Annemin eli ağır

Aslında arkadaşın dediği doğru mesela siz, o yokken erken eve gelirseniz hemen hızlıca kendinize göre yemekler hazırlayabilirsiniz.

Anneniz birkaç defa yaptıklarınıza şahit olsa alışır size karışmaz.
Haklısınız,ama şu an dizimden sakatım ameliyat olmam lazım ayağa sık kalkamadığım fazla dinlenmem gereken bir dönemdeyim kimseye anlatamadım burda.Ondan yapamıyorum girip yoksa eskiden ben de kendime hiç yoksa bir tost yapıyordum.

Hayır,ben gezmeden gelmedim ki antrenmandan geldim belimi sakatladım geldiğimde zor basıyordum ki hala sakatım,hatta arayıp dedim ki ben sakatım isterseniz döner alın gelirken uğraşmayalım.Olur diyip almadılar.
Ya bakin bunlar bahane.
Ev kadinlari her gun yuzde yuz saglikliyken mi yemek yapiyor?

Kaburgami catlattim, elimi catlattim, bas parmagimda tendon zedelenmesi oldu, her gun girdim yemegimi yaptim.

Zor seyler yapin demiyorum ki. Mutfakta oturdugunuz yerden dograrsiniz, kolay bir seyler yaparsiniz biter gider. Antrenmanlara gitmeyecek kadar sakat degilseniz yarim saat yemek de yaparsiniz.

Annenizin plansızligi ve agirligi ayri, sizin sadece annenizi suclamaniz ayri.

Haklısınız,ama şu an dizimden sakatım ameliyat olmam lazım ayağa sık kalkamadığım fazla dinlenmem gereken bir dönemdeyim kimseye anlatamadım burda.Ondan yapamıyorum girip yoksa eskiden ben de kendime hiç yoksa bir tost yapıyordum.
Antrenmana gidiyorsunuz ama tost yapamiyorsunuz.

Ya bakin bunlar bahane.
Ev kadinlari her gun yuzde yuz saglikliyken mi yemek yapiyor?

Kaburgami catlattim, elimi catlattim, bas parmagimda tendon zedelenmesi oldu, her gun girdim yemegimi yaptim.

Zor seyler yapin demiyorum ki. Mutfakta oturdugunuz yerden dograrsiniz, kolay bir seyler yaparsiniz biter gider. Antrenmanlara gitmeyecek kadar sakat degilseniz yarim saat yemek de yaparsiniz.

Annenizin plansızligi ve agirligi ayri, sizin sadece annenizi suclamaniz ayri.
Hanımefendi,benim şu an dizimi bükmem ayakta durmam yasak antrenörüm ben mecbur gidiyorum heves miyim yoksa şu halde gitmeye,yoksa eskiden tabii ki kendime tost felan yapardım.

Merhabalar herkese bugün beni sinirlendiren bir şeyden bahsedeceğim,annem 46 yaşında iş yapmayı sever,şimdi demeyin sen yap yaptırmıyor takıntı hastalığı var ve beğenmiyor kavga çıkarıyor,sorun şu ki annemin eli yemekte çok ağır ben yavaş insana gelemiyorum yine diyeceksiniz sen yap koca kızsın,asla yaptırmıyor bağırıyor,şöyle örnek vereyim 2 de antrenmanım vardı annem 11 de mutfağa girdi 13.10 da kahvaltı hazırdı 2 saat sadece oyalandı,telefonla konustu bulasık yerlestirdi o su busu derken 2 saatte bitirdi,yaptığı kahvaltı ise menemendi hani bir menemeni 2 saatte yapmak,bir kere ona kanıtlamak için girdim,dakika tuttuk 3 patatesi 1 dkda soymuşum,annem ise 5 dk da soydu 3 patatesi artık deliriyorum bu ağırlığına yemekler sürekli 3 saatte hazır iyice iştahım kapandı geç yemekten napabilirim şimdiden teşekkürler
annen ne zamandır böyle sen kaç yaşındasın bunu yeni mi farkettin senin için sorunsa gir kendi yemeğini yap ye çık annen sürekli evde oldugu için zaman sıkıntısı yaşamamış mesela bir gün telaşa getir bakalım halaa aynı ağırkanlılıkla mı

Hanımefendi,benim şu an dizimi bükmem ayakta durmam yasak antrenörüm ben mecbur gidiyorum heves miyim yoksa şu halde gitmeye,yoksa eskiden tabii ki kendime tost felan yapardım.
Marketten tavuk alirsiniz.
Eve gelir masaya oturursunuz. Tavugu sogani dograrsiniz. Sogan sotelenirken oturursunuz. Kalkar tavugu ekler tekrar oturursunuz. Arada kalkar karistirirsiniz.
Ya da tost yaparken makinanin başında ayakta beklemiyorsunuz herhalde, degil mi?

