• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ne bicim Koca`?

Selam kizlar,

benim konularimi okuyanlar bilir, pek de güzel gecmeyen "cicim aylarim" oldu benim.
Ve belki de bu yasadiklarimin yüzünden depresyondayim, bilmiyorum. Evlilik sonrasi o dörtgözle bekledigim balayi bile hep kuskulu gecti bende. (Dügün gecesi yasanan altin skntisi mi bilmiyorum) sanki hep bir kötü seyler olacakmis gibi. Olduda.. Balayindan geldikten sonra baya bi kavgalar gürültüler yasandi (gerek Altin mevzusu, gerek sahsi kavgalarimiz) hersey bi yana, benim dügünümden sonra bi anne evine gitme duygusu, kendimi burada, bu eve, ait hissetmeme gibi sorunlar yasiyorum. Bu arada 2,5 aydir daha evliyim ama bir türlü benimseyemedim. Hersey yolunda gidiyor tam kavgalardan arinmis biraz huzur buluyorum ki, su icimde atamadigim bir "korku,kötü his" var. Sanki her an esimin ailesinden olsun esim tarafindan olsun bir sorun cikacakmis gibi diken üstündeyim. Bunaliyorum.. Bu sorunlar olmasin diye kv'lere gidesim gelmiyor bile ama bi yandan gitmesem ogullarina bu gelin hic gelmiyor diyecekler, oguluda sen gelmezsen bende senin annenlere gitmiyorum artik diyecek gibime geliyor. Hep hersey yolunda gitsede aglama hissi oluyor, aglayasim geliyor. Durup duruken.! Bunu nasil atabilecegim üstümden… Ya yoksa sadece benmiyim böyle kendimi tuhaf hisseden?

Sizin evlilik sonrasi psikolojiniz nasildi? Benimkisi gibiyse nasil atlattiniz?
Düsünceleriniz ve Öneriniz benim icin altin degerindedir.

Sevgilerimle

Bakın bu ALINTILADIĞIM KONUYU daha 1 ay bile geçmemiş yazmışsınız ne ŞİDDETTEN söz ediyorsunuz ne kavgalarınızdan ortada hiçbirşey yok birkaç hafta içinde mi yaşandı bunlar. Evliliğe alışamamışsınız, kaynananızı sevmediğiniz hiç gitmek istemediğinizi belirtmişsiniz yani bir ön yargınız var eşinizde bunun farkında. Bir de üzerine laf çarpmışsınız. "Herşey olunda" demişsiniz burada da mesela ama nedense kötü bir şey olacak gibi bir hisse kapılmışsınız. Kaynanaya gitmem kötü bir şey olacak, diken üstündeyim vs. Sizin kuruntularınız sadece bunlar ve bundan yola çıkarak bu konunuzda yazdığınız hiçbirşeye inanmıyorum sadece anne konusu doğru olabilir onda da sizi haksız bulurlar diye üzerine ilaveler yapmışsınız. Kusura bakmayın. Evliliğe alışamamışsınız insanlara eşinizin ailesine ortada durum yokken mesafelisiniz.

Ayrıca bir başka konunuz daha var orada da görümce tuttu da kına tepsisini döndürdü de arkadakilere zorla verdi o yüzden cd mi izleyemiyorum demişsiniz mesela o da abartı yani insanlara karşı önyargınız var özellikle ailesine karşı.

Almanyada yasiyorum eger esim yapti deseydim, cok kotu neticelenirdi. O yuzden dolaba vurdum dedim..
Ama bosanma davasi gibi bi durum oldugunda raporu alabilirim hala.. Hersey bilgisayarda kayitli

Ben şunu merak ediyorum.
O dayak yemiş, duvardan duvara vurulup travma geçirmiş halinizle hastanede nasıl "kocamı ele vermiyim ceza alır çok kötü olur" diye düşündünüz?
Sizi üzmek için sormuyorum ama ben bu sorunun cevabını cidden merak ediyorum.

Çünkü benim o durumda psikolojim bana şiddet uygulayan adamı(kim olursa olsun) umursamak olamazdı. Aksine polis tutup kolundan götürse de umurumda olmazdı. Hatta kısa bir süre ceza alması bile içimi soğutmazdı.

Bir de hala sizin yüzünüze bakıp en ufak tartışmada boşanma lafını edebiliyor. Bunu nasıl hazmedebiliyorsunuz?

