• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kilolarla bas edemiyorum ya :'(

Bende 19 yasindayim suan 2 sene once 78 kiloydum tam 22 kilo verdim ve 1 senedir de koruyorum.hemde oyle cok sikmadan yavas yavas verdim.. isteyince veriliyor banada yuzun guzel boyle cok tatlisin derlerdi ama inan istedigini giymek daha guvenle yurumek kadar guzel bisey yok kilo verdikce veresin geliyor vucudunun yaglarla saklanmis halini degil, hatlarinin ortaya cikmasi insanin hosuna gidiyor :-) umarim verirsin sende

Hatun, ben kurulu gibi 8.45 te kalkarım. 12 ye kadar açlıktan ölürüm ya. 12 ye kadar 2 kere yemek yiyorum ben :1:
neden 12 ? :26:

Sadece açlıkta yağ yakıcı hormonlar çalışıyor...........insanlık binyıllardır bu şekilde beslenmiş aslında...........sadece iki öğün.........ibn i sinanın bir sözü var iki öğün yersen yaşarsın üç öğun yersen hastalanırsın..........sabah saat 10 gibi yemeye başla madem.........ama mutlaka salata gibi posalı yiyecekler de olsun....çünkü gece barsak çeperinin gerilip kendini tok hissetmen gerekiyor.........sürekli ara òğün yiyip kalorisi az da olsa yağ yakıcı hormonları çalıştırman çok zor.......bakma sen bize insanlık son 100 yıl tüketim alışkanlığından habire birşeyler atıştırıyor ama normali bu değil çünkü doyurucu yemiyoruz........hem insülin rezistansını da yenersin
Sabah 10 akşam 6 arası tatlı hariç karbonhidratları fazla abartmadan doyana kadar ye........klasik diyetin sürdürülmesi çok zor
Daha fazla incelmek istiyorsan sabah aç karnına spor yap......çok işe yarıyor

Son düzenleme:
Sadece açlıkta yağ yakıcı hormonlar çalışıyor...........insanlık binyıllardır bu şekilde beslenmiş aslında...........sadece iki öğün.........ibn i sinanın bir sözü var iki öğün yersen yaşarsın üç öğun yersen hastalanırsın..........sabah saat 10 gibi yemeye başla madem.........ama mutlaka salata gibi posalı yiyecekler de olsun....çünkü gece barsak çeperinin gerilip kendini tok hissetmen gerekiyor.........sürekli ara òğün yiyip kalorisi az da olsa yağ yakıcı hormonları çalıştırman çok zor.......bakma sen bize insanlık son 100 yıl tüketim alışkanlığından habire birşeyler atıştırıyor ama normali bu değil çünkü doyurucu yemiyoruz........hem insülin rezistansını da yenersin
Sabah 10 akşam 6 arası tatlı hariç karbonhidratları fazla abartmadan doyana kadar ye........klasik diyetin sürdürülmesi çok zor
Daha fazla incelmek istiyorsan sabah aç karnına spor yap......çok işe yarıyor

Doyana kadardan kastın gelsin börekler, gitsin değil tabi . Normal sebze yemekleri . O da bir tencere değil 1 tabak filan değil mi ? Sıkarım kendimi 12 ye kadar yemem gerekirse bakalım nolcak :1:

İnsanların seni kırmamak için söylediklerine aldanma..

18 yasındayım. Benim boyum 1.80 95 kiloyum. Mesela ben çok fazla göstermiyorum nasıl göstermiyorum iri duruyorum lop lop etler yok etrafmda :27:
yanlış anlama ama aramzdaki 20 cm sende baya kendini gösterecektir

Pollyannalıgın luzumu yok

bende yedklerime dikkat ediyorum spor yapıyorum 2 gün diyet yaptm su içtim bol 1.5 kilo verdim sonra bisürü sorun oldu devam edemedim ama almadım o kiloyu cunku saglıklı verdim.

Vermek hiç zor değil.

