Öncelikle geçmiş olsun.Ancak ben size hak veremiycem.Arkadaşınız muhtemelen daha önce yaşanan bazı şeylerden dolayı size kırılmış hatta arkadaşlığınızı bitirmiş gibi görünüyor.Bekar yada çocuksuzsuz ise sizi kıskandığını söyleyenler olmuş,lütfen saçmalamayın!!!Çalışan (bekar ve çocuksuz) biri olarak en çok kızdığım konulardan biri hamile kalan arkadaşların her konuda sınırsız iltimas istemesi.Kimse kimse için çocuk doğurmuyor,hamile olması işini gereksiz ihmal edip iş arkadaşına yüklemesini, onu zor durumda bırakmasını gerektirmez.Öyle insanlar varki tanıdığım yazın çok sıcak işyerinde bayılacak gibi oluyorum hamileliğim riskli diye rapor alıp, ertesi gün uçağa binip alanyaya tatile gidip sonra işyerindekilerin kendisine mobing uyguladığını söyleyen gibi.Tamam hamilelikte hormonlar değişiyor olabilir,zaten çoğu insan bunu bildiğinden özen gösteriyor,ancak bazılarımızda bunu çok abartıyoruz.İş arkadaşım hamile kaldı diye, çocuk doğurdu diye, ekstra izin alıp,rapor alıp gidip,işi bana yükleyip birde yasal izin hakkımı kullanamazsam,kusura bakmayın bende kızarım.Çünkü bekar ve çocuksuz insanlarında bir hayatı var,onlarında yaşamaya ,ailesiyle vakit geçirmeye,dinlenmeye tatil yapmaya ihtiyacı var.İşyerinde herkes eşittir,yasal haklarını herkes kullanır,onun dışındakiler sorun olabilir.Size abartmışsınızdır demiyorum lütfen öyle anlaşılmasın.Sadece şu bekar yada çocuksuz insanların hamile kadınları kıskandığı fikrinin saçmalığını anlatmaya çalışıyorum.Yalnız size sormak istediğim bir konu var.Evinize yakın olan okulda kadro olmasına ve oraya geçme imkanınız olmasına rağmen neden geçmediniz?gerçekten idealist bir öğretmen olarak ordaki çocukları düşünüp köy okulunda kalmak istediğiniz içinmi? Yoksa burda müdür kadrosuda bende ,karışan yok görüşen yok kafama göre takılıyorum, diğer okula geçersem hesap vermem gereken kişi sayısı çoğalacak diye düşündüğünüz içinmi?