Tatlım hayırlı olsun, beyaz eşyaların. Ben hiç bilemiyorum, iyimidir değilmidir
Bende çamaşır makinasina baktım, senin seçtiğin 5 kg olanmış. Ben 7 veya 8 kg olanlara baktım canım. Olumsuz söylentiler oldu hemen. Yok çamaşırı yırtıyormuş bilmem ne.. Bilemedim Bosch iyi diye biliyorum ben:44:
Çamaşırı mı yırtıyormuşAyyy bayılıyorum galibaa
Komşumuz söyledi, ben pek inanmadım gerçi ona. Sakın moralini bozma. Burda bir sürü Bosch kullanıcısı var. Onlardan fikir alalım. Ben pek inanmadım yırttığına. Beyaz eşya birazda şans işi, inşallah iyi çıkar canım. Sen sakın moralini bozma
benim de tüm eşyalarım bosh..ancak buzdolabımdan hiç memnun değilim..
çok ses çıkartıyor geceleri..alışamadım uzun bi süre.. zaten ilk 2 hafta ses nerden geliyor diye arandık evde..cama taş atılyıormuş gibi ...
Hadi yaModel olarak nasıl bişey? Bu buzluğu altta olanlardan mı acaba?
ben daha önce servise sordum,böyle bir söylenti var,bana dedilerki:eğer 5 kiloluk makineye çok fazla sıkıştırırsanız(bazıları yorgan bile sokuyorlar!),makine sıkarken çok hızlı döndüğü için o fazlalıklar makinenin baraban-kapak arasında sıkışıyorlar,ve bırakın yırtılmayı,sanki yanmış gibi simsiyah o kısmı çıkıyor,ve tüm yıkananı da yanık bile kokar,ve bu bütün markalar için geçerli!makinenin bir kapasitesi var,ve fazlası bırakın çamaşırı yırtmayı,motoru yakar,ve böylece garantiden çıkarÇamaşırı mı yırtıyormuşAyyy bayılıyorum galibaa
hayırlı olsun,biz kayın pederime aldık senin buzdolabı modeli,hep ben kulanıyorum(bakan benim çünkü)ve hiç sorun yokKızlar dün beyaz eşyamızı aldık Bosch'tan. Bu aldığımız modelleri kullanan veya etrafında birisinden duymuş olan var mı acaba? Satıcılara göre malum bütün makinalar iyiBiz de fiyatları uygun olduğu için çok derinlemesine araştırma yapmadık açıkçası. Şimdi eylüle kadar bekleyecek eşyalar, eğer istersek model değişikliği yapabilicez o yüzden. Bi size fikir sormak istedim.
Buzdolabımız: Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Buzdolapları - Buzdolapları - Solo - KGN53X01NE
Bulaşık mak: Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Bulaşık Makineleri - Solo - Bulaşık Makineleri - SMS20E02TR
Çamaşır mak: Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Çamaşır ve Kurutma Makineleri - Çamaşır Makineleri - Solo - WAA16161TR
Setüstü ocağımız: Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Pişirme Grubu - Ocaklar - Solo - NGU1121LT
Canım ben şu anda bekar evimde yine boschun iki programlısını kullanıyorum; 50 derece ve 65 derece diye. Şimdi aldığım da 70 ve 50 derece. Şu an kullandığımdan memnunum, lekeleri çıkarmadığına denk gelmedim hiç ki ağır misafirlerim de oldu. O konuda belki de hep denilen şey; şanslıydım. İki programlı bulaşık makinasında böyle leke çıkarmama gibi problem yaşayanlar var mı acaba başka?Bosch konusunda nedense çok uç şikayetler var.Yok çamaşırı yırtıyor yok bulaşığı olduğu gibi çıkarıyor vs.Benim kuzenim bulaşık makinesini kullanıyor evinde hatta ben önerdiğim için almıştı çok çok memnun.Bırak şikayeti ufacık kötü söz dahi bile duymadım makinesi hakkında ağzından.Ayrıca çalıştığım otelde siemensin(siemens ile bosch birebir aynı özellikte aynı fabrikanın ürünleridir)çamaşır makinesini ve kurutma makinesini kullanılıyor aynı şeklide onlardan da hiç bir şikayet duymadım ben yırttığına dair ya da leke çıkarmadığına dair.Elektronik eşyalar tamamen şans işi bence.Arçelikten şikayet eden yokmudur illaki vardır.Senin aldığın ürünlere gelecek olursak buzadolabın güzel görünüyor ama bulaşık ve çamaşır makinesini değiştirme şansın varsa değiştir bence.Bulaşık makinen iki program ve zorlu lekelerde yetersiz kalabilir bu tüm markalarda aynıdır.Alabilirsen en az 3 programlısını tercih etmelisin.Çamaşır makinesi ise 800 devir.Yine değiştirme şansın varsa en az 1200 devir al.Lekeleri çıkarmada daha iyi olur.Ürünleri alırken özelliklerinden daha üst performans beklememekte önemli diye düşünüyorum ben.
