Bu nasıl öğretmenlik?

florence_N

Mrrro üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
6.007
9.730
198
Direkt konuya giriyorum arkadaşlar.

Çocuğum 4. sınıfa gidiyor. 2. Sınıfta okuttu, 3. sınıfta ücretsiz izin almıştı, bu sene tekrar başladı göreve.

Ödev yapmayanlara tahta kenarında dikilmesi cezası veriyordu ses etmedik veliler olarak. Sonra cetvelle ellerine vurmaya başladı, oğlum hafif vurduğunu, daha çok şamata yaptıklarını söyledi. Ama bu akşam öyle bir şey öğrendim ki sınıfın çalışkan kızlarının birinin annesinden şok oldum. Ödev yapmayan ilgisiz ögrencilere sesini çıkarmayıp arada bir ödevini unutan öğrencileri tahtaya çıkartıyor, ay kalbim sanciyor, ben bir eşeğim ben bir öküzüm diye bagirtiyormus. Daha önce çok şikayet etmişler ancak kadrosu burada olduğu için hiç birsey yapılamamış. Bu okul, bir büyükşehirin merkeze yakın bir köyünde.

Direkt öğretmenle konuşursam çocuklara tepkisi olur mu diye düşünüyorum.. Nasıl bir yol izlemeliyim, hangi merciye şikayet etmeliyim, sinirden sağlıklı düşünemiyorum..

Oysa ki hiç böyle birine benzemiyordu.. Gencecik, 30larinda bir öğretmen, yazık ki ne yazık...

allah bildigi gibi yapsin
cildirdim sinirden
heryere sikayet edin
meb i arayin 147 derdinizi anlatin sikayet etmrk istiyorum deyin
il egitim mudurlugune gidin
lutfen pesini birakmayin
boyleleri hak etmiyor bu meslegi
siz iyi sakin kalmissiniz ben gider parcalardim onu

allah bildigi gibi yapsin
cildirdim sinirden
heryere sikayet edin
meb i arayin 147 derdinizi anlatin sikayet etmrk istiyorum deyin
il egitim mudurlugune gidin
lutfen pesini birakmayin
boyleleri hak etmiyor bu meslegi
siz iyi sakin kalmissiniz ben gider parcalardim onu
Ben de paralayacagim paralayacagim ama ertesi gün derse yine o girecek..

ben gecen aksam 147 yi aradim birsey sormak icin , telefona bakan kisi pek saglikli bilgi veremedi , cok da onemli bir mevzu degildi onemsemedim tesekkur edip kapatyim
ertesi gun gunduz 147 beni aradi , dun aramissiniz ben yardimci oluyum size dedi bir kiz , cevap verdi soruma , cok hosuma gitti
bence hic ihmal etmeden sabah arayip konusun

BİMER'e şikayet edin. Sosyal medyada tanıdığınız varsa ekşi sözlüğe falan yazsin.
Maalesef sesinizi duyurmadan hiçbirsey yapmıyorlar. Yıllar önce arkadaşının lisesinde tatsiz bir olay olmuştu. Yönetim örtbas etti.
Sonra olay biraz büyüdü, protesto falan ettiler. Yerelden bir kanal dile getirdi. Öğretmeni meslekten attıkları gibi o 'abartmayin , bunda birşey yok' diyen müdür nasıl konuştu esefle kinadik, kovduk' falan diye. 180 derece döndü.
Bu ülkede böyle maalesef. O yüzden biryerden güç almalısınız bence

Öğretmenin yaşı kaç ya?

Ne biçim bir yöntem bu.

Cocuklarin dogruyu soylediginden emin olmak lazim once. En iyisi once ogretmenle gorusmek olur benim fikrim. Kadrosu onemli degil varsa oyle bir durum gayet de biseyler yapilabilir ceza alabilir. Tabi dogruysa anlattiklari
Vurduğunu çalışkan olan olmayan 6 öğrenci doğruluyor. Biri de benim oğlum. Tahtada bagirttigini hiç söylemedi ama. Komşumuzun kızı ilk kez eksik ödevle gitmiş geçenlerde, ona da söyletmiş. Ağlaya ağlaya annesine anlatmış..

İddianın doğru olup olmadığını teyit edin önce sonra şikayetçi olup yasal süreci başlatırsınız.

Müdürü falan karıştırmayın.
147'yi arayın.
O arama onlara tebliğ edilince çeki düzen verilmezse bimere gidin.
Müdür sizi avutup yollayabilir ama 147'den gelen şikayeti savuşturamaz.
Fakat öncelikle öğrendiklerinizi ne kadarı abartı ne kadarı doğru onu netleştirin. Çünkü 147'ye gelen abartı ya da asılsız olaylar bazen onların yanında küçük kalan gerçek olayları önemsizleştiriyor.

Vurduğunu çalışkan olan olmayan 6 öğrenci doğruluyor. Biri de benim oğlum. Tahtada bagirttigini hiç söylemedi ama. Komşumuzun kızı ilk kez eksik ödevle gitmiş geçenlerde, ona da söyletmiş. Ağlaya ağlaya annesine anlatmış..
Boyleleri kaldi mi hala inanmak istemiyorum buna.

Başlığı okuyunca her seyi elestirmeyelim öğretmenin vardır bir bildiği demeye gelmiştim ama konuyu okuyunca çok sinir oldum ya.

Böyle böyle o çocuklar ozguvensiz oluyor işte. Ben bir eşeğim diye bagirtmak nedir. Nasıl eğitim alıyor bunlar, nasıl öğretmen oluyor hiç anlamıyorum.

Müdürü falan karıştırmayın.
147'yi arayın.
O arama onlara tebliğ edilince çeki düzen verilmezse bimere gidin.
Müdür sizi avutup yollayabilir ama 147'den gelen şikayeti savuşturamaz.
Fakat öncelikle öğrendiklerinizi ne kadarı abartı ne kadarı doğru onu netleştirin. Çünkü 147'ye gelen abartı ya da asılsız olaylar bazen onların yanında küçük kalan gerçek olayları önemsizleştiriyor.
Kayinvalidemle konuşuyorduk az evvel, çocuklara telefon ver gizlice ceksinler dedi ama bilemedim..

ilk olarak kadrolu bir öğretmen olması birşey değiştirmez
durum öğrenciler tarafından da onaylanınca hakkında işlem yapılır

bu tür durumlarda önce emin olmak lazım
birçok veli biri bin yapar ve farklı anlatabilirler
önce okul idaresi ile konusup öğretmenle de görüşme sağlayın
akabinde eger böyle bir durum varsa elbette gereken yapılır