Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Yer vermeyenleri bilemem de bacaklarını ayırıp oturan heriflerle gerekirse kavga edeceksiniz ama hadlerini bildireceksiniz, galiba başka bir çaresi yok bu durumun. İzmir'de yaşıyorum, arabam falan yok otobüs kullanıyorum. Her gün değil gerçi ama, yakın zamanda birisi denk geldi bu bacaklarını açıp oturan ayılardan. Oturan çocuğun boyu çok uzundu yalnız onu söylemezsem haksızlık etmiş olurum, sığmıyordu yani. Taciz olarak yaptığını düşünmüyorum açıkçası ama sağ bacağı benim sol bacağıma değince o bacakla onu öyle bir ittirdim ki... Bir de nasıl bi bakış attım bilmiyorum... Çocuk neye uğradığını şaşırdı, pardon dedi. Biraz toparlanmaya çalıştı ama cidden boyu çok uzundu ve yol boyunca rahatsız oldum. Sonra başka bir koltuk bulunca geçti. Taciz niyeti olsun ya da olmasın, koluna bacağına sahip çıkacaksın arkadaş. Hamile kadına "bana mı hamile kaldın" diyene ben de "boyun uzunsa ben napayım, bana mı uzadın?" derim o zaman.

Bunun dışında, koskoca adamlar kazık gibi oturuyor evet o da ayrı konu. Mecbur değiller belki ama ben bir erkek olsam gönlüm elvermezdi, kendimi iyi hissettiğim sürece kadınlara yer verirdim. Otobüslerin hali ortada çünkü, her dakika taciz ihtimali var. Yobaz dedikleri bir şehirde okudum dört sene, ufacık sıkış tepiş otobüsleri vardı şehir de küçüktü zaten. Ama aklımda kalan en net şeylerden biri erkekler kadınlara yer verirdi otobüste. Hasta, engelli, hamile, yaşlı olmasına gerek yok, verirlerdi, bacak ayırarak oturana da hiç rastlamadım ki otobüsler cidden ufacıktı.

Ben de hamile yaşlı ve engellilere yer verilmesinden yanayım kendi adıma elimden geldiğince veriyorum, ama bazen çok yorgun olup kafamı cama yasladığım dünyadan ilişiği kestiğim de oluyo

Durumu her ne ise bizden kötü durumda olanların hayatını bir nebze iyileştirebilirsek ne mutlu,bu yer vermek olur sadaka vermek olur cesaret vermek olur...her neyse

Maalesef.
Boyle bir topkununuz. Istanbula gittigimde bir kadin yabanci belli.
Kendisi ikili koktuga (cantasini falan koymus yanina kucuk cocugu bir koktuga diger coxugu bir koktuga kocasi bir koktuga. Tekli koktuklarda oturnus. Bir durak sonra inecek yani 2.3 dakka sonra. Yasli kadin ve amcalar ayakalta. Ablacim cocugunuzu yanina alsanizda teyze otursa dedim. Mirildandi. Birseyler dedi. Babasinin yanina gonderdi. Yanini gosteriyor sigmazmis oraya teyzeye baskasi yer verdi gitti oturdu sonra babasi almis cocugi tekrar yerine otutturiyor. Inecekler durak geldi hala babasi kendi kalkto cocugunu otutturuyor. Duraga gelene kadar inat ettiler kalkmadilar. Ne cins bir aileydi. Cok sinir olmustum. Indiler gittiler.
Ne olmuş yani ineceksin zaten ordaki yaslilara yer versen.
Gıcık olmustim. Demekki ben gitmeden önceden de bir kac kisi demis olmali ki sinirlendi ben dedigimde.

