Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!

çok haklısınız hayvan demek hayvanlara hakaret olur bu insanları hiç sevmiyorum dün ayaktayız metroda iki yanımda hamıle kadın var yer veren yok arkamdada bi adam bana dayamaya uğrasıyor elımdekı poseti arkama koydum serefsiz dayamasın diye kızsan bağırsan bıle dönebilcek yer yok napiyim bende öyle yaptım

Nasılsa yer vermezler diyip cocukluya dolu diyip kapı acmayan şoförler de çoğaldı..

Ben hamile iken cocukluya yer vermiştim demire kafasını çarpan 2 yaşında çocuğu seyredemem..

Ya da azıcık hızlı gidince eli titreyen ayakta durmak için direğe sarılan yaşlılari..

Hamilelik hastalık olmayabilir ama ya düşerse bebeğe bişey olursa diye düşünürüm.. ağırlık merkezi kaykilmis kadın mi ben mi daha rahat savrulurum:)

Çok basit ve guzel birsey yer vermek.. neden bu kadar zor bilmiyorum..

Memesi ile durten yaşlı bile olmayan teyzeleri konu dışı tutuyorum:)

Malesef artık bu kadar aciz bir toplum olduk. İnsanın gözünün içine baka baka yer vermekten kaçınan insanlar var.
Yaşlıymış, çocukluymuş, hamileymiş, hastaymış hiç farketmeksizin keyiflerinin derdine düşmüş insanlar var.
İnsan dışı hatta!
Onların kıçı yer görsün de gerisi önemli değil.

Böyle bi toplum olduk işte.. Yazık.. Hamileye,yaşlıya,engelliye yer vermeyeceksek kime vereceğiz ? Onlar utanmıyorsa sana yer vermeye sende utanma yer iste. Senin önceliğin var..
Asıl duyarsız eşin sonrada abisi ama bunuda gözardı etme. O otobüste yer vermeyenlerden farksızlar. Abim arabamı alacak karım otobüse binecek.. Taksiyle git sende. Arabayı alana kadar böyle de.

evet o durum benim de canımı sıkıyor. bütün gün işte çalışıyorsun sonra akşam otobüste koca gün çarşı pazar gezen teyzeler ayakta duramıyorlar diye onlara yer vermek zorundasın? pardon da bütün gün gezdiğin ne oluyor o zaman. dolu gördüğüne binme boş olanı bekle ben oturabilmek için 20 dakika ekstra yürüyorum mesela boş durağa enayi miyim?
ewt kesinlikle öyle. çocuk okuldan çıkmış sırtında koca çanta acıkmış, yorulmuş. neymiş yer vermemiş. efendim sen de az gez. okul çıkışına, iş çıkışına kadar beklemeyiver.

Eşinizle küssünüz barışmayı düşünmüyorsunuz arabada onun ve ağabeyine vermiş. Daha eşiniz size acımıyor elin insnaları nasıl acısın ki. Bunu sadece siz değil herkes yaşıyor. Bu hafta otobüse binmişsiniz daha ilk defa ondan önce arabayı veriyr muydu eşiniz 4 günlük bir olay mı. Her gün hamile haliyle gitmek zorunda olanlar ne yapsın. Nazikçe söyleyeceksiniz olmadı başka çare yok bizim toplum böyle.

ewt kesinlikle öyle. çocuk okuldan çıkmış sırtında koca çanta acıkmış, yorulmuş. neymiş yer vermemiş. efendim sen de az gez. okul çıkışına, iş çıkışına kadar beklemeyiver.
aynen öyle insanlar bu şekilde düşünerekte anlayışlı olsa her şey daha güzel olacak zaten

Valla toplu taşımadaki binlerce duyarsız insan kişisi ile uğraşmak yerine ; sen o ayrı konu başlığı olacak konuyu açta .... kaynından arabayı almanın yolunu arayalım :)

Bu arada bira göbeğinden hallice , anlamamış olanlarda mutlaka vardır .
O konu hallolacak bir konu değil canım, taaa 2014'te bile "Araba bizim mi ortak mal mı belli değil"diye bir konu açmışım ve değişen zerre bir şey yok. Tek çaresi var ben doğum yaptıktan sonra arabayı satacağız.Adamın bizden çok birikmişi var kendine bir araba almadı senelerdir.Eşim olacak kişi de çekiniyor abisinden,isteklerinin %60ını reddedemiyor. En son isteme bahanesi de havaalanından kayınvalidesini almaya gidecekmiş ama bu olay pazar gününün olayı.Eşim "Arabayı pazartesi günü anneme bırakır mısın oradan alayım" demiş. Tamam diyip bırakmamış işe arabayla gitmiş, diğer gün de bırakmamış öyle öyle oyaladı bizi.Bugün alacağız nihayet.
Eşimde şirket arabası var,haftanın ilk günü onla geldim ama saatlerimiz uymuyor çoğunluk otobüse bindim.Bizde hiç araba da olmayabilirdi,herkesin arabası yok ki. Daha duyarlı bir toplum olmamız lazım

