• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu mubarek gecede bile ...

Kuranı kerim meali oku canım daha ceyregine bile gelmeden onlarca kere namazı kılın diye Rabbimizin emrettiğini goreceksin. Belki bu çağrıyı ana kaynağından okumak seni uyandırır...

Bir de şeytanın aldatmalarindan biri de sana senin kalbinin katılaştığını, namazı görev olarak kıldığın için anlamı olmadığını düşündürüyor. Hala gec degil canım birsey kaybetmis degilsin. Son nefesini vermedin henüz.

Son olarak kıldığın namazdan lezzet almak icin helal gıdaya dikkat etmek tavsiye edilir. Bir de okuduğun dualarin ve surelerin turkce anlamlarini da öğren ki namaz kilarken bir yandan anlamini dusunesin. Boylece kendini daha cok yaptığın ibadete verebilirsin.
Çok şükür helal haram konusunda dikkatliymdir dediginiz gibi bu gibi günahlar da insanı dinden uzaklaştırıyor.belki dilimi tutamayıp yaptığımız gıybetler,insanların kalbini kırmamız..bir sebeptir belkide.

1 yıl oncesine kadar namazımı eksiksiz kılan biriydim zamanla aksatmaya başladım.şimdilerde tamamen bıraktım.çok üzülerek söylüyorum içimden hiç gelmiyor neden bu kadar katılaştım bilmiyorum bir kere uzaklaştım kalbim yumuşamıyor.bu mübarek gecede bile namaz kılmak zor geliyor ben böyle birisi değildim... ne günah işledim de Rabbim beni huzuruna kabul etmiyor diye düşünmeye başladım..namaz kılınca bile eski huzura varamıyorum kendimi kandırıyormuş hissine kapılıyorum görevmişcesine yapıyorum ibadeti yapsam bile. eskisi gibi olmak istiyorum...boşluktayım toparlayamıyorum nerden nasıl yardım alacağımı bilemiyorum konuyu anneme açtığımda beni suçlarcasına konuşuyor kendi kendine yaptın uzaklaştın dinden diyor.böyle yapması beni daha çok soğutuyor.
Ayni durumh yasiyorum su mübafsk gecd hagrina Allah bizi ve bizim dudumumuzdaki herkesi bu hakden kurtarsin inşallah

Konuyu takiptwyim insallah bsninde isime yarar

Çok şükür helal haram konusunda dikkatliymdir dediginiz gibi bu gibi günahlar da insanı dinden uzaklaştırıyor.belki dilimi tutamayıp yaptığımız gıybetler,insanların kalbini kırmamız..bir sebeptir belkide.

Şüpheli seylerden bile kaçınmak gerek aslinda ne yedigimizi bile bilmiyoruz... Bir de faiz artık hayatımızın heryerinde. İster istemez faize bulasiyoruz bu da etkiliyor diye düşünüyorum.
Bu mubarek gecede Rabbim bilerek ve bilmeyerek yaptigimiz tüm günahları affetsin. Sabaha yeni dogmus bebek gibi tertemiz uyanalim insallah :KK68:

Back
X