Büyük şehirlerde bu problem var
Gecen sene Elazığa gitmiştim birkacgunlugune toplu taşımalarda bırakin hamileyi kadın bile ayakta kalmıyor erkekler hep ayakta kadınlar oturuyor
Ankaradada gözünde siyah gözlük elinde bastonuyla gorme engelli biri bindi otobüse bir Allahin kulu yer vermedi adama bir süre sonra ayaktaki yaşlı bi amca öndeki kıza kızım kalk adam otursun dedi kız kalkarken bendede topuklu var diye söyleniyor birde şehirler büyüdükçe insanlık küçülüyor

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
bence sakın ol, ınsanlar farketmemıs olabılır, henuz o kadar buyuk bır karnın yok
bazının o kadar kılosu ve karnı var
ayırtedılmeyebılır
sen uygun gordugun bırınden rıca edebılırsın

Yer vermeyenleri bilemem de bacaklarını ayırıp oturan heriflerle gerekirse kavga edeceksiniz ama hadlerini bildireceksiniz, galiba başka bir çaresi yok bu durumun. İzmir'de yaşıyorum, arabam falan yok otobüs kullanıyorum. Her gün değil gerçi ama, yakın zamanda birisi denk geldi bu bacaklarını açıp oturan ayılardan. Oturan çocuğun boyu çok uzundu yalnız onu söylemezsem haksızlık etmiş olurum, sığmıyordu yani. Taciz olarak yaptığını düşünmüyorum açıkçası ama sağ bacağı benim sol bacağıma değince o bacakla onu öyle bir ittirdim ki... Bir de nasıl bi bakış attım bilmiyorum... Çocuk neye uğradığını şaşırdı, pardon dedi. Biraz toparlanmaya çalıştı ama cidden boyu çok uzundu ve yol boyunca rahatsız oldum. Sonra başka bir koltuk bulunca geçti. Taciz niyeti olsun ya da olmasın, koluna bacağına sahip çıkacaksın arkadaş. Hamile kadına "bana mı hamile kaldın" diyene ben de "boyun uzunsa ben napayım, bana mı uzadın?" derim o zaman.

Bunun dışında, koskoca adamlar kazık gibi oturuyor evet o da ayrı konu. Mecbur değiller belki ama ben bir erkek olsam gönlüm elvermezdi, kendimi iyi hissettiğim sürece kadınlara yer verirdim. Otobüslerin hali ortada çünkü, her dakika taciz ihtimali var. Yobaz dedikleri bir şehirde okudum dört sene, ufacık sıkış tepiş otobüsleri vardı şehir de küçüktü zaten. Ama aklımda kalan en net şeylerden biri erkekler kadınlara yer verirdi otobüste. Hasta, engelli, hamile, yaşlı olmasına gerek yok, verirlerdi, bacak ayırarak oturana da hiç rastlamadım ki otobüsler cidden ufacıktı.
Benim erkek kardeşiminde boyu çok uzun ve bacaklarıda uzun haliyle otobüs ve dolmuş koltukları cidden küçük geliyor ya tek koltukta oturuyor eğer boşsa yada iki kişi oturuyorsa iki büklüm oturuyor.

Bu konuyu halledemiyoruz senelerdir, ne zaman istese huzurumuz bozuluyor eşimden nefret etmeme sebep oluyor.Satınca kökten çözülmüş olacak.
Bir süre acil durumlar için şirket arabasını kullanırız,işe ara vereceğim zaten. O zaman kapıda duruyor diyerek,aptal adam işi hepten yüzsüzlüğe vuracak.
Kaynın satın alsa arabayı da topyekün kurtulsanız.

