Merhaba. Daha önceki konumu hatırlayacaklarınız olacaktır, eski erkek arkadaşımın ailesinin hayat tarzıma (kapanmayı düşünüyor musun, namaz kılıyor musun, evde nasıl tek kalıyorsun vs gibi hadsizce soruları kast ediyorum.) karışması, nişanı bile ertelemek istemeleri sebebiyle kesip attığımı anlatmıştım. Ben kesip attım, ayrılmak istediğimi de belirttim ancak karşı tarafın ailesinden tarafıma "sen kadın mısın, anneden değerli olamazsın" tarzı mesajlar gelmişti. Ben bunlara cevap vermeyerek engelledim, eski sevgili kişisi hâlâ ablamı engellememiş ve arada konuşuyorlarmış bu olaylarla ilgili... Ablama da ağır laflar etmeye başlamış, benim hırsımı ondan çıkarmış. Bunun üzerine ben de dayanamayarak eski sevgilinin iş yerini arayarak "ailesiyle birlikte bize psikolojik şiddet uyguluyorlar." dedim ve işten atılmasına sebep olmuş oldum... Bu kadar hakarete karşılık öfkeme yenildim... Pişmanım da. Ancak eski sevgili kişisi halen aileme ulaşıp "charlottevelyn'in kafasını siz bulandırdınız, beni ve aileme asla karşı gelmeyecek biriydi o siz doldurdunuz onu, eğer evlenseydik zaten ilk gece pasaportunu, kimliğini elinden alıp sizi görmesini engelleyecektim. Telefonla bile sizinle fazla konuşmasına izin vermeyecektim. Onun sizin gibi aileden kurtulması lazım." laflarını ediyor.
İş mevzusunda çok haksız ve pişmanım ama hâlâ barışıp beni ailemden uzaklaştırma derdinde olması bana normal gelmedi. Evet keşke işini aramasaydım ancak ablama anneme büyük hakaretler edildi dayanamadım. Sizce ne yapmalıyım?