bu kararda lutfen yardimci olun bana yorumlarinizi bekliyorum

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Hemen konuya giriyim 2 aylik bi golden sahiplenmeyi dusunuyoruz
Ama daha once hic hayvan beslemedim gozum korkuyor cunku 2 kizim var biri 3 biri 8 yasinda veee apartman dairesinde oturuyoruz bi odamiz bos ona yapalim diyorum ama buyuk sorumluluk daha 2 aylik hani ben daha kendi kizima tuvalet egitimi verememisken heryere cis yapmasi filan korkutuyor beni bide buyuyup kocaman olunca apartmandn sorun olur diye korkuyorum burda tum bina yasli ve sorunlu tipler sizce nasil olur bana zorluklarini guzelliklerini filan ozellikle kopek besleyenler yazarsa cok sevincem hani hep bi odanin icindemi duruyor her yerde geziyormu mamasini ne kadar vercem vs..hic bisey bilmiyorum ki

Bence eğitimli bir köpek sahiplenin. 2 aylık daha bebek o. Aynı insan yavrusu gibi eğitim ister, zaman ister, fazla fazla ilgi ister. Ama eğitimli alırsanız sizin için daha kolay olur.

Goldenlar çok tüy döküyor diye biliyorum onu da hesaba katın. Sizin için çok yorucu olabilir.

o kadar gozun korkuyor, nasil bas edecegini bilmiyorsun, odada da kalmayacak ayrica o. evin 3. cocugu olacak. bu kadar olumsuz sebeplerin varken sahiplenme isteginin sebebi nedir?

Köpeği bilmem de 3 yaşınızdaki kızınızın tuvalet eğitimine geç kalmışsınız.

Ama daha once hic hayvan beslemedim gozum korkuyor cunku 2 kizim var biri 3 biri 8 yasinda veee apartman dairesinde oturuyoruz bi odamiz bos ona yapalim diyorum ama buyuk sorumluluk daha 2 aylik hani ben daha kendi kizima tuvalet egitimi verememisken heryere cis yapmasi filan korkutuyor beni bide buyuyup kocaman olunca apartmandn sorun olur diye korkuyorum burda tum bina yasli ve sorunlu tipler sizce nasil olur bana zorluklarini guzelliklerini filan ozellikle kopek besleyenler yazarsa cok sevincem hani hep bi odanin icindemi duruyor her yerde geziyormu mamasini ne kadar vercem vs..hic bisey bilmiyorum ki
Kedi sahiplenin tuvalet için dışarı çıkarma zorunluluğu yok bakımı daha kolay olur bence...

o kadar gozun korkuyor, nasil bas edecegini bilmiyorsun, odada da kalmayacak ayrica o. evin 3. cocugu olacak. bu kadar olumsuz sebeplerin varken sahiplenme isteginin sebebi nedir?
Esim cok istiyor kizlarim cok istiyor buyuk kizimin psikolojisinede iyi gelir diye dusunuyorum yalniz ve icine kapanik.bende istiyirum tek gozumu korkutan buyuyunce evde kocaman nasil olur cok sesten komsular sorun edermi vs.. Sonucta buyuk sorumluluk korkularim normal onemli bi karar ve ben daha karar asamasindayim

Merhaba,
2,5 yaşında bir Pekinezim var, 2 aylık bir golden'ı bebek gibi düşünün, ona ayıracağınız oda da kalmayacaktır, evde 2 kızınız var, onla oynamak isteyecekler odada yalnız kalmaktan sıkılacak kızlarınızla oynamak isteyecek ağlayacak, elbette wc eğitimi verene kadar heryere tuvaletini yapacak, ilgilenmeniz sevmeniz gerekecek, tüyleri dökülecek hergün süpürge açmak zorunda kalacaksınız, tüylerini hergün düzenli taramanız gerekecek, sahiplendikten sonra tüm aşılarını yaptırmanız, sevebileceği mama almanız, WC'yi dışarı yapmasını istiyorsanız günde 3 defa dışarı çıkarmanız gerekecek.
Tatile aile ziyaretlerine gidiyorsanız onu bırakamazsınız, psikolojisi bozulur, terk edilme sendromuna girer.

Bunları göze alıyorsanız sahiplenin ama bir odada mamasını suyunu koyarım orada ne yaparsa yapar diyorsanız sakın sahiplenmeyin, onların insanlardan hiçbir farkı yok, sevilmek, kucaklanmak, ilgi bekliyorlar.

En azından benim Pekinezimi yazayım oradan pay biçin, hergün düzenli tararım, 3 defa dışarı çıkarırım, sıkıldığında oyun oynarız, korktuğunda veya uyumak istediğinde kucağıma çıkar, tüyleri dökülüyor diye hergün ev süpürüyoruz, dışarı çıkartınca heryerini siliyoruz, yalnız kalmaktan korkar bizimle yatar, tatile, geziye onla gideriz, hazır mama sevmedi günde 2 defa ona özel yemek yapıyoruz, evin her yerinde gezer çünkü o bu evin bir bireyi, bizim küçük kızımız.

Esim cok istiyor kizlarim cok istiyor buyuk kizimin psikolojisinede iyi gelir diye dusunuyorum yalniz ve icine kapanik.bende istiyirum tek gozumu korkutan buyuyunce evde kocaman nasil olur cok sesten komsular sorun edermi vs.. Sonucta buyuk sorumluluk korkularim normal onemli bi karar ve ben daha karar asamasindayim
hayvan sahiplenmek heves edilip sonra aman olmuyo denilmeyecek kadar ciddi bi durum. hem hayvan hem cocuklqriniz icin. cocuklarda asiri baglilik oluyo bi sure sonra. o noktada yapamayip vermeniz cocuklarnizi da olumsuz etkiler. o cins kopekler tabi ki buyuyecek ev dar gelck belki. disarida da zaman gecrmek isteyecek. emek ilgi maddi manevi herseyinze ihtiyaci olacak. heveslenmeden once gercktn yapabilir miyim diye dusunun.

Canım bende çok seviyorum köpekleri hayvanları ama onu alırsanız hem size hem köpeğe işkence olur eğer bahçeli bir eve taşınırdı iz olur saçma yani apartmanda evde beslenmesi çok pis olur hem

2 aylık bir köpeği 3. çocuk olarak düşünün, yapabilir misiniz? Çok tüy dökecek zaman zaman, ayrıca evın bır göz odasını ona ayırıp hayvanı oraya tıkamazsınız. Sizinle vakit gecırmek ısteyecek tabıkı evın heryerınde dolaşacak, bebekken özellikle yalnız kalırsa aglayacak... Oyun isteyecek, ilgi isteyecek, düzenli yürüyüşe, tuvalete çıkartmanız gerekecek... Oyalanma malzemesi olarak düşünmeyin. Ben almanızı önermıyorum çünkü siz bu köpek için çok istekli ve sevecen görünmüyorsunuz. Daha çok eşiniz ve cocuklar ıstıyor ama bakımını çocuklar yapamaz. Eşinizde yapmazsa bır sure sonra hersey sızın üzerınıze kalacak. Buyuk boyutta köpekler apartman dairesınde bakılmamalı bence.

Goldenler özellikle çok enerjik olurlar. Hergün dışarıda uzun uzun yürümeli,koşup oynamalı.. Evde de tek bir odada olmaz. Sadece golden değil,hiçbir canlı bir odada bakılmaz..
Doğal ihtiyaçlarını giderseniz de,sizin onunla ilgilenmenizi bekleyecek.. Sevmeniz oynamanız ve eğitmek için zaman ayırmanız gerekli..
Köpekler yıkanır.. Evde bir küvette goldenı yıkadığınızı düşünsenize...

Evimde 2 bebegim, 5 kedim ve bir kopegim var. Simdi anlatiyorum olacaklari:

1- 2 aylik bir kopek tuvalet egitimi almadigindan evin her yerine cisini ve kakasini yapacak. 2-3 ay kadar elinizde surekli vileda ile gezeceksiniz

2- hicbir canliyi esir gibi bir odada tutamazsiniz. Hem haksizlik hem de aglar kopek. Onun da sevgiye ve ilgiye ihtiyaci var. Ustelik uzun vadede saldirganlasir

3- kila tuye ben takilmam pek ama takiyorsaniz goldenlar uzun tuylu irk olduklarindan tuy dokme potansiyelleri fazla

4- apartman dairesinde golden bakilabilir, enerji ihtiyaclari cok yuksek degil. Her gun en az 2 kez disari cikartip yurutmeniz gerek. Biz bu isi cok seviyoruz mesela, bebeklerden birini kanguruya koyup kopekle yuruyus yapiyoruz :)

5- cocuklarinizin kopegi minciklayip zarar vermesine nasil engel olacaksiniz? Bizimkiler dogduklarindan beri hayvanlarin icinde ama ona ragmen arada kuyruklarini cekiyorlar

6- tum hayatinizi planlarken onun tuvalet saatlerini dusunmeniz gerekecek, unutmayin

7- ama bunlarin yaninda size yasatacagi duygular, gecireceginiz guzel vakitler icin hepsine deger.

Ayrica SATIN ALMAYIP SAHİPLENDİĞİNİZ icin de tebrikler :KK9:

Back
X