Bakın bu ALINTILADIĞIM KONUYU daha 1 ay bile geçmemiş yazmışsınız ne ŞİDDETTEN söz ediyorsunuz ne kavgalarınızdan ortada hiçbirşey yok birkaç hafta içinde mi yaşandı bunlar. Evliliğe alışamamışsınız, kaynananızı sevmediğiniz hiç gitmek istemediğinizi belirtmişsiniz yani bir ön yargınız var eşinizde bunun farkında. Bir de üzerine laf çarpmışsınız. "Herşey olunda" demişsiniz burada da mesela ama nedense kötü bir şey olacak gibi bir hisse kapılmışsınız. Kaynanaya gitmem kötü bir şey olacak, diken üstündeyim vs. Sizin kuruntularınız sadece bunlar ve bundan yola çıkarak bu konunuzda yazdığınız hiçbirşeye inanmıyorum sadece anne konusu doğru olabilir onda da sizi haksız bulurlar diye üzerine ilaveler yapmışsınız. Kusura bakmayın. Evliliğe alışamamışsınız insanlara eşinizin ailesine ortada durum yokken mesafelisiniz.

Ayrıca bir başka konunuz daha var orada da görümce tuttu da kına tepsisini döndürdü de arkadakilere zorla verdi o yüzden cd mi izleyemiyorum demişsiniz mesela o da abartı yani insanlara karşı önyargınız var özellikle ailesine karşı.

Bu konuya girişinde de direkt olarak şiddetten bahsetmemiş. Dediğiniz gibi anca sorunca söylüyor. "Bir iyi bir kötü" şeklinde, alışma süreci şeklinde, çözmeye çalışır gibi yazmış. Sanki şiddeti çok önemsemeyen bir hali var. Defalarca şiddeti affetmesinden de belli bunun aşılabilecek bir davranış olduğunu düşünüyor olması. Belki bu konuda yazılanlardan sonra daha iyi analiz eder ilişkisini ve "ben ne yapıyorum, nelere göz yummuşum böyle" der.

Geriya kalan bas agrisi, ama cok sukur iyiyim. Saglik iyi oluyorda, icimdeki yara ve hayal kirikligi gecmiyor.
Ailemede birsey diyemiyorum.. Annem bosanmaya cok karsi. Onlari artik uzmek istemiyorum..
Siddet olmayacak diye kural koyduk ama dunku de binevi siddetti bilegimi sikmalar fln arkadaslar görmesin diye sessiz sessiz yapmalar, bende altta kalmadim ama onun onu yapmasi bile gerekmezdi ki? Nisanliyken yoktuuuu iste insana bu koyuyor. Nasil olurda sen 8 senelik oynarsin ya ? 8 SENE ! bir iki siddeti oldu desem YALAN OLUR hic olmadi! Cok sagol canim ya.. Umarim sizde duzelirsiniz
iyi de canım bu adamla sen napıcaksın şiddet uygulayan bi adam psikopat :KK43:

Bence abartmışsınız "bu ne biçim koca" demişsiniz ama sizin de kalır yanınız yok daha 4 ay olmuş hemen kaynananızdan bıkmışsımız bariz bir şey de yok üstelik sürekli araması mı sizi kasıyor gün içinde yaptıklarını anlatması mı anlatsın ne var ben de anneme anlatıyorum şöyle yaptık buraya gittik diye eşim ne rapor veriyorsun demez diyemez de zaten öyle bir hakkı yok. Özel şeylerinizi anlatmıyorsa kavganızı filan anlatsın ne var ne konuşacak başka telefonda. Siz de laf çarpıp anneme bende her şeyimi anlatayım derseniz tabi kızar bende kızardım. Beyin travması geçirdim hastanede yatırtmadı demişsiniz o eşinizin isteğine bağlı değil tomografi çekerler yatmanız gerekiyorsa yatırırlar neden geçirmiştiniz ve iyisiniz sanırım einiz neden eve götürmek istesin ki hastanede yatmak zorundaysanız. Ayrıca arabadaki insana gece görmeden laf atmak gerçekten bir bayana yakışmaz gele ki yanınızda arkadaşlarınız varken bakın kız mı erkek mi görmedim bile demişsiniz uygun değil yani. Diyeceğim o ki daha yeni evlisiniz herşeyi sorun yapabilirsiniz ama daha ılımlı olmaya rahatsız olacağı şeyleri yapmamaya hele ailesine laf çarpmamaya çalışın. Kısasa kısas yapmayın haa açın siz de anlatın ama bende senin gibi anlatayım deyip kızmayın. Başkaca sorununuz da yok. Olur böyle kimse dört dörtlük değil siz de adama tırnaklarınızı geçirmişsiniz. Bu tahammülsüzlüklerden hemen boşanmalar oluyor maalesef.