Bol su. Hareket. Sağlıklı yemek

İşte bu kadar basit

Bak canım , ben bundan birkaç sene önce tam 104 kiloydum .
Genele vurursak 1 senede 27 kilo verdim. Diyet yaptığım ay toplam 8 ay ama , yapmadığım ayları ve duraklamaları da sayıp 1 sene diyorum.
5-6 Ay filan spor yaptım. 48 bedenden 42-40 arası bir şey oldum .
Ve o kadar güzel ki , fotoğraflarla , aynalar ile barıştım şuan 78 kiloyum. Yine yüksek ama şimdi bugün yeniden başladım. Ve temmuz 1 ' e kadar 10 kilo vermek hedefim. 4 ay var önümde. 3er 3er verip son iki ay 2şer olsa yine tamamdır o iş. Bir ayda 3 kilo vermek çocuk oyuncağı .
İnan bana , çok basit. En başta zor gelse de, verince ne kadar kolay olduğunu göreceksin :1:
Yahu ben 27 verdim ama daha fazlasını, azmedip verenler var.
Ameliyatmış yok bilmemne hapıymış filan bunlara inanmasın kimse.
Kendi iradesi dışında yaptığı her şey fıstır ,insanın.
Ayrıca seni bu kilo ile ameliyat etmezler 100'ün üstünde olman lazım sanırım.
Ameliyat risk işi. 95 kiloya "aaaa, ooooooo,, uuuuuuu" yapanlar olmuş da, bana az geldi 95 kilo .
Verilemeyecek kadar yüksek değil . 130,150 kilo insanlar tanıyorum.
Lütfen canım silkelen kendine gel .
Bu işin sırrı şu bence, klasik. 3 BEYAZDAN UZAK DURMAK. Sabah kahvaltında istediğin gibi tabi yine de nutella filan çok abartmadan ye.
4 dilim mi ekmek yiyeceksin? Ye. Fakat sonra hiçbir öğünde ekmek yemek yok .
Bol yoğurt,peynir, süt vs bunlarla aranı iyi tut.
Salatalık yeşillik çok önemli. Ayrıca kırmızı biber tok tutar her öğünde yiyebilirsin.
Tarçın şeker,tatlı krizini önler. Kullanabilirsin yediklerinde.
Mesela yulaf kepeğine de çok önemli diyorlar. Ben şimdi onu aldım. Sabah süt , bal ve tarçınla yiyeceğim. Tok tutuyor ve iyi besliyormuş.
95 kilo ne ki ? ilk hedefin 80 olsun. ben 4 ayda 10 kilo versem sen rahat 4 ayda 1 temmuza kadar 15 verirsin. Hatta ilk ay 6-7 kilo verirsin.
Sonraki ay 4-5 , son iki ayda 3, 3 versen 18 kilo eder :) Kilon bana göre yüksek olduğu için, ilk ay baya gider senden.
Ben işte 104 kiloyken, 40günde 9 kilo mu ne vermiştim yanlış hatırlamıyorsam :)
Bu arada boyumda 1.69 şimdi boyumun kilosuna düşmek 3. hedefim. Düştükten sonraki hedefim 58 kilo :52:
Ayyyyyyyyyyyy hayal gibi. düşününce çok heyecanlandım. Ayrıca nette araştır after-before fotoğrafları bul onları göz önüne as, dolabına vücudunu beğendiğin birinin fotosu ile kendi fotoğrafını as. Dolaba elin gitmez böylelikle.
Yapabilirsin. Başkaları yapıyor , sen neden yapamayacakmışsın ? :34:

Ayy suan kendi derdimi unutup, senin adina okadar sevindim kii anlatamam :)) Cok motiveli bi yorum yazmissin cidden beni tekrardan hoplattin :) Bugun basladim bende kendi capimda biseler yapicam artik ins basarili olurum yaaa

Doyana kadardan kastın gelsin börekler, gitsin değil tabi . Normal sebze yemekleri . O da bir tencere değil 1 tabak filan değil mi ? Sıkarım kendimi 12 ye kadar yemem gerekirse bakalım nolcak :1:

