Bu kötü dönem geçecek mi?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba,
Son zamanlarda aksilikler peşimi bırakmıyor. 4 aylık hamileyim etrafımdaki hamile arladaşlarımın hallerini görünce kendime üzülüp acımaya başladım.İlk dönemlerim zor geçti mide bulantılarım vesaire sonra eşimin odunluğu sürekli kavga etmelerimiz (hamilelik hormonlariyla ilgili degil esim surekli kavga cikarmaya basladi ve hayati zehir etti bana) 2 hafta önce de evimize hırsız girmesi arabamızın çalınması. Bunun üzerine eşim bunalıma girdi zaten beni görmeyen insan hayalet oldum gözünde. Bu şehir de yanlızım bunca zorlukla başetmeye çalışırken bunların başıma gelmesi iyice hırpaladı beni. Bu hamilelik dönemimi hiç iyi hatırlayamayacağım. Bir gün sıkıntı ve üzüntüden ölücem diye korluyorum. Sanki hic gecmeyecek gibi her şeyden soğudum hic bir sey yapasım gelmiyor. Evlendiğime bile pişmanım neredeyse. Bu zamanla atlatılır mı yoksa bu böyle iplik söküğü gibi devam edecek mi?

Sen doğumdan sonra ilk 3 ayı yasa gör ...bu günleri özlemle yadedersin

Bu günlerim o kadar kolay değil doğumdan sonra problem genelde lohusalık ve yorgunluk oluyor bu yaşadıklarıma yercih ederim hiç degilse gecici.

Gecmeyen birsey yok.. gececek belki baska bi yol cizeceksin kendine ama gececek illaki

Biraz ailenin yanına git hava al

Çalışıyorum her fırsatta gitmeye çalışıyorum ama o da çok olmuyor haftasonu 1.5 gün iznim var esimin de benim de ail ayni sehirde ve iki tarafa da gittigimiz icin hic doya doya ailemle kalamiyorum.

Bu günlerim o kadar kolay değil doğumdan sonra problem genelde lohusalık ve yorgunluk oluyor bu yaşadıklarıma yercih ederim hiç degilse gecici.
İşte şu andaki gibi o zamanda geçici olduğunu anlayamiyor,göremiyor insan.....ne olmuş,esin ne demiş duyma bile sadece kendine bak,bebeğin de sende iyi olursunuz o zaman....İnan bana herşey geçiyor.

İşte şu andaki gibi o zamanda geçici olduğunu anlayamiyor,göremiyor insan.....ne olmuş,esin ne demiş duyma bile sadece kendine bak,bebeğin de sende iyi olursunuz o zaman....İnan bana herşey geçiyor.

Duyma demekle olsa bir eşim var şu an hayatımda insan boyle bir yerde boyle bir zamanda tutunacak dal arıyor. Benim eşim bırak tutunacak dalı hayatıma bir tekme de o atıyor herkes sanki kader her şey herles kötülüğüm için uğraşıyor gibi.

Bu dönemin geçip geçmemesi eşinize bağlı..
Hırsız siz değilsiniz evet araba gitmiş veya bir kaç değerli eşyalarınız ya hırsız size bir şey yapsaydı zarar verseydi. O zaman sizi yine görmezden mi gelecekti? Bence eşinizle sakince konuyu konuşun düşünün nasıl anlar diye yol bulun. Zaten kaç aylık hamilesiniz bilmiyorum ama 7 ay sonra daha duygusal bir dönem yaşayacaksınız.
İnşallah kendinizi bir an önce iyi hissedersiniz. Bebeğinizi sağ salim kucağınıza alın.

bu stresinizle huysuz ağlak bir çocuğunuzz olacağını da belirteyim ,anne ne yaşarsa çocukta öle oluyor.birgün buraya yazarsın

Medusa, hormon etkisiyle belki eşinin duygularına karşı empati yeteneğin azalmıştır. Elbette senin hissettiklerinde geçecek ama evde mutsuz bir eş varken bu çok zor değil mi?

