Bu kilolarla başım dertte

Daisy006

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
21
0
16
Ankara
1.55 boyum 62 kıloyum dukan diyetine başladım bugun 3. günüm.

Sabah aksam 10 kez mekık cekıyorum gobegım ıcın.Ayrıca gunluk 30 -40 dk arası yuruyus yapıyorum.

Atak devresınde ızın verılenler harıcı bırsey yemıyorum.Form cayı ıcıyorum.

Herneyse ılk gun 300 gram verdım dahada veremedım.

Buraya kadar normaldır belkı bılemeyecegım ancak bugun sabah yataktan cıkamadım basım cok agrıyordu.Kalktım aynanın karsısına gectım gozlerım kararmaya basladı nefes almam zorlastı anneme dogru ılerlerken yuruyemedım ve yere cokup uzandımBir yandan kulaklarım ugulduyor.Bi muddet sonra duzeldı kulakların uguldaması bıraz daha surdu ama gectı.Mide bulantısı vs zor bela olene bıseyler yıyebıldım.

Kendımı zorlayarak yuruyuse cıktım her adımda beynım zonkladı.Yuruyusu tmmlayıp eve geldım ancak her yerım agrıyor özelliklede başım.

Ben kilo veremeyecekmıyım neden vcudum boyle davranıyor?

(3 gundur lavaboya cıkamadım.İşin kötu yanıda.)

Kabızlıgım ıcın dr ıtmıstım 4 aydır falan tribudat forte kullanıyorum.Sindirim sistemini düzenlemesi icin.Ancak pek işe yradıgı soylenemez.Çok uzun sure çıkamazsam duphalac ıcmemi soylemıstı.

Duphalacın icinde laktuloz bir tür şeker içeriyor dıyetteyse seker kullanımı yasak sımdı ıcsem mı ıcmesem mı dıyetıde bozmak ıstemıyorum

Son düzenleme:
reflor kullanım sındırım problemı ıcın mukemmel ıyı gelıo bagırsaklarını anında duzene sokuyo .

Sende birebir o diyeti yapmak yerine,hırs yap ve hamur işini azalttıp,yediklerininin prosiyonlarını düşür yavaş yavaş...Yine yürüyüşe falan devam et...İnşallah zayıflarsın :)

Diyet hakkında bilgim yok onunla ilgili yorum yapamıycam.Ama kabızlık için sabahları aç karna 5-6 gün kurusu kayısı yiyebilirsin, bolbol sebze ve meyve tüketmelisin ve günde 2.5 lt su tüketirsen belki kendiliğinden çözülür.

Bu dukan diyeti yasaklanmadı mı.. Ne kadar mantıksız insan sağlığına dönüşümü olmayan zarar veren bir diyet. Bu diyeyi yapıp sonradan bağışıklık sistemini çökerten ve vücudunda tümörler çıkan insanlar var.

Canım neden mucize bekliyorsun ki kilo vermek öyle kolay bir şey değil. Ben de diyet yaptığım zamanlar ilk 1 ayda sadece 1 kilo vermiştim ama sonra gerisi geldi. diyetisteye gitmen gerek, eğer gidemiyorsan da nilgül'ün ''Pazartesi rejime başlıyorum'' veya Sevinç Akdur'un ''Su içsem yarıyor'' adlı kitaplarını tavsiye ederim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyet hakkında bilgim yok onunla ilgili yorum yapamıycam.Ama kabızlık için sabahları aç karna 5-6 gün kurusu kayısı yiyebilirsin, bolbol sebze ve meyve tüketmelisin ve günde 2.5 lt su tüketirsen belki kendiliğinden çözülür.
Zaten ınat ettım kafamı kaldıramadıgım halde sabredıyorum.

Sende birebir o diyeti yapmak yerine,hırs yap ve hamur işini azalttıp,yediklerininin prosiyonlarını düşür yavaş yavaş...Yine yürüyüşe falan devam et...İnşallah zayıflarsın :)

Sadece proteın agırlıklı yıyoruz.Saydıkların yasak şu anda Seyırdede sebze proteın yıyebıleceım meyva nısastalı seyler yıne yasak.