İnan hamile gibi durmuyorsun. Robadan birşeyler giysen belli olur muhakkak ama şu an ben minik göbekli birini gördüm,siyahta giymişsin belkide ondan hamile demezdim sanırım sana.
Yer verme konusuna gelince insanlar otoparklarda engelli/hamilelere ayrılan park yerlerine utanmadan parkediyorlar,kaldırımda tekerlekli sandalye/bebek arabası için yapılmış rampanın önüne parkediyorlar şaşırmıyorum yer verilmemesine inan ki. Geçen gün adam ve kadın indi arabadan gayet saglıklılar hamile yada engelli yok arabada ama gayet park ettiler,sesli bir şekilde "beyin özürlü herhalde,hamile yada engelli olmadığına göre"dedim,üzerine bile alınmadı ya,utanmadı ,yürüdü gitti.
Avmde bebek arabasıyla asansör beklersin,gezmeye gelmiş gencecik insanlar seni iterek biner koşa koşa. Yani ben arabayla yürüyen merdiveni kullanamam ama sen kullanabilirsin. Bebek arabasını geçtim tekerlekli sandalyedeki birine dahi aynı şeyi yaptılar,bende baya söylendim yüzlerine ama kimse üzerine alınmadı.
Öyle saygısız,bencil bir toplum olduk ki ben hiçbirşeye şaşırmıyorum artık.

Böylelerine bende çok sinir oluyorum. 9aylık hamileydim akşam dersten çıktım,eve gidicem otobüste kimse yer vermedi. Ama öyle böyle değil yorulmuşum ayakta duramıyorum. Genç bir kız annesiyle oturuyo gözünün içine baktım yine kalkmadı. Bende o kızı hiç unutmam çok ah etmiştim. Ama şimdiki aklim olsa kesinlikle kaldırırım,sizde kaldırın.

Ben son haftamda surekli hastaneye giderdim karnım burnumda kimse yer vermezdi.Birkeresinde bir öğrenci yer vermişti onda da adamın biri oturdu.Kız ben bayana verdim dediysede adam hic umursamadi hiç unutmam

Benim tek yer verdiğim insanlar hamileler açıkçası :))
Acıyorum çünkü yazık insanın organları bile sıkışıyor, nefes alması bile zorlaşıyor hamileyken

Yaşlılara acımıyorum ama :D

Tüm gün fıttık fıttık gezip otobüse gelince
"Ay kızım yoruldum yer ver" :D

Tüm gün bacağı ağrımaz, duran otobüste ağrır :27:

Ya valla benim göbeğimde sizin kikadar var fakat hamile değilim
İnsanlar fark edememiş olabilir
Siz yine bayağı mesafe gidiyorsunuz
Bizim burada on dakikalık yolda yer vermez çoğu insan
Ama önceliklerinizden yararlanın bence
Vermiyorlar madem yazıyı gösterip öncelik benim deyin
Bide eşiniz hatalı..

Kimse kimseye yer vermiyor. Yaşlı amcalar da dahil.
Geçen gün otobüsteki öndeki iki koltuk yaşlılara ait pkdugu için bir genci ben uyardım da öyle kalktı!

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!

Umarım birileri buradan okur senin konun bahanesi ile ;
Hamileye ve yaşlıya yer vermeyen, o sıkışık toplu taşıma araçlarında görmezden gelenler var ya ; hepiniz görgüsüz, saygısız, aşağılık, dahası şerefsizsiniz. Bir koltukla sürebileceğiniz azami bir saatlik saltanata muhtaç acizlersiniz.

Kusura bakma arkadaşım konunda bu sözcükleri kullanmak istemezdim ama bu modeller hak ediyor.

ben 4 aylık hamileyken adamın biri yer vermişti ki çok göbeğim yoktu bol bir tişört vardı üstümde zaten direk kapının ağzına gitmiştim orda duruyordum.. adam beni uzaktan çağırdı yer verdi.. çok şaşırmıştım nasıl anladı diye :))
senin göbekte pek anlaşılmıyor ceyz.. göbek mi bebek mi :)

hamileyken de vermiyorlardı şimdi kucağımdaki 4 aylık kızımla yer vermiyorlar vaziyetler kötü valla :olamaz:

Back
X