- 22 Eylül 2022
- 6.424
- 19.184
- 178
Gezersiniz canınızı sıkmayın. Fırsat buldukça plan yapın kimin ne dediğine bakmayın.Geçmiş olsun yasadiklariniza üzüldüm umarım bende gezebilirim yakın zamanda çünkü yaşadığım şehir dışında hiç gezemedim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gezersiniz canınızı sıkmayın. Fırsat buldukça plan yapın kimin ne dediğine bakmayın.Geçmiş olsun yasadiklariniza üzüldüm umarım bende gezebilirim yakın zamanda çünkü yaşadığım şehir dışında hiç gezemedim
Hayır 28 büyük yaş değil. Coook genç bi yaş. İstediğin herseyi yapabilirsin. Ben de bi an 45-50 filan diceksin sandım ki o bile bence gençTeşekkür ederim ama 28 büyük bir yaş değil mi 30 a merdiven dayadım ve hiç güzel anim olmadan
Merhaba, yaşadığınız bu ızdırap sürekli kendinizi başkalarıyla kıyaslamaktan dolayı olduğunu düşünüyorum. Belki sahip olmak istediğiniz şeyler onlar. İnsanız özenebiliriz. Ama bu kıyasın size faydası yok. Aksine sizi daha çok aşağı çekiyor. Sizin yaşınızda hiç üniversite okuyamamış(ama okumak isteyen), zorla evlendirilmiş ve sırtına bir sürü sorumluluk yüklenmiş insan vardır değil mi?Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşındayım ve çocuk yaştan itibaren travmalarim var ailede şiddet görüyorum hem fiziksel hem psikolojik okul hayatimda çok zor geçti doğuştan ayağım eğri olduğu için ortaokulda lisede çok dalga geçtiler çok ağır zorbalığa uğradım.Lise bitti 3 kez mezuna kaldım babam istediği bölümü tercih etmedim diye beni 3 sene göndermedi üniversiteye 23 yasinda başladım inşaat mühendisliğine 27 de mezun oldum şimdi 28 yaşındayım düşünüyorum ne gezebildim ne giyinebildim ne eglenebildim 8 senedir antidepresan kullanıyorum en güzel yaşlarım çöp oldu hiç güzel anim yok ailem zorla kapatmaya bile kalktı yasitlarim gibi giyinip gezemedim yaşadığım ve okuduğum şehir dışında bir yer gormedim hayatımda tatile gitmedim . Yasitlarimi görüyorum zamaninda üniversite okudular gezdiler eğlendiler iliskileri oldu şimdi de çogu evli ben bu hayattan hiç bir şey anlamadım hiçbir hayalim gerçek olmadi neye yasiyorum bilmiyorum ki.Lutfen kırıcı yorum yapmayin zaten psikolojim bozuk
Kuzenim 30 yaşına girdi 88 yaşındaki babaannem yaşlandın hala evlenmedin kız dediHayır 28 büyük yaş değil. Coook genç bi yaş. İstediğin herseyi yapabilirsin. Ben de bi an 45-50 filan diceksin sandım ki o bile bence gençArtık insanlar 80-90a kadar yaşıyor. 28 daha dünkü bebe geliyo bana acikcasi
![]()
Teşekkür ederimMerhaba, yaşadığınız bu ızdırap sürekli kendinizi başkalarıyla kıyaslamaktan dolayı olduğunu düşünüyorum. Belki sahip olmak istediğiniz şeyler onlar. İnsanız özenebiliriz. Ama bu kıyasın size faydası yok. Aksine sizi daha çok aşağı çekiyor. Sizin yaşınızda hiç üniversite okuyamamış(ama okumak isteyen), zorla evlendirilmiş ve sırtına bir sürü sorumluluk yüklenmiş insan vardır değil mi?
Peki bizden aşağısını görmek zor gelir bunu anlayabiliyorum. Belki bu bakış açısı içinizi ferahlatmamış da olabilir.
O halde şunu düşünün, bu yaşınıza kadar yapamamış olabilirsiniz peki 28 yaş hayatın sonu mu? Sokağa çıkın ve bir parkta yaşlı insanlarla sohbet edin. Sorun onlara 28 yaşına dönmek isterler mi?
Bardağın dolu tarafına bakın. Bu yaşa kadar hayat istediğiniz gibi olmadı. Ama bundan sonrası için kendinizi tanımak için uğraşın. Neler seversiniz ne yapmak istersiniz bunları yapmal için neleri göze alabilirsiniz neler yapabilirsiniz. Oturun düşünün ve gerçekleştirmek için adım atın
artık bi meslek sahibisin çalış kazan ayrı eve geç hayatımArkadaşlar merhaba ben 28 yaşındayım ve çocuk yaştan itibaren travmalarim var ailede şiddet görüyorum hem fiziksel hem psikolojik okul hayatimda çok zor geçti doğuştan ayağım eğri olduğu için ortaokulda lisede çok dalga geçtiler çok ağır zorbalığa uğradım.Lise bitti 3 kez mezuna kaldım babam istediği bölümü tercih etmedim diye beni 3 sene göndermedi üniversiteye 23 yasinda başladım inşaat mühendisliğine 27 de mezun oldum şimdi 28 yaşındayım düşünüyorum ne gezebildim ne giyinebildim ne eglenebildim 8 senedir antidepresan kullanıyorum en güzel yaşlarım çöp oldu hiç güzel anim yok ailem zorla kapatmaya bile kalktı yasitlarim gibi giyinip gezemedim yaşadığım ve okuduğum şehir dışında bir yer gormedim hayatımda tatile gitmedim . Yasitlarimi görüyorum zamaninda üniversite okudular gezdiler eğlendiler iliskileri oldu şimdi de çogu evli ben bu hayattan hiç bir şey anlamadım hiçbir hayalim gerçek olmadi neye yasiyorum bilmiyorum ki.Lutfen kırıcı yorum yapmayin zaten psikolojim bozuk
Hedefim o yönde başka şehirde iş bulmak istiyorumartık bi meslek sahibisin çalış kazan ayrı eve geç hayatım
imkanın varsa araştırmalara başlaHedefim o yönde başka şehirde iş bulmak istiyorum
Eskilerin kafası öyle. He he diyip gecicen yapacak bisey yokKuzenim 30 yaşına girdi 88 yaşındaki babaannem yaşlandın hala evlenmedin kız dedi
Hiçbir zaman bu şekilde düşünmeyin. Teyzem 20 yaşındayken dedemi kaybetmiş tek başına hem anneannemin hemde ev geçindirmenin derdine düşmüş. Şuan 47-48 yaşında hala bekar evi var arabası var üstelik o zamanın deyimiyle kız çocuğu çalışırsa okutulursa o*ospu olur diyenlere kafa tutarak hem üniversite okuyup hem çalışmış son 10-15 yıldır misler gibi hayatını yaşıyor görmediği şehir gitmediği yer kalmamıştır. Ama hiçbir zaman ağzından gençliğim gitti geçmişte şöyle yaşadım böyle yaşadım laflarını duymamışımdır. Hep şuraya tatile gitsem buraya gezmeye gitsem diye gelecek hayali kuran bir insan. Eğer geçmişe takılıp kalsaydı belki de şuan ne evi ne arabası ne gezip gördüğü yerler olacaktı.Mantıklı değilde en verimli en güzel gençlik yaşlarım boşa gitti buna üzülüyorum
Çok teşekkür ederimHiçbir zaman bu şekilde düşünmeyin. Teyzem 20 yaşındayken dedemi kaybetmiş tek başına hem anneannemin hemde ev geçindirmenin derdine düşmüş. Şuan 47-48 yaşında hala bekar evi var arabası var üstelik o zamanın deyimiyle kız çocuğu çalışırsa okutulursa o*ospu olur diyenlere kafa tutarak hem üniversite okuyup hem çalışmış son 10-15 yıldır misler gibi hayatını yaşıyor görmediği şehir gitmediği yer kalmamıştır. Ama hiçbir zaman ağzından gençliğim gitti geçmişte şöyle yaşadım böyle yaşadım laflarını duymamışımdır. Hep şuraya tatile gitsem buraya gezmeye gitsem diye gelecek hayali kuran bir insan. Eğer geçmişe takılıp kalsaydı belki de şuan ne evi ne arabası ne gezip gördüğü yerler olacaktı.
Niyetim asla dert yatıştırmak değil kesinlikle yanlış anlamayın ama hiçbir zaman gençliğim boşuna gitti demeyin yaşadığınız her şey geleceğinizi inşa etmek için tecrübe. Kötü günleri yaşadınız geride kaldı bundan sonra tamamen kendiniz odaklı sağlam adımlar atmaya başlayıp bunların hayalini kurup gelecek odaklı yaşayın.
Hayatımda ilk defa pikniğe 32 yaşımda gittim düşünün daha beterleri var yani 28 yaş ne ki evlendim cocuklarimda oldu bir çok kez tatile de gittim bunların hepsini neredeyse 30 yaşından sonra yaptımTeşekkür ederim ama 28 büyük bir yaş değil mi 30 a merdiven dayadım ve hiç güzel anim olmadan
Teşekkür ederimHayatımda ilk defa pikniğe 32 yaşımda gittim düşünün daha beterleri var yani 28 yaş ne ki evlendim cocuklarimda oldu bir çok kez tatile de gittim bunların hepsini neredeyse 30 yaşından sonra yaptım