Bu dukan diyeti yasaklanmadı mı.. Ne kadar mantıksız insan sağlığına dönüşümü olmayan zarar veren bir diyet. Bu diyeyi yapıp sonradan bağışıklık sistemini çökerten ve vücudunda tümörler çıkan insanlar var.

Canım neden mucize bekliyorsun ki kilo vermek öyle kolay bir şey değil. Ben de diyet yaptığım zamanlar ilk 1 ayda sadece 1 kilo vermiştim ama sonra gerisi geldi. diyetisteye gitmen gerek, eğer gidemiyorsan da nilgül'ün ''Pazartesi rejime başlıyorum'' veya Sevinç Akdur'un ''Su içsem yarıyor'' adlı kitaplarını tavsiye ederim..

Dukanın kıtabını edindim ayrıca burada dıyet grupları var dukan uzerıne saglıklı dıyorlar.Neden bende boyle etkı yarattı anlayamıyorum çok üzüldüm.

1.55 boyum 62 kıloyum dukan diyetine başladım bugun 3. günüm.

Sabah aksam 10 kez mekık cekıyorum gobegım ıcın.Ayrıca gunluk 30 -40 dk arası yuruyus yapıyorum.

Atak devresınde ızın verılenler harıcı bırsey yemıyorum.Form cayı ıcıyorum.

Herneyse ılk gun 300 gram verdım dahada veremedım.

Buraya kadar normaldır belkı bılemeyecegım ancak bugun sabah yataktan cıkamadım basım cok agrıyordu.Kalktım aynanın karsısına gectım gozlerım kararmaya basladı nefes almam zorlastı anneme dogru ılerlerken yuruyemedım ve yere cokup uzandımBir yandan kulaklarım ugulduyor.Bi muddet sonra duzeldı kulakların uguldaması bıraz daha surdu ama gectı.Mide bulantısı vs zor bela olene bıseyler yıyebıldım.

Kendımı zorlayarak yuruyuse cıktım her adımda beynım zonkladı.Yuruyusu tmmlayıp eve geldım ancak her yerım agrıyor özelliklede başım.

Ben kilo veremeyecekmıyım neden vcudum boyle davranıyor?

(3 gundur lavaboya cıkamadım.İşin kötu yanıda.)

Kabızlıgım ıcın dr ıtmıstım 4 aydır falan tribudat forte kullanıyorum.Sindirim sistemini düzenlemesi icin.Ancak pek işe yradıgı soylenemez.Çok uzun sure çıkamazsam duphalac ıcmemi soylemıstı.

Duphalacın icinde laktuloz bir tür şeker içeriyor dıyetteyse seker kullanımı yasak sımdı ıcsem mı ıcmesem mı dıyetıde bozmak ıstemıyorum

Vucudun o diyete adapte olamamis bence hemen o diyeti birakmalisin.Sana onerilerim:
Kucuk bir tabakta yemeklerini ye.
Yogurdunu ve suyunu eksik etme
sadece sabahlari ekmek ye 3 dilim
yediklerinin porsiyonlarini dusur.
hamur isi, kizartma, tatli bunlari yeme.
Meyve ye mutlaka.
Ve her gun 45 dk yuruyus hizli tempoda.
Ben bunlari yaparak zayifladim.
Bol bol da yesil cay ic.
kolay gelsin

[h=1]Dukan'ın lisansı elinden alındı[/h]

Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek not verilsin..." Bu sözler, dünyaca ünlü diyetisyen Pierre Dukan'ı mesleğinden etti. Pek çok ünlüyü zayıflatan Dukan doktorluk lisansını kaybetti.
"Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek not verilsin..." Bu sözler, dünyaca ünlü diyetisyen Pierre Dukan'ı mesleğinden etti. Cambridge Düşesi Kate Middleton'dan, Latin yıldız Jennifer Lopez'e kadar pek çok ünlüyü zayıflatan Dukan doktorluk lisansını kaybetti.