Canım ben de hep yüksek kapasiteli çamaşır makinası isterdim ama bunun fiyatı uygun geldiği için aldık. Aslında benim için çamaşır makinasında en ihtiyaç duyduğum şey yorgan veya battaniye yıkaması, onu sağlayabilecek bi kapasitede almak istemiştim ama işte şartlar pek denk gelmedi. Ben yine düğüne kadar araştırayım eğer uygun bi fırsat bulursam almak istiyorum açıkçası. Saol önerilerin için :13:yok canım benimkisi üstte..
ancak genelde ses çıkartıyor bunlar...bi kaç kişi daha kullanıyor çevremde onlardada aynı..
bulaşık ve çamaşır makinen için bende değiştirebiliyorsan biraz daha değişik almanı tavsiye ederim..
aslında bulaşıkta ne kadar programlı alırsan al tek kullanılıyor..benimkisi 6 programlı mesela hep aynı programı kullanıyorum..
çamaşır makinemden de çok ama çook memnunum..doğru programla çok güzel sonuçlar elde ediyorum.
onu da alırken 1 kere alınıyor diyerek 8 kg-1200 devir almıştık.
Tabi kapasiteden fazla çamaşır konması yırtılmaya sebep olabilir. Ben yorgan, battaniye vs yıkayabileceğim bi makina istiyordum hep ama bunun fiyatı uygun diye aldık. Eğer düğüne kadar biraz para biriktirebilirsek belki yüksek kapasiteliye geçiş yapabilirizben daha önce servise sordum,böyle bir söylenti var,bana dedilerki:eğer 5 kiloluk makineye çok fazla sıkıştırırsanız(bazıları yorgan bile sokuyorlar!),makine sıkarken çok hızlı döndüğü için o fazlalıklar makinenin baraban-kapak arasında sıkışıyorlar,ve bırakın yırtılmayı,sanki yanmış gibi simsiyah o kısmı çıkıyor,ve tüm yıkananı da yanık bile kokar,ve bu bütün markalar için geçerli!makinenin bir kapasitesi var,ve fazlası bırakın çamaşırı yırtmayı,motoru yakar,ve böylece garantiden çıkar
Canım ben de bulaşık makinası konusunda aynı düşünüyorum. Benim şu anki makinamda hep 65 derecelik programı kullanmama rağmen su veya elektrik tasarrufu konusunda bi sıkıntı yaşamadım. Yine lekeleri çıkarmadığı da olmadı ama şimdiki makinam eski, hani eski makinalar hep iyi olur ya o yüzden dedim bu yeni versiyonunu kullanıp da memnun olmayan var mı diye. Çamaşır makinası için 5 kilonun az geleceğini biliyorum, şu anda bile haftada 2-3 kere çalıştırmam gerekiyor bazen. Eğer düğüne kadar güzel bi fırsat çıkarsa yükseltmeyi ben de istiyorumhayırlı olsun,biz kayın pederime aldık senin buzdolabı modeli,hep ben kulanıyorum(bakan benim çünkü)ve hiç sorun yok,bulaşık makinem benim 4+1(sadece üstten yıkama),ve inan 8 yıldır sadece 2 programı kulanıyorum,50 derece ve 35der.(kısa program)bu 35 derecelik benim kahramanım,misafir geldiğinde çünkü 15 dk oluyor,dert hiç yaşamadım ,çamaşır makinem için tavsiyem şu:5 kilo az gelir,7-8 kilolukla değiştir,1000devir yeterli,on kez makine dolduracağına bir kere yıkarsın,özelikle bebek sahibi olacaksanız,çamaşırı çok olur,ayrıca yorgan yıkama programlara sahipler,nevresimleri de büyük te daha rahat yıkanır,motor da zorlanmaz,bir tüyo daha,servis çamaşır makineyı bağlarken(eğer makine çift girişli)iki girişe de bağlatın(serviste çatal denen bi bağlaç var) böylece makineniz daha fazla su alır(normalde makine sırayle sıcak ve soğuk aldığı için,ve genelde sadece bir girişe bağlanıyor ve makine iki kez su almak yerine bir kez alıyor,böylece iki kez soğuk alır ve gereken dereceye ısıtır)bunuda servisten öğrendim
bende çamaşır makinesinin 6 kg lık olanını aldım,kafam karıştı değiştirsem mi acaba?:26:
Ne yalan söyleyim benim aklıma hiç yorgan falan gelmedi:) Çünkü aynen bizde makineye atmıyoruz yorganı. Aslında gönül ister ki daha fazla kapasitede olanları alalım ama biraz hesaplı olsun istiyor insan.bizde geçen hafta aldık.Çamaşır makinası 6 kg 800devir olan,bulaşık mak. da 3 programlı olan,buzdolabı seninkinden biraz farklı.
