Bu kayınvalide beni öldürecek ya sizinkiler ne diyor?

Merhaba sevgili anneler :) Yazdıklarını başından sonuna okudum. Ben şanslı azınlıktanım ama maalesef Türkiye'de kaynana-gelin çatışması hep var ve çoğunlukta. Bölgeye, eğitime göre de pek değişmiyor kanımca. En şaşırdığım kısmı her kaynananın da aynı zamanda gelin olmuş olması. kendine yapılanları aynen kendi gelinine de yapmak psikolojik bir sorun bence.
Aynı durum annesi ve kendisi şiddet gören çocuklarda da görülüyor. Büyüyünce şiddet gören çocuk da şiddet yguluyor. Çok uç bir örnek oldu belki ama aklıma ilk gelen bu oldu.

Benim kayınvalidem (asla kaynana diyemem) 2 oğlan anası ve hep kızı olsun istemiş. 2 gelinini de gerçekten kızı gibi seviyor. Arada eşimi bile ona şakayla karışık şikayet ediyorum. Çoğu zaman da ellerinden öpüyorum ki eşimi benim için doğurmuş diye.
Ben evleninceye kadar bir yabancıya "anne" diyebileceğime inanmazdım ama o kadar çabuk alıştım ki. Şimdi 2 annem var.
Şu an 30 haftalık hamileyim ve babaannemiz de dedemiz de çok heyecanlı. Eltim de benden 6 hafta sonra doğum yapacak. Aileye kısa arayla 2 torun geliyor. Uçuyorlar resmen.
Kendi öz annem kadar yardımcı olmak istiyor ama artık kendisi 72 yaşında ve çok fazla yardımı olamayacak bana. Bizden 45 dk uzakta oturuyorlar (bostancı-Bakırköy) ve ben bize yakına taşınsınlar diye sürekli sıkıştırıyorum ama nafile. Mahalle ve komşularından kopamıyor.
İşte böyle kızlar.. Allaha şükür böyle kayınvalideler de var...

Pelly1, yazdıklarınızı alıntı yaptım çünkü ben de çok benzer şeyler yaşıyorum çok şükür. 2 erkek annesi çok iyi bir kayınvalidem var. 31. haftamdayım, kız bekliyoruz inşallah, çok heyecanlılar. Şimdiden doğum öncesi yanıma gelip kalmak için planlar yapıyor, hastalıkları olmasına rağmen kendince hazırlıklar yapıyor; aldıklarımıza ve yaptıklarımıza asla karışmaz. Yani fikrini söylese de bu bizi rahatsız edecek tarzda olmaz. Annem gibi olamaz tabi ama onu da çok seviyorum. Arada bir fazla ilgiden bunaldığımı hissetsem de taş olurum walla deyip şükrediyorum. En çok şükrettiğim şey ise konuşabilmemiz. Hoşuma gitmeyen birşey olduğunda rahatlıkla bunu ona söyleyebiliyorum, herşeyi kendi annemle konuşabildiğim gibi konuşabiliyoruz.

Bence çocuğunu karşılıksız seven ve onun mutlu olmasını isteyen her kayınvalide bu şekilde davranıyor. Ben bu konuda gelinleri eleştirenlere kızıyorum. Annem 20 yıl babamın ailesine sabretmiş, sonra sonra huzuru bulmuş. Ama iş işten çoktan geçiyor. Bu durumda kalan herkese sabır diliyorum.

ben de kayınvalideden yana şanslı olanlardanım. ben bebeğe aldım da aldım , hiçbişeye karışmadı, üstelik o da bol bol alıyo bol bol hırka falan ördürüyo.beşiğimizi battaniyelerimizi, yatak yorganımızı falan baya da kendi aldı. bebişim de bebişim diye heyecanla bekliyo. benim kadar heyecanlı. bu ikinci torunu olcak. bi de görümcemin oğlu var. ama bu oğlundan torunu olunca daha bi heyecanlı sanki.benim de kızım olcak inşallah. kesinlikle eşimin ailesini kendi ailemden ayrı tutmam çünkü onlar beni kendi kızlarından bile üstün tutarlar hep. inşallah hep böyle gider.

aynen canım benimkide öyle..o küçük olur o büyük olur eskimeden atılır bilmem ne........2 kuruşluk hevesim var dırdırla mahvettin dedim...boğası geliyor insanınalsanaalsanasmile..bebek benim bebeğim şimdi heves etmicem ne zaman edicem demi ama...:umursamaz:
o pazenden 2 don dikmiş onunla büyütmüş..eee napalım...taş devrinde yaprak örtüyolardı bizde mi öle yapalım....yasakkelime

ayyy hiç sorma onların nasıl çocuk büyüttüklerine dair masalları dinlmekten nefret ediyorum, 40 kez dedim benm kocamın imkanları var ben yapıyorum.sizin şartlarınız uysa sizde yapardınız vs.. yok halen anlatıp inceden laf sokuyorlar..cevap veririm altta kalmam ama kendini frenlesin sussun istiyorum..kaynana aynı, görümce aynı hikayeleri bitmiyor boşver takmıycaz :)

cok dertliyim coooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkk
benım kaynana bana karısmıyo aldıgıma ettıgıme görmüyo zaten aldıklarımıda
kendi o kadar igrenc seyler cıkarıyo ki karsımaa
size anlatamam yaaa 30 senelık seylerı bebegıme giydircem igrenc yaa
habire örgü örüyo renkleri gör kus o kadar yani ben istemem bunu diyorum
kaynanam diyo olsun diger oglunun cocugu olur ona verırım yani eltimin eltim
cıldırıyo onun almadıklarını ben niye alcakmısım diyee :))

