Bu kadar ilaç alınır mı?

pachelbel

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
31
0
6
Denizli
Bacağımda sabaha karşı kramplar oluşmaya başladı. hoppp doktora gittik. Gitmez olaydım mı desem bilemedim :26: Tam 3 tane ilaç verdi.

1. Magvital : Magnezyum içinmiş. Suda eritilip kullanılandan. Günde 2 dedi ama ben 1 alıyorum.

2. Cals- D3 : Henüz cesaret edip başlamadım.bu da suda eritiliyor. Günde bi kez öğlen almamı tavsiye etti.

3. Ferrozinc : Bu da kan ilacıymış. Daha doğrusu demir. 2 kez almamı söyledi. Buna da başlamadım. Kabız yaptığını duymuştum. Ayrıca kan değerime bakılmadan kullanmam saçma geldi. Kan testi yaptrdım pazartesi alıcam sonucumu. Ona göre karar veririrm artık.

Bu ilaçlardan kullanan var mı aramızda? Çok rahat değilim çünkü bir yanım hepsini kullan diyor diğer yanım zaten hamilesin bir sürü ilaç da neyin nesi diyor. Tabi bi de decavit var yaklaşık 2 aydır kullandığım. Ne yapmalıyım sizceee? :14:

Doktorun verdiği ilaçları tabiki kullanmalısınız. Hamileliğimin 37. haftasındayım , balık hapı, magnezyum ve demir hapını hergün içiyorum. Artı rahatsız olduğum için arada antibiyotik, mide yanması için rennie vs kullanmamda gerekiyor. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. Yani doktor yazdıysa bir bildiği vardır..

Magnezyum ve kan ilacını almalısın canım,bende almıştım ve bacak ağrılarım geçmişti magnezyumdan korkma,senin bıdık depolarını boşaltıyor çünkü bunları takviye diye veriyorlar ilaç olarak değil..korkma kullan bence..

magnezyum ve kan ilaçlarını ben de alıyorum. ikinci yazdığın ilaç kalsiyum için galiba. bana doktorum kalsiyumu doğal yolla al dediği için içmiyorum. doktorun verdiği ilaçları kullanmalısın bence çünkü bazı ilaçlar hamilelikte içilmesi gereken ilaçlar. içmeyince sorun çıkar.

magnezyum ve kan ilaçlarını ben de alıyorum. ikinci yazdığın ilaç kalsiyum için galiba. bana doktorum kalsiyumu doğal yolla al dediği için içmiyorum. doktorun verdiği ilaçları kullanmalısın bence çünkü bazı ilaçlar hamilelikte içilmesi gereken ilaçlar. içmeyince sorun çıkar.

Aslında benim tereddütüm olması; bütün bu ilaçları şikayetim üzerine aile hekimimin yazması. Cuma günü aniden olduğu için kendi doktoruma gidemedim :14:

Magnezyum ve kan ilacını almalısın canım,bende almıştım ve bacak ağrılarım geçmişti magnezyumdan korkma,senin bıdık depolarını boşaltıyor çünkü bunları takviye diye veriyorlar ilaç olarak değil..korkma kullan bence..

Çok haklısınn nilt :46: magnezyumu 2 gündür kullanıyorum ve kramp kalmadı şükürler olsun :52:

Bunlar ilaç sayılmaz, besin takviyesi. Zaten vücudunun ihtiyacı olan besin ve mineraller. Yani bir antibiyotik, ağrı kesici olarak görme bunları, her hamilenin alması gereken şeyler bunlar, için rahat olsun.

Bunlar ilaç sayılmaz, besin takviyesi. Zaten vücudunun ihtiyacı olan besin ve mineraller. Yani bir antibiyotik, ağrı kesici olarak görme bunları, her hamilenin alması gereken şeyler bunlar, için rahat olsun.

Teşekkür ederim canım magnezyum işe yarayınca rahatladım bende :34:

iyi de hamilelikte ilaç kullanılmaz diye bişey yok eskisi gibi yada kafaya göre kullanılmaz yok ağrı kesici yok bilinçsiz antibiyotik falan gibi hem arkadaşın da dediği gibi bunlar ilaç değil besin takviyesi öle düşün yani bebeğin için gerekli şeyler...hem madem doktora gidosun e o da senin hamile olduğunu bilerek verdiğine göre kullan bence...kan testine göre karar vercem deme doktor olan o bence bırak kararı o versin hatta vermiş dinle bence canm ilerde daha büyük sorun yaşamaman için...

Back
X