Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Hamile ve cocuklu akradaslar, yer istemem demeyin, otobuslerde 2. Siradaki koltuklar, cocuklu, hamile ve engellilere ayrilmistir. Yani ordakilerin size yer vermesi lutuf degil zorunluluk. Onlar sizin yerinize oturuyorlar. O yuzden uyarin kaldirin. Varsayin ki bilet alip sehirlerarasi otobuse binmissiniz ve biri sizin yerinize oturmus, sessiz kalir misiniz? Ayni sey iste.
Ön sıraların hamile yaşlı çocuklu ve gazilere ayrıldığını burda okudum
Ben o yazıların uyarı amaçli yazildigini ve arka koltuklar icinde gecerli oldugunu dusunuyordum
Hatta otobuse biner binmez dikkat ceksin okunsun diye oraya yazildigini dusunmustum :))

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama herkese saygı duyma zorunluluğunuz var. Burada kalkıp da insan olun insan ne demek? Binmeyin öyleyse otobüse bu durumu da yaşamayın. Şuan işime servisle rahatça gidiyorum ama bir önceki iş yerimdeki durum şuydu; 40dk metrobüs+50dk tramway ve 30dk kadar dar yürüme mesafesi işe gidip gelmek işkence gibiydi ve kimse kusura bakmasın ayakta durma sorunu olmadığı ya da karnı aşırı büyük olmadığı sürece hamile diye yer veremezdim. Her bu şekilde olana yer verdiğimde 2 saat geliş 2saat de gidiş tamamen ayaktasın. Peki bu beni insan olmayan bir canlı türüne mi çeviriyor? Ne kadar hadsizce bir davranış.Ki benim bulunduğum şehirde neredeyse toplu taşımayı kullanan herkes de benim gibi bir durumda o yüzden gelip burda insanlara hakaret edici yazı yazmayın. İşe gidip gelecek kadar gücünüz varsa ayakta duracak kadar da olmalı. Yok diyorsanız da birisinden yer rica edin. Eminim buraya bu yazıyı yazmaktan daha kısa sürecektir.
Elbetteki karnı burnunda olana ,ayakta durmakta zorluk çeken yaşlıya, kucağında çocuğunu taşımaya çalışan kişilere, hasta olanlara ya da engellilere yer verilir ama her yaşlıya, her hamileye, her çocuklu kişiye yer verilir mi? Verilmezse bu terbiyesizlik midir? Ben çalışma zorunluluğumdan dışarı çıkmak zorunda olayım, geçinebilmek için o kadar yorulayım dışarda ama 50 yaşındaki teyze 12ye kadar uyuyup 1 saat önce dışarı gezmeye çıksın ve dönüşte yer vermediğim için bana kızgın kızgın baksın. Normal mi? Adaletli mi sizce?
Lütfen bu konuda yazı yazmak istiyorsanız bimere yazı yazın, belediyeye şikayette bulunun ya da Cumhurbaşkanına mektup adlı siteden (sorunlarınız iletilebiliyor) oradan iletin sorununuzu; toplu taşımaların kişi sayısını karşılamadığına dair güzel bir yazı ile ama buraya gelip insanlara hakaret etmeyin. Zira sorumlular halk değil yetersiz hizmet veren belediyelerdir!!
Ayrıca birilerine sizi düşünmediği için hakaret etmek isterseniz kocanız başta olmak üzere kocanız ve kocanızın kardeşini muhattap almanız tavsiyemdir

onlardan biride benim bundan 3 yıl önce açık kalp ameliyatı oldum 23 yaşındaydım ve devamlı korseyle geziyorum çünkü kaburgam tamamen kesildi ve tel takıldı göğsümde 25 cm.lik kesim var arabamız yoktu ozaman hastaneye gitmek için otobüse bindik beni oturttu eşim hemen daha sonra ilerde yaşlı bi teyze bindi o kadar kişi varken gözüne beni kestirdi dünyanın lafını soktu işte sizde yaşlancaksınız şimdiki gençlerde saygı yok bilmem ne diye zaten benim canım burnumda ama yinede ne ben ne eşim ağzımızı açmadık. demem o ki gerçekten hastalıkla gençliğin bi alakası yok ama bi sıkıntısı yokkende kalkıp yer vermiyolarsa ona dicek bişeyim yok.
Tabi ki de hasta bir insanın kimseye bu konuda birşey demeye hakkı yok. Keske orada "yeni ameliyat oldum teyze bu haldeyken beni kaldirmakla vicdanin rahat edecekse gel otur" deseydiniz.
Zaten hasta olanlara kim ne diyebilir ki?
Koca otobüste hastasi da olacak genci de yaşlısıda hamilesi de ama en azından hamile bir bayana yer verebilecek saglikli bir kişi bile olsa vardir diye düşünüyorum.