ben bugün eşimle gittim,malüm yazlık için bakıyorum,senin aldığın buz dolabın benim kayınpederimde var,ve hiç ses sıkıntı vs. olmadı,1 yıl oldu herhalde,çok ta memnunum,çok yaşlı bazen gündüz kendi evde kalıyor,ve biz fazla eğilmesin dondurucu aşağıda olan modeli almıştık,bize çok şey dendi:yok sebzelik buzlama yapar vs,hiç olmadıEvet konu dönüp dolaşıp hesap kitaba geliyorZaten her zaman bişeyin daha iyisi vardır, benim konuyu açmaktaki maksadım bu modelleri kullanıp da pişmanım diyen var mı onu öğrenebilmek. Yani mesela bulaşık makinam tabağımı pis çıkardı ya da buzdolabım çok ses yaptı gibi.. Yoksa dediğin gibi gönül istiyor ama cüzdanlar izin vermiyor
evet o dönem makineler taş gibi,bende uzun süre 5 kg luk kullandım,memnundum,benim komşum makinede yorgan yıkama programı yok,fakat hatun battal boy battaniye bile sıkıştırıyor 5kg makineye,nasıl temiz olcaksa,kapak bile zor zar kapanıyor,benim kuru temizlenme devrim bitti,eskiden evet,ama şimdi 8kg ve yorg.yıkamaprogramı çok yardım oluyor,evde 5 kişiyiz,babamız çok yaşlı ve herzaman afedersiniz tuv tam tutamıyor,iki günde bir yorgan yıkıyorum,kuru temizleme pahalıya bana patlar(her iki günde bir 20 tl saymak),babama bir şey de diyemem,onun bana çook iyiliği dokundu,onun için kendi çocuklarıma baktığım gibi bakıyorumYa aslında canım benim ailemin evinde de 5 kg lık arçelik çamaşır makinası var ve biz 4 kişilik bi aileyiz hiç annemin yetmiyor dediğini duymadım. Ama annem yorganları falan kuru temizlemeye verir. Ben de o şekilde yaparım diye düşündüm ve 5 kg lık aldım. Lekeleri çıkarma açısından falan da hiç şikayet etmez annem ama onun makinası şu efsane arçelik 2200 lerden. O yüzden şimdiki makinalarla kıyaslayamıyorum. Belki şu anki çamaşır makinalarında olan teknoloji daha kötüdür.
ben bugün eşimle gittim,malüm yazlık için bakıyorum,senin aldığın buz dolabın benim kayınpederimde var,ve hiç ses sıkıntı vs. olmadı,1 yıl oldu herhalde,çok ta memnunum,çok yaşlı bazen gündüz kendi evde kalıyor,ve biz fazla eğilmesin dondurucu aşağıda olan modeli almıştık,bize çok şey dendi:yok sebzelik buzlama yapar vs,hiç olmadı,bugün de gittik makinelere baktık,yarın da gidcem,senin bul mak. yoktu,görmedim,başka avm ye gidcem,ama bir tane 3 programlı buldum(ama arçelikten bayı hazirana özel fiyatı 200 tl indirmişler),boschun 2 programlı vardı ama çok uzun yıkaması sürüyor diye 3lü bakayım dedim,dolap yine aynı alıcağız,babamız rahat etsin,hem kullandığım için güvenim var,hemde başka daha güzel model bu fiyata yok(arçelikte de yok),sadece on tane farklı yerden işlem yapmak istemiyorum,yarın inşl, hepsi bir arada bulurum
evet o dönem makineler taş gibi,bende uzun süre 5 kg luk kullandım,memnundum,benim komşum makinede yorgan yıkama programı yok,fakat hatun battal boy battaniye bile sıkıştırıyor 5kg makineye,nasıl temiz olcaksa,kapak bile zor zar kapanıyor,benim kuru temizlenme devrim bitti,eskiden evet,ama şimdi 8kg ve yorg.yıkamaprogramı çok yardım oluyor,evde 5 kişiyiz,babamız çok yaşlı ve herzaman afedersiniz tuv tam tutamıyor,iki günde bir yorgan yıkıyorum,kuru temizleme pahalıya bana patlar(her iki günde bir 20 tl saymak),babama bir şey de diyemem,onun bana çook iyiliği dokundu,onun için kendi çocuklarıma baktığım gibi bakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?