Yer vermeyenleri bilemem de bacaklarını ayırıp oturan heriflerle gerekirse kavga edeceksiniz ama hadlerini bildireceksiniz, galiba başka bir çaresi yok bu durumun. İzmir'de yaşıyorum, arabam falan yok otobüs kullanıyorum. Her gün değil gerçi ama, yakın zamanda birisi denk geldi bu bacaklarını açıp oturan ayılardan. Oturan çocuğun boyu çok uzundu yalnız onu söylemezsem haksızlık etmiş olurum, sığmıyordu yani. Taciz olarak yaptığını düşünmüyorum açıkçası ama sağ bacağı benim sol bacağıma değince o bacakla onu öyle bir ittirdim ki... Bir de nasıl bi bakış attım bilmiyorum... Çocuk neye uğradığını şaşırdı, pardon dedi. Biraz toparlanmaya çalıştı ama cidden boyu çok uzundu ve yol boyunca rahatsız oldum. Sonra başka bir koltuk bulunca geçti. Taciz niyeti olsun ya da olmasın, koluna bacağına sahip çıkacaksın arkadaş. Hamile kadına "bana mı hamile kaldın" diyene ben de "boyun uzunsa ben napayım, bana mı uzadın?" derim o zaman.
Bunun dışında, koskoca adamlar kazık gibi oturuyor evet o da ayrı konu. Mecbur değiller belki ama ben bir erkek olsam gönlüm elvermezdi, kendimi iyi hissettiğim sürece kadınlara yer verirdim. Otobüslerin hali ortada çünkü, her dakika taciz ihtimali var. Yobaz dedikleri bir şehirde okudum dört sene, ufacık sıkış tepiş otobüsleri vardı şehir de küçüktü zaten. Ama aklımda kalan en net şeylerden biri erkekler kadınlara yer verirdi otobüste. Hasta, engelli, hamile, yaşlı olmasına gerek yok, verirlerdi, bacak ayırarak oturana da hiç rastlamadım ki otobüsler cidden ufacıktı.
Bunun dışında, koskoca adamlar kazık gibi oturuyor evet o da ayrı konu. Mecbur değiller belki ama ben bir erkek olsam gönlüm elvermezdi, kendimi iyi hissettiğim sürece kadınlara yer verirdim. Otobüslerin hali ortada çünkü, her dakika taciz ihtimali var. Yobaz dedikleri bir şehirde okudum dört sene, ufacık sıkış tepiş otobüsleri vardı şehir de küçüktü zaten. Ama aklımda kalan en net şeylerden biri erkekler kadınlara yer verirdi otobüste. Hasta, engelli, hamile, yaşlı olmasına gerek yok, verirlerdi, bacak ayırarak oturana da hiç rastlamadım ki otobüsler cidden ufacıktı.