bu konu çok canımı sıkıyor bu kız neyappsın? kendini öldürmeyi bile denedi

ertesi

Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
40
0
16
Adana
meraba kadınlar klubu hanımları sızınle bır konu paylasacam

bizım komsunun kızı babasının esınden kucuklugunde cok zarar gormus dayak yemıs.
babasıylada yaklasık 3 4 aydır konusmuyormus.

annesının bırlıkte yasadıgı bırı var ve hıc ıyı gecınemıyorlar kız okula gıdıyor 17 yasında kızı hergun evden kovuyorlar babamda evıne almaz dıyor almazda tipinde meymenet yok herifin . bu kız okula gidiyor cebınde 5 kurus parası yok tahmın edıyoruzkı bu adamın maaşından para kesılerek nafaka parası olarak yatırılıyor kızı hergun evden kovuyor kızdan bırgun anneanne bırgun teyze de anne bırlıkte yasadıgı adam yuzunden annesı ve kardesıylede konusmuyor bu kız neyapmalı dava acamaz yası kucuk ? fıkır verın hergun agladıgını duyuyorum yada bu kız kotu yola dusmesınde neyapsın ?

Polise gitse...
Kadın Sığınma Evleri'ne yerleştirirler belki...
Bilemedim... Allahım yardımcısı olsun inşallah!

Eğer teyzesinde ve anneannesinde üniversiteyi kazanana kadar kalamayacaksa, bulunduğu ilin çocuk esirgeme kurumuna başvursun. Ailesinin istemediğini, gidecek yeri olmadığını söylesin. Üniversiteyi kazanana kadar kalır. Daha sonra da devlet yurduna yerleşir.

Babasına dava açılabilir eğer nafaka almıyorsa. Bahsetmişsiniz gerçi ama o kısmı anlamadım. Çocuk esirgemeye giderse alabilir mi bilmiyorum. Alamasa bile üniversiteye başladığında Babası nafaka ödemek zorunda. Hatta çalışıyorsa annesi de ödemek zorunda kalır.

Ayrıca dava açamaz demişsin ama yaşla bir alakası yok sanırım emin değilim tabi. Gidip baroya başvurursa yardımcı olurlar diye biliyorum. Dilekçe verirse oraya -geliri olmadığı için- hemen avukat verirler. Adliyede yetkililer yönlendiriyorlar zaten.

Bu arada inanılmaz üzüldüm kızın durumuna. Sahip çıkma ihtimaliniz varsa sakın yalnız bırakmayın. En azından gözünüz üzerinde olsun ki yanlış yollara, insanlara bulaşmasın.

Ne biçim aileler var. İnsan bile denmez böylelerine. Allah bu canilere vicdan versin.

Son düzenleme:
Kızın kendini öldürmeyi bile denediğini nerden biliyorsunuz ki..

Çok zor bir durum..Allah yardımcısı olsun..

Bence de polise gitsin..Aklıma başka bir çözüm gelmiyor maalesef...

Bakmayacakları çocuğu yapanlara sinir oluyorum.
Madem bakmaya yüzün yok, o zaman yapma arkadaş!

Kıza da çok üzüldüm yaa.. Allah kötü yola düşmekten korusun..

Allah korusun öyle bişey olsa bu seferde meymenetsiz babası namus bekçisi kesilir..

Offf Allah yardımcısı olsun..

konuyu erken açtın canım,kız kötü yola düştükten sonra açsaydın hepimiz kızı kınar eleştirirdik ama öncesi için yapılabilecek bişey yok maalesef...

Onunla konuşun, arkadaşlığınızı ilerletin, dayanma gücü olun derim.
Şu anda yapabileceğiniz budnan fazlası gibi görünmüyor.
Derslerine asılmasını, başarılı olmasını sağlayın.
Katlanacağı bir yıl daha...
Daha sonra eğer üniversite de kazanırsa, çeşitli kurumlara başvurarak bursunu alır.
Kimseye tamah etmeden, kendi hayatını emin adımlarla kurmaya başlar.
Onu bu yollarla teşvik edin, maneviyatını eksik tutmayın ki dediğiniz gibi yanlış yollara sapmasın.
Kendisini sevecek, değer verecek insanlara ihtiyacı vardır kızcağınızın...

yanlış evlılıklerın çilesini malesef kı cocuklar cekıyor .

herkes bı tarafa dagılmıs kendı hayatını yasıyor

ama kımse 17 yasında kı kızı dusunmuyor .

yazık gercekten cok uzucu .

Rabbım o kıza yardım etsın .koruyup kollayanı olması

gereken bı yasta .henuz cok kucuk ve cok yanlıs hayatlara

yonelebılır .keske elımızden bırsey gelse

kadın sıgınma evlerıne fılan basvuramazmısınız ?

bence sosyal hizmetlere başvursun kız.. eğer ayrılmış anne baba çocuğuna bakamıyorsa devlette bunu onaylarsa çocuk esirgeme kurumlarına alınıyorlar.. gerçi yaşı da 17 miş 18 ine bişey kalmamış.. o yüzden kadın sığınma evlerine de başvurabilir..

Öncelikle ilk iş bu kızı yetiştirme yurduna yerleştirmek
Üniversiteyi kazanınca devlet yurduna yerleştirecekler ve burs bağlayacaklar
Ondan sonra devlet memurluk hakkını veriyor memur olur hayatını kurtarır
Ki zaten liseyi orda bitirirse de var böyle bir hakkı
Bence bu ailenin içinde kalmaktansa bu şansı kaçırmasın asla.

Sosyal hizmetlere gitsin
olmadı kaymakamlığa gitsin
burs da verirler yurda da alırlar
o aileden birilerinde kalmaktan iyidir

çok özür dileyerek yazıyorum anne baba uçkur davasına düşünce çocuğu kimin gözü görür ki.her 2 tarafta kendine bir dünya çizmiş bu sınırlar içinde önceki hayatlarının parçası olan kızları yok.ne kadar rezil bir durum.Allah ıslah etsin o anne babayı.

bencede arkadaşların dediği gibi kız bir şekilde kendini koruyacak bir kurumun kanatları altına girmeli.yoksa tam ergenlik çağında Allah muhafaza birine inanır ailesinden görmediği koruyuculuğu karşısına çıkan kötü niyetli insanlarda bulacağını zanneder.başına bir iş gelmeden önlem alınması lazım.bi şekilde ona ön ayak olup ne yapabileceği konusunda yardımcı olmalısınız.çok üzüldüm açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…