bu kararsızlık ve ikilemden nasıl çıkacağım?sonuca nasıl varacağım?

beyazbaron

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
43
13
88
Bursa
]hanımlar sizin benim için çok değerli olacak görüşlerinize ihtiyacım olan bir durum var....belki daha önce pek çok kişinin başına gelmiştir...
şimdi ben son bir kaç gündür ikilemden ikileme koşmaktayım.kararsızlıklar denizinde boğuldum. Şöyle ki bir kişi ile tanışmış bulundum bu kişi yaş,kariyer,aile vs. gibi konularda idare eder denklikte. onunla iki kere görüştüm kişilik olarak da iyi bir insan imajı veriyor (içini tabi ki de tam olarak bilemem ama anladığım buydu) ileride iyi bir eş ve iyi bir baba olabilecek potansiyele sahip gibi gözüküyor. Gel-gelelim kiii ben bu kişiye karşı

1. fiziksel anlamda hiç bir çekim hissetmedim. Tamam fizik yapısı itici değil ama çekici hiç değil benim için.elle tutulur itici bir özelliği yok ama ben fizik olarak çekici bulamadım benim beğendim fiziksel özelliklerden uzak çook uzak. en önemlisi de aynı boydayız benim hep boy takıntım olmuştur:) erkeğin kadından uzun olmasını isterdim..ne yani şimdi onun yanında hiç topuklu giyemeyeceğim diye mi düşündüm).

2. Hep derler ya fiziksel çekim her şey değildir bir kişi tarzıyla da karşısındakini etkileyebilir diye işte ben tarz olarak da etkilenemedim. Elle tutulur işte şu diyeceğim bir itici hareketi yok hani oturmasını kalkmasını bilmiyor kaba saygısız biri diyemem öyle değil ...ama hani bazen karşınızdaki sizi kendisine hayran bırakır ya ağzınız açık dinlersiniz işte o yok ona karşı bir hayranlık veya beğenme hissedemiyorum hissetmek için çoook zorladım 2 sefer görüşmemizde ama gelişmedi işte.

şimdi ikileme düştüğüm hususu anlatayım. Malum karşıdakine çarpılmak bambaşka bir duygudur. Her şeyin dört dörtlük olması meselesi değildir bu. Bir sürü kusurları vardır onun ama siz o kusurları görmezsiniz bile..oturuşu, kalkışı, konuşması, esprileri, direksiyon tutuşu, sigara içişi, elma yiyişi bile tarzdır sizin için. yani en detay hareketlerinden bile etkilenirsiniz ki o sizi etkilemek için hiç bir çaba göstermese bile... karşınızdakinden etkilenmek onun enerjisinde başınızın dönmesi hipnoza giriş gibi olmanız bambaşka duygulardır. Ben bunları zamanında yaşadığım için birinden elektrik almanın birinden etkilenmenin ne menem bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.

Bununla beraber gerçek hayat filmlerde olduğu kadar romantik anlardan ibaret değil. O her hareketini çok beğendiğiniz hayran olduğunuz kişi iş ciddiye binip de beraber yaşamak söz konusu olduğunda karakter olarak sizi mutsuz edebilir,sorumsuz olabilir,size değer vermeyebilir. Hatta o sizin bayıldığınız öldüğünüz kişi sizin için hiç bir şey hissetmeyebilir ki bu da kaçan kovalanır sonucuna götürür bizi. Siz seversiniz ama karşı taraf tarafından sevilmezsiniz, değer verilmezsiniz işte bu noktada da önemli olan bana değer verilmesi diyenler olabilir.Hani anneler büyükler der ya aşk karın doyurmaz önemli olan güzel ahlaktır güzel ahlaka doyum olmaz diye. hiç kimsenin mükemmel olmadığını biliyorum ben de mükemmel değilim zaten benim aradığım şey mükemmellik değil ki hissettiğim duyguların yoğunluğu..

evet bende şimdi ne karar vermem gerektiğini hiç bilmiyorum dediğim gibi 2 kere görüştük ama görüşme sonrasında ateşleyici,onun çekim alanına girebileceğim hiç bir faktör olmadı hem fiziksel anlamda hem de genel tarz anlamında. Ama sırf güzel ahlaklı bir eş olabilme ihtimaline karşı devam ettirmeli miyim? onun hakkında referans olan ve güvendiğim kişiler onun güzel ahlaklı olduğunu söylüyor. güzel ahlak karın doyurur mu :))belki biraz daha iyi tanımam gerekecek ama biraz daha devam ettirip vazgeçtim dersem bu sefer onun için çok daha kırıcı olacak ki onu kırmak ya da üzmek de istemiyorum o yüzden bir an önce sonuca ulaşmak istiyorum. hem zaten iki görüşmede varılamayan sonuca 4 görüşme sonrasında varılır mı? hani derler ya insan aşıkken hep o aşık olduğu kişiyle görüşmek ister zamanı onla beraber geçirmek ister diye ben işte bu iki görüşme sonrasında hiç de öyle duygular hissedemiyorum :))

ben yalnızlığın,yalnız yaşamanın, tek başına geçirmek olduğunuz gecelerde ve günlerde güvendiğiniz bir kişiye ihtiyaç duymanın nasıl bir duygu olduğunu da çok ama çok iyi biliyorum. yaşadım çünkü..ömrünün sonuna kadar yapayalnız kalmak korkusunu yaşamayan yoktur herhalde zaten..
fakat ben biraz daha duygusal bir şeyler hissetmek istiyorum ama ya hayır dersem ve ömrümün sonuna kadar yalnız kalırsam diye de düşünmüyor değilim...ama biriyle beraber olacaksan evleneceksen karı koca olacaksan biraz daha farklı şeyler hissetmek gerek diye de düşünüyorum...

