• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kulaklar bunu da duyacakmış

Bu dediğim iş sabah 8.30 akşam 18.00 çalışma saatli bi yer. Yani evliyle çocukluyla pek olmayacak iş değil.
Ben sizin dediğinizi anlıyorum ama işveren bunu anlamıyor. Ben de en son 10 yıl önce yurtdışına gittim. Bana da tekrar gitme ihtimaliniz var mı diyorlar, olsa neden burada olayım 10 yıl? Okumak bizim ülkeye fazla, liseyi bitirip kpss'ye girmeliydik.

Ben sizin dediğinizi anlıyorum ama işveren bunu anlamıyor. Ben de en son 10 yıl önce yurtdışına gittim. Bana da tekrar gitme ihtimaliniz var mı diyorlar, olsa neden burada olayım 10 yıl? Okumak bizim ülkeye fazla, liseyi bitirip kpss'ye girmeliydik.
Ben ortaöğretim kpssye girecektim ama ailem öğretmenlik okuyorsun napcaksın düz memurluğu dediler izin vermediler. Şimdi onlar da çok üzgün.

2. Kez mülakatına gittiğim(Kuvvetli referanslarım var) özel bir firmadan 2. Kez elendim. Yazılı sınava da soktular, sözlü mülakata da soktular. Neymiş bu iş için çok kalifiyeymişim. Bu nasıl bi sebep ya. Çok ihtiyacım var bu işe.Asgari ücret olsa da bu firmada çalışmak istiyorum diye belirttim defalarca. Bu insanların eğitime,emeğe, insana acıması yok mu!? Depresyonun dibindeyim artık. Hakkıma girenleri Allaha havale ediyorum.
Seni çok iyi anlıyorum, firmalar bazen çok acımasız olabiliyorlar. Ama Allahtan ümit kesme, nasip olmuyorsa vardır bi hayır. Bi yeri çok istiyordum senin gibi asgari de olsa çalışırım ama olmadı. Aradan zaman geçti şu an çok üst düzey bi firmaya kabul edildim. Diyorum ki iyi ki edilmemişim. Nasip..

Bir benzeri başıma geldi diyebilirim ilk iş yerimdeki kadın lise mezunuydu müdürüm olan ve ben üniversite mezunuyum diye her seferinde başıma kakıyordu. Bunu üniversite de öğretmezler şunu öğretmezler bak ben burda deneyim kazandım gibilerinden kibirleniyordu hep

Eeee sen de söyle kuzum "birtek kendine Müslüman olma kayınvalideciğim ..koca parasının sefasını bir tek sen mi sürecektin!?" de
Onla uğraşmak istemiyorum nefesime yazık didismekten yoruldum
Midem almıyor
Söylüyor Söylüyor insan yerine koymuyorum onu

Artık ümidim kalmadı. Ağlamaktan başım çatlıyor.
Öyle demeyin. Hangi hayırlı kapılar açılacağını bilemezsiniz. 3 sene önce bakanlığın mülakatına girdim,en yüksek puanlıları alıyorlardı. Referansım olmadığı için kaybettim (!) ve 10 gün yatak döşek yattım üzüntümden sözleşmeli kadro için… 4 ay sonra 657 den kadrolu atandım sonra ohh iyi ki olmamış dedim. Evet çok üzücü bir durum ama bekleyin bakalım. Belki de hakettiğiniz o pozisyon sizi bekliyordur.

Aynı durumu defalarca kez yaşadım zabıt katipliği için 3. Senemde yine elendim. Nasip olursa seneye 4. Denemem olacak. Çok ağladım çok üzüldüm insanın emeğinin görülmemesi karşılığını alamaması o kadar kötü ki hayatım boyunca hiçbir şey bu kadar zoruma gitmemisti. Ama yine de isyan etmiyorum. İlla ki bir gün emegimin karşılığını alacağım gün gelecektir.

Aynı durumu defalarca kez yaşadım zabıt katipliği için 3. Senemde yine elendim. Nasip olursa seneye 4. Denemem olacak. Çok ağladım çok üzüldüm insanın emeğinin görülmemesi karşılığını alamaması o kadar kötü ki hayatım boyunca hiçbir şey bu kadar zoruma gitmemisti. Ama yine de isyan etmiyorum. İlla ki bir gün emegimin karşılığını alacağım gün gelecektir.
Ben de 4. Kez elendim zabıttan. Torpilsiz imkansız gibi bi şey.

Bana adliyede çalışan biri dedi. Nitekim de 4 yıldır atanamadım.
Doğrudur ama torpil olmasa da bence aradıkları bu nitelikte kişiler. Ben de başka bakanlıklardan elendim. Alınan kişilere şaşırdım. Uğraşmaktan ben de yoruldum, doğru düzgün izlediğim dizi bile yok.

Back
X