Ben hamileyken yer verildi şimdi çocukluyum toplu tasimaya binince veriyorlar çocuk esimin kucağındaysa ona bile veriyorlar bikac defa çocuk kucağımda vermediler.
Bir kerede hamileyken dolmuşa binmistim kadinin biri erkeklere söyledi surda hamile var o mu ayakta gitsin diye verdiler...ama iş çıkışı bazen insanlar yoruluyor belkide haklılar bilmiyorum ben yaslilara kucağımda cocuk varsa yinede teklif ediyorum duramayacak durumdaysa.hamile denk gelmedi ama verilir...sıkıntılı bir gebelik geçiriyor ama mecbur otobüs, dolmuş kullanıyor olabilir

Benim erkek kardeşiminde boyu çok uzun ve bacaklarıda uzun haliyle otobüs ve dolmuş koltukları cidden küçük geliyor ya tek koltukta oturuyor eğer boşsa yada iki kişi oturuyorsa iki büklüm oturuyor.
Zaten boyu çok uzun olduğu için daha sert tepki göstermedim yoksa ben onun çok özür dilerim ne y.v.klığını ne de adamlığını, sapıklığını bırakırdım, kaos yaratırdım o otobüste sinirden gözüm döner çünkü benim. O yüzden dedim kasten yapmamıştır diye.

Bu arada konu sahibi böyle bir yorum yapılmış ama ben de söylemek isterim; evet toplum zaten çok duyarsız ama önce eşinize gereken lafı edin ondan sonra toplu ulaşımdakilere laf edersiniz zira eşinizle olan sıkıntı bu sıkıntıdan kaç kat daha büyük. Afedersiniz ama önce eşiniz adam olmayı öğrenecek hamile karısını süründürmeyecek.

D
Sekiyordu derken sağlıklı ama değnekle rol mü yapıyor yoksa değneksiz de yürüyor ama yine de engelli mi ?
Eğer ikincisi ise hak yemişsiniz bence sağlıklı birinin oturmasındansa öncelik o kişinin olmalı .
Yok yahu engeli filan. Hoplaya zıplaya alışveriş yapıyordu elinde poşetler. Aksıyor mu ayağı diye epeyce baktım arkasından. Yoktu bir durum. Dirsek destekli metal bir değnek edinmiş otobüse onunla biniyor sadece. Bizim yol yaklaşık 1 saat 15 dk sürüyor. Yer versinler diye o değneyi taşıyor sadece.. Bir arkadaşın daha dikkatini çekmişti hatta. Bu kadının otobüse binerken ki aksaması numara bence demişti.

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
Sadece 9 aylık hamile iken 1 bey yer verdi. Onun haricinde hep ayakta gittim geldim. Engelli asansörüne dolusan insanlardan birşey beklemeyi keseli çok oldu.

Çok acil bi durum yoksa yer vermiyorum. Sebebi ise açık taciz sıkıştırma ayaktaki erkek yolcuların sürekli bilinçli şekilde eline koluna bacağına değme çabası yüzünden. Geçenlerde böyle bir durum oldu yaşlı bir bayan ayaktaydı önce oturan 30-35 yaşlarında ki yanında hamile karısı olan bi adama seslenip bayana yer verebilir misiniz dedim. Öncelik olarak erkekler yer vermeli diye düşünüyorum ama bu konuda çok anlayışsızlar.

Birgün dolmuşa binicem arka koltukta 3 tane iznamdut gibi genç adam var şoför hala yer var buraya otur diyor oturmaö oraya diğerine binicem dedim. Neyse kavga çıktı resmen adam demediğini bırakmadı sanki aşınacakmışım sanki millet çok meraklıymış. Sen karını kızını bimdirirmisin milletin kucağına böyle dedim. Ben nereye sığıcam. Arkadakileride görseniz sağlı sollı açılıp 5cmlik yer açtılar kemardan da değil aralarına oturucakmışım! Onlarda adam olacak güya demiyorlar ki yer yok nereye sıkışsın bayan diye onun yerine gülüşüyorlardı.

Bir de feministlik gibi olmasın ama yer isteyeceğiniz zaman önce erkeklerden isteyin lütfen, her konuda biz kadınlardan daha üstünüz demeye bayılan bir toplum poposunu kaldırsın da yer versin verebiliyorlarsa tabi, hasta falan değillerse. Yani buraya gelip genç kızın gözünün içine baktım yer vermedi falan yazanlar olmuş, taciz olayları da çok oluyorken ve erkekler oturuyorken genç kadınlardan yer istemek bana vicdanlı gelmiyor. Genç kızın gözünün içine bakacağınıza erkeğin gözünün içine baksanız da o size yer verse belki biraz centilmenlik örneği sergilemiş olursunuz zorlama da olsa.