İki tabak ev yemeği ye.......akşamda yine klasik yemeğini yersin........arada da belki nefsini köreltecek şeylerden azıcık seni mutlu etmesi için alabilirsin
Sabahlariı da sporunu yap kilo verirsin
Niye ahkam kesiyorum.....çok stresli bir hatunum........çikolata pasta vb şeyler yemezsem yaşayamam....üstelik kolay kilo alırım.....sırf sabah kahvaltı yapmayıp akşam yemekten sonra nefsime hakim olmaya çabalıyorum diye aynı kilodayım.......öğleden sonra da o an ne istersem onu yiyorum çünkü sınav telaşındayım..........sen yine de benim kadar abartma.........streste yağ yakıcı hormonlarla birlikte vücudu biraz eritiyor

Ayy suan kendi derdimi unutup, senin adina okadar sevindim kii anlatamam :)) Cok motiveli bi yorum yazmissin cidden beni tekrardan hoplattin :) Bugun basladim bende kendi capimda biseler yapicam artik ins basarili olurum yaaa

Zaten ilk 5 kilo vermeden önce, başka insanlar sizi motive eder ya da olaylar.
Ama hele bi 5 kilocuk bir gitsin 10 kilo der insan. 10 kilo gidince daha fazla daha fazla :1:
Eski halime bakıyorum bazen. Ordaki ne kadar asalakmış diyorum :1:
Bir 27 daha versem kendimi tanıyamam herhalde. Ama şimdilik 10 bile yeter :)

İki tabak ev yemeği ye.......akşamda yine klasik yemeğini yersin........arada da belki nefsini köreltecek şeylerden azıcık seni mutlu etmesi için alabilirsin
Sabahlariı da sporunu yap kilo verirsin
Niye ahkam kesiyorum.....çok stresli bir hatunum........çikolata pasta vb şeyler yemezsem yaşayamam....üstelik kolay kilo alırım.....sırf sabah kahvaltı yapmayıp akşam yemekten sonra nefsime hakim olmaya çabalıyorum diye aynı kilodayım.......öğleden sonra da o an ne istersem onu yiyorum çünkü sınav telaşındayım..........sen yine de benim kadar abartma.........streste yağ yakıcı hormonlarla birlikte vücudu biraz eritiyor

İnsanın kendi vücudunu tanıması da önemli mesela . Ben tanıyorum artık. Yeşilçay bana çok iyi geliyor.
Hamurişini ve gazlı içecekleri kesince on numara oluyorum. Hızlı kilo veren ve çabuk almayan, kilosunu korumayı başarabilen biriyim. Ama aylardı 78 kiloyum neden? Çünkü kafama koyup da zayıflamaya kalkışmadım. Sadece kilomu korudum :1:

104 kiloya da çok uzun yıllar sonucu ulaşmıştım. Diyetisyenler hep der, yılların birikimi olarak aldığınız kiloları öyle birkaç ayda veremezsiniz.
Aldığınız yıllar kadar uzun da sürmez ama vermenizin süresi . 5 yılda aldığın kiloyu 1 yılda ya da 2 yılda verebilirsin bence :) Yavaş yavaş. Acelemiz yok :1:

Yani hastalık vs söz konusu değilse zayıflayamıyorum diyenlere cidden kızıyorum ben.
o kiloyu nasıl aldıysnız öyle de verebilirsiniz. bunları yargılamak için demiyorum
mesela ben de zayıfım kilo alamamaktan şikayetçiyim ama gerçekten ugrastıgımda alıyorum yani.
az yiyin evde spor yapın, doymadan kalkın sofradan en azından.
benim erkek arkadasım da çalışıyor ama spora da gidiyor uyumadan önce mekik çekiyor. bunlar zor olsa o da yapamazdı mesela.

yapamam demek baştan kaybetmektir zaten
bence üzülmektense uğrasın, hemen yarın başlayın :34:

