• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl öğretmenlik?

haketmeyen harika öğretmenlerimi attılar bunların içinde babam da var öğrencilerinin melek gibi dediği adamın 25 yıllık emeğini hiçe sahip bir gunde attılar.ki benim babam dersinden 1 dakika ödün vermezdi.okulun en serserisi bile hocam bu size yapılır mi demişti.bu arada babam öğretmenimdi.onun gibi dersini hakkıyla işleyen bir sürü hocam atıldı.derste eski sevgililerini anlatıp duran hocamız devam ediyor.ders anlamayanlar laylom geçirenler hala görevde.ne yazikki cocuklara taciz edenler şiddet gösterenler hala görevde onlara bise yapmıyorlar.kirginiz kızginiz kesinlikle haketmedik.

Direkt konuya giriyorum arkadaşlar.

Çocuğum 4. sınıfa gidiyor. 2. Sınıfta okuttu, 3. sınıfta ücretsiz izin almıştı, bu sene tekrar başladı göreve.

Ödev yapmayanlara tahta kenarında dikilmesi cezası veriyordu ses etmedik veliler olarak. Sonra cetvelle ellerine vurmaya başladı, oğlum hafif vurduğunu, daha çok şamata yaptıklarını söyledi. Ama bu akşam öyle bir şey öğrendim ki sınıfın çalışkan kızlarının birinin annesinden şok oldum. Ödev yapmayan ilgisiz ögrencilere sesini çıkarmayıp arada bir ödevini unutan öğrencileri tahtaya çıkartıyor, ay kalbim sanciyor, ben bir eşeğim ben bir öküzüm diye bagirtiyormus. Daha önce çok şikayet etmişler ancak kadrosu burada olduğu için hiç birsey yapılamamış. Bu okul, bir büyükşehirin merkeze yakın bir köyünde.

Direkt öğretmenle konuşursam çocuklara tepkisi olur mu diye düşünüyorum.. Nasıl bir yol izlemeliyim, hangi merciye şikayet etmeliyim, sinirden sağlıklı düşünemiyorum..

Oysa ki hiç böyle birine benzemiyordu.. Gencecik, 30larinda bir öğretmen, yazık ki ne yazık...

Kadrosu orda diye birşey yapmamak yok

Hem idari soruşturma hem adli soruşturma başlıyor bu şikayetlerle

Okul idaresi sümen altı ederse direkt ilçe milli eğitim müdürlüğüne yahut il milli eğitim e dilekçe verin

Arkası sağlam elden dilekçe almıyorlar derseniz iadeli taahhütlü gönderip bimer e de yazın

Görevden atılması o kadar da kolay değil.En fazla okulu değişir ki ceza sonucu okulu değiştirilip çok daha iyi okullara "ceza" adı altında gönderilen öğretmenler gördüm.Bazıları gerçekten mesleğimizin yüz karası.Yan sınıftan öğretmen bağırması duyunca ben irkiliyorum değil ki çocuklar.Bi' de bazı öğretmenler var en sağduyulu , çocuk psikolojisinden iyi anlayan öğretmen rolü yapıp göz boyuyorlar velilere karşı.Ama sınıfta terör estiriyorlar , çocuklar da küçük olunca psikolojik şiddetin farkında bile olmadıkları için ailelerine söylemiyorlar.Çocuklarınızla lütfen ilgilenin , onlarla sohbet edin.

Yalnız bir öğretmen olarak şunu da söylemek durumundayım , o çocuklar ödev yapmayıp tekrar yapmayıp başarısız olduklarında da suç öğretmene atılıyor direkt.Yine de yaptığı kabul edilemez.

Her sayfayi okumadım
Konu Sahibi bu duyduğunuzu bütün öğrenciler teyit ediyor mu? Siz kendi çocuğunuza sordunuz mu Çünkü çocuklar çok güzel yalanlar atabiliyorlar defalarca yaşadım

Bir öğretmen olarak utanıyorum böylelerinden. Aldıkları formasyon eğitimine yazık. Bimere yazın ve ilçe milli eğitime gidin Bimere şikayet ettiğinizi söyleyin 1 haftaya kalmaz. Emin olun.

size de masallah pek sakinsiniz..

o cetvelle öyle bir döverim ki onu feleği şaşar.
sakin kalmanız pek enteresan bir anne olarak.
siz sustukca daha cok dayak bile yer bu cocuklar pes.

yazık üzüldüm kücücük cocuklar zulüm görüyor velilerde susmus yazıklar olsun size hepinize

Son düzenleme:
Direkt konuya giriyorum arkadaşlar.

Çocuğum 4. sınıfa gidiyor. 2. Sınıfta okuttu, 3. sınıfta ücretsiz izin almıştı, bu sene tekrar başladı göreve.

Ödev yapmayanlara tahta kenarında dikilmesi cezası veriyordu ses etmedik veliler olarak. Sonra cetvelle ellerine vurmaya başladı, oğlum hafif vurduğunu, daha çok şamata yaptıklarını söyledi. Ama bu akşam öyle bir şey öğrendim ki sınıfın çalışkan kızlarının birinin annesinden şok oldum. Ödev yapmayan ilgisiz ögrencilere sesini çıkarmayıp arada bir ödevini unutan öğrencileri tahtaya çıkartıyor, ay kalbim sanciyor, ben bir eşeğim ben bir öküzüm diye bagirtiyormus. Daha önce çok şikayet etmişler ancak kadrosu burada olduğu için hiç birsey yapılamamış. Bu okul, bir büyükşehirin merkeze yakın bir köyünde.

Direkt öğretmenle konuşursam çocuklara tepkisi olur mu diye düşünüyorum.. Nasıl bir yol izlemeliyim, hangi merciye şikayet etmeliyim, sinirden sağlıklı düşünemiyorum..

Oysa ki hiç böyle birine benzemiyordu.. Gencecik, 30larinda bir öğretmen, yazık ki ne yazık...

Saanki sen degil de eşin bi görünse?

Bugün veliler toplandik. Bu ben eşeğim deme mevzusuna dolayı bir öğrencinin babası müdürle görüşmüş. Çocuklarla da konuştuk. 1 ay olmuş yapamiyormus artık. Ama derste konuşan, ödev yapmayanlara eliyle ya da sopayla ellerine ya da kafalarına vuruyormus. Tüm ders boyunca ya da 10 dk köşede çömelme cezası veriyormus. Pazartesi 2 sözcü seçtik aramızdan ama 6 veli gideceğiz. Durumu anlatıp değişiklik olmaz ise ilçe milli eğitime yazılı dilekçe vereceğimizi söyleyeceğiz. Başka mevzualar da var hocayla ilgili. Çocuklara ödev vermeyip Whatsapp tan yollama gibi, bazı veliler de akıllı telefon yok oysa ki..

İzinsiz görüntü veya ses kaydı almak suç teşkil ediyor. Çocuğunuzu böyle bir şeye alet etmeyin.
Bu konuyu siz veliler ile birlikte halletmeye çalışın.

Bugünkü öğretmen konusunu da gördük teşekkürler demeye gelmiştim ki okuyunca hak verdim.
Öğretmen konularına nadiren hak veririm.
Kusura bakmayın ama günümüz velilerini ''genel olarak'' fazla hadsiz buluyorum çünkü..

Kadrolu diye bir şey yapılamaz diye bir şey yok.

Ayrıca hiç bir şey yapılamıyorsa bile siz sınıf, o da olmadı okul değiştirebilirsiniz.
Bu şartlara boyun eğmek zorunda değilsiniz.

Bugünkü öğretmen konusunu da gördük teşekkürler demeye gelmiştim ki okuyunca hak verdim.
Öğretmen konularına nadiren hak veririm.
Kusura bakmayın ama günümüz velilerini ''genel olarak'' fazla hadsiz buluyorum çünkü..

Kadrolu diye bir şey yapılamaz diye bir şey yok.

Ayrıca hiç bir şey yapılamıyorsa bile siz sınıf, o da olmadı okul değiştirebilirsiniz.
Bu şartlara boyun eğmek zorunda değilsiniz.
Sınıf değiştirme şansımız yok, tek şube var. Okul da değiştiremeyiz, servis yok merkeze. En yakın ilçe merkezi özel araçla 10 dakika. İmkanları zorlayıp degistirsek bile kalan öğrencilere yazık. Emekliliğine kadar eğitim vereceği tüm öğrencilere yazık..

Sınıf değiştirme şansımız yok, tek şube var. Okul da değiştiremeyiz, servis yok merkeze. En yakın ilçe merkezi özel araçla 10 dakika. İmkanları zorlayıp degistirsek bile kalan öğrencilere yazık. Emekliliğine kadar eğitim vereceği tüm öğrencilere yazık..

Siz elinizden geleni yaparsınız.
Ama baktınız olmuyor herkes kendi çocuğunu düşünme yoluna gidecek işte o durumda.
Yapacak bir şey yok.
Elbette önceliğiniz öğretmenle görüşüp durumu düzeltmek olsun ama bir tarafını düzeltseniz başka
tarafı memnun etmeyecek sizi bence.
Tarzından bunu hissettim.

Bu öğretmenin artı yönü var mı hiç?
Merak ettim..

Siz elinizden geleni yaparsınız.
Ama baktınız olmuyor herkes kendi çocuğunu düşünme yoluna gidecek işte o durumda.
Yapacak bir şey yok.
Elbette önceliğiniz öğretmenle görüşüp durumu düzeltmek olsun ama bir tarafını düzeltseniz başka
tarafı memnun etmeyecek sizi bence.
Tarzından bunu hissettim.

Bu öğretmenin artı yönü var mı hiç?
Merak ettim..
Var elbette. Ama milyon tane bile olsa öğrencilerine bu şekilde davranması tüm artilarini yok ediyor..

Her anlatılana inanmayın derim. Öncelikle öğretmenle görüşün. Çocuğunuz da söylüyor mu öğretmeninin böyle bir şey yaptığını? Ben de bir öğretmen olarak; ödev yapmayanlara bazı cezalar vermesini normal buluyorum açıkçası. Çünkü öğretmen böyle yapmazsa hiç ödev yapmıyor çocuklar. İşin içinde olmadığınızdan size gaddarca geliyor olabilir ama çocuğunuzun iyiliği için ilgileniyor öğretmen. Ödev kontrolü yapıyor ve yapmayanları uyarıyor. Tabi eğer doğruysa çocuklara söylettiği şeyler kesinlikle yanlış. Ama pek inanamadım. Öncelikle öğretmenle konuşun derim...

Merhaba öncelikle çocukların hayal dünyası çok geniş biliyorsunuz hiç olmayan şeyleri bile olmuş gibi gayet güzel anlatabiliyorlar . Çocukları ayakta dikiyor yazmışsınız formasyon alan her öğretmen bunun ceza olmadığını bilir ama veliler bunu ceza olarak algılarlar buradaki amaç orda yalnız kalarak düşünmesini sağlamaktır hatasını anlamasına yardımcı olmaktır. Müdüre bimere şikayet edebilirsiniz tabiki ama söyledikleriniz doğru değilse bu sefer siz mahkemelerde sürünürsünüz