Dukan'ın sağlıklı çocukların not cinsinden ödüllendirilmesi tavsiyesi, Fransız Hekimler Birliği'nin tepkisine neden olmuş, birlik ünlü diyetisyen hakkında mesleki ilkeyi ihlal ettiği gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

Altı ay içinde duruşmaya çıkması beklenen Dukan, savunma yapmayacağını söyleyerek doktorluk lisansının elinden alınmasını kabul ettiğini iletti. Bunun üzerine ünlü uzmanın Fransa'da doktorluk yapmaktan men edildiği açıklandı.

Karbonhidrat yerine protein içeren gıdaların tüketilmesini öneren Dukan'ın diyet tavsiyeleri, bazı hekimlerce eleştirilmiş, Dukan diyetinin kalp krizi ve göğüs kanserini tetikleyebileceği uyarısı yapılmıştı.

sabah

tatlım dukan zor bir diyet benim kardeşim ve arkadaşlarım da yapıyordu.onun yerine porsiyonlarını küçültüp spora devam edersen senin için çok daha faydalı olur.ayrıca sabah yaşadıklarına bakılırsa tansiyonun düşmüş.ben bunu çok sık yaşarım azıcık karnım acıksa hemen tansiyonum düşer.açlıktan olmuş yani sakın aç kalma eğer bünyen sağlam değilse.

Bence de hemen o diyeti bırakmalısın.
Normal beslenmeni azaltarak,bazı noktalara dikkat ederek zaten kilo verirsin.

Ben de her gün tempolu yürüyorum,ekmek yerine light form diyet ekmek yiyorum,ara öğünlerde kellogs K veya elma yiyorum.
Onun dışında kısıtlamadan herşeyden az yiyorum.3 kilo verdim,biraz daha sıksam 5 i rahat bulurdum.Ki düşün arada tatlı bile yiyorum.

Dukan'ı bırak ama yürüyüşe devam et derim.Diyet ekmek+az kısmakla bundan çok daha sağlıklı ve rahat kilo verirsin.

konu sahibi arkadaşım peki kilo almana sebep olarak bir rahatsızlıgın varmı tiroit gibi mesela yada hormonların nasıl kilo sadece yiyip içmekle olmaz belki bir rahatsızlıgın falan vardır bir hekime git önce derim onlar gerekli tahlilleri yaparlar.

Kabizlik icin en iyi cozum bol bol su icmektir.
Yemekle birlikte degil yemekten once ve sonra icmelisin (yarim saat beklemek sartiyla)
Ben diyete inanmiyorum. Eskiden benimde vermem gereken 6-7 kilo vardi. Ne zaman diyete girip kilo versem, kendi duzenime gectigimde o kilolari aynen geri aliyordum.
En iyi kilo verme sekli bence yediklerini azaltmak. Hic birseyden 2 tabak yemeyeceksin mesela.istersen 10 tabak ye agzindaki tat ayni kalacak. Surekli yemek dusunmeyeceksin. Tv seyrederken, bilgisayara bakarken, disardayken, bi yerde oturup beklerken vs vs atistiracak biseyler olsa keske diye dusunmeyeceksin. Agzinin bos durmasina alisacaksin. Aksam belli bi saatten sonra yemek yemeyeceksin. 2 dilim ekmegi gecmeyeceksin, ve sabah kalkinca bir bardak su iceceksin.

Boyle zayiflayabilecegine inaniyorum. Sporlada desteklersen super olur =)

Bazen ısrar etmemek lazım.
Ayşe'de işe yarayan diyet bizde işe yaramak zorunda değildir ya da eltimiz x çorbasıyla zayıflamıştır biz zayıflayamayız.
Vücut yapıları, yaş, günlük hareket, metabolizma hızı, gizli veya açık rahatsızlıklar bunda rol oynar.