Bak canım , ben bundan birkaç sene önce tam 104 kiloydum .
Genele vurursak 1 senede 27 kilo verdim. Diyet yaptığım ay toplam 8 ay ama , yapmadığım ayları ve duraklamaları da sayıp 1 sene diyorum.
5-6 Ay filan spor yaptım. 48 bedenden 42-40 arası bir şey oldum .
Ve o kadar güzel ki , fotoğraflarla , aynalar ile barıştım şuan 78 kiloyum. Yine yüksek ama şimdi bugün yeniden başladım. Ve temmuz 1 ' e kadar 10 kilo vermek hedefim. 4 ay var önümde. 3er 3er verip son iki ay 2şer olsa yine tamamdır o iş. Bir ayda 3 kilo vermek çocuk oyuncağı .
İnan bana , çok basit. En başta zor gelse de, verince ne kadar kolay olduğunu göreceksin :1:
Yahu ben 27 verdim ama daha fazlasını, azmedip verenler var.
Ameliyatmış yok bilmemne hapıymış filan bunlara inanmasın kimse.
Kendi iradesi dışında yaptığı her şey fıstır ,insanın.
Ayrıca seni bu kilo ile ameliyat etmezler 100'ün üstünde olman lazım sanırım.
Ameliyat risk işi. 95 kiloya "aaaa, ooooooo,, uuuuuuu" yapanlar olmuş da, bana az geldi 95 kilo .
Verilemeyecek kadar yüksek değil . 130,150 kilo insanlar tanıyorum.
Lütfen canım silkelen kendine gel .
Bu işin sırrı şu bence, klasik. 3 BEYAZDAN UZAK DURMAK. Sabah kahvaltında istediğin gibi tabi yine de nutella filan çok abartmadan ye.
4 dilim mi ekmek yiyeceksin? Ye. Fakat sonra hiçbir öğünde ekmek yemek yok .
Bol yoğurt,peynir, süt vs bunlarla aranı iyi tut.
Salatalık yeşillik çok önemli. Ayrıca kırmızı biber tok tutar her öğünde yiyebilirsin.
Tarçın şeker,tatlı krizini önler. Kullanabilirsin yediklerinde.
Mesela yulaf kepeğine de çok önemli diyorlar. Ben şimdi onu aldım. Sabah süt , bal ve tarçınla yiyeceğim. Tok tutuyor ve iyi besliyormuş.
95 kilo ne ki ? ilk hedefin 80 olsun. ben 4 ayda 10 kilo versem sen rahat 4 ayda 1 temmuza kadar 15 verirsin. Hatta ilk ay 6-7 kilo verirsin.
Sonraki ay 4-5 , son iki ayda 3, 3 versen 18 kilo eder :) Kilon bana göre yüksek olduğu için, ilk ay baya gider senden.
Ben işte 104 kiloyken, 40günde 9 kilo mu ne vermiştim yanlış hatırlamıyorsam :)
Bu arada boyumda 1.69 şimdi boyumun kilosuna düşmek 3. hedefim. Düştükten sonraki hedefim 58 kilo :52:
Ayyyyyyyyyyyy hayal gibi. düşününce çok heyecanlandım. Ayrıca nette araştır after-before fotoğrafları bul onları göz önüne as, dolabına vücudunu beğendiğin birinin fotosu ile kendi fotoğrafını as. Dolaba elin gitmez böylelikle.
Yapabilirsin. Başkaları yapıyor , sen neden yapamayacakmışsın ? :34:

Bayıldım yorumuna ve motivasyonuna hayran kaldım:)
Maşallah diyelim, inşallah tez zamanda hedefine tam olarak ulaşabilirsin.

Açıkcası benim gördüğüm kilo ne kadar yüksekse okadar hızlı gidiyo o 5 kilolar, 10 kilolar.
Mesela ben 1.67 falanım kilom 55ti 5 kilo vereyim dedim ve cidden de sıkı tuttum kendime göre ama çok zor gitti. Benle aynı anda başlayan 80 üstü kilodakiler 9 kiloyu bulmuşlardı:44:

55 boyuma az gibi dursa da sağolsun kiloyu hep yüzüme ya da basenlere alıyorum haliyle aynaya baktığımda mutsuz ediyo beni:26:Benim de tek sorunum su, kışın su içmek bana bi'işkence.