Bence siz bu yorumu yaparken tam okuyamamıssınız asıl sorunu kaçırmışsınız..Eşi şiddet uygulamış ve dozajı ne kadar fazlaysa artık kafa travmasından hastaneye yatırılmış ama eşi binbir bahaneyle tekrar çıkarmış..Herkes evliliğinde sorunlar yaşar başlıcada ailesel sorunlar yeri gelir kadın haklı olur yeri gelir adam ama asıl sorun burada ŞİDDET! Bence bu kadar yorum yapma zahmetine gireceğinize daha dikkatli okusaydınız daha hayırlı bir yorum yapardınız iki dakkada kızı evliliği çocuk oyuncağı gibi gören insan müsveddesi yapmışsınız..

Annemle konuştuktan sonra rapor mu veriyorsun deseydi ben de sinirlenirim, hele ki öncesinde canımı sıkan olaylar olmuşsa, kendine yapılmasını istemediğini başkalarına yapmamak zor bir şey değil. Daha önceden sorun çıkmış şeyle ilgili şaka yapmamanız genel olması gereken bir kural ilişkilerde, komik değil çünkü. Sen benim anneme nasıl laf edersin seviyesine inebilmem için arada çok çok daha fazla çözülmemiş sorun olması lazım o ayrı bir şey, varsa neden hala çözemediniz? Şaka kafanın rahat olduğu durumlarda kaldırılır. Tepkiyle karşılaşırsanız, demek ki bitmemiş deyip, özür dileyip bir daha aynı şeyi yapmamaya çalışırsınız o kadar.

Üstünüze yürümesinin ne kadar hatalı olduğunu anlayamıyorsa ve samimiyetle özür dilemediyse, pişman olmadıysa zaten sorun var. Taraflardan birinin aynı şekilde davranmaya devam etmesinde kimin daha suçlu olduğunun hiç önemi kalmıyor, anneme laf etti ben de üstüne yürüdüm, laf attı ben de kolunu sıktım diye düşünmemesi için sadece annesine laf etmemeniz veya dilinize mukayet olmanız gerekmiyor. Alınganlık yapacağı konuda şaka yapmamanız, üstünüze yürüme cesaretini başka bir konuya saklamasına neden olur, tek taraflı olacak bir şey değil ki bu, bu eve şiddet girmeyecek kuralı tek tarafın çabasıyla olmaz zaten, konuşun, sen öyle yaparsan ben de böyle yaparımla olmaz, ben bundan sonra bunu yapmayacağım sen de bunu yapma, yaparsan sonuçlarına ikimiz de katlanırızla düzelir sorun ancak.

Kötü şeyi hiç yapmamak mühim olan zaten, yaptıktan sonra sebep bulmak hiç zor bir şey değil. Sert tepkisinden öncelikle kendinin rahatsız olması gerekir, olmuyorsa, anlatın, anlatamıyorsanız devam etmeyin. Şiddet durumunda altta kalmamanın haklı durumu falan olmaz bu arada. Kolunuzu sıktıysa, tepkinizi en baştan yüzünüzden çıkartamıyorsa ve üstüne canımı acıtıyorsun bırak kolumu lafından anlamıyorsa, tırnaklarınızı geçirmenin haklı bir tarafı yok, sonrasında tırnak acısına dayandım, kolunu sıkarsam bir şey olmuyor diye devam edecek. Eşim bana vursa, aldığın alacağın bez parçalarına, yaptığın ev işine lanet olsun, can acımı bez parçasıyla, tabak çanakla denk mi görüyorsun derdim, biterdi orda. Şimdiye kadar vurmamasının bir önemi yok ki, vurabileceğini ben de biliyorum, o da biliyor. Eli var, gücü var ama ne ben sınırı oraya düşürdüm, ne de o düşürdü şimdiye kadar. Yapmadıysa ikimizin de etkisi var, yaparsa ikimizin de suçu var, bu kadar basit.