Ön sıraların hamile yaşlı çocuklu ve gazilere ayrıldığını burda okudum
Ben o yazıların uyarı amaçli yazildigini ve arka koltuklar icinde gecerli oldugunu dusunuyordum
Hatta otobuse biner binmez dikkat ceksin okunsun diye oraya yazildigini dusunmustum :))

Her zaman o koltuklarda oncelik bu vasiftakilerindir, hatta kalkmasinlar diye dugme de ordaki tutma yerine ya da yan tarafa konur. Ama bizim millet hicbir kurala uymadigi gibi buna da uymuyor. O zaman cocuklu, engelli ve hamileler kendi hakkini almalı, gerekirse sofore söylemeli ve ordakileri kaldirmali. Digerleri yer vermek zorunda degil evet ama hamilelere ayrilan koltuga baskasi kurulurken hamilelerin ayakta beklemesi haksizlik.

Geçen hafta otobüs kartına para yüklemek icin siraya girdim baya sıra çoktu, hamileyim ama bol giyindim ve daha küçük oldugundan sanirim bir teyze farketmedi geldi yanima ben ameliyat oldum ayakta duracak halim yok sirani bana versene dedi. Benim de cok fena mide bulantim var agzimi açsam çikaracak haldeyim aslinda ve bir an önce kartı doldurmak için can atiyorum. "Arkadakiler bişey demezse buyrun geçin"dedim kadin doldurdu gitti. Hamileyim rahatsizim diyemedim valla.

Benzer sıkıntıyı ben AVM lerde yaşıyodum bebek arabasıyla yürüyen merdivene binmeyin diyolar ama asansörler çakılı dolu oluyo
Olurda asansör boş gelirse çocuksuz evli insanlar sizden daha önce binip düğmeye basma gayretine giriyor zorla içeri girince de utanmadan asansöre bindiği gibi uzanıp bide bebeği sevmeye çalışıyor içten içe parçaladım kadını :)

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama herkese saygı duyma zorunluluğunuz var. Burada kalkıp da insan olun insan ne demek? Binmeyin öyleyse otobüse bu durumu da yaşamayın. Şuan işime servisle rahatça gidiyorum ama bir önceki iş yerimdeki durum şuydu; 40dk metrobüs+50dk tramway ve 30dk kadar dar yürüme mesafesi işe gidip gelmek işkence gibiydi ve kimse kusura bakmasın ayakta durma sorunu olmadığı ya da karnı aşırı büyük olmadığı sürece hamile diye yer veremezdim. Her bu şekilde olana yer verdiğimde 2 saat geliş 2saat de gidiş tamamen ayaktasın. Peki bu beni insan olmayan bir canlı türüne mi çeviriyor? Ne kadar hadsizce bir davranış.Ki benim bulunduğum şehirde neredeyse toplu taşımayı kullanan herkes de benim gibi bir durumda o yüzden gelip burda insanlara hakaret edici yazı yazmayın. İşe gidip gelecek kadar gücünüz varsa ayakta duracak kadar da olmalı. Yok diyorsanız da birisinden yer rica edin. Eminim buraya bu yazıyı yazmaktan daha kısa sürecektir.
Elbetteki karnı burnunda olana ,ayakta durmakta zorluk çeken yaşlıya, kucağında çocuğunu taşımaya çalışan kişilere, hasta olanlara ya da engellilere yer verilir ama her yaşlıya, her hamileye, her çocuklu kişiye yer verilir mi? Verilmezse bu terbiyesizlik midir? Ben çalışma zorunluluğumdan dışarı çıkmak zorunda olayım, geçinebilmek için o kadar yorulayım dışarda ama 50 yaşındaki teyze 12ye kadar uyuyup 1 saat önce dışarı gezmeye çıksın ve dönüşte yer vermediğim için bana kızgın kızgın baksın. Normal mi? Adaletli mi sizce?
Lütfen bu konuda yazı yazmak istiyorsanız bimere yazı yazın, belediyeye şikayette bulunun ya da Cumhurbaşkanına mektup adlı siteden (sorunlarınız iletilebiliyor) oradan iletin sorununuzu; toplu taşımaların kişi sayısını karşılamadığına dair güzel bir yazı ile ama buraya gelip insanlara hakaret etmeyin. Zira sorumlular halk değil yetersiz hizmet veren belediyelerdir!!
Ayrıca birilerine sizi düşünmediği için hakaret etmek isterseniz kocanız başta olmak üzere kocanız ve kocanızın kardeşini muhattap almanız tavsiyemdir
Sen ve senin gibi düşünen bir elin parmağını geçmeyecek kişiler konumu okusun diye açtım ve görüyorum ki amaca ulaşmış. Aynen devam edin, siz de bir gün aynı duruma düşersiniz nasıl olsa.

