Bu kadar farklılıkla olur mu ?

dört dörtlük yapan biri değilim ancak orucumu tutarım inancım ve allaha baglılığım var . aileme alev derdim ancak dini nikaha haliyle oldukca olumsuz bakıyo ama bu dinen sart bişey . bunları nasıl aşcaz bilmiyorum .
Allah a baglılıgım var demişssin . Allah böyle bişey yapmanı ister mi ? öyle bir düşün .. sen bu adamı cok sevmissin gözün kör olmuş o yüzden duysusal bakıyorsun olaya.:/

canım bende bazen konuşuyorum öyle şeyler diyoki kafam karısıyo . asla onun görüşüne gitmem tabiki ben kalben manen Allahın varlığına inanıyorum zaten . tam olarak görüşü şu : Din insanları toplumu düzenlemek için ortaya atılmış bişeymiş yani insanlar birarada düzgün yaşasın diye . Allahın ibadetlerini soruyo söylüyorum diyo ki Allah cok yüce neden onu neden 5 vakit anmadıgımız için bizi yaksın ki ? bende diyorum çünkü bu bi sınav . vermek için yapmak gerek . o da bana bu kadar yüce bi varlıgın böyle insani egoları olamaz anılmadıgı için dua edilmediği için cehenneme yollamaz falan diyo . bende yetersiz kalıyorum diyecek bişey bulamıyorum . gerçi şu da bi gercek eski zamanlarda yüzlerce peygamber mucizesi olmuş ama yinede inanmamışlar yani inanmayan insan bi yolunu bulur yine inanmaz . ama keşke daha tatmin edici cevaplarım olsa

bak bu mesajından sonra kafam karıştı biraz.Sözlün 'Allah çok yüce...' gibi ifadeler kullanıyorsa Allahın varlığını kabul ediyor,ama

ona göre din denen kavram mı manasız? bu tam olarak ateistlik olmuyor o zaman.

Bu cümleleri kuran başka birini daha tanımıştım.Allahın varlığını asla inkar etmiyordu ama namaz kılmak ona göre gereksizdi.eşi

namaz kılarken falan söylenirdi ama hep,yani anlamsız bir şey yaptığını düşündüğünden.ibadete yaklaşımı çok farklıydı.evde yatıp

kalkıp namaz kılmak yerine fakirlere sadaka veririm bence ibadet bu falan derdi.çok yakınımda bulunan bir insandır kendisi,eli çok

açıktır gerçekten öğrenci falan okutur ama eşi, gerçekten mutsuz,çünkü dindar bir bayan.

çok zor bir durum gerçekten

dört dörtlük yapan biri değilim ancak orucumu tutarım inancım ve allaha baglılığım var . aileme alev derdim ancak dini nikaha haliyle oldukca olumsuz bakıyo ama bu dinen sart bişey . bunları nasıl aşcaz bilmiyorum .

Allah'a inancım var diyosunuz Allah'a inancı olmayan biriyle evlenmeyi düşünüyosunuz? bence oturun iyice bir düşünün alevilik yada başka birşey değil bu 'ateist' yapmayın lütfen.

Benimde ateist arkadaşlarım var ama hiçbiri de sizin anlattığınız gibi Kuran falan okumadılar .
Şunu duymuştum bir de 15-35 yaş arası herkesin ateistliğe belli bir dönem eğilimi oluyormuş.
Benim ateist arkadaşlarım maalesef dinle dalga geçen dine küfür eden kişilerdi.
Sorsan ateistlik ne demek bilmez niye inanmıyorsun diyorum bana saçma geliyo diyor,niye saçma geliyor diyorum susup kalıyoo.
Yani bırakın sevgili olmayı arkadaş bile olmam ben böyle kişilerle..
Eğer ben bu meselenin altından kalkabilirim diyorsan ablacım evlen.
Ama olmaz bence ..:26:
Ben de ateist kişilerle arkadaş olurum oldum da içlerinden sadece 1 tanesi iyi çıktı ama diğerleri berbat.
Şöyle bir şey Alevi sunni fark etmez benim için ,bence önemli olan Allah'a inanması sonuçta Allah ile onun arasında olacak bir şey biz onu yargılamıcaz Allah yargılıcak..
Ama ateist konusu da bambaşka yaa ,Allah inancı yokki nasıl olur bilmem:26:
Ya birde yorumlara baktımda hep ateistler iyi olur falan demişler iyiliği kötülüğü inanca göre ayıramayız ki:26:
Ablacım ben olsam evlenmezdim ,ileride çocuklarım olursa eğer onları da dine teşvik edicem ama doğru şekilde:21:
Allah sabır versin zor bi durum:26:

Ateist olduğunu söylemek zorunda değilsiniz ki?
Ailenize ne ki canım erkek arkadaşınızın inancından?

