eşim ve ailesi alevi. Eşim ateist sayılabilecek bir adam üstelik benden 15 yaş büyük. Bizimkiler de hacı hoca takımı olmasa da namazında niyazında insanlar. Ama diyorum ya sen aşmak istedikten sonra her şey aşılır. Yeter ki sen kaldırabilecek ol.

Simdi bisey dicem yanlis olcak ama ataist biriyle.. kendin kabul ediyomusun bunu bi düsün :S

ailenin bi ağzını yokla ateist bi damadınız olsa ne yapardınız veya başka bi dinden biriyle evlenmeye nasıl bakıyosunuz diye sor dene şansını, birde bişeyi sormak istiyorum erkek arkadaşın senin Müslüman olman konusunda bişey diyor mu onun olduğu kadarda erkek arkadaşının ailesinin düşünceleride önemli, onlar ne düşünüyo?

sen emin misin canım ateist biriyle yuva kurmayı bir sürü sorun çıkıcaz farkındasındır umarım

Ailen din konusunda cok katı mi? Eger degillerse kabul ettirebilme ihtimalin var demektir.ama onlardan da onemliisi senin dine bakis acindir. Ben olsam evlenmezdim. Çünkü Ne ben ne de ailem bunu kaldiramaz . Eger sen ibadetlerini dört dörtlük yapan biriysen ileride aranizda sorunlara yol acabilir. Yok degilsen mutlu olursunuz neden olmasin:16:

dört dörtlük yapan biri değilim ancak orucumu tutarım inancım ve allaha baglılığım var . aileme alev derdim ancak dini nikaha haliyle oldukca olumsuz bakıyo ama bu dinen sart bişey . bunları nasıl aşcaz bilmiyorum .

Kendini ve aileni tart,kararını ona göre ver.:ssz: Biz burada ne desek boş.:6: Ama BENCE olmaz.:ssz:

canım ismini cok duydum ama izlemedim neyden bahsediyo :)

Bir müslüman erkekğin hindu bir kadına aşkıydı sanırım kadının çocuğu vardı bir de ibadetlerini falan çocuk da özümsemişti çok tatlıydı ama ağlıyosun bazı yerlerinde ://

Arada sevgi olduktan sonra her şey aşılır arkadaşım. Ben de sünniyim eşim ve ailesi alevi. Eşim ateist sayılabilecek bir adam üstelik benden 15 yaş büyük. Bizimkiler de hacı hoca takımı olmasa da namazında niyazında insanlar. Ama diyorum ya sen aşmak istedikten sonra her şey aşılır. Yeter ki sen kaldırabilecek ol.
bana karışmadığı engellemediği sürece sorun yok biz bunları asacak bi çiftiz erkek arkadasımda bu konuda bana karısan biri değil . kafamı kurcalayan dini nikah konusu ve cocuklarımızın yetişeceği ortam . yoksa erkek arkadasım sunnı yengesi var ve aileyle arası cok iyi . bana seni de severler diyo .

ailenin bi ağzını yokla ateist bi damadınız olsa ne yapardınız veya başka bi dinden biriyle evlenmeye nasıl bakıyosunuz diye sor dene şansını, birde bişeyi sormak istiyorum erkek arkadaşın senin Müslüman olman konusunda bişey diyor mu onun olduğu kadarda erkek arkadaşının ailesinin düşünceleride önemli, onlar ne düşünüyo?

sen emin misin canım ateist biriyle yuva kurmayı bir sürü sorun çıkıcaz farkındasındır umarım

canım erkek arkadaşım bana karışmaz hatta oruc tuttugumda allah kabul etsin der . inanmıcaksınız kadir gecesi sırf ben istedim diye dua bile etti . yani sanki o da tam arastırmadan ateist olmuş gb o yüzden düzeltebilirim diye düşündüm . sınava giderken bana dua et diyo düşünün ama sorsanız din diye birşey yok diyo .

bana karışmadığı engellemediği sürece sorun yok biz bunları asacak bi çiftiz erkek arkadasımda bu konuda bana karısan biri değil . kafamı kurcalayan dini nikah konusu ve cocuklarımızın yetişeceği ortam . yoksa erkek arkadasım sunnı yengesi var ve aileyle arası cok iyi . bana seni de severler diyo .

Karışıp engelleyeceğini sanmıyorum. Anlattığın kadarı ile öyle birine benzemiyor. Biz aileler kırılmasın, üzülmesin diye dini nikah kıydık göstermelik de olsa. Siz de yaparsınız öyle bişey. Çocuklara gelince anne olarak sen daha hakim olacaksın onların üzerinde, çocukken gereken dini eğitimi verirsin, Biraz büyüyüp düşünmeye başlayınca da hanginizin yolundan gideceğine kendi karar verir.

Back
X