Bes on dakika duramiyor degilsiniz. Mecburiyetten yardimci antrenorluk yapacak kadar ayakta durabiliyorsaniz yumurta kiracak, tost yapacak kadar da durabilirsiniz. Deseydiniz ki full yatak istirahatindeyim, o ayri.

Aman neyse. Size sikayet edip durmak daha kolay geliyor. Bu kafayla daha cok yemek beklersiniz annenizden.

Marketten tavuk alirsiniz.
Eve gelir masaya oturursunuz. Tavugu sogani dograrsiniz. Sogan sotelenirken oturursunuz. Kalkar tavugu ekler tekrar oturursunuz. Arada kalkar karistirirsiniz.
Ya da tost yaparken makinanin başında ayakta beklemiyorsunuz herhalde, degil mi?

Bes on dakika duramiyor degilsiniz. Mecburiyetten yardimci antrenorluk yapacak kadar ayakta durabiliyorsaniz yumurta kiracak, tost yapacak kadar da durabilirsiniz. Deseydiniz ki full yatak istirahatindeyim, o ayri.

Aman neyse. Size sikayet edip durmak daha kolay geliyor. Bu kafayla daha cok yemek beklersiniz annenizden.
Beraber mi yaptık antrenörlüğü?Orda oturuyorum hoca otur arada kalk gez diyor aynen bana çok zor geliyor,milletin içinde yaşamadan yargılamak ne basit değil mi?

Anlamayanlar için,diz kapağım çapraz bağlardan yana dönük ameliyat olmam lazım ama henüz kremle ve dizlikle kapağı oturtturmaya çalışıyoruz.

Sizin kendi evinizde istediğinizi yapıp pişirememeniz aşırı saçma
Annenizin yavaşlığından daha büyük sorun bu

Orası sizin de eviniz
Benim oğlum istediğini yapar yer pişirir mutfakta
İzin mi alacak benden
Ben de kaç sene oldum annemin evinden ayrılalı gidince canımın istediği her şeyi yapar yerim

Bir iki konuşur sonra alışır daha neler artık

Beraber mi yaptık antrenörlüğü?Orda oturuyorum hoca otur arada kalk gez diyor aynen bana çok zor geliyor,milletin içinde yaşamadan yargılamak ne basit değil mi?
Evet basit. Saglik sıkıntısı yasayan, sakatlik yasayan tek insan siz degilsiniz. Hepimiz yemek yapiyoruz. Hepimiz sakatlik geciriyoruz.

Evden antrenmana gidecek gucunuz varsa, bes saatte bir tost bile olsa yapabilirsiniz. Bes saat diyorum. Makinanin basinda ayakta beklemiyorsunuz.
Ya da alırsınız hazır dilimli tavuk gogus, yaparsiniz izgara yersiniz. Izgarada tavuk yapmak cok zor degil inanin.

Konu aciyorsunuz, onu yapamam, bunu yapamam, annem izin vermez vs vs hep bahane. Ee napalim gelip annenizle biz mi konusalim?
Anneniz mutfaga girmenize izin verse onu da yapmayacaksiniz ki sakatliginizdan.

Gene iyi kötü bir hazırlayan varmış.. ben işten gelirdim yorgun argın babamla yemişler menemen yumurta kaldırmış tavayı koymuş tezgaha birgün yemek bulamazdim evde yiyecek bekarken

Benim annem de çok oyalanir. Aslinda elleri ağır değil iş yaparken savsaklanıyorlar. 10da kalkariz ta saat 1e kadar kahvalti. Ben yapmaya yeltenince de acelen mi var diye bağırıp çağırıyor. Sinir bir durum. Neyse ki artık tüm yemek kahvaltıyı ben üstlendi çalışmadığım zamanlar. Onun da hoşuna gitti hiçbir is yapmıyor artık. Ben yaparsam yemek var yapmazsam yok. Dengeyi kuramadık bir turlu

Evet,çünkü sporcuyum ve düzenli beslenmem lazım ondan önce de sokmuyor mutfağa hiçbir şekilde sokmuyor,gerçekten güçten düştüm ve bu performansıma yansıdı diyince de kızıp kabul etmiyor
Kendi yemeğini kendin hazırlamayı seç bence çünkü spor yapıyorsan özel bir programın olmalı ben kendım hazırlardım evde

Back
X