Arkadaşım alevilik neyse sonuçta Allah inancı var mı? Var. Ama ateist dendiği zaman direk Allah'ın varlığını inkardır ki biliyorsunuz en büyük günahtır.

Erkek arkadaşın evlenirseniz bu duruma nasıl yaklaşır bilemem. Belki de çok iyi bir çift olursunuz. Ama ben tercih etmezdim kendi adıma konuşayım. Yine de erkek arkadaşını tanımıyorum sonuçta herkesin inancı da kendine. Belki saygı ve sevgiyle aşılabilir. :44:

ilk başlarda onu düzeltirim sandım . ama arkadaş çevresi de kendi gb engelleyemedim . şimdi korkum şu bu işin bi dini nikah boyutu var . bu dinimizce olmak zorunda bunu nasıl yapıcam ben ? hadi bunu atlattım ileride cocuklarımın gelecegi nasıl olur ? şimdilik hiçbişeyime karışmıyo orucuma falan ileride cocuklarımıza da karışmam diyo ama böyle arada olsunlar istemiyorum .

ikinizinde aynı dinden olması şart yani müslüman arasında olur dini nkah, ailenden saklayarak formalite icabı bile kıysanız karşı taraf ateist kabul olmaz bence kuranın türkçesini oku araştır bu konular için, çıkmazdasın

olmaz canım kardeşim ileride çocuklar olunca çok sorun oluyor bu meseleler cicim ayları geçince senin inancına da saygı göstermemeye başlar değerlerini mübarek bayramları günleri hiçe saymaya başlar.yürütemezsiniz.günah dediğin şeylerle alay eder çok zor yani.ancak karakteri çok oturmuş çok kültürlü çok hoşgörülü bir insan ise beki olabilir.diğer huyları mükemmel ise yürütmeye değer ama değilse aileni karşına almaya değmez.çok yakınım birileri 17 yıllık evlilikten sonra bu meselelerden kavgaya başladılar.yıllarca birikiyor demek ki.mantıklı düşün ailen ile paylaş aileler hiçbir zaman yanılmaz.kimse için aileni karşına alma.hakkında hayırlısı olsun öpüyorum.

Canım araları pek okumadım ilk mesajını okudum ama şunu diyebilirim. ailenin alevilere bakış açısı önemli burda. Ailelerimiz çok önyargılı her şeye. Bir sürü yanlış inanış halk arasında dolaşıyo. Alevi meselesini aşmanın kolay bi yolu da erkek arkadaşının pek inançlı olmadıgını kendini tam olarak alevi olarak sınıflandıramadıgını sadece ailesnin dini ritüellerini gerçekleştirdiğini söylemek olucaktır. Çünkü ailenin kafasında alevi adetleriyle ilgili türlü türlü soru işaretleri olucak duydugunda.

Ateist oldugunu söylemene gerek yok ailene. Ben de inançlı sayılmam açıkçası ama kimseyle paylaşmam bunu. Her türlü ortama uyarım insanları rahatsız etmemek için. Eşimin annesi bana bir şeyler öğretmeye çalışıyo kendince. Halbuki ben her şeyi biliyorum çok dindar bir ailede büyüdüm ama ilk defa duymuşum da hoşuma gitmiş gibi davranıyorum. Kaç yaşına gelmiş insanları üzmemek adına.

Erkek arkadaşın da ailenin huyuna gidecek bir tipse sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Ama aileni de erkek arkadaşını da en iyi sen tanırsın. Başına çok büyük dertler açılıcaksa uğraşma derim çok da aşık değilsen aşkın ölüp bitmiyosan kendini zora sokmaya gerek yok.

Hele ki aileleri geçtim sen ateist değilsen, ateist biriyle nasıl anlaşıcaksın bir de bunu düşün. Yarın öbür gün çocukların olucak sen çocuklarına kuran öğretmek namaz öğretmek oruç tutturmak istediğinde, o adam sana çocugun kafasını aptallıklarla doldurma gibi bir tepki verdiğinde üzülmeyecek misin?

Ailenden çok kendini düşün. Sadece onunla evlenmek adına gözünü köreltme..

selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateist :( yani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?
işte tam burda ohaa dedimm
başka bir yorumunuzdada kendiniz yazmışınız herşeyin farkındasınız ne güzel
ailenizden ziyade siz böyle bir durumu kabul edebilecekmisiniz onu düşünün
çünkü nice evlilikler var aileler ilk başta kabul etmiyor ama sonra yumşuyor

bunun dini nikahı nasıl olcak çocuklarınızı ne diye yetiştirceksiniz
siz kuranı dua etmesini islamı öğretmeye başlicaksınız
bu sefer kendiside der ben hiç karışmıyorum ateist olurlar veya olmazlar
ama sende karışmicaksın islamı aşılamaya çalışıyorsun der yani diyebilir

sonracıma kapalı bir bayanmısınız bilmiyorum ama hiç fark etmez ilerde kapanmak isteyebilirsiniz size izin vermez
bir konuu vardı kadın yakınıyordu burda eşim başımı açmamı istiyor diye:26:

bilemiyorum valla durumunuz baya karışık kendiniz bunları ve dahada çokunu kabul edebilecekseniz devam edin yani

