Bu kuruntulardan nasıl kurtulacağım ? Ölüm korkusu

korkunun ecele faydası yok kızlar....bir gün geliyor ve ölüm gerçeği ile yüzleşiyorsun...ençok kortuğun kişi ile hemde,tokat gibi ...ama yaşıyorsun..alışıyorsun...ölümü kabul edip onunla yaşamayı öğrenmek çözüm..ve her günün son gününmüş gibi yaşamak...başka yapılacak bir şey yok...gelin girmeyen ev varmış ama cenaze girmeyen ev yokmuş maleseffff.....

Resmen içimi okumuşsun ben 3. sınıf olduğum halde böyleyim.Ama bende geçen senelerde yoktu böyle kuruntular bu sene oldu nedense :14: Aklıma birden geliyor ya ölürlerse yalarında olamazsam vs. Onlardan ayrı geçirdiğim her gün bir pişmanlık yaşıyorum.Ayrılıklar her defasında o kadar zor oluyor ki anlatamam.Benimde acilen bu kuruntudan kurtulmam lazım :14:

insan bu kaygıları çocukken taşısa normalde yetişkinken hayatını etkileyecek şekilde bu kaygıyı taşıyorsa çok normal görunmuyoor

Ben de aynı şikayetten müzdaribim malesef. Babam bir yere gitsin sanki bir daha göremeyecekmişim gibi hissediyorum. Sürekli kötü haber duyacağımı sanıyorum.
Çocukluğumdan beri aynı şikayet, babamı , annemi , ablamı kontrol ederdim gece uyanıp. Nefes alıyorlar mı , ölmüşler mi diye. Bunun nasıl bir tedavisi varsa, artık onu istiyorum. Günlük hayatımı engelemeye başladı. Bilgisi olan varsa lütfen arkadaşlar yardım edin. Biz ne yapabiliriz?:18:

Ben de aynı şikayetten müzdaribim malesef. Babam bir yere gitsin sanki bir daha göremeyecekmişim gibi hissediyorum. Sürekli kötü haber duyacağımı sanıyorum.
Çocukluğumdan beri aynı şikayet, babamı , annemi , ablamı kontrol ederdim gece uyanıp. Nefes alıyorlar mı , ölmüşler mi diye. Bunun nasıl bir tedavisi varsa, artık onu istiyorum. Günlük hayatımı engelemeye başladı. Bilgisi olan varsa lütfen arkadaşlar yardım edin. Biz ne yapabiliriz?:18:

Bu kaygıların hayatını çok etkiliyorsa bir psikiyatr ya da psikologdan yardım almalısın canım.
Tabii bu söylediğim yanlış anlaşılmasın, doktora gidip görünmek her zaman fayda sağlar.
Erken teşhis hayat kurtarır misali :)

Bu sorun bir çeşit obsesyon(takıntı) çözümü bu düşüncelerinin birer evham olduğunu yersiz ve gereksiz olduğunu bildiğin için aklına üşüşen bu düşünceler üzerinde mümkün olduğunca az zaman harcaman. Korkun beyninin sana bir oyunu onu görmezden gel zamanla kaybolur. Uzman desteği de alabilirsin.

anksiyite bozukluğu tatlım,bende de biraz farklı hali vardı,psikiyatra gittim hem konuştuk hem bir ilaç yazdı..2-3 ay kullandım sadece ve hayatımın kuruntularla geçen bir dönemi kapandı sayesinde..
bence mutlaka bir psikiyatra git,devlet hastanelerinde erkenden sıraya girersen öğleye kalmadan muayaneni olursun
sakın ihmal etme çünkü böyle geçen her günün seni hırpalıyor,Çözümü varken çile çekmenin alemi yok bence:))

Back
X