Size tavsiye sabah kahvaltınızda mutlaka haşlanmış yumurta yiyin üzerine kırmızı biber serpip. Yumurta süper ötesi tok tutan bi'şey. Onun sayesinde tüm gün kahvaltıda yediğim incecik tek dilim ekmek dışında ekmek tüketmiyorum. Birde lokmaları uzun çiğnerseniz zaten yemekten bıkıyosunuz, iştah kapanıyo:1:

Yanlış anlama ama kırılma diye insanlar şişik duruyosun demiyodur.Emin ol.çünkü ben 1,65 boyunda 65 kg iken tombalacık bi hatunsam senin 1,63 boyla 95 kg yi göstermemen mümkün değil... teyzem dukanla 100 kg iken 75 e indi.o da alırmıyodu eleştirilerimize,tam tersi eşim beni böyle beğeniyo diyodu.Sonra lobut gibi gözüktükçe küçük oğlu anne arkadaşlarımın anneleri şişman değil.sen neden şişmansın? ben şişman anne istemiyorum dedi.çok kırıldı o sözüne evldının.ama iyi oldu gaza geldi çok güzel zayıfladı.Bak hatta resmi de var.ekliyim.İlk resim before, sonraki after :40:

$1003458_10200816498767865_889771638_n.webp $546957_4346874523125_438848889_n.webp

Son düzenleme:
Kilo cigu zaman aslnda psikolojik bir problem..yani icinize attiginiz bazi bastirdiginiz duygulari yiyerek yutuyosunuz(terapistim boyle anlatmisti) hterapiye baslayin 2-3 ay sonra nasil yemeyi azalttiginizi gorceksiniz ben yazin terapiye basladim hayatimin en kilolu donemiydim(antidepresan yuzunden 64 kilo olmustum ve suan 55im diyet yapmadim sadece terapiyle birlikte o durtusel gece yemelerim bitince ideal kiloma dondum boyum 1.70

Yanlış anlama ama kırılma diye insanlar şişik duruyosun demiyodur.Emin ol.çünkü ben 1,65 boyunda 65 kg iken tombalacık bi hatunsam senin 1,63 boyla 95 kg yi göstermemen mümkün değil... teyzem dukanla 100 kg iken 75 e indi.o da alırmıyodu eleştirilerimize,tam tersi eşim beni böyle beğeniyo diyodu.Sonra lobut gibi gözüktükçe küçük oğlu anne arkadaşlarımın anneleri şişman değil.sen neden şişmansın? ben şişman anne istemiyorum dedi.çok kırıldı o sözüne evldının.ama iyi oldu gaza geldi çok güzel zayıfladı.Bak hatta resmi de var.ekliyim.İlk resim before, sonraki after :40:

Eki Görüntüle 1007373 Eki Görüntüle 1007374

Teyzenize zayiflamak inanilmaz yakismis asla birdaha kilo almasin :)

Yazdiklarinizin bi kismina katilmiyorum, herkez kendine dikkat edebilseydi dediginiz gibi (yani bukadar kolay ise) suan dunyada obesitler,hastaliklar, turlu turlu dertler vs vs olmazdi.. Ama rahat soyleyebildiginize gore gayet saglikli ve zayifsinizdir herhalde.. Bu sekilde devam etmenizi dilerim..

ben kendime dikkat ediyorum dikkat etmesem yediklerime ben de sizin gibi olurdum.Ben,siz sizin gibi olurken aklınız nerdeydi diyorum sadece.Kimse obez olmak istemez ama kimse de bunun için çaba göstermez,yazdıklarımızın sizi gaza getirmesi lazım hayata küsüp daha da içinize kapanmanıza neden olmamalı.Bu arada hastalığı olan arkadaşlar (birçoğu için konuşuyorum)kilolarınız hastalığınız yüzünden olmuyor,hastalıklarınız kilolarınız yüzünden oluyor.İlaç kullanımına bağlı kilo almak tabiki insanın elinde olan bişey değil ama ilaç kullanıp da yanında eski yediğiniz gibi yerseniz tabiki kilo almak kaçınılmaz olur.Birazcık dikkat ve özenle çok daha sağlıklı mutlu olursunuz benden sadece bi tavsiye

