Bu konuda düşüncenizi benimle paylaşırmısınız?

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
Arkadaşlar annem ve babama çok kırgınım, çok kızgınım. Kırgın olduğum konunun ne olduğunu paylaşmak istemiyorum sadece gerçekten beni yarı yolda bıraktıkları için çok ağladım, üzüldüm onlara belli etmeden. Ama okadar kırgınım ki onlarla artık konuşmak bile istemiyorum. Bu artık son oldu, çok oldu, tamamen düştüler gözümden.

İçimden gelen herşeyi onlara söylemelimiyim? Kesinlikle haklı olduğum bir konu ama yinede haklı olsamda anne baba kalbi kırmak günah diye susuyorum şu ana kadar ama içimden geçenleri yüzlerine kusmak istiyorum. Hala bir yanım onları üzmek istemiyor, günaha girmek istemiyorum, Allahın gücüne gitmesin diye susmalımıyım yoksa ne pahasına olursa olsun kendi kendime ağlayıp, sinirlenip, üzülüp kafamda hecelediğim herşeyi yüzlerine söyleyip uzaklaşmalımıyım?

Sizin düşünceniz ne bu konuda? Kesinlikle herşeyi demek istiyorum ama günaha girmekten korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Zamana ihtiyacınız var. Hemen bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Biraz zaman verin kendinize. Sakinleşin.. sonra düşünün ne yapacağınızı. Uygun bir dille sakince kendinizi ifade edersiniz. Şuna şuna kırıldım. Yalnız bıraktınız beni. Yanımda hissedemedim sizi dersiniz. Bazen onlar büyük olsa da biz olgun davranmak zorunda kalıyoruz. Yine de aklı selim davranmaya çalışın haklı ve kızgın da olsanız.

Anne baba hakkı olduğu kadar evlat hakkı da vardır. Haksızlığa uğrayıp, uğratana hesap sormak ne zamandan beri günah? Üzüleceklerse yaptıklarına üzülsünler işittiklerine değil. Bence.. Asıl konuyu bilmesem de :)

Arkadaşlar annem ve babama çok kırgınım, çok kızgınım. Kırgın olduğum konunun ne olduğunu paylaşmak istemiyorum sadece gerçekten beni yarı yolda bıraktıkları için çok ağladım, üzüldüm onlara belli etmeden. Ama okadar kırgınım ki onlarla artık konuşmak bile istemiyorum. Bu artık son oldu, çok oldu, tamamen düştüler gözümden.

İçimden gelen herşeyi onlara söylemelimiyim? Kesinlikle haklı olduğum bir konu ama yinede haklı olsamda anne baba kalbi kırmak günah diye susuyorum şu ana kadar ama içimden geçenleri yüzlerine kusmak istiyorum. Hala bir yanım onları üzmek istemiyor, günaha girmek istemiyorum, Allahın gücüne gitmesin diye susmalımıyım yoksa ne pahasına olursa olsun kendi kendime ağlayıp, sinirlenip, üzülüp kafamda hecelediğim herşeyi yüzlerine söyleyip uzaklaşmalımıyım?

Sizin düşünceniz ne bu konuda? Kesinlikle herşeyi demek istiyorum ama günaha girmekten korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Sinirle hareket etmeyin, ve konu nedir sebep nedir bunlari bilmeden saglikli bir yorum yapamayiz ki

Konuyu bilmediğim için net bir şekilde yorum yapamıyorum fakat sonrasında pişman olacağınız şeyleri söylemekten kaçının. Onlarla oturup konuşun, saygı çerçevesinde tüm hissettiklerinizi söyleyin. İçinizde tutmanız iyi olmaz

Bence hemen hareket etmeyin. Su anda cok kirgin ve muhtemelen öfkelisiniz. Önce kendinize biraz zaman verin. Zamani gelince sakin bir sekilde kendinizi daha net ifade edersiniz. Büyük ihtimalle dediklerinizi ilk kabul etmeyecekler. Buna da hazirlikli olun

Bende babamla konuşmuyorum yaptığı büyük yanlıştan sonra özür dilememi gidip elini öpmemi istedi. Dilememm! Babamda olsa haklıysam özür dilememm. Dilemedim şimdi silmiş istemiyormuş beni 🤣. Benden önemli değil inan. Çocukluğumu da yaşatmadı gençliğimi de beni sevsin diye neler yaptım görmezden geldi inan değmiyor. Bazı aileler böyle gerekirse konuşma. Kendimi düşünmeye başladığımdan beri daha iyi hissediyorum. Daha güçlüyüm. Daha inançlı. O yüzden haklıyken kimseden özür falan dileyip çekilme. Hesabını da sor

Ne yaptilar ki.Yani bosanma falan var da yaninizda mi olmadılar?

Konuyu yazmadan insanlar nasıl fikir versinki?
Hee tmm anadır babadır affet der gecer en fazla.İs görür mü😃

Anlamadikki sorun ne yuz soru sormussunuz bildek deriz gunah veya degil

Bence ,sakin bir şekilde hissettiklerini anlat çünkü sustukça içindeki ses daha gür çıkacak..bir söz var..sabırdan sonra söylenen söz ağır olur...sende şimdi konuşmazsan ileride daha kırıcı olabilirsin ama olay taze ise en azından birkaç gün sonra konuş.

emın ol suçlu sen olursun

haklıyken haksız olma , benım annem bana öyle bir haksızlık yaptı ki bütün kalbimle onu allaha havale ettim ,
çünkü haklıyım biliyorum ,

bana yaşattıgı duygunun aynısını yaşadı annem , bende onun gibi dışarıdan izledim ,

madem allahtan korkuyorsun ozaman ona bırak ,:dua:

işte toplum olarak sorunumuz

ben zaten haklıyım da şöyle mi yapayım böyle mi yapayım

sen senin haklı olduğunu onlar da kendilerinin haklı olduğunu düşünüyor

öncelikle konuyu anlat genel geçer değerlendirelim belki düşündüğün kadar haklı değilsin

diyelim ki haklısın o zaman da bunun günahı ne

kim haklı ise o hakkını savunur, anne baba dedi diye körü körüne bir şeye bağlı kalınmaz ki

bu da dini yanlış yorumlayıp o yanlış yoruma da kesin doğru muamelesi yapmak

öncelikle ben kesin haklıyım modundan çıkın

ben ne dedim onlar ne dedi

ben ne düşündüm de böyle dedim acaba onlar ne düşündü

onlar genelde olaylara şu pencereden bakar böyle düşünmeleri olağan mı değil mi bir tartın

Arkadasım bir konu açıyorsun içeriği bilmeden ne yorum yapıcaz söyleyemm yazamam ne....madem açıyorsun içeriği yaz yoksa konu açmayın nereden bileceğiz müneccim değiliz.. Birde konu açtıktan sonra o kadar yorum yapan insanlara cevap vermemeniz saygısızlık insanlar zaman ayırıp derdinize çare arıyor ama siz yazıp gidip mışıl mışıl uyuyorsunu,z

Back
X