Onca yapmışsınız, 300 gram verebilmişsiniz, üstüne de bayılmalar-ki büyük olasılıkla şeker yerlerde ve de tansiyon yerlerde- yaşamışsınız.Dukan gibi kabızlığı mutlaka yanında getiren bir diyete giriyorsunuz ama bir de sizin kabızlık sorununuz var ve ilaç tedavisi yaşamışsınız.

Tüm bunları toplayınca ısrar etmemeniz hakkınızda en hayırlısı gibi geldi.

İnsan kilolu oldumu ve taktımı takıyor-kendimden biliyorum- o yüzden arkadaşların güzel yorumlarını dinleyip, sağlıklı beslenme düzenine geçermisiniz bilemem ama umarım bu diyeti çoktan bırakmış ve şu an sağlığınız yerindedir.

diyet falan bos isler
aksam 6 dan sonra hic birsey yeme
günlük ögünlerinden porsiyonlari i biraz azalt
seker ekmek vs dikkat et
bak nasil veriyorsun
ben ayda 6 kilo verdim ve günde yediklerime dikkat etmedim bile
sadece aksamlari 6 dan sonra yemek yemedim ve vucudum buna alisti
esim yillardir bu sekilde formunu koruyor banada o önerdi
dogumdan sonra kilolarimi verdim eskisinden iyiyim
saa tavsiyem bu
diyet vs saglikli seyler degil :)

Herkesin bünyesi, hormonları, psikolojisi, dayanıklılığı farklıdır. Dukan diyeti ise kalıp bir diyettir. Ama sana uyduğunu nereden biliyorsun? Ya başka bir hastalığın varsa ve bu diyet ilerlemesine sebep olursa? Şuana kadar dukan vs. diyetleriye sağlığını kaybetmiş o kadar çok insan varki. Öyle kafama göre diyet seçip uygulayacak kadar cesaret yok bende.

Bu kadar taktığın sürece vücudun sana karşı direnecektir...

Ben 25 kilo vermiş biriyim..Hatırlarım ilk 3 ay sadece 4 kilo verebilmiştim..Sonrasını hatırlamıyorum..Nasıl olduysa gitti bütün kilolar...
Diyet psikolojisinden çık..Uygun bir beslenme şekline alıştır kendini...
İlk bir kaç hafta, kalori sayarak ilerle...Düz mantık; yaktığın kaloriden daha az kalori alırsan zayıflarsın...
Diyelim ki egzersizlerle beraber günde 1700 kalori yakıyorsun...Kalori alımını 1200 e sabitlersen günde 500 kalori, haftada 3500, ayda 14000 kalori az almış olursun ve bu 2 kilo yapar..Bu tempoda gidersen 3 ay gibi bir sürede 6 kilo verirsin ki bu gayet normal bir kilo kaybıdır...

Bu kaybı yaşadıktan sonra, uygun bir beslenme şekliyle kilonu koruyabilirsin..İlk zamanlar aşırı şeker, aşırı karbonhidrat, yağlı kızartmalar ve hamur işlerinden uzak durursan işin çok kolaylaşır..Zaten yüksek kalorileri bunlardan alıyoruz...

Bu kadar sıkma kendini ki vücudun direnişe geçmesin...Sadece sabırlı ol...Haftada 3-4 gün yürüyüşüne devam et, ufak ufak egzersiz yap kafi..

Ben de 6-7 kilo fazlamı vermeye çalışıyorum şu aralar :1:

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük hayatımızdaki performansımızı bu derece etkileyen,bizi yorgun,halsiz hissettiren,sürekli açlık hissi uyandıran diyetler bizim metabolizmamız için uygun değil demektir.

Diyetinizi değiştirin.
Değişim için diyetisyene gidin.
36 kilo veren bir tecrübe olarak nacizane tavsiyemdir
:ssz:

Back
X