Korkunuz bu insanlarin doktor, avukat veya milletvekili olmasi mi? Turkiye disinda ne Mehmet Oz'ler, ne Daron Acemoglu'lar var. Turkiye bu insanlari beyin gocuyle kaybetmisken ve asil sorun bu iken, sizin endise ettiginiz nokta kaygi verici.
Ayrica, Almanya'ya yasayan Turkleri nasil degerlendiriyorsunuz mesela? Yaklasik 3 milyona yakin Turk oldugu soyleniyor. Bu insanlarin cogunlugu sizin korktugunuz gibi doktor, avukat veya milletvekili de degil ustelik. Bu insanlar yuzunden Almanya'nin gelismesi sekteye mi ugradi mesela? Ayrica, ya Almanya'daki Turk milletvekilleri? Ulkeleri elden mi gitti bu farkli etnik kimlikteki milletvekilleri yuzunden?
Sort etek giyememenizin nedeni de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede giydigi kiyafetin tahrik ettigi iddiasiyla kadina siddet gostermekte tereddut etmeyenler de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede cocuk istirmarcilarinin da hepsi Suriyeli, degil mi? Bu ulkede ithal edilen samanin, oldurulen tarimin sebebi de hep bu Suriyeliler,degil mi? Ozellestirmelerinin nedeni de hep Suriyeliler zaten.
Neyse ki ulkede yasanan tum olumsuzluklari yukleyecegimiz birileri var. Ya olmasaydi?
almanyada yasayan türkler , almanlara uyuyorlar .
biz suriyeliler yüzünden kısıtlanıyoruz
Türk halkı ile suriye halkını bir mi tutuyorsunuz , pes doğrusu.
almanyadaki türkler, almanlığı bitirmeye mi çalışıyorlar?
ayrıca biz almanya kadar güçlü bir ülke değiliz , almanlar disiplinli katı toplumdur.
türkler onlara uyum sağlıyorlar, işine gelmeyen de geri gelıyor zaten
biz kendi ülkemizde suriyelilere uyum sağlıyoruz farkında mısınız?
benim yasam alanlarım kısıtlandı hep,mecbur muyum
ben
tüp bebek için kredi çekip 15 bin tl öderken,
elin suriyelisine bu hak bedava veriliyor.
parası olmadığı için tüp bebek yapamayan binlerce türk ailesi var, insanlar parası yok diye evlat sahibi olamıyor
bu hak onlara neden yok.
ben cocugumu dersaneye yolluyorum iyi bir üniversite kazansın diye ,
elin suriyelisi elinde vatandaslık kartı ile istediği üniversiyete giriyor
benim cocuguma onca para dökülüyor, çocuklar stresten hasta oluyor gelecek kaygıları olusuyor
suriyeli itü ye , odtü ye bedavadan yerleşiyor.
yurt dısında yasayan türklerin böyle bir hakkı yok hanımefendi.
ben kolay mı kazanıyorum acaba bu parayı? eşek gibi çalışıyorum günde 10 saat.
madem bu imkan var önce kendi halkına sunarsın .
hala anlamıyorsunuz .