Son düzenleme:
işte tam burda ohaa dedimm
başka bir yorumunuzdada kendiniz yazmışınız herşeyin farkındasınız ne güzel
ailenizden ziyade siz böyle bir durumu kabul edebilecekmisiniz onu düşünün
çünkü nice evlilikler var aileler ilk başta kabul etmiyor ama sonra yumşuyor

bunun dini nikahı nasıl olcak çocuklarınızı ne diye yetiştirceksiniz
siz kuranı dua etmesini islamı öğretmeye başlicaksınız
bu sefer kendiside der ben hiç karışmıyorum ateist olurlar veya olmazlar
ama sende karışmicaksın islamı aşılamaya çalışıyorsun der yani diyebilir

sonracıma kapalı bir bayanmısınız bilmiyorum ama hiç fark etmez ilerde kapanmak isteyebilirsiniz size izin vermez
bir konuu vardı kadın yakınıyordu burda eşim başımı açmamı istiyor diye:26:

bilemiyorum valla durumunuz baya karışık kendiniz bunları ve dahada çokunu kabul edebilecekseniz devam edin yani
canım bende bundan korkuyorum ilerde çocuklarıma anlattığımda bişeyleri saçmalık görmesinden . en basitinden kulagına isminin okunması için bile hoca gerekli , bunun bayramı , ramazanı , cenazesi var da var . bunların altından kalkar mıyız bilmiyorum

canım bende bundan korkuyorum ilerde çocuklarıma anlattığımda bişeyleri saçmalık görmesinden . en basitinden kulagına isminin okunması için bile hoca gerekli , bunun bayramı , ramazanı , cenazesi var da var . bunların altından kalkar mıyız bilmiyorum

bence buradaki en büyük sorun ateist olması. kürt ya da alevi olabilir sonuçta hepimiz insanız bazı şeyleri seçemiyoruz. ama din , inanç bizim elimizde

Son düzenleme:
canım aynen yani çok fark var aranızda
ha mesela müslümanla hristiyanda evleniyor mutlu olabiliyor ama evleneceğin kişiyi gerçekten çok iyi tanıman lazım
ikiniz aranızda oturup enine boyuna konuşmanız lazım bunları
bak bu saydıklarını onada söylemelisin konuya verdiği tepkiden az çok zaten anlarsın düşüncelerini
sana şimdi yok ben karışmam diyebilir ama sorumluluk yok birşey yok ortada bir çocukta yok onun rahatlığıylada yok karışmam diyebilir
çok çok iyi tanıman ve bu konularda görüşlerini öğrenmen lazım
sonra zaten sen devam etme kararı alırsan eğer
önünde aşman gereken sabır göstermen gereken engeller olcak yani ailen
gerçekten sevdiğin adamdan eminsen çok çok güçlü ve kararlı durmalısın karşılarında
çok yıpranacaksındır ama güveniyorsan ondan ve kendinden eminsen aşk için değer

canım aynen yani çok fark var aranızda
ha mesela müslümanla hristiyanda evleniyor mutlu olabiliyor ama evleneceğin kişiyi gerçekten çok iyi tanıman lazım
ikiniz aranızda oturup enine boyuna konuşmanız lazım bunları
bak bu saydıklarını onada söylemelisin konuya verdiği tepkiden az çok zaten anlarsın düşüncelerini
sana şimdi yok ben karışmam diyebilir ama sorumluluk yok birşey yok ortada bir çocukta yok onun rahatlığıylada yok karışmam diyebilir
çok çok iyi tanıman ve bu konularda görüşlerini öğrenmen lazım
sonra zaten sen devam etme kararı alırsan eğer
önünde aşman gereken sabır göstermen gereken engeller olcak yani ailen
gerçekten sevdiğin adamdan eminsen çok çok güçlü ve kararlı durmalısın karşılarında
çok yıpranacaksındır ama güveniyorsan ondan ve kendinden eminsen aşk için değer
canım zaten evliliğe daha cok zamanımız var eminim yolum bi şekilde çizilecektir . teşekkürler yorumların için :)

selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateist :( yani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?
bizimde aramızda mezhep farkı var eşimle hiçbir sorunumuz yok bu son açtığım bir konu vardı o olaylar olana kadarda kimse sorun etmedi ta kiiiiiii kv nin azcık damarına basana kadar mezhebime küfretti...ama eşim hala saygılıdır o konuda..

Bu saydıklarının hiçbiri evlenmenize engel şeyler değil. Ateist olması örümcek beyinli yobaz olmasından iyidir..

Back
X