D

Yok yahu engeli filan. Hoplaya zıplaya alışveriş yapıyordu elinde poşetler. Aksıyor mu ayağı diye epeyce baktım arkasından. Yoktu bir durum. Dirsek destekli metal bir değnek edinmiş otobüse onunla biniyor sadece. Bizim yol yaklaşık 1 saat 15 dk sürüyor. Yer versinler diye o değneyi taşıyor sadece.. Bir arkadaşın daha dikkatini çekmişti hatta. Bu kadının otobüse binerken ki aksaması numara bence demişti.
Yuhhh şerefsiz inşallah o koltuk degnegine bigun gercekten ihtiyaci olur
Ben olsam o degneyi cekerdim kolunun altindan pislik

eşinizin abisine laf edemeyip insanların hastalıktan mı yorgunluktan mı, keyiften mi yer veremediğini bilmeden
onlara laf etmeye mi geldiniz
onlardan önce kaynınızın keyfini bozun derim

bir avazda problemsiz yaşamınız olur inşallah
Arabamız olmasa ne olacaktı ? Umarım aynı durum başınıza gelmez

bana da yer vermediler,zaten bir kere bindim hamileyken. beş dk sonra kalabalık ve havasızlıktan gözüm karardı tam düşüyordum muavine seslendim zar zor son gücüle ben hamileyim fenalaşıyorum beni indirin...inip hava alsam kendime gelicem bir taksiye atlarım diye düşündüm. panik oldular bu sefer hemen yer verdiler elime koluma kolonya sürdüler. defalarca iyi misiniz diye sordular. bunu yapacağına en öndeki koltuklar hamile ve yaşlılar için ayrılmış ama gencecik adamlar oturuyor, onları baştan kaldırsana beni ayakta rezil ediyorsun.

D

Sekiyor diyince tam anlayamadım . O zaman söylemekle iyi yapmışsınız . Resmen insanların iyi niyetini suistimal ediyormuş , yazık .

bana da yer vermediler,zaten bir kere bindim hamileyken. beş dk sonra kalabalık ve havasızlıktan gözüm karardı tam düşüyordum muavine seslendim zar zor son gücüle ben hamileyim fenalaşıyorum beni indirin...inip hava alsam kendime gelicem bir taksiye atlarım diye düşündüm. panik oldular bu sefer hemen yer verdiler elime koluma kolonya sürdüler. defalarca iyi misiniz diye sordular. bunu yapacağına en öndeki koltuklar hamile ve yaşlılar için ayrılmış ama gencecik adamlar oturuyor, onları baştan kaldırsana beni ayakta rezil ediyorsun.
şoför ses çıkarmıyosa hamile ve yaşlılar ön koltuk bize ait yerimize oturabilirmiyiz dese sonuçta oralar sizlere ayrılmış yerler bunu deme hakkınız var galiba bizler hak aramayı bilmiyoruz

Daha önceki gebeliklerimde hep yer verdiler , hatta karşıdan karşıya geçerken bile arabalar durdu yol verdi, oh dedim hamilelik ne güzel , özel insan oluyorsun :KK49:
Ama bu hamileliğimde , üstelikte Temmuz ayında 1 kere dolmuşa bindim, hepte kadın var 1-2 erkek, kimse o sıcakta yer vermedi, görüyorlarda halbuki kocaman karnım var, hatta 1 yer boşaldı, kadının biri güneş geliyormuş diye oraya geçmeye kalktı , yuh ya dedim insanlar ayakta, o oturduğu yeri beğenmiyor boşalan yere geçmeye kalkıyor, bu kadar mı bencil bir toplum olduk ya

Back
X