Bu Kayınvaldeyi Ne Yapmalı?

Ayyyyy afedersin canım yaaa düşünemedim.Bir dahakine söz sana soracam neyi nasıl yazacağımı.Pardon yaa ben nasıl olduda düşünemedim mafoldumben

yok estağfurullah...
nasıl isterseniz öyle yazın, ama söylediğinizi savunacak gibi olursa yazdıklarınız böyle sinirlenmek zorunda kalmazsınız...
hoşunuza gitse de gitmese de bu konuda hatalısınız...bence...
kayınvalideyle başlayan her cümleye haklısın tükaka kaynana diyen herkes gibi...
size kolay gele...

yok estağfurullah...
nasıl isterseniz öyle yazın, ama söylediğinizi savunacak gibi olursa yazdıklarınız böyle sinirlenmek zorunda kalmazsınız...
hoşunuza gitse de gitmese de bu konuda hatalısınız...bence...
kayınvalideyle başlayan her cümleye haklısın tükaka kaynana diyen herkes gibi...
size kolay gele...

Yok ya çokda sinirlenmedim.Yine diyorum ben kızım için üzüldüm.Bu bir değer göstergesidir.Sizede kolay gele.....

Aman yarabbi.. Ayni benim kayınvalidem..
Küstüm çiçeği -tatlicadiarzu- Canım yat kalk dua et, kayınvalidenin yanında bi de onu sürekli dolduran, kayınvaliden tavır yapmazsa onun yerine sana itinayla tavır yapan görümcelerin yok!!

Tamda adı bu valla.Küstüm çiçeği çok tututum bunu kaydirigubbakcemile3 Ben alttan aldıkça herşeyi büyütmesi yokmu bide.3 Senedir hep alttan aldık.Ben ve annemler.Bazen düşünüyorum kendi kendime bu yaptıklarını bir başkasına yapsaydı acaba ne kadar alttan alırlardı onu.Kendini biliyor herhalde be nyabancıyla yapamam düşüncesiyle ortanca oğluna ablasının kızını alacak.Bugün kendi kendime onu düşündüm.Bu kadın kendi ailesinden başkasıyla yapamaz.En güzelini yapıyor valla.

valla annene yapılan tavır çok saçma
anlattığın kadarıyla kayınvalidenle eşin senin bol bol dedikodunu yapıyor herhalde ki sen ve annenin tüm telefon, aradı, aramadı detaylarını bildiğine göre, ki burda asıl hatalı kesinlikle eşin
teyze ölümü için kayınvaliden sana dönsün diye beklememeliydin kayınvalideni bulana kadar aramalıydın bence
ayrıca çocugunun doğum gününü unutmuş olabilir kayınvaliden buna neden sinir oluyorsun ki, geçen gün benim oğlumun doğum günüydü, kayınvalidem araamdı, unutmuştur diye düşündüm hiç art niyet aramadım valla
benim objektif yorumum bu, ilk mesajında tek masumane bulduğum kişi annen

Tamda adı bu valla.Küstüm çiçeği çok tututum bunu kaydirigubbakcemile3 Ben alttan aldıkça herşeyi büyütmesi yokmu bide.3 Senedir hep alttan aldık.Ben ve annemler.Bazen düşünüyorum kendi kendime bu yaptıklarını bir başkasına yapsaydı acaba ne kadar alttan alırlardı onu.Kendini biliyor herhalde be nyabancıyla yapamam düşüncesiyle ortanca oğluna ablasının kızını alacak.Bugün kendi kendime onu düşündüm.Bu kadın kendi ailesinden başkasıyla yapamaz.En güzelini yapıyor valla.

Aman anacım boşver. Nasıl olsa her durumda kötü gelin damgasını yiyosun. Bişeyler için çabalayıp çabalıp da kötü gelin ilan edilmek insanın içine nasıl oturuyor bilirim. Ben bunun için psikiyatristlere bile gittim. Valla artık doktorun da tavsiyesiyle ben kılımı kıpırdatmıyorum. En azından hak ederek kötü gelin ol dedi doktor!! delikafadulden
Sen de boşver aramış, aramamış. Küs olması daha iyi .Bulaşmaz fazla..

Aman anacım boşver. Nasıl olsa her durumda kötü gelin damgasını yiyosun. Bişeyler için çabalayıp çabalıp da kötü gelin ilan edilmek insanın içine nasıl oturuyor bilirim. Ben bunun için psikiyatristlere bile gittim. Valla artık doktorun da tavsiyesiyle ben kılımı kıpırdatmıyorum. En azından hak ederek kötü gelin ol dedi doktor!! delikafadulden
Sen de boşver aramış, aramamış. Küs olması daha iyi .Bulaşmaz fazla..

Sana aynen katılıyorum.Benle konuşmaması kesinlikle daha hayırlı.Zaten bu gibi durumlarda DR.tavsiyeside böyle oluyor genelde.Seni üzen insanlarla konuşma diyor DR.lar kim olursa olsun.Çünki insanın ruh sağlığı herşeyden önemli bence.Ben artık takmamayı da öğrendim.Aynen senin DR. dediği gibi iyilik yapıpda kötü gelin olmaktansa kötü olurum zaten kötüyüm derim.Biraz önce konuyu eşimlede konuştum onunda artık söyleyecek bir şeyi yok hak verdi bana.Annelerini çok iyi biliyorlar ama bazen ikilemde de kalıyorlar.

Kaynanayı naapmalı kaynar kazana atmalı diyerek bi iiğrençlik yapıcam...
laelaelaelaelae
çnküüü...kaynanalar böyledir...sen ne yapsan değişmez..onu öyle kbul ediceksn şekerim buyrunnnnnnnnn

kaydirigubbakcemile5

Hayatım beni kıskandığının farkındayım.Elindeki en iyisini aldım zemuszemus Dayanamıyor tabi.

Cok enteresan....CADIARZU

Kimi kimden aldin arkadasim...

Evladi Annesindenmi?

Sende annesin...yarin öbürgün damadin veya gelinin böyle düsünsün istermisin?

Bir yakinini kaybeden insan cok hassas oluyor...Kayinvaliden kardesini kaybetmis...o gün saatlerce onun aramasini bekleyecegine....gece vakti sen arasaydin yine ne olurdu?

Kayinvaliden icin cok takintili demissin...ama anladigim kadariyla seninde ondan asaga kalan tarafin yok...ki böyle basit bir konuyu bu denli takip esinle kavga etmissin.:kahve:

Evladi Annesindenmi?

Bir yakinini kaybeden insan cok hassas oluyor...Kayinvaliden kardesini kaybetmis...o gün saatlerce onun aramasini bekleyecegine....gece vakti sen arasaydin yine ne olurdu?

Kayinvaliden icin cok takintili demissin...ama anladigim kadariyla seninde ondan asaga kalan tarafin yok...ki böyle basit bir konuyu bu denli takip esinle kavga etmissin.:kahve:

1- Kaynanamın kardeşi değil teyzesi,
2-Kavga etmedik sadece tartıştı ikisinin arasında çok fark vardır
3-Bazen basit dediğiniz konular aslında içince çok ince detaylar saklar.Basit olaylar üst üstte toplandığında ciddi meseleler doğurur.
4-Erkek anneleri genelde gelinlerini evet kıskanırlar.Rakip görürler.Buna milyonlarca örnek gösterebilirim.Onların fikri ellerinden oğullarının alındığıdır.

Evladi Annesindenmi?

evet benimde takıldığım konu buydu ELİNDEN ALMAK. çok yanlış düşünceler bunlar çoookkk:umursamaz::umursamaz:

Aramış aramamış boşver ya hayatını karartma yaşamaya bak o onun ayıbı soğuksa torununu armadıysa boşverrr bnim kayınvalidemde çok soğuk bir insan bende sinir oluyordum takıyordum ama baktım taktıkça kendim yıpranıyorum kadın aynı huyu öyle artık fazla önemsemiyorumm

Sana aynen katılıyorum.Benle konuşmaması kesinlikle daha hayırlı.Zaten bu gibi durumlarda DR.tavsiyeside böyle oluyor genelde.Seni üzen insanlarla konuşma diyor DR.lar kim olursa olsun.Çünki insanın ruh sağlığı herşeyden önemli bence.Ben artık takmamayı da öğrendim.Aynen senin DR. dediği gibi iyilik yapıpda kötü gelin olmaktansa kötü olurum zaten kötüyüm derim.Biraz önce konuyu eşimlede konuştum onunda artık söyleyecek bir şeyi yok hak verdi bana.Annelerini çok iyi biliyorlar ama bazen ikilemde de kalıyorlar.

eşiniz hak verdiyse tamam o zaman olay bitmiştir...vereliniortak
ne sallayacaksınız bundan sonra...
ne ayıp insan hiç torununu doğumgününde aramaz mı? bak ya kadına... vay efendim cenazesi olmuşta, aranmamışta, geç aranmışta...
size küsmek istemiş, bahanesi olmuş işte....akannehir

Aramış aramamış boşver ya hayatını karartma yaşamaya bak o onun ayıbı soğuksa torununu armadıysa boşverrr bnim kayınvalidemde çok soğuk bir insan bende sinir oluyordum takıyordum ama baktım taktıkça kendim yıpranıyorum kadın aynı huyu öyle artık fazla önemsemiyorumm

Aynen öyle zaten.Eşimle bir problemim yok.O beni konuşunca anlayabiliyor.Buna benim için yeterli.Karşı taraf eşimin annesi ve babasıdır.Saygı duyarım.Sevmek zorunda değilim.Mesafe koyar olayı hallederim.Şuan içim oldukça rahat.

1- Kaynanamın kardeşi değil teyzesi,
2-Kavga etmedik sadece tartıştı ikisinin arasında çok fark vardır
3-Bazen basit dediğiniz konular aslında içince çok ince detaylar saklar.Basit olaylar üst üstte toplandığında ciddi meseleler doğurur.
4-Erkek anneleri genelde gelinlerini evet kıskanırlar.Rakip görürler.Buna milyonlarca örnek gösterebilirim.Onların fikri ellerinden oğullarının alındığıdır.

1. kardesmis teyzemis önemli degil..neticede bir yakinini kaybetti
2. tartismalar kavgaya dönüsebilir dikkatli olmak lazim
3. Basit olaylar ciddi meseleler dogurur evet...ama bu bizim elimizde..basit olaylari böyle büyütürsek ciddi sorunlarla karsilasabiliriz
4. Bende milyonlarca gelin icin aynisini söyleyebilirim....Kaynanayi rakip görüyorlar...bak oglunu elinden aldim zihniyeti...:delphin:

Sizde herhalde bir kaynanasınız yada kaynana adayı.Tüm kaynanalara saygım sonsuz.Benim problemim benimkiyle.Zira yıllardan beri kanser hastası olmuş teyzesine kız kardeşi bakıyor diye 'Artık ölsünde sizde kurtulun' diyen kaynanamın ne kadar yas tuttuğunu da doğrusu merak etmiyor değilim.Aslında sırf bu sebepten dolayı evet onu şimdi aramalıyım. Ben hiç bir zaman oğlunu elinden aldım gibi tavırlar içerisinde de olmadım.Evlenince koacn olur ayrılınca yabancı.Yarın ne olur bilinmez ama onun hep oğludur.

Back
X