• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu mubarek gecede bile ...

limonata76

Polis Yareni- 127•
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2017
234
189
53
31
1 yıl oncesine kadar namazımı eksiksiz kılan biriydim zamanla aksatmaya başladım.şimdilerde tamamen bıraktım.çok üzülerek söylüyorum içimden hiç gelmiyor neden bu kadar katılaştım bilmiyorum bir kere uzaklaştım kalbim yumuşamıyor.bu mübarek gecede bile namaz kılmak zor geliyor ben böyle birisi değildim... ne günah işledim de Rabbim beni huzuruna kabul etmiyor diye düşünmeye başladım..namaz kılınca bile eski huzura varamıyorum kendimi kandırıyormuş hissine kapılıyorum görevmişcesine yapıyorum ibadeti yapsam bile. eskisi gibi olmak istiyorum...boşluktayım toparlayamıyorum nerden nasıl yardım alacağımı bilemiyorum konuyu anneme açtığımda beni suçlarcasına konuşuyor kendi kendine yaptın uzaklaştın dinden diyor.böyle yapması beni daha çok soğutuyor.

Bu da bir sınamadır bence
Kendinizi şartlamasanız bir şeylere yani mesela beni neden kabul etmiyor ya da neden samimi kılamıyorum diye üzülmek yerine
Allah ım yine kapına geldim lütfen kabul et namazımı deseniz kafanızdaki boş endişeleri dağıtsanız

Soğumanı gerektiren bi olay yaşamışsındır. En basitinden aile tavrı örneğin
Birşey yap diye zorlanınca yapma hevesim varsa da kalmıyor.belkide bu yuzden.ama kimseyi suçlayamam bu benim kendi iradem ile olan birşey.Rabbin huzuruna çıktığımda beni sıktılar bu yuzden namazı bıraktım diye bir bahaneyle çıkamam.

Duyguların kabul ediyor mantığın red ediyor
Çatışıyorsun kendinle ben böyle açıklarım durumu

Duyguların kabul ediyor mantığın red ediyor
Çatışıyorsun kendinle ben böyle açıklarım durumu
Hiçbirşeyi red ettiğim yok.inancım var çok şükür.manevi açıdan zayıfım sadece. Maneviyatımı geliştirmem gerekiyor bunun için bir yok arıyorum.bir yandan da şükrediyorum şu durumdan dolayı vicdanım rahatsız diye.bu durumda olup vicdanım rahat bir şekilde yaşayabilirdim de

Hiçbirşeyi red ettiğim yok.inancım var çok şükür.manevi açıdan zayıfım sadece. Maneviyatımı geliştirmem gerekiyor bunun için bir yok arıyorum.bir yandan da şükrediyorum şu durumdan dolayı vicdanım rahatsız diye.bu durumda olup vicdanım rahat bir şekilde yaşayabilirdim de
İyi o zaman

yasak mı cidden? Ben tartışmaya açık bir konu açmadım ki herkesin görüşü kendine.belki bir yardımı dokunan olur

Yani o konuda bilgim yok içerik yasak diye biliyorum kapanmazsa zaten yasak değildir konu, ancak inancından soğumanın bir çok nedeni olabilir bu nedeni sayarsam ben ban yerim. :skandal:Vesvese diyim sen anla. :KK53:

1 yıl oncesine kadar namazımı eksiksiz kılan biriydim zamanla aksatmaya başladım.şimdilerde tamamen bıraktım.çok üzülerek söylüyorum içimden hiç gelmiyor neden bu kadar katılaştım bilmiyorum bir kere uzaklaştım kalbim yumuşamıyor.bu mübarek gecede bile namaz kılmak zor geliyor ben böyle birisi değildim... ne günah işledim de Rabbim beni huzuruna kabul etmiyor diye düşünmeye başladım..namaz kılınca bile eski huzura varamıyorum kendimi kandırıyormuş hissine kapılıyorum görevmişcesine yapıyorum ibadeti yapsam bile. eskisi gibi olmak istiyorum...boşluktayım toparlayamıyorum nerden nasıl yardım alacağımı bilemiyorum konuyu anneme açtığımda beni suçlarcasına konuşuyor kendi kendine yaptın uzaklaştın dinden diyor.böyle yapması beni daha çok soğutuyor.
Elinden geldiğince kılmaya çalış bırakma , kılmadıkca uzaklaşırsın soğursun.

Kuranı kerim meali oku canım daha ceyregine bile gelmeden onlarca kere namazı kılın diye Rabbimizin emrettiğini goreceksin. Belki bu çağrıyı ana kaynağından okumak seni uyandırır...

Bir de şeytanın aldatmalarindan biri de sana senin kalbinin katılaştığını, namazı görev olarak kıldığın için anlamı olmadığını düşündürüyor. Hala gec degil canım birsey kaybetmis degilsin. Son nefesini vermedin henüz.

Son olarak kıldığın namazdan lezzet almak icin helal gıdaya dikkat etmek tavsiye edilir. Bir de okuduğun dualarin ve surelerin turkce anlamlarini da öğren ki namaz kilarken bir yandan anlamini dusunesin. Boylece kendini daha cok yaptığın ibadete verebilirsin.

Back
X