Hangi yorum o merak ettim? Nasıl bizden üstün sayılabilirler? Bu konuyla ilgili aklıma gelen tek örnek düşük ücretle çalışmayı kabul ettikleri için işe alımlarda işverenler tarafından daha çok tercih edilmeleri olabilir.
Resme uzaklaşıp bi bakalım.
Bir önceki yorumumda belirttiğim gibi bu mülteci sorununu ırkçı söylemler yaparak değil, bürokratik yaklaşımlar üzerinden tartışmamız lazım. Ortada bir yanlış olduğunu, ülkemizde ortalama bir Avrupa ülkesinin nüfusu kadar Suriyeli yaşadığını ben de farkındayım. Buradaki sorun Suriyelilerin pis olması, kaba olması veya vahşi doğadaki hayvanlar gibi habire ürüyor olmaları değil. Buradaki sorun Türkiye’nin dünyanın en büyük mülteci krizine ev sahipliği yapıyor olması.
O çok, pekçok medeni.. O hümanizmin merkezi.. O tek dişi kalmış Avrupa ülkeleri.. Suriye’deki savaşa örtülü destek verirken, bir yandan Esad’ı var etmeye çalışıp, bir yandan da bizim canımızı yakan örgütleri Esad’a karşı savaşsınlar diye eğitirken, silah yardımı, para yardımı yaparken, şimdi ne oldu da o ülkelerde 200bincik Suriyeli yaşarken, bizde 3 milyon küsur??
Burada da yalnız ve güzel ülkemizi yöneten insanların şovmenliği devreye giriyor.. Komşumuz! Canımız ciğerimiz! Tüm bunları geçtim din kardeşlerimiz! Hadi oradan.. Suriyeli insana değer veriyor olsaydın, insan kıymeti biliyor olsaydın, hiçbir altyapın olmadan, sunacak imkanın olmadan, “gelin tüm sokaklar sizin!” “dilediğinizce yatın sokaklarda!” demezdin. Uluslararası siyasette daha ısrarcı olurdun, anlaşmaları zorlar, BM’nin kapısını aşındırırdın. Öyle TV’ye çıkıp kollarını açıp “gelin kardeşlerim ülke sizin” deyince fazladan alacağın oyların peşine düşmezdin. Of neyse siyaset konuşmak hem yasak, hem çirkin..
Arkadaşlar toplumun yararını düşünüyorsanız tüm Suriyeli çocukların kendi çocuklarımızla okumasını, hastalanınca hastanede birlikte sıra beklemeyi kabul edeceksiniz. Gelin görün ki gidecek evleri yok, savaşın en iğrenç yüzünü görmüşler.
Ve gelin görün ki şu dakika Kanada mülteci alımına başlasa hepsi bize bakıp “ülkeniz batsın, sanki çok da meraktık!” deyip basar giderler

Dua edin de dünyanın süper güçleri, medeniyet timsalleri azıcık insafa gelsin. Rabbim Türk siyasetçilerine de azıcık akıl fikir armağan etsin. Amin.