karnım burnumda değilken 3 aylık hamileyken bindiğim otobüste fenalaştım, bayılmak üzereyken oturttular beni. karnın büyüklüğü ile alakalı bir durum değil. tansiyon düşer şeker düşer miden bulanır. hamilelere ayrılmış koltuklar var ama kullanmak mümkün değil. arabam vardı, param vardı taksi kullandım bir daha binmedim diyelim toplu taşımaya ama maddi durumu olmayan insanlar ne yapsın? işe gitmek doktora gitmek zorunda olan hamileler?

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!

Kimse kimsenin göbeğini takip etmek zorunda değil ki, herkes kendi canının derdinde. Nazikçe yer istersiniz, delinin birine çatmadıkça kimse ters tepki vermez. Ben kim hamile, kim şişman, kim göbekli bunlardan asla anlamıyorum şahsen. Dikkat de etmiyorum. Gözlerinin önünde cinayet işlenirken işine gücüne bakıp tepki vermeyen insanların arasında böyle şeylere takılarak akıl sağlığınızı kaybedersiniz. Benim gittiğim mesafeler kısa mesafeler ama gününün 4 saatini yollarda geçiren insanlar da var. Siz 5 günde delirmişsiniz, yıllardır bu şekilde yolculuk edenler var. Evde çocuğuna ayıracağı 2 gram enerjiyi dönüş yolunda otururken toplayan anneler var. Bu insanlar gerçekten içlerinden gelmedikçe kimseye yer vermek zorunda değil diye düşünüyorum.

Özellikle otobüste dikkat edin erkekler kadınlrdanda beter genelde oturan erkekler oluyor bayanlar genelde ayakta ama hamile bayan görüpde ona yer vermeynlere çüş diyorum artk gerçi geçenlerde şahit oldum bi adam elinde bastonla otobuse bndi adam ayakta zor duruyor bir allahın kuluda yer vermedi şaşırmamak lazım o yüzdn

Evet yeri gelince namusçu olan bu adamcıklar karşımızda bacaklarını ayırıp birde pis pis sırıtarak yer vermeden oturmaya devam ediyorlar , bu adamları destekleyen güruh şortlu kadına atılan tekmeyi aynı sırıtışla karşılayan yozlaşmış çoğunluktur.

bende kilocuklar sadece gobek bolgesınde toplanmıs.. Goren hamıle sanabiliyor.. Hanı oyle bişi yokken yer vermeye kalkan amcalar abıler hanımlar teyzeler var... Cok aldırmayın bi arkadasın dedıgı gıbı yer isteyin olsun bitsin..