Her sinirlendiğinde yine bana şiddet uygulayacak mı düşüncesiyle yaşamayı tercih eden sizsiniz. O da üstüne yürüdüm, vurdum ama bir şekilde hallettik hala benimle hissiyatını güle güle kullansın. Önceki konularınızı da biliyorum, bu hale gelmenizde ikinizin de payı var. Bu ne biçim karı koca, bu ne biçim evlilik diye okuyorum başlığı o yüzden, ikiniz için de her şey iyi olur umarım.

O dedi yazalim onu kural olarak diye... Aman ne biliyim canim ya. Cözemedim ben onu.
Bi bakiyosun dunyalar iyisi bi bakiyosun canavar.
Diyorum ya evi temizler bulasik makinesine varana kadar bosaltir falan..
Bana daha kavgadan bir gun once "hep mutlu ol tamammi" benim bile seni uzmeme izin verme.. gibi laflar eden
Daha kavgadan 15 dk once Seni Seviyorum diyen..
Bayram icin kendisine hic birsey almayip kolumdan magaza magaza dolastiran illa sana bayramlik alalim diye tutturana bak?
Ya hangi sifatina inaniyim ki?
Hani sadece siddet gorursun tamam BITSIN dersin
Veya..
Sadeec sevgi gorursun TAMAM DEVAM dersin..
NE Onla Nede Onsuz gibi bi durum benimkisi.. Bana cok bagliydi sacimin teline zarar getirmezdi ne biliyim bu 4 ay icinde ben onda gormedigim huylarini gordum ya. Siddet olsun hakaret olsun ama bi yandanda iyilikleri var, Offf cidden bilmiyorum.
eşinizin burcu ne?

Arkadasim sozel yada vurmali her turlu siddet evliligi bitirr kocanin solemesine birakmadan senin bosanmn gerekir zaten siddet magduru kadinlar olmemek icin cabalerken sen bile bile lades yapiorsun oldurur demiyorum elbette ama
daha neyi bekliyorsun madem her tartismada bosanma lafi ediyor sen onun dedigini yapcaksin siddet varsa sevgi yoktur
istersen 20sene sevgili ol gene taaniyamazsin bi cati altina girmeden
girdin gordun ayril ve okumaya devam et ailenle yasa calis ise gir daha ne istiyorsun ki bu tur konularda bosan lafini sevmezdm bdvde ama bencd sen bosan

Almanyada yasiyorum eger esim yapti deseydim, cok kotu neticelenirdi. O yuzden dolaba vurdum dedim..
Ama bosanma davasi gibi bi durum oldugunda raporu alabilirim hala.. Hersey bilgisayarda kayitli

Sizce Almanya'da bu işler neden kötü neticeleniyor? Almanya'da bu kurallar neden var? İşte bir erkeğin bir kadına bu şekilde vurması o kadar kötü bir şey. O kadar kötü ki bu işler orda bu kadar ciddi.
Allah kolaylık versin ne diyim.

dayak mı kafana mı vurdu boşanmak kolay dııl ama bır kez daha tekrarlanırsa hiç dusunme kı çok yuksek ıhtımalle tekrarlayacaktır sen de kendıne dıkkat et bıraz daha senın annen benım annem olayına gırme alttan al demıorum ama kavga cıkacagını sezdıgın andan sakin ol ama kendini ezdirme sakın ezdırme bı alışırsa hiç huzurun kalmaz

Sevgililikteki adamla kocalıktaki adam birbirini birebir tutsa bunca boşanmalar olmazdı zaten..:KK14:

Evet kafama vurdu, bircok kez.. Hastane direk alinmasi gerek kontrol altinda olmasi gerek 1 hafta dedi o yok ailemiz duymasin yok burasi pis binbir bahaneyle cikartti kendi imzasini atarak.

Kafana vuran adam bulaşık makinesini boşaltsa ne olur bulaşıkları elinde yıkasa ne olur.. bu onu iyi bir eş yapmıyor malesef

Bir arkadaşımız burda yalan konuştuğumu şiddeti önemsemediğimden bahsetmiş. Ben size kendimi haklı çıkartsam ne çıkartmasam ne? Elime ne geçicek..

Boşan diyen arkadaşlarım da; cidden artık herşeyi oluruna bırakmaya karar verdim. Baktım olmuyor, bitireceğim. Tamam şiddet görüyorsun daha neyi bekliyorsun der gibisiniz.. Çok haklısınız. Dedim ya, tek bir fiske yeter bundan sonra adımlarımı sağlam atmaya karar verdim.

Back
X