objektif dışarıdan bakan gözlemlere çok ihtiyacım var..çünkü çevremdekiler yani ailem ve arkadaşlarım artık yaşımın yavaş yavaş geçtiğini (26 yaşındayım ve daha önce kimseyle bir birlikteliğim olmadı :)) armudun sapı üzümün çöpü moduyla hareket etmeyip kötü bir özelliği yoksa bu kişiyi değerlendirmeye almamı söylüyorlar..sonra pişman olacağıma dair öngörülerde bulunuyorlar :))burada eminim başından böyle durumlar geçmiş insanlar vardır lütfen tecrübelerinizi benle paylaşır mısınız..

son kararımı verirken bu konuda bilgisi olan kişilerle istişarede bulunmuş olmayı istiyorum. O yüzden bu satırları okuyan hanımlar lütfen benden değerli görüşlerinizi esirgemeyiniz. Yalnız yapıcı olmayan kötü niyetli yazı yazacak yorum yapacak kişiler de lütfen yazmasın..belki buraya verilecek cevaplar benim haricimde bir sürü aynı durumu yaşayan bayanlara yol gösterecek...

Hiç bir etkilenme olmadıysa elektrik alamadıysanız sırf iyi biri diye, hayat tarzlarınız, aile yapınızı, kültürel seviyesinz uygun diye biriyle sevgili de olunmaz evlenilmez de sonuçta ilerde iyi bir baba olabilecek birine benziyor diyorsunuzda peki o çocukları o adamdan yapmaya içiniz kaldıracak mı gökten inmeyecek o çocuklar. O yüzden etikelişim olması şart yani . Üniversitede okur gibi yanımıza ev arkdaşı almıyoruz evlenirken .

Eğer içinde bir etkilenme olmadıysa zorlamanın anlamı yok. Sonra cıkıyor acısı o tarz şeylerde. Kadın sevebilme kapasitesine sahip zorla kendisi seviyor sonra bi bakıyor adama terketmiş onu.

SANKİ AYNI BENİM CÜMLELERİM...Ben yeni bir birlikteliği bitrdim,belki severim diye başlamıştım,severdim de belki ama alınganlık huyu,güçlü olmayışı beni kendisinden soğuttu.Belki bir süre sonra pişman olacağım..yaş 35,boşanmış biriyim..Ha çok sevdiğim biri(hatta ikisi) de oldu,ama o beni çok sevmedi..Ne olacak halim bilmem..
Bilmem ki,ben de bilmiyorum..Ama seninm yaşın daha 26,boşanmış değilsin ,benden şanslısın,kendini çok zorlamana gerek yok..

Merhabalar....
Seninde söylediğin gibi bu durumu yaşayan bir çok bayan var....
Kendimce şöyle yorumlayabilirim;
Aslında kimse göründüğü gibi değildir çevreninde söylediklerine kulak asmandan yana değilim..
Bu devirde kimse kimsenin gerçek anlamda iyiliğini istemiyor..
Gerçekten 4 4 lük biriyle tanışmış olabilme ihtimalin var tabiki..
Bende zamanında dediklerine yakın biriyle tanıştım uzun süreli bir arkadaşlığımız oldu yani normal bir arkadaşlık dostluk..
O bana karşı yoğun duygular besliyordu fakat ben çok istememe rağmen bunu başaramadım.
Bir türlü kalbimde yer bulamadım ona..Benim için sadece dosttu her şeyimi en ince ayrıntısına kadar paylaşabilidğim harika bir dost..
O hayatımın bir köşesinde umudunu hiç yitirmeden beklerken ben aşık olduğum adamın dertleriyle onu ve kendimi boğuyordum..
Pes etmemesine akıl erdiremiyorum elbette...
Birlikte olduğum insanda onun tam aksine bir adamdı ve aileme oldukça terss bir ailesi ve yaşantısı vardı..
Uzun uğraşlar sonucu o hayatımdan çıktı..
Böylece bıkmadan beni bekleyen adamın önü açıldı benimde engelim kalmadı ona bir şans verebilmek adına.
Yinede yapamadım...hatta görüşmeyi kestim çünkü onu üzdüğümü biliyordum..
Sonra başka biri girdi hayatıma tamda istediğim gibi biri..
Hem hayranlık uyandırıyordu bende hemde istediğim konumdaydı..
Tek sorun fiziksel olarak istediğim özelliklere çok uzak olmasıydı..
Aklına hareketlerıne yaşayına hayrınlık duyup görüntüsüne uzun bir süre alısamamak beni biraz cıkmaza sokmustu ama nasıl oldu bir türlü anlamadım zamanla aşık oldum ona:))
Tanıdıkça zaman geçirdikçe hiç olmadığım kadar aşık oldum..
Bir süre sonra çok agresif oldugunu gördüm..
Yaiadığımız olaylar karsısında verdiği tepkileri.., insanlara bakış açısının hep şüpheyle dolu olması hatta o hayranlıkla baktığım tabırlarının artık iyice hastalıklı bir hal alması gözümü korkutmaya baslamıstıkı kendimi bi anda o adamla evli buldum..
Çok iyi biri yani insan olarak gercekten iyi vicdanlı..
Kafası atmaya görsün bilidğin bir şeytan:ssz:
Başa çıkması oldukça zor ama sevgisi ilk günki kadar yoğun...
Kimseyi içine girmeden anlamak mümkün olmuyor...
Aşık ol yada olma bir şey hisset veya hissetme önemli olan karsındakının takındığı tutum..
Kimse ilk tanıstığın gibi kalmayacak çünkü ve sen yaşamadan asla anlayamayacaksın..
Kim ne derse desin sana yardımcı olamaz...
Karsındakıne sans vermek zorundasın sonunda onun üzüleceğinden cok kendinı koruman gerektıgını bilirsen belki daha az hayal kırıklığına uğrarsın...
Sevgiler...

hanımlar cevaplarınız için teşekkürler söyledikleriniz ben de katılıyorum..benim bu yaşa kadarki aşk ilişki adına ki geçmişimin tek cümlelik özeti: benim beğendiğim beni beğenmez beni beğeneni ben beğenmem :)) pek çok kişi için bu böyledir galiba. geçmişte yaşadıklarımı göz önüne alınca bu saatten sonra karşıma çıkacaklar hakkında da hiç umudum kalmadı :)) istatistiki olarak kendimde pek şans bulmuyorum :)) bi de yalnızlık korkusu faktörü var dediğim gibi off offf çok zor bu işler

Kendini iyi anla,beklentilerini...kendine uygun,kişisel özelliklerine uygun,ailene uygun,anlaşabileceğin birini seçmeye çalış....gözüne batacak çok şeyi olmasın..Biraz zaman geçir,onu fazla üzmeden ,bak karar ver..Hiç çekmiyorsa hiç başlama,olabillir diyorsan bir dene..

Son düzenleme:
beyazbaron kararsızlık ne demek en iyi ben bilirim çünkü benzer bi durumla ilgili kararsızım (konularıma bakarsan anlarsın) ama ben seni şu noktada anlamadım adam seni hiç çekmemiş hiç etkilenmemişsin bu biraz garip, yani ne biliyim bende kararsızım ama ilk görüştüğüm anları anımsıyorumda ben keyif almıştım geçirdiğim zamandan, evet çok yakışıklı değildi ama yinede beğenmiştim tipini.Bide bende idare eder dediğin iş, aile eğitim vs. idare ederden de öte tam idealimdeki gibiydi.Bence sen bu durumdayken hiç başlama bile derim.Ben senden daha iyi bi durumdayken başladım buna rağmen kararsızım hala ki sonunda sözlendim:) Ve ben kötüyüde görmüştüm aşık oldum acı öçektim vs. Sen kimseyle çıkmamışsın hani aşkı yaşamamışsın sevgilinle, ben yaşadım mutlu da oldum sonra dibine kadar acı da çektim gördüm yani sonunda kötü olanı.Ama sen hiç bu duyguları tatmadığın için hep içinde uhde kalıcak..Ha bide tam terside olabilir çıkarsınız adam mükemmel bi sevgili olur seninde ilk sevgilin olduğundan çekici gelmeye başlar seversin sonradan vs. ama sanmıyprum böyle olacağını onu da sölim..Ayrıca sen daha 26 yaşındası daha karşına kimler çıkar.

runawaybridee senin konunu baştan sona bikaç kez okudum..bu arada kullanıcı adın süper uymuş duruma:)bugun butun gun düşündüm senin söylediklerinin hepsine katılıyoru.onla ilgili elimde ne war diye baktıgımda sadece iyi niyetli bi insan olmuş olması kalıyor.aslında egitim kariyer yönünden pek de denk degil ama idare eder işte hani baska sekilde etkileseydi görmezden gelirdim. Bana annem we yakın arkadaslarım felaket senaryosu hazırlıyorlar. Kötü bi özelli yok diye bu kişiyi degerlendirmemi istiyorlae bi daha karşına kim çıkacak sanki bu yaşa kadar kim çıktı sen tipini begenirsin bu sefer ahlaksız olur diolar o yüzden sürüncemede kaluyorum bide dediim gibi yalnız basına yasamanın nedemek olduunu bildiim için ya tek başıma kaşırsam korkusu oluyor. Bana verdiginiz fikirler icin cok tesekkür ederim..

Back
X