Kizlar :( Cok morelim bozuk cook. Artik iyice takinti haline geldi bu kilolarim. 23 yasindayim, 163 boy ve kilo 95 kilo ( gerci okadar gostermiyormusum).
Sabahim gunduzum aksamim kilolarimi dusunerek geciyor en kotusu de elimden bise gelmiyor. Ustume basima kiyafet alasim gelmiyor, almiyorumda zaten.
Spor yapmak, hafif yemekler vs vs bunlar benim icin soz konusu olamiyor bi turlu..
Calistigim icin ne kendime ne yemek hazirlamaya nede spora vaktim oluyor. Ben ne yapabilirim? Kosu bandi alsam diyorum ise yararmi sizce yoksa 2 gun kosup kenara atilan bi alet mi olur?
Son cagre ameliyat dusunuyorum ama cok korkuyorum vitamin eksikligi falan saclar dokuluyomus. Lutfen bi bilgisi olan tecrubesi olan yazmayi ihmal etmesin...

Canım hemen hemen aynı boydayız, bi ara bende 83 olmuştum lise döneminde hiç unutmam. Az ye, onu yeme bunu yeme bilmem ne hikaye zaten olmuyor. Sonra baktım kilolarla da olmuyor, kendimce bir düzen oturttum ve zamanla gitti kilolar. Öyle göz açıp kapayana değil tabi ama en iyisi de öyle bir daha da almadım. şimdi 28 yaşındayım 3,5 aylık hamileyim gayet fitim, 59 kiloyum. Mesela sabah kahvaltısında her zaman yediğim peynir zeytin domates vs sucuk börek çörek yağlı şeyler yerine bunları aldım, başlarda 2 simitle kahvaltı yapıyordum ama hiç önemsemiyordum, sonra bire düştü, kalan herşeyi istediğin kadar ye. tatlı istiyorsa canım kahvaltıdan 1-2 saat sonra ne olursa fark etmez bir kahveyle filan yine yerdim, akşam da ilk başlarda yarım ekmek bir tabak yemek evde ne varsa, aralarda meyvemi de yerdim. Şimdi kahvaltı hariç hiç ekmek yemiyorum ama bu zamanla oluyo, yiyeceklere karşı olan zaafın azalıyo tatmin duygusu yaşıyorsun. Hiç bişeyi yememe durumun yok çünkü. Ölçülü ye sadece, 3 dilim kek yeme 2 dilim ye sonraları 1 dilim ye yavaş ye, yediğinden tat almaya bak ve en önemlisi canın istiyorsa ye. Bişeyler yemeden önce bunun muhakemesini mutlaka yap, onu ne kadar canım istiyor?

Bayıldım yorumuna ve motivasyonuna hayran kaldım:)
Maşallah diyelim, inşallah tez zamanda hedefine tam olarak ulaşabilirsin.

Açıkcası benim gördüğüm kilo ne kadar yüksekse okadar hızlı gidiyo o 5 kilolar, 10 kilolar.
Mesela ben 1.67 falanım kilom 55ti 5 kilo vereyim dedim ve cidden de sıkı tuttum kendime göre ama çok zor gitti. Benle aynı anda başlayan 80 üstü kilodakiler 9 kiloyu bulmuşlardı:44:

55 boyuma az gibi dursa da sağolsun kiloyu hep yüzüme ya da basenlere alıyorum haliyle aynaya baktığımda mutsuz ediyo beni:26:Benim de tek sorunum su, kışın su içmek bana bi'işkence.

Size tavsiye sabah kahvaltınızda mutlaka haşlanmış yumurta yiyin üzerine kırmızı biber serpip. Yumurta süper ötesi tok tutan bi'şey. Onun sayesinde tüm gün kahvaltıda yediğim incecik tek dilim ekmek dışında ekmek tüketmiyorum. Birde lokmaları uzun çiğnerseniz zaten yemekten bıkıyosunuz, iştah kapanıyo:1:

Teşekkür ederim canımmm :16:
O hedefime ulaşırsam inşallah, gerçekten fakir sevindiricem ya da adak kesicem . Yapıcam bir hayır .
Hayal gibi, inşallah bu motivasyonum uzun sürer. Kararlıyım çünkü . :24:

ben kendime dikkat ediyorum dikkat etmesem yediklerime ben de sizin gibi olurdum.Ben,siz sizin gibi olurken aklınız nerdeydi diyorum sadece.Kimse obez olmak istemez ama kimse de bunun için çaba göstermez,yazdıklarımızın sizi gaza getirmesi lazım hayata küsüp daha da içinize kapanmanıza neden olmamalı.Bu arada hastalığı olan arkadaşlar (birçoğu için konuşuyorum)kilolarınız hastalığınız yüzünden olmuyor,hastalıklarınız kilolarınız yüzünden oluyor.İlaç kullanımına bağlı kilo almak tabiki insanın elinde olan bişey değil ama ilaç kullanıp da yanında eski yediğiniz gibi yerseniz tabiki kilo almak kaçınılmaz olur.Birazcık dikkat ve özenle çok daha sağlıklı mutlu olursunuz benden sadece bi tavsiye
Ne yazıkkı benim hastalığım kilom yüzünden olmadı,hastalandığım zamanlarda 40 kiloydum şimdi 63 kiloyum bu hastalıkla tanıştığımda aşırı derecede zayıfım kemiklerim sayılıyordu,çocukluk döneminde de aşırı zayıftım,hiçbir zaman sofradan büyük porsiyonlar yiyerek kalkmadım,hatta normalde yemek yemeyi bile seven bir insan değilim 40 kg bile sürekli yürüş yapardım hala devam ediyorum yürüyüşüme yediklerine içtiklerime dikkat ederim ama doktorum bile söylediği kilon hastalığın yüzünden diye,o yüzden kadar emin konuşmayın,hastalıklarınız kilo yüZünden oluyor diye.

Eki Görüntüle 1007373 Eki Görüntüle 1007374

Vayy anasini kilo vermek insani nekadar degistiriyo cok guzel bi hatun olmus ve genclesmiss yeminle.. Bende basarmak istiyorummm

Canım hemen hemen aynı boydayız, bi ara bende 83 olmuştum lise döneminde hiç unutmam. Az ye, onu yeme bunu yeme bilmem ne hikaye zaten olmuyor. Sonra baktım kilolarla da olmuyor, kendimce bir düzen oturttum ve zamanla gitti kilolar. Öyle göz açıp kapayana değil tabi ama en iyisi de öyle bir daha da almadım. şimdi 28 yaşındayım 3,5 aylık hamileyim gayet fitim, 59 kiloyum. Mesela sabah kahvaltısında her zaman yediğim peynir zeytin domates vs sucuk börek çörek yağlı şeyler yerine bunları aldım, başlarda 2 simitle kahvaltı yapıyordum ama hiç önemsemiyordum, sonra bire düştü, kalan herşeyi istediğin kadar ye. tatlı istiyorsa canım kahvaltıdan 1-2 saat sonra ne olursa fark etmez bir kahveyle filan yine yerdim, akşam da ilk başlarda yarım ekmek bir tabak yemek evde ne varsa, aralarda meyvemi de yerdim. Şimdi kahvaltı hariç hiç ekmek yemiyorum ama bu zamanla oluyo, yiyeceklere karşı olan zaafın azalıyo tatmin duygusu yaşıyorsun. Hiç bişeyi yememe durumun yok çünkü. Ölçülü ye sadece, 3 dilim kek yeme 2 dilim ye sonraları 1 dilim ye yavaş ye, yediğinden tat almaya bak ve en önemlisi canın istiyorsa ye. Bişeyler yemeden önce bunun muhakemesini mutlaka yap, onu ne kadar canım istiyor?

Dogru diyosun cidden bu konuyu actigimdan beri okadar motiveli yorumlar aldimki, o andan itibaren bende basladim diyebilirim bugun kendimce 40 mekik cektim coook zorlandimm :14: yarinda kosmaya cikicam ins. Ama sadece sunu merak ettim hani diyolar ya 6 idan sonra kesinlikle bise yeme diye, mesela ben dun aksam 9da bi porsiyon salata yedim sakincasi olurmuki?

Back
X