- 16 Nisan 2021
- 450
- 383
- 18
- 31
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
baban huysuz diye yapmak istedigin seyleri erteleme. sen nasil yapmak istiyorsan onlari yap yine.Tatlı huysuzluklar olsa belki bunun için sevinirdim bile. Ama her güzel anım boğazımda bir yumru. Daha fazla içime atmamak için bir eğlence bile yapmıyorum. Burnumdan getirilmesin, keşke yapmasaydım dememek için. Saygı hep baki, sevgi gideli baya oldu ne yazık ki
En azından bizi evden kovarken karşı çıkabilirdi diye düşünüyorum. Çocuklarını korumak annenin görevidir diye düşünüyorum. Bilemiyorum ben de.Annenin senin gibi imkanı yoktur belki de nikah gününe kadar ortalığı sakin tutun
İnanın öyle hevesimi kaçırdı ki bu olaylar. İçimde kalacak evet yapamadıklarım. Ama babam olay çıkartır biliyorum. Öfkesini kontrol edemiyor çünkü. Evde olay çıkartır. Cam kırar, Ortalığı dağıtır. İsteme ve nişanda da yaptı çünkü bunları. Ne acı anlatmak bile zorken insanın babasını böyle hatırlayacak olmasıbaban huysuz diye yapmak istedigin seyleri erteleme. sen nasil yapmak istiyorsan onlari yap yine.
babani kontrol altina almaya calis. olay cikartmiyorsa insanlar en fazla huysuz der, ya da kizini evlendiriyor diye uzgun der. ortaligi annen toparlar. ayrica annen ile babanin evliligi onlarin iliskisi. annen yardim istemiyorsa senin yapacagin bir sey yok. sen kendi duzenine kendi ailene bak.
Pek çok baba kızları evlenirken sorun çıkarır sizinki fazlaca çıkarmış. Olabildiği kadar az sorun yaşayarak evden ayrılmaya bakın. Kız kardeşinize gelince omda artık bşr yetişkin olduğuna ve işi olduğuna göre babanıza eyvallahnetmesin sizi de araya sokmasın alsın valizini çıksın evden, siz ailenin denge unsuru ara bulucusu olmak zorunda değilsiniz. Babanız restleri görünce zıvanadan çıkacaktır ama hayatlarınızın kontrolünümelinize almak için yapmanız gereken bu.Herkese merhaba,
Sanırım bu konuyu içimi dökmek için yazıyorum. konuya nasıl gireceğimi de tam bilemiyorum aslında.
Yaklaşık 7 ay önce nişanlandım. Ben 28, nişanlım 30 yaşında. Babam bu ilişkiyi asla kabullenemedi. Neden kabullenemediğini sorduğumda asla elle tutulur bir cevap veremedi. Saçmaladı. Tanıdık olsaydı dedi. Okuldan bulsaydın dedi. Bizi bir arkadaşım tanıştırdı bu arada. 7 yıldır birlikteyiz. İkimizin de düzgün meslekleri var. Ben babamı ikna etmek için 1 sene bekledim. Onu anlamaya, her ne kadar zor olsa da anlatmaya çalıştım ama asla anlamadı.
Öfke problemi olan bir adam babam. Dışarıdan bakıldığında inanılmaz iyi, yardımsever bir insandır. Kız isteme olayından başlarsak her şeyi burnumdan getirdi. Misafirlere yapılan yemeklere bile karışıp yaptığımız her hazırlık için kızdı. Asla kayınvalidem ve kayınpederimle tek kelime etmedi. Yabancı gibi oturdu köşede tek kelime etmedi. Akşamına olay çıkardı, evde kavga gürültü koptu. Nişanda deseniz yine aynı şekilde bir yabancı gibi oturdu köşede. Asla bana tek bir yardımı olmadı ne maddi ne manevi. İhtiyacın var mı diye sormadı bile. Kendini maddi açıdan inanılmaz eksik hissediyor farkındayım. Ona ihtiyacım var dememem bile zoruna gidiyor.
En son olaya gelirsek benim nikahım yaklaştıkça inanılmaz aksileşti. En son kız kardeşimle tartıştı. Sen artık işe gitmeyeceksin elin ekmek tutunca değiştin dedi. Çalışmaya devam edeceksen defolup gideceksin bu evden dedi. Daha önce de kardeşimi evden kovmuştu ve zorla ikna etmiştim. Ama artık gücüm yetmiyor olanlara ne yapacağım bilemiyorum. O kadar sevgisiz bir baba ki... Her mutlu günümü burnumdan getirdi. Sırf olay çıkarmasın daha fazla diye kına gecesi ve düğün bile yapmıyorum. Nikah yapmak istiyorum sadece. Ama kardeşime çok üzülüyorum. Küçük değil 25 yaşında ama onun için endişeleniyorum.
Annemi sorarsanız artık karşısında ezilmiş. Sesini çıkaramıyor ağlıyor sadece. Asla karşı koyamıyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık...