Biraz daha gayret gösterip ben değil de sen desen eşine, onu iç dünyasından çıkartsan ve duygularını paylaşsan daha kolay bir hayatın olabilir. 1-2 günlüğüne ve zoraki değil, gayet samimi ve onun duygularına ulaşana kadar bu çabayı göster bence.

çok üst üste denk gelmiş. ondan bunalmışsınız. hava değişimi iyi gelebilir. merak etmeyin düzelir. eşiniz için de aslında erkekler daha özverili, fedakar olmalı, eşine destek olmalı. ama bazen eşler hamileliği öğrenince, hem baba olma hem sorumluluk artma psikolojisinden biraz panikliyorlar, onlar da strese girebiliyor yani. eğer önceden öyle kavgalarınız olmuyorsa emin olun zaman için de eşiniz de duruma alışacak sakinleşecektir. sorun da ortadan kalkacaktır.

Ayni beni anlattin benimde hamikeyken basima gelmeyen kalmadi esimde tecrubesizdi anlamiyodu halimden hala kotu hatrlarim gebeligimi sanki hic bitmicek gbiydi aglardm hep birazda hormonlardan oluyo herseye aliniyodumda ama hamileyken anlamiodum bunu sanki hayatimin ennkotu gunleriydi.sonuc olarak gecip gtti o gunler yavrum buyudu hersey yolunda suan.hamikeyken ve lohusayken oluyo bu durum lohusaykende boyleydim gecip gdio dert etme sakin kendine gecmezse benimki gecmezdi

Yok inan hamileligimden kaynakli degil tam tersine ben cok sakin ve sabirli biri oldum ama esim oyle degil cok ufak bir nedenden kavga cikardi hem de ailesinin yaninda rezil oldum ailesi bile benim tarafimi tuttu neyse bayramdaydi gecti gitti simdi hirsizlik olayi bizi baya sarsti cogu kez teselli ettigim halde hala olu gibi yani bir tek bizim basimiza gelmiyor bu olay kaldi ki ben de cok uzuldum ama her gun de olu gibi yasanmiyor en azindan benim icin cok zor ben de biraktim ne teselli veriyorum ne ilgileniyorum ayni onun gibiyim. En azindan daha az yorulurum.

Hem de çok üst üste her gün dayak yemis gibi kalkiyorum yataktan hamileligim supriz oldu beklemiyorduk yine de sevindik ben de o da zor alistik ama o daha zor alisiyor yani hala hamile oldugumun bilincinde degil o kadar sanirim. Bu en son arabasinin calinmasi cok etkiledi zaten cok ilgilenmiyordu benle simdi varsa yoksa araba oldu kafasi. Onceden bu kadaf degildi ev islerine bile yardim ederdi. Su son zamanlarda hem degisti hem de bu kotu olaylar iyice depresif mutsuz bir adam yapti onu yaninda bile durasim gelmiyor cogunlukla islerimi hallettikten donra yatip uyuyorum artik. Ben de kotu oldum.

Benim hamileligim kolay gecmiyor 4. Aya gelmeme ragmen mide bulantilarim hala devam ediyor ve 6. Haftadan beri refluyle ugrasiyorum alerjilerim azdi. Ber sey kotu.ama duygusal anlamda cok etkilemedi beni tam tersi sakin ve yumusak oldum hamileligi.den once daha kotuydum. Tum bunlara ragmen be esime ne etrafa bu zorluklarimi hissetirmedim etmiyorum cok rahat gectigini saniyorlar aslinda oyle degil. Ama esimin ilgisiz olmasi bir de son zamanlarda ust uste gelen kotu olaylar artik iyice yordu beni evde hic bir sey yapadim gelmiyor sadece uyumak istiyorum.

Benim 5.aydan sonra bulantm gecmisti ama bazi koku yiyeceklere karsi 9 ay hassastm hemen midem kotu olurdu.hep uyurdum bende en buyuk sebebi hormonlar iste .suan soylemesi kolay ama geciyo ilerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…