- 27 Aralık 2016
- 1.909
- 3.121
- 53
- 28
- Konu Sahibi withoutyou
-
Ne geci yahu? İnsanlar uzmanlıklarını okuyor 30 küür yaşında hayata atılıyor. Ama hukuk okuyup ne yapacaksın? Derslerini yüksek tut okulda kal, veya memur ol. O kadar çok hukuk mezunu var ki hukuk okumanın da bir anlamı kalmadı
Ben hukuk okumak istediğimden eminim de yine de garanti olsun diye bu bölümdeyken hazırlanacağım zaten
Ama üniversitede okumadığın halde 3 sene kazanamamışsın, şimdi ise hem dersler hem üniversite hazırlık. Bence hukuk konusunda hırs yapmışsın. İnsanın hayallerinin peşinden gitmesi güzel ama bazen elimizdekilerle mutlu olmalıyız yoksa boşuna kendimizi yıpratırız. Yapma demiyorum, ama çok da ümitlenme.
Okurken hukuğa hazırlanmak olur mu bilmem ikisi birarada...Lütfen umut kırıcı bir şeyler söylemeyin. Desteğe çok ihtiyacım var.
Dün burada bir konu açmıştım Uluslararası İlişkiler okuyup Hukuk bölümüne geçiş yapmak istediğime dair. Ama bunun çok zor olduğunu biliyorum. Çocukluğumdan beri hayalim Hukuk okumak. Ama 3 senedir kazanamadım, bunu da panikten yapamadım. Normalde aşırı sakin bir insanımdır ama sınavda matematik kısmında nedense heyecanlandım. Artık bunu attım üzerimden. Şimdi size soracağım şu. Ben son kez şansımı denemek istiyorum. Uİ 1.sınıfı okurken derslerimi aksatmamak kaydıyla kimseye söylemeden sınava hazırlanıp girmeyi düşünüyorum. Kazanırsam duyururum, kazanamazsam hiçbir şey olmamış gibi devam ederim bölümüme diyorum. Sizce nasıl olur? Bu yaptığım mantıklı mı? Çünkü biliyorum ki aslında olmak istediğim yer orası. Mutlu olabileceğim yer orası.
Bir de ben 20 yaşındayım. Seneye 21 olacağım. Seneye kazansam 21 yaşında başlamış olacağım. Aslında geç değil ama üniversiteye giden arkadaşlarımı görünce sanki bana geç olacakmış gibi geliyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
bu sene üniversiteye kayıt olduğun halde seneye sınava girersen puanın kırılacak. bu yüzden kazanma ihtimalin düşük. gerçekten çok iyi bir şey yapmalısın ki puanın kırılmasına rağmen girebilesin.
Okurken hukuğa hazırlanmak olur mu bilmem ikisi birarada...
Bence bu senede dene..tercih yapma gelmiyorsa sıkı çalış olur bence..yaşın geç değil tam ideal..mesleğe erken başlayınca inanki ödül vermiuorlar.başarilar
İnsablar umrunda olmasın.mutlu olmadığın bölüme gitme.uluslar arası ilişkiler omuyup iş bulmakta çok zor bu da ayrı konuLütfen umut kırıcı bir şeyler söylemeyin. Desteğe çok ihtiyacım var.
Dün burada bir konu açmıştım Uluslararası İlişkiler okuyup Hukuk bölümüne geçiş yapmak istediğime dair. Ama bunun çok zor olduğunu biliyorum. Çocukluğumdan beri hayalim Hukuk okumak. Ama 3 senedir kazanamadım, bunu da panikten yapamadım. Normalde aşırı sakin bir insanımdır ama sınavda matematik kısmında nedense heyecanlandım. Artık bunu attım üzerimden. Şimdi size soracağım şu. Ben son kez şansımı denemek istiyorum. Uİ 1.sınıfı okurken derslerimi aksatmamak kaydıyla kimseye söylemeden sınava hazırlanıp girmeyi düşünüyorum. Kazanırsam duyururum, kazanamazsam hiçbir şey olmamış gibi devam ederim bölümüme diyorum. Sizce nasıl olur? Bu yaptığım mantıklı mı? Çünkü biliyorum ki aslında olmak istediğim yer orası. Mutlu olabileceğim yer orası.
Bir de ben 20 yaşındayım. Seneye 21 olacağım. Seneye kazansam 21 yaşında başlamış olacağım. Aslında geç değil ama üniversiteye giden arkadaşlarımı görünce sanki bana geç olacakmış gibi geliyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
Benim kuzenim öğretmen 9. Senesinde psikiyatriden yardım alarak atandı..sinav stresi için.tavsiye ederimAslında dediğim gibi 3 senedir evdeyim ve bu sene baya iyi hazırlanmıştım. Denemelerim falan sınav sonucumdan çok çok daha iyiydi. Sınav heyecanıyla mahvettim her şeyi
Benim kuzenim öğretmen 9. Senesinde psikiyatriden yardım alarak atandı..sinav stresi için.tavsiye ederim
Bence yapabilirsin. Nedeni ise şu; Üni sınavlarına hazırlanırken kazanmanın stresine hep aşırı derecede giriyoruz ve Üni hayaliyle eğitim sistemimizin sonucu olarak hayatımıza sınav süresiyle yön vermek zorunda kalıyoruz. Bu sınavlara aşırı baskı altında ve kaygıyla giriyoruz.
Şimdi sen kazanmışsın ve bu zaten istemesende bir rahatlama ve kazanamasamda okuduğum bir bölüm var zaten psikolojisine sebep olacak. Yani daha önceki heyecanın minimum olacak sınavda. Bence kimin ne dediğine takılma inan zaten halihazırda bir bölüm okumanın verdiği rahatlıkla kaygıların da azalmış olduğundan, iyi hazırlanırsan kazanırsın bence ve -Marshmellow- demişti dersin
Sınava girmekten vazgeçmeyin kesinlikle. Hem okuyorken zihin çok daha rahat oluyor, eminim daha başarılı olacaksınız. Hayatta zor olmayan hiçbir şey yok. Umarım bu zorluk size başarı getirir. Ve umarım mutlu olabileceğiniz bir mesleğiniz olur.Önce yatay geçiş için şansımı deneyeceğim eğer olmazsa bir kez daha sınava girerim belki. Son kararım bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?