Sanırım bu ortayı bulmaya çalışmak da beni yordu. Kardeşime engel olmayacağım tabiki. Küçük bir çocuk değil ayaklarının üzerine durabilen biri ne mutlu ki. Sadece endişeleniyorum onun için. Ablalık duygusuyla onu daha fazla korumak istiyorumPek çok baba kızları evlenirken sorun çıkarır sizinki fazlaca çıkarmış. Olabildiği kadar az sorun yaşayarak evden ayrılmaya bakın. Kız kardeşinize gelince omda artık bşr yetişkin olduğuna ve işi olduğuna göre babanıza eyvallahnetmesin sizi de araya sokmasın alsın valizini çıksın evden, siz ailenin denge unsuru ara bulucusu olmak zorunda değilsiniz. Babanız restleri görünce zıvanadan çıkacaktır ama hayatlarınızın kontrolünümelinize almak için yapmanız gereken bu.
Hep mi boyleydiBabam ben ev tuttum hayırlı olsun bile demedi. İnanın hiç ilgilenmedi. Evde hala evlenecek olmam sessiz konuşuluyor mesela. Sinirlenmesin, insanları dünyayı dar etmesin diye ben de devam ediyorum bu oyuna. Ama artık sabrım kalmıyor. Bana da evlensin gitsin artık, ne zaman evlenecek demiş hep arkamdan anneme. Bende gitmeyi düşündüm evden ama kendime yakıştıramadım ona bu hazzı yaşatmayı. İyi bi baba bi şans. Biz şanslı değildik demekki
Her zaman yetersiz bir babaydı. Baba figürü başkaydı çevremden gördüğüm kadarıyla ama benim babam öyle bi baba olamadı hiç. Beceremedi diye düşündüm hep. İyi bir baba olamadı diye düşündüm. Suçlamadım, Yargılamadım. Kabullendim. Asla kasıtlı yaptığını düşünmüyordum aslında. Hala psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ama destek de almak istemiyor. Onu da önerdim. Sorunuza tekrar dönersek; her zaman yetersiz bir babaydı. Öfke kontrolü vardı. Psikolojik şiddeti vardı...Hep mi boyleydi
Bence maddi, evlendikten sonra pra almak zor gelir ama bekarken daha kolayHayır. Eve maddi olarak yardım ediyorum. Yani aslında babamın emekli maaşı yetmiyor her şeyi ben karşılıyorum. Bundan da hiç gocunmuyorum inanın. Bir kez şikayet bile etmedim. Allah'a şükür iyi kazanıyorum yardım edeceğim tabiki. Ama bir teşekkür etmek zor olmamalı. Babam değil teşekkür edecek bunun farkına varacak bile biri değil. Ama konusu maddi değil diye düşünüyorum. Kabullenemedi evden gidecek olmamı belkide bilemiyorum.
O da farkinda bence yetersizligini, yetersizlik de ofkeye donusuyorHer zaman yetersiz bir babaydı. Baba figürü başkaydı çevremden gördüğüm kadarıyla ama benim babam öyle bi baba olamadı hiç. Beceremedi diye düşündüm hep. İyi bir baba olamadı diye düşündüm. Suçlamadım, Yargılamadım. Kabullendim. Asla kasıtlı yaptığını düşünmüyordum aslında. Hala psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ama destek de almak istemiyor. Onu da önerdim. Sorunuza tekrar dönersek; her zaman yetersiz bir babaydı. Öfke kontrolü vardı. Psikolojik şiddeti vardı...
Belki de öyledir. Evi geçindiremeyeceğini düşünüyor belkide. Maddi mi diye düşünüp konduramamıştım hiç ama belki de cevabı sadece paradır.Bence maddi, evlendikten sonra pra almak zor gelir ama bekarken daha kolay
Evet kesinlikle bu. Şu durumda ondan para istememiş olmamı bile gurur meselesi yapmış mesela. Sandı ki bir yerden sonra artık yetişemem ve ondan para istemek zorunda kalırım. Ama öyle olmadı çok şükür. Daha fazla çalışıp daha fazla kazandım. Her eksiğimi kendim alabildim. Bunu kabullenemiyor. Yetersizliğini bastırmak için de öfkesini kullanıyor. Ne acı...O da farkinda bence yetersizligini, yetersizlik de ofkeye donusuyor![]()
Evet çok acı bilmiyorm doğru bir yönlendirme mi ama, arada ona ihtiyacın olduğunu hissettirsen daha mı olumlu yaklaşır. Yetersizlik hissi belki kalksa daha iyi olur ilişkiniz. Ne biliyim danışsan ona evlilikle ilgili bazı konularda, baba sen daha iyi bilirsin vs gibi ama tabi bilemiyorum sen tanıyorsun. Ben biraz daha ılımlı olmak taraftarıyım. Evet çok kötü babalar var. Ama sen çok kötü demiyorsun ya da ben öyle anlamıyorum yazdıklarından.Evet kesinlikle bu. Şu durumda ondan para istememiş olmamı bile gurur meselesi yapmış mesela. Sandı ki bir yerden sonra artık yetişemem ve ondan para istemek zorunda kalırım. Ama öyle olmadı çok şükür. Daha fazla çalışıp daha fazla kazandım. Her eksiğimi kendim alabildim. Bunu kabullenemiyor. Yetersizliğini bastırmak için de öfkesini kullanıyor. Ne acı...