çocuğun yediği helal giydiği haram

aldığın o kıyafetlerin bir çoğunu gidiremeceksin zira hemen büyüğecek k.validene okadar kızma hevesle alıyorsun normal
bende yaptım baktım çocuk büyüyor kıyafetler giymeden elimde kalıcak inanırmısın hepsini giydirip fotoraflarını çekmiştim

aynen bende giydirip fotolarını çekiyorum çünkü çoğunu bir daha giyemeyecek, aman tek büyüsün de kıyafet elimde kalırsa kalsın dedim, giydirdim giydirdim foto çektim

bende o şanslı gelinlerden birtanesiyim herlde??? maşallah kaynanam çok iyi birisidir.5 haftalık bir düşügüm var yani 1 haftalık bir heyecanımız oldu ama o 1 haftada bile ne kaynanamn ne gorumcemın ne kayınpederımın ayakları yere basmadı o kadar mutluydular hatta gorumcemın ılk duydugunda sevıncınden agladı :69: canım benım ben hıcbırıne kıyamam onların .
karısma konusuna gelınce aman ben sızı rahatsız etmıyım sız keyfınıze bakın dıe gereksız asla aramaz,calsıtıgım ıcın oyle ben gelıorum bıze gel gıbı laflar etmes.bunları onemsemedıgınden degıl tamamen ıyı nıyetınden yaptıgına emınım zaten.benım 2 ablam hamıle sımdıden onalra yelek suveter oruyo :6: ıstese hıc umrunda olmaz ama benım ustume dustugu kadar aılemede o kadar deger verır. BEN GERCEKTEN COK SANSLIYMISIM :77:
yogurdundan suutnden balından da eksık etmez,oyle sunu alıyım bunu alıyım demes gıdın begendıgınızı alın der.sen ne seversen onu al der ve kendı kıyafetlerıme dahı bugune kadar hıc laf etmemıslerdır (alısverısı cok severım de) kaldıkı ınsallah tez zamanda olursa torunlarının ayaklarına dunyaları sererler.

ve tek dedıgı bır sey vardır BEN CEKTIM SIZ CEKMEYIN:16:

benim kayınvalidemle görümcem doğumdan sonra geldiklerinde eşyaları bi yığdılar yatağın üstüne dağ gibi, bende bişey var zannettim
sonra bi baktım ki hiç işe yaramayacak eski püskü şeyleri getirmişler,
bir çoğu işportadan alınma, 17 yaşındaki torununa alınanları getirmiş ağzından kaçırdı,
bi tane yorgan getirmiş kirli üstünde dalga dalga ter lekeleri var
hepsini attım
bişey değil eşimde anlamaz böyle şeylerden bişey yaptılar sanıyo

herkes ayni dertten muzdarip.allah herkesin yardimcisi olsun. bende 39 haftalik hamileyim. ilk 3 ay hamile oldugumu kimseye söylemedim .iyide yapmisim kaynanami sevindirmedim. baslarda bebegimin herseyini ,,,ben alirim ben sunu seviyorum söyle olsun böyle olsun dedi ama hepside icinde kaldi ona firsat vermeden gittim esimle kendim aldim . aldiklarimi begenmis gibi yapiyor gözunun ucuyla bakiyo bende onun aldiklarina öyle yapiyorum . begenmis gibi yapiyorum ama elimi bile sürmuyorum oda anliyor zaten.pek sevmiyor beni ama bende onu hic sevmiyorum. icimden parcalayasim geliyor ama saygisizlik yapmiyorum. bu yüzden esim hep beni hakli görüyor . birsey olunca hep beni savunuyor . kaynanamda kiskaniyor tabi catliyo .... saman altinda su yürütüyorum acikcasi yoksa evimde huzur olmaz firsat vermek istemiyorum kaynanama

herkes bu konuda dertli sanırım. bnm bebeğim kız gorumcem 4 sene önce doğum yapmış erkek kıyafetleri saklamş 2.olur diye hepsini toplamış bana getirdi delirdim ama kırmamak için birsey söylemedm hepsini topladım cekyat altına. kendim aldım herseyini gizli saklı hemde.. giyemez küçük kalır hediye gelir vs.. uf sıkıcı laflar :2:

Of off!! Bu kaynanalar niye böyle?
Benim de kaynanamla aramızda çok karakter farkı var. Tamamen zıt karakterleriz. Ben daha çok sessiz sakin bir insanım. O da tam tersi çok konuşkan gerekli gereksiz konuşan ve bir cümleyle anlatabileceği şeyi yarım saatte uzata uzata anlatan birisi. Ben de gereksiz konuşmaları sevmeyen birisiyim. Benim annemle kayınvalidem de çok farklılar o yüzden 1,5 yıllık evliyim halen kayınvalideme alışamadım.
4 aylık hamileyim şu an ve annem şehir dışında ablamın çocuğuna bakıyor. Çünkü ablam da yabancı memlekette yeğenime baktırabileceği kimsesi yok kendisi de çalışıyor. Yeğenim de 15 aylık. Bu yüzden hamileliğimde annem yok yanımda onun çok eksikliğini hissediyorum. Kayınvalidem ne kadar sen benim de kızımsın dese de ben onu kendi annemin yerine hiç koyamıyorum çünkü benim annemden çok farklı. Halbuki kayınvalidem de kayınpederim de çok iyi insanlar( yani başkalarının kayınvalidelerine göre) kendi hallerinde.
Ben istiyorum ki benim de ilk çocuğuma annem baksın en azından 1 yaşına kadar ama öyle bir şansım yok. Çünkü kayınvalidemle aynı şehirde yaşıyorum ama annem ablamın kızına başka bir şehirde bakmak zorunda. Ve ablamdan biliyorum insan loğusayken gerçekten sinirli ve nazlı oluyor. Zaten dünyaya yeni gelmiş bir bebeğe bakmasını bilemiyorsun ilk zamanlar ona bir şey olacak endişesi taşıyorsun o da sinir yapıyor insanda. Bir de hormonların verdiği bir gerginlik oluyor. Ben kendi anneme mesela içimden geldiğim gibi davranabilirim ama kayınvalidemle nasıl geçinicem bilmiyorum yaa. ZAten çok konuşuyor tahammül edemiyrum.
Yaz aylarında onların yazlığına gittiğimizde en fazla 2 gün dayanabiliyorum işte sonra eve geliyoruz. Şimdiden çocuğa onunla bakmak zorunda kalcağım için çok sinirliyim çok canım sıkılıyor yaa..

ya delircem yaaa..aldığım herşeye karışıyor onu alma bunu alma şunu alma
bebeğe küçük gelir şöyle böyle benimde ilk bebeğim ve insan ister istemez dayanamayıp alıyor ama genelde gerekli şeyle alıyorum.
bende gizli gizli alıyorum ne yapayım ya zevkini yaşayamıyorum ya delircem eşimde bayılıyor aldığım herşeye.
kendi annem bana hiçbirşey aldırmadı çoğunu kendisi alıyor kadın zevkle herşeyi yapıyor.
benim kayınvalidede hem kendi birşey almıyor hemde alınanlara laf ediyor.bu ne perhiz ne lahana turşusu anlamadım.
en sonunda bende kimseden benm beklentim yok gerekli olan şeyleri almak zorundayım dedim.bende şimdi inadına deli gibi alışveriş yapıyorum.laelaelaelaelae
tüm hevesim kırılıyor ya:kızgın:

merhaba canım,
napacaksın işte ben ne hamileyim ne bebeğim var ama hep çevrede görüyorum onu alma hediye gelir bunu alma hediye gelir küçük alma hemen büyür giyemez dır dır dır dır... arkadaşım çok söz dinlemiş hiç küçük bişi almamış bebeğine nasıl olsa gelir diye şans ya hep büyük getirmişler ve doğduğunda benim ona hediye ettiğimden başka bebeğin giyeceği bişi yoktu. Al hevesini boş veer...hediye gelen olursada sen hediye götürürsün, insan hayatında kaç defa hamile kalıyor ki...
ben yaza hamilelik düşünüyorum ki eşim ve benden başası bilmiyor ama kaynanam öyle örgüler yapmışki anlatamam rahat iki tane büyütür çeşit çeşit hatta geçende bebek nevresim takımı bakıyordu şimdiden başlayalım son ana kalmasın diyor düşün hamile bile değilim. yok bebek arabasını abisi olacakmış şunu şu alacakmış. hoşuma gidiyor ama kaygılanmıyorda değilim benimde çok hevesliğim var çünkü kendi almak istediklerim...

merhaba canım.benimde bebeğim var ve şu an dokuz aylık.ilk bebeğim.ne gördüysem ne hoşuma gittiyse aldım hevesleniyo insan seni çok iyi anlıyorum.banada diyolardı sana dedikleri herşeyi.ama ilk olunca ...şimdiki durum giydirmediğim daha doğrusu sırası gelipte giydiremediğim onca kıyafet.benim aldıklarımdan çok gelen hediyeler.onlarında yarısını giydirebildim.ve şu ana kadar gözle görülür çok fazla bişey almadım.gelen hediyeler büyükmüş hala onlardan giydiriyorum.dahada var giydireceklerim.ama ilk bebek heycanı hiçbirşeye benzemiyo onun için sana hak veriyorum.istediğini al.olmazsa hediye verirsin.aklında kalacağına yanında dursun.allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşlh.

Back
X