Şimdi öncelikle söyleyeyim,hamile gibi durmuyorsunuz,bebeğiniz de hayırlı olsun bu arada.
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil diye düşünüyorum ben.Herkesin değer yargısı farklıdır.Bana göre tabi bu benim pek takacağım bir şey değil.Sonuçta metrobüse falan biniyorsam bunu da göze almışım demektir.
Eğer en öne hamileler için ayrılan yere oturuyorlarsa da söyleyin,utanırlar belki.
He böyle söylüyorum ben yer vermiyor muyum,dedim ya ben pek sorun yapmıyorum ayakta kalmayı ,yer veriyorum ne kadar yorgun olsam da.
Sonuçta vıp minübüse binmiyoruz .
Hamileye de yer verdim,yaşlılara da ,güne giden teyzelere de,"oturmak istiyoyumm" diyen çocuğa da .
Yer veriyorum ama böyle bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum

Benim gobegim seninkinin iki kati :)
Okulda arkadaslara dolmusta falan yer vermiyor insanlar ne kaba diye dert yandim bir gun.
Sonrasinda toplanti oldu ogretmenler odasında. Ben gidene kadar her yer dolmuş.
Kalabalik bir okuluz, bilmeyenler de vardi hamileligimi ama bilenler cogunlukta.
Benim kendi arkadaşlarimdan bile kalkip da yer veren olmadi, evet dolmuş gibi riskli bir ortam degil ama ne bileyim, yedigimin ictigimin ayri gitmediği insanlar bunlar. Icerledim biraz. Ayakta dinledim toplantiyi.
Kendi arkadaslarim bile yer vermeyince yabanciya bir sey diyemiyorum artik.

Şimdi öncelikle söyleyeyim,hamile gibi durmuyorsunuz,bebeğiniz de hayırlı olsun bu arada.
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil diye düşünüyorum ben.Herkesin değer yargısı farklıdır.Bana göre tabi bu benim pek takacağım bir şey değil.Sonuçta metrobüse falan biniyorsam bunu da göze almışım demektir.
Eğer en öne hamileler için ayrılan yere oturuyorlarsa da söyleyin,utanırlar belki.
He böyle söylüyorum ben yer vermiyor muyum,dedim ya ben pek sorun yapmıyorum ayakta kalmayı ,yer veriyorum ne kadar yorgun olsam da.
Sonuçta vıp minübüse binmiyoruz .
Hamileye de yer verdim,yaşlılara da ,güne giden teyzelere de,"oturmak istiyoyumm" diyen çocuğa da .
Yer veriyorum ama böyle bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum
Normalde ben de boyle dusunuyorum ama hamilelikte durum biraz daha farkli oluyor.
Vucudun denge merkezi tamamen degistigi icin bazen duz yolda bile insan sendeleyebiliyor. Ya da benim basim falan cok dönüyor belki ondan oyle oluyorumdur. Dolmuş, otobus gibi ani hareket yapan araclar apacik tehlike arz ediyor hamile icin.
Bu gebeligimde yeni belli oluyor bebek daha, onceki zamanlarda hic yer veren olmadi . ama ilk kizimda 7 aylikken bile ayakta gelip gidiyordum.
Insan kendi icin degil de iste duserse falan bebege bir sey olmasin diye korkuyor.

Eki Görüntüle 1891060
cOK AHLAKSIZCA!!!
bence direk gidin afedersiniz yer verebilecek birisi varmi hamileyim derim
ki dedimde yani

Normalde ben de boyle dusunuyorum ama hamilelikte durum biraz daha farkli oluyor.
Vucudun denge merkezi tamamen degistigi icin bazen duz yolda bile insan sendeleyebiliyor. Ya da benim basim falan cok dönüyor belki ondan oyle oluyorumdur. Dolmuş, otobus gibi ani hareket yapan araclar apacik tehlike arz ediyor hamile icin.
Bu gebeligimde yeni belli oluyor bebek daha, onceki zamanlarda hic yer veren olmadi . ama ilk kizimda 7 aylikken bile ayakta gelip gidiyordum.
Insan kendi icin degil de iste duserse falan bebege bir sey olmasin diye korkuyor.
Tabi ki çok haklısınız ,eminim zordur hamile olmak,sonuçta bir canlı taşıyorsunuz :)
Dediğim gibi ben yer veriyorum keşke herkes yer verse,şark kurnazlığı yapmasa ama birine desek neden oraya oturdun,yer vermedin direk " sanane,zorunda mıyım "diyecek .O yüzden bir şey diyemiyorum.Lafa gelince ama en süper biziz .Biraz iki yüzlü bir toplumuz galiba

Bu sadece oturup oturmama meselesi değil. Hamilelerin, yaşlıların vb. hareketleri kısıtlıdır, refleksleri zayıflamıştır. Otobüs ani bir fren yapsa, hamile kadının yere kapaklanma ihtimali daha yüksek, yere düşüp ciddi darbe alma ihtimali de var. Tüm bu şartlar altında hala daha "Yer vermek zorunda diilim, göze alıp binmiştirrr, kocası düşünmüyossa ben hiç düşünmem" diyebilecek bencillikte insanlar varsa zaten ona artık "Bravo" denir, vicdanlar alkışlanır.

Sen ve senin gibi düşünen bir elin parmağını geçmeyecek kişiler konumu okusun diye açtım ve görüyorum ki amaca ulaşmış. Aynen devam edin, siz de bir gün aynı duruma düşersiniz nasıl olsa.
Birincisi sizinle tanıştığımı hatırlamıyorum "siz" diye konuşmanıza devam edin lütfen ve ne yazık ki yazınız amacınıza pek ulaşmadı çünkü benim düşüncelerimi sizin ettiğiniz hakaretler değiştirmiyor. Yazınızın bir amacı olduğunu da düşünmüyorum hakaretten ve insanları yersiz bir konuma koymaktan başka.
Yukarıda da belirttiğim gibi elbetteki gerektiği yerde yer veririm ama herkese vermem. Ne yazık ki ülkemizde hamileyse (ayakta durmasını engellemeyecek karnı ile) , yaşlı ise (saedece yaşı ilerlemiş aşırı kilosu ya da ayakta durmakta zorluk çekme durumu yoksa), çocuklu ise (çocuğunu kucağın indirse durabilecek 6-7 yaşlarında ama ısrarla kucağında tutuyorsa) herkesin ona yer verme zorunluluğu olduğunu vermezlerse de hakaret etmenin hakkı olduğunu düşünen çok insan var ama bu sadece bu kişilerin egosundan ibaret! Her yaşlıya, her hamileye ya da her çocukluya yer verilmez ayakta durmakta zorlanan kişiye verilir ve yer vermek için de yaşlı çocuklu ya da hamile tanımlarına uyması da gerekmez. Bu toplumsal kuralın oluşma nedeni şudur ki; "ayakta durmakta zorluk çekmek" bu zorluğu çeken kişilerin oran olarak büyük kısmının yaşlı, çocuklu ya da hamile bayanlar tarafından oluşması, bu kişilere karşı bu algıyı oluşturmuştur. Bu nedenle özellikle bu kişilere dikkat edilmekle beraber "ayakta durmakta zorluk" olmadığı durumda yer verilmesi şart değildir. Elbetteki saygıdan ya da görece daha dinç olduğunu düşünen yer verebilir ama bu herkesin verme zorunluluğu olduğu manasını taşımaz. Eğer ki görünüm olarak "ayakta durma zorluğu" çekmiyor gibi duruyor fakat içten içe bu sizi fazlası ile zorluyorsa yine görece daha iyi durumda olduğunu düşündüğünüz birisinden yer rica edebilirsiniz ki Türk toplumu bu konuda oldukça yardımseverdir(duyarlıdır).
Yukarıda saydığım hiç bir duruma girmiyorsanız da yer verilmediği için sosyal platformlarda kendinizi yırtmanıza hiç mi hiç gerek yok. Eğer ki sorun ayakta durmak ise ki bu da olabilir ("Ayakta durma zorluğu" çekilmeden de oturma isteği olabilir). Bu durumda birilerine hakaret fazlasıyla yersizdir. Yine yukarıda belirttiğim gibi YETKİLİ makamlara toplu taşımalardaki yerlerin şehirin nüfusuna oranla az olduğu ile ilgili şikayette bulunmalı rahatsızlığınızı bildirmelisiz.
Fazlası ile uzun ve açıklayıcı yazmamın sebebi o kadar uzun ve karşı görüşümü belirttiğim mesajıma gereksizce bir cevp vermenizdir. Bu defa beni dhaa iyi anlayacağınızı umuyorum.

Back
X