Gemileri yakmak malesef ki kolay. Am sonrası pişmanlık da olabiliyor. Bence insan ‘elimden geleni yaptım ama olmadı’ diyene kadar çabalamalı, tabi belki de çabaladın bilmiyorum. Bir de psikolojik sorunu sebebi ile böyle diyorsun. Sen de evlilik stresi yaşıyorsun bi de babanla uğraşman sana da haksızlık ama seçemiyoruz ki. Elimizdekini de sevmekten vazgeçemiyoruz. O yüzden bence elinden geleni yapEvet kesinlikle bu. Şu durumda ondan para istememiş olmamı bile gurur meselesi yapmış mesela. Sandı ki bir yerden sonra artık yetişemem ve ondan para istemek zorunda kalırım. Ama öyle olmadı çok şükür. Daha fazla çalışıp daha fazla kazandım. Her eksiğimi kendim alabildim. Bunu kabullenemiyor. Yetersizliğini bastırmak için de öfkesini kullanıyor. Ne acı...
aynen emeklı maasıyla gecım zor olur dıyebence tamamen maddi. para gidecek diye uzuluyor. misafire yapilan hazirliga bozulmasi da ondan.
hehe deyip gec.
esine de elinden geldigince yansitmamaya calis. baban sana kiyamaz diye bilsin.
iliskileri sinirli tutmaya calis.
Yok çok kötü değil kesinlikle. Ya da ben konduramıyorum bilmiyorum. Bizim aramızda ipler aslında bu konuda tamamen koptu. Danışmak, sormak gibi şeyleri geçtik aslında. Babam nişanlımı daha tanımadan silerim seni dedi çünkü. İkna etmek için 1 sene bekledim hiç geri adım atmadı. Ne sorarsam sorayım surat asıp ilgilenmeyecekti aslında. Danıştığımda da sinirlenecekti belki de. Bu fırsatları da kaçırdığı için öfkeli diye bile düşünüyorum.Evet çok acı bilmiyorm doğru bir yönlendirme mi ama, arada ona ihtiyacın olduğunu hissettirsen daha mı olumlu yaklaşır. Yetersizlik hissi belki kalksa daha iyi olur ilişkiniz. Ne biliyim danışsan ona evlilikle ilgili bazı konularda, baba sen daha iyi bilirsin vs gibi ama tabi bilemiyorum sen tanıyorsun. Ben biraz daha ılımlı olmak taraftarıyım. Evet çok kötü babalar var. Ama sen çok kötü demiyorsun ya da ben öyle anlamıyorum yazdıklarından.
Yeni fırsatlar yaratamaz mısın peki?Yok çok kötü değil kesinlikle. Ya da ben konduramıyorum bilmiyorum. Bizim aramızda ipler aslında bu konuda tamamen koptu. Danışmak, sormak gibi şeyleri geçtik aslında. Babam nişanlımı daha tanımadan silerim seni dedi çünkü. İkna etmek için 1 sene bekledim hiç geri adım atmadı. Ne sorarsam sorayım surat asıp ilgilenmeyecekti aslında. Danıştığımda da sinirlenecekti belki de. Bu fırsatları da kaçırdığı için öfkeli diye bile düşünüyorum.
Eğer işler kardeşimi evden kovmaya gelmemiş olsaydı belki denerdim. Ama kızının çalışıp para kazanmasını bile gurur yapan birine fırsat vermeyi düşünemiyorum. Yakın bir arkadaşımın nikahı ve kınası var yakın zamanda. Tanıdıklarım var istersen yardımcı olabilirim dedi. 7 aydır bana bir şeye ihtiyacın var mı diye sormamış sözde benim babam arkadaşıma bunu sordu. Kötü değil derken bundan bahsediyorum. Kötü biri asla değil. Ama iyi bir baba da değil kesinlikle. Gönlüm rahat söylüyorum bunu.Yeni fırsatlar yaratamaz mısın peki?
kızın en guzel gunlerını surat asarak maffetmıs sımarık adam..dıger kızınında psıkolojısını bozuyor..fazla sımarmıs benceGemileri yakmak malesef ki kolay. Am sonrası pişmanlık da olabiliyor. Bence insan ‘elimden geleni yaptım ama olmadı’ diyene kadar çabalamalı, tabi belki de çabaladın bilmiyorum. Bir de psikolojik sorunu sebebi ile böyle diyorsun. Sen de evlilik stresi yaşıyorsun bi de babanla uğraşman sana da haksızlık ama seçemiyoruz ki. Elimizdekini de sevmekten vazgeçemiyoruz. O yüzden bence elinden geleni yap![]()
Surat asmanın da ötesine geçti yaptığı şeyler ne yazık ki. Ne doğru özetlediniz. Koskoca baba şımarıklığıkızın en guzel gunlerını surat asarak maffetmıs sımarık adam..dıger kızınında psıkolojısını bozuyor..fazla sımarmıs bence