• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

İnsanlar birine yardım etmeyi, incelik yapmayı, görgülü olmayı enayilik olarak görüyorlar çünkü bu ülkede. O sebepten.
Tespitiniz çok doğru,uzun zamandır anlatmaya çalıştığımı siz özetlediniz.

Vallaha bazen belli olmuyo ya, seninki tam belli degil yani ben emin olamam. Ve yer verince, hamile degilde kilodansa diye uzuluyoda insan, o yuzden emin olmazsam kalkmam yanlis anlasilmasin diye.. Ama tabi herkesin oyle dusundugunu sanmiyorum, artik cogu insan takmiyor

İstanbul'da boyle ... İzmir'in yerlisi,oranın kültürünü alanlar çok yardimseverdir

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
karnın yeni yeni büyümeye başlamış.
benim karnım 9 aylık olduğunda falan da çok büyük değildi. dolayısıyla ne otobuste yer verirlerdi ne de işte . kilo da almıyordum öyle çok çok. hamile olduğum anlaşılmıyordu. aman dikkat et tacizci macizci o ne be. hastaneye vs arabanızla gidin. eşine de söyle böyle böyle oldu diye. bi daha seni otobuse daha az bindirir. hani binilmez diye bi şey yok da . işte bulunduğunuz yerden ya da semtten mi kaynaklanıyor ya da o gün mü denk geldi tacizciler vs ler . yani ben hiç denk gelmedim mesela . Allah korusun

metroyu kullanan biri olarak hamile kaldığımda ne yaparım diye kara kara düşünüyorum. kesinlikle kimsenin kimseye saygısı kalmamış. hamileymiş yaşlıymış çocukluymuş kimsenin umrunda değil. metroya biniyorum herkes inmiş bilirsiniz inenlere öncelik verilir. neyse kenardan giriyordum adam 45 yaşlarında bilerek yanaştı ve omuz attı. adama kızdım adam indiği gibi geri geldi ve üzerime yürüdü nerdeyse beni dövecekti ve noldu kimse kımıldamadı bile. sonumuz hiç iyi değil malesef

Bu ne ya tam bi ergenle karşı karşıyayım :deli:
offf senin gözüne perde inmiş ya nickin shezofrenken "ldkjgldfkg" random gülüşü alakasız bir konuda saçma demen bana saçma geldi anlatabiliyor muyum insan once bi kendine bakar başkasına agzını açmadan once hiç işin mi yok sanane hahaha diye de gülerim flkjfkjflj diye de

Gayette belli hamile oldugunuz.Ben yirmi yaslarda iken bir bayani hamile sanip yer verdim.Hamilesiniz galiba buyrun oturun dedim.Dedigim bayan evli olmayan genç biraz tombul bir bayan çikti.çok mahcup oldum.Bana hic bisey demedi ama inceledim bayani ve cok utandim.

yaşlı ve hamilelere ayrılan yerde oturandan direk yer isteyebilirsin, vermek zorundalar, yiyosa vermesinler.

1.5 saat metrobüs de ayak da gidip geliyorum tahmin edersiniz ki canım çıkıyor akşam 8 de evde olup ondan sonra yemek çamaşır bulaşık vs devam ediyor işim. Olur ya yer bulmussam ilk zamanlar herkese yer veren ben artık vermiyorum. Benim de gebelik dönemim olursa ya çalışmam ya da yine kenara geçip ayak da gidip gelirim. O bacaklarını ayırarak oturan insanlar gün içerisinde kaç kiloluk malları sırtında taşıyıp popolarini sandalyeye dahi koyamiyorlar .Tonlarca mal indirip evine giderken hamile de olsam bana yer vermelerini bekleyemem...

bekarken amelıyat olmustum doktora kontrole gıdıyordum cok fazla taksı bekledım gelmedı mecbur gelen otobuse bındım
kadının tekı resmen donsuz kıcını bana dayayıp durdu
hem amelıyat yerım zonkluyor hem resmen bana totosunu dayamıs destek alıyor
kac kere yanında uzaklastım kac kere hanfendı bıraz dıkkat edın dedım ama ısrarla totosunu bana dayadı
camasırsız oldugunu hıssedebılecegım kadar

yanı hem tum gucumden beslendı hem tacız ettı hemde amelıyatlı halımde 1 gramlık enerjımı aldı gerızekalı kadın bu sebeple hemen ınmek zorunda kaldım
aklıma geldıkce kusasım gelıyor

Yorgunluktan bayilsamda hanile yasli ve cocuklulara yer vermeyi seve seve yaparim... boyle insanlar ne yazik ki var birde bahaneleri su: ben yorgunum binmeseydin otobuse... vicdan kalmamis...

Evlendikten sonra otobusle bir yerlere gittigim sayilidir ama ogrenciyken cok kullanirdim otobusu. Ayakta okula gitmisligim sayilidir. Bizim memlekette hic boyle bir sey icin sikayet etmedim duymadım da cok sukur. Yasliya bayana yer verdi hep erkekler. Hatta bi keresinde yasli bi amca kalkip yerini verdi olur mu hic dedim. Yani belki yolda gecirilen zaman arttikca insanlar ayakta kalmayi goze alamiyor olabilir( gerci bizin okula gidene kadar yarim saat sürüyordu. )Belki de bencil bir nesil yetisiyor...bilemiyorum. ama siz hamilesiniz birinden rica edip yerine oturun. Cunku hamileyken uzun sure ayakta kalmak perisan ediyor insani. Isteyenin bir yuzu kara vermeyenin iki yuzu...

Yorumlari daha okumadim ama aslinda taksi tutup gidip gelseydin ilk gun kocan masraf olmasın diye arabayi ister miydi abisinden acaba ??

Öffff anlatamıyorum ya, ben yer veriyorum ama kimse mecbur DEĞİL.Bu kadar basit,yer veren kişilerin hepsi müthiş vicdanlı,hayırlı kişiler mi hanımefendi??

Aynen ya yer veren vicdanlı, yer vermeyense vicdansiz, ahlaksız, hatta şerefsiz ilan edilmiş bazı üyeler tarafından.

Ceyzin hamile olduğu gayet de belli fotoğraftan bence. Ben olsam yer verirdim diger tüm hamilelere, kucaginda bebeği olanlara, yaşlılara, çoğu yaşlı olmayan teyzelere yer verdiğim gibi. Ama bu zorunlu degil tabiki ve de farkettiysem tabi. Genel olarak kulaklıkla müzik dinleyerek dışarıyi seyrederim dolayısıyla da girmeyip yer vermedigimde cok olur.

Simdi ben yer (gormeyip ya da midem kusacak kadar bulandiginda) vermedigimde ahlaksız, vicdansiz oluyorum, karisini gün aşırı döven ama diğer kadinlara hep kibar davranip otobüste falan da yer veren komşumuz vicdanlı mi oluyor :)) bu örnek alakasiz gibi duruyor ama demek istediğim insanlik, ahlak vs otobüste yer vermekle ölçülmez ki. Bazı arkadaşlar yorumlarinda ne kadar abartmis.

Esinizin kocasi bile size aciyip arabayi birakmamis kaldiki otobuste tanimadiginiz insanlardanmi yer bekliyosunuz !! Uzgunum ama Herkes kendini dusunuyir bu hayatta

Artık insanlık kalmamış çünkü. Toplu taşıma istanbulda işkencedir, metrobüsü bilen bilir. Her gün metrobüs kullanmak durumundayım işe gidip gelirken. Daha 4 aylık hamileyim ancak karnım erken büyüdü, bol bile giysem kabak gibi ortada bir göbeğim var. Genellikle yer veriliyor. Ama akşam saatleri insanlar daha bir huysuzlaşıyor bakıp kafasını camdan dışarı çeviren var. Otobüs doldukça sıkıştırıyorlar ve karnım sıkışacak diye korkuyorum, mecbur üzerime gelen insanları dirseklemeye başlıyorum.

Durumumu fark edip bir gençten yer vermesini rica etmişlerdi bir keresinde. Ben niye kalkıyorum başkası kalksın diye bir cevap verdi güldüm geçtim. Etraftakiler yaşlı çocuklu insanlardı en kalkması gereken oydu, ama ne diyelim totosu ağırmış herhalde ! O utanmadı ama amcanın biri yer verdi sonra.

Başka bir olay da kimse yer vermediğinde biri kalkıyordu, oraya yöneldim, teyzenin biri(ki çok yaşlı değildi aslında) tam ben otururken çantasını popomun altına atıverdi. Ben de ne oluyor diye kalktım, baktı aaa hamile miydin sen dedi. Eh evet dedim, neyse artık dedi ve geçti oraya oturdu. Bunun üzerine bi kızcağız durumu farketti bana yer verdi, daha kız yarım kalkmıştı ki o teyzemizin arkadaşı kız kalkmadan totosunu yerleştirdi oraya ve ben yine ayakta kaldım. Kız, ben bayan hamile diye yer verdim diye diretmesine rağmen teyze oralı olmadı kafasını çevirdi. En sonunda orada başka bir adam vardı dayanamadı gel sen otur kardeşim çabuk otur hemen kapıyorlar dedi. Hemcinslerimiz bile empati kuramazken erkeklerin halden anlamasını bekleyemiyorum bazen.

Bunların yanında sırf bizi savunmak için kavgaya bile karışanlar da var, onlar çok nadir kalmışlar artık, keşke hep öyle insanlar olsa.

Hamile olanlara kesinlikle yer verilmeli diye düşünüyorum. Hamilelik doğal süreç olabilir ama dikkat edilmesi gereken farklı bir süreç.
O otobüste oturan her insan deli gibi yorgun ve hasta değildir kesinlikle.

Esinizin kocasi bile size aciyip arabayi birakmamis kaldiki otobuste tanimadiginiz insanlardanmi yer bekliyosunuz !! Uzgunum ama Herkes kendini dusunuyir bu hayatta
toplu taşıma aracı kullanıyor musun?

Back
X