Yasadiginiz seyler cok can yakici ne yazik ki. Oncelikle gecmis olsun diyorum. Ama paranin pesine asla dusmeyin, bir daha asla yuz goz olmayin. Olan oldu, elinizde gecmisi degistirecek sihirli bir degnek yok. harcadiginiz zaman yeter, bir dakika bile daha fazla harcamayin. Gerekirse ucretsiz izne ayrilin ve yer degisikligi yapin, kafanizi dolu tutun, bir sure baska bir ugras bulun. Evet zor olacak yasadiklarinizi atlatmaniz ama zaman herseyin ilaci inanin, hic bir aci sonsuza kadar degil. Yaraniz kabuk baglayacak zamanla daha az animsayacaksiniz ama oncelikle siz kendinize hatirlatmaktan, acimaktan vazgecin. Cok cok gencsiniz daha, sizi en cok siz seveceksiniz, gece sizinle sadece siz uyuyacaksiniz, kendinize iyi davranin, sevin kendinizi... Siz ve bedeniniz bir kupon degil, ikinci el esya degilsiniz, size aksini soyleyenler dinlemeyin ve lutfen siz de kendinize asla bunu yapmayin... Siz kadin bedeninde can bulmus bir insansiniz, bu sizi ne daha kiymetli ne de daha eksik ve onemsiz kilar, bedeniniz size ait tek sey su dunyada ve lutfen yasadiginiz seyler icin kimseye aciklama yapmayin, seks ne kotu birsey ne de kirletici birsey, sevdiginiz , sevildiginizi dusundugunuz kisi ile yasadiniz bunu ve kullanilmadiniz siz esya degilsiniz, o yuzden kendinize fazladan bir aci yuklemeyin. Ama lutfen paranin pesine dusmeyin, yuz goz olmayin, meslek hayatini kaydirmak icin caba harcamayin, kendinize bu iskenceyi yapmayin, acinizi uzatmayin. Farzedin ki su an 60'li yaslarinda bir kadinsiniz, su anki fotografiniza bakiyorsunuz, kendinize bakip ne dersiniz " ne kadar da gencmisim, keske sunu da yasaydim, korkmasaydim, keske bu kadar zaman harcamasaydim, keske suanki aklim o zaman olsaydi sunlari yapardim" lutfen kendinizle konusun, hatta gunluk tutun yazin yasadiklarinizi, ofkenizi satirlara gomun ama asla kendinize haksizlik etmeyin ve uzmeyin daha fazla, siz degerlisiniz ve zamaniniz degerli, telafisi olmayan tek sey hayatta. Dunyaya gecici bir sureligine geliyoruz ve siz bu kiymetli zamani sizi uzen biri icin daha fazla harcamayin. Yaninizda olsam sizi kucaklamak ve hersey gececek demek isterdim, ama uzaktan da olsa en iyi dileklerimi yolluyorum size, bunlar da gececek. Sevgiyle kalin.