• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar olur mu?

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Bir anne düşünün 11 çocuğu olsun ve bakacak kimsesi olmasın
Ömrünün son demlerini yaşayan bu kadın ordan oraya atılıyor istanbul antalya van izmir arası otobüsle yolculuğa zorlanıyor
Hiçbir çocuğu kalıcı yanında istemiyor kadını aralarında hesap yapmışlar herbiri 2şer ay bakacakmış annelerine yanlız kadın çok hasta şehirler arası yolculuk edecek durumda değil heleki otobüsle
Kadının oğlu kızını karısını uçakla gönderirken annesini otobüsle gönderdi bugün
Çok üzüldüm bu duruma
Ve şunuda en içten duygularımla dilerim kime ne yaşatmışsak yaşamamız dileği ile

E hadi birlikte yaşamakta zorlanıyorsunuz; bir ev tutup yanına ilgilenecek bir bakıcı da mı ayarlayamıyor 11 tane evlat?
O kadar mı imkansız hepsi? Kadını sevip saymıyorsunuz bari eziyet etmeyin yaşlı başlı insana...
Kınamak istemiyorum, umarım dünyada adalet hızlı işliyordur...

Etrafinda hic mi insan evladi yokmus?
Bende bazen boyle evlatlar duyuyorum..ama sonra illa bir iki torun cikiyor onlar bakiyor yardimci oluyor..

Hikaye eksik gibime geldi..kulaktan dolma..
Biz yolda yasli insan gorsek yardimci oluruz, vicdanli insanlariz benim bildigim.

Etrafinda hic mi insan evladi yokmus?
Bende bazen boyle evlatlar duyuyorum..ama sonra illa bir iki torun cikiyor onlar bakiyor yardimci oluyor..

Hikaye eksik gibime geldi..kulaktan dolma..
Biz yolda yasli insan gorsek yardimci oluruz, vicdanli insanlariz benim bildigim.
Fazlası var eksiği yok inanki

E hadi birlikte yaşamakta zorlanıyorsunuz; bir ev tutup yanına ilgilenecek bir bakıcı da mı ayarlayamıyor 11 tane evlat?
O kadar mı imkansız hepsi? Kadını sevip saymıyorsunuz bari eziyet etmeyin yaşlı başlı insana...
Çok haklısınız her biri 200 tl verse her şeyi hallolur kadının

Ömrünün son demlerini yaşayan bu kadın ordan oraya atılıyor istanbul antalya van izmir arası otobüsle yolculuğa zorlanıyor
Hiçbir çocuğu kalıcı yanında istemiyor kadını aralarında hesap yapmışlar herbiri 2şer ay bakacakmış annelerine yanlız kadın çok hasta şehirler arası yolculuk edecek durumda değil heleki otobüsle
Kadının oğlu kızını karısını uçakla gönderirken annesini otobüsle gönderdi bugün
Çok üzüldüm bu duruma
Ve şunuda en içten duygularımla dilerim kime ne yaşatmışsak yaşamamız dileği ile
Allah evladin da hayirlisini versin..

Rezil olurlarmış el aleme nasıl bir evde yanlız anneleri olurmuş
Bu teklifle gidenlere bu cevabı veriyorlar

Cok üzücü gercekten
Ne olursa olsun böyle olmamalı
Bziizmde tanıdık var 9 çocuğu var kadının

Aynen dediginiz gibi
Ama sanırım sıkıntı birazda annede
9uylada sırasıyla durmus
Evlenenin yanında durmuş kavga edip bir sonrakinr geçmiş

Böyle böyle 9unuda hakladı diyorlar
Hatta son gelinine şart koşmuş evimi sizin ustunuze yapayım
Ölene kadarda sizinle kalayim diye
Gelin düğünden once kabul etmiş
1 yıl falan kaldılar gelin evi bırakıp annesine gitti
Isırmıyorum ben boşanıyorum dedi
Millette kızdı yazık yaşlı kadın diye
Ne oldu diye sormuşlar

Gelin çalışıyormuş
Kv de de sen pissin paşaklisin falan diye baya yüklenmiş
Halinin birinin tutturmuş yika ıllaki diye
O da çalıştığı için fırsat bulamamak is galiba
Birgunde gelince evde ne görsün

Kv afedersiniz pisliğini sürmüş halıya hadi bakalım şimdide yıkamada görelim demiş

Kızda basmış gitmiş ailesinin evine

Dışarıdansa kızı ayipladilar
Ama olayın ic yüzü buymuş meğer.

Yine yaşlılık malesef
Anne bu ne olursa olsun rahat ettirilmeli tabi
Çok sabır lazım çok

Rezil olurlarmış el aleme nasıl bir evde yanlız anneleri olurmuş
Bu teklifle gidenlere bu cevabı veriyorlar
Hey maşallah...
Şu durumda namları arşa mı yükseliyormuş? Evcil hayvan gibi koy paketle ordan oraya? Yahu can bu can,2 ayda bir kendileri gezsin de göreyim bu düzende?
O ki mesele elalem,sormazlar mı adama o 11 evladın içinde hiç mi vicdan sahibi çıkmadı hepsi mi insafsız?
Hey gidi hey

Kadın belki çocuklarına çok kötü bir anne oldu ya da gittiği hiçbir yerde huzur vermedi, işin aslını biliyor musunuz? 11 evladın hepsi mi nankör hepsi mi vicdansız diye düşündüm istemsizce. Hoş öyleyse de yetiştiren anne... Bir tanıdığımızın başında benzer durum var ve ne yapsalar olmadı. Başta yaşlı anneye acırken birkaç olaya şahit olunca çocuklarına üzülmeye başladık. O zamandan beri bu yaşlı ebeveynlere bakım konusunda kimseyi kınamıyorum bilmeden...

aklıma 11 çocuğu olup geçenlerde vefat eden biri geldi aklıma.

1 evladı bile bakmadi ona gelinler istemedi 9 erkek evlat, cenaze bizim memlekete gelmiş ve 1 evladı dahi cenazeyi karsilamamis düşünebiliyor musunuz ?

Allah evladin da hayirlisini versin.....

Konuya ne kadar hakimsin, yani yakinen taniyor musun aileyi? Annenin maasi var mi?

Çok üzüldüm bu duruma
aynı bir tanıdığı vardı k.valdemin 9 çocuğu vardı onunda bir doktordu hatta çocuğunun.kadın tek başına yaşardı evlatları ilgenmezdi.istediği yere bile gömmediler kadını.sadece şunu diyebilirim kadın beni gördüğü ilk dakika da laf sokmuştu sen k.valdene bakmazsın diye artık evlatlarından görmediğinden mi bilemedim ama alınmıştım o sıra.ama ne olursa olsun artık kaç yaşına gelmiş kadın bende üzüldüm anlattıklarınıza.

Bence gerçekten annenin evlatlarına tutumu ile ilgili bu. Evlatlarına iyi olan anne paylaşılamıyor bizde kalsın bizde kalsın diye. Ama bazen öyle oluyor ki kaynanalar mesela bizim bir akraba kadın inanılmaz otoriter işte ben çay demlerken eşimle 5 dk yanlız kalmis 70 yaşında kadın. Artık ne dediyse eşim kesinlikle bize gelmesini istemiyor ki eşim düşmanını bile iyi ağırlayan tiplerdendir. O işler belli olmuyor bazen yaşlı insanlar dilleriyle yerlerini dar ediyorlar herşeye